Haideți cu Imperator în Papua Noua Guinee

Durata circuit
Categorie: Discover
Grad de dificultate: Moderat

Perioada 08 - 24.08.2023


Un circuit de explorare la capatul lumii, in Papua Noua Guinee, un colt de natura spectaculos! La spectacolul naturii, adaugam si un festival cultural special, Festivalul de la Mt Hagen cu traditii ale triburilor din zona.

Insula Papua este un taram cu natura impresionanta locuita de mai multe triburi. Insula Papua este impartita intre doua tari: Indonezia (zona care a fost colonizata de olandezi) si Papua Noua Guinee.

Circuitul nostru exploreaza Papua Noua Guinee, un paradis verde cu pasari ale paradisului, cu raiul fluturilor multicolori sau al papagalilor, cu sute de animale, pesti si insecte, vom explora satele de bastinasi si vom asista la traditii si ceremonii, la fauritul obiectelor din lemn, olarit, pescuit, cu tatuarea pielii. 

Circuitul ajunge si in orase precum Manila sau Port Moresby dar vom traversa la pas si jungla dintr-un sat in altul sau ne vom deplasa cu barca pe apa. 

Experiențe incluse în ofertă

 • Participi la Festivalul Mt Hagen cu traditii, ritualuri si competii ale triburilor de bastinasi din intreaga zona
 • Experimenteaza viata intr-un sat traditional de pe malul raului Sepik
 • Simte viata comunitatii tribale intr-un tur al satelor din Papua Noua Guinee, cu mestesugurile traditionale
 • Bucura-te de snorkeling, scuba diving in ape clare, pline de recifuri de corali in Madang
 • Descopera capitala Noua Guinee, Port Moresby

Itinerariu

Afla ce cuprinde acest circuit.

Plecare de pe aeroportul Bucuresti Otopeni la ora 17:15. Sosire in Doha la ora 21.45 si escala in Doha pana la ora 02.05 cand se pleaca spre Manila. Se calatoreste pe timpul noptii. 

Sosire la ora locala 16.30 in Manila. Preluare de la aeroport si transfer la hotel pentru cazare in Manila. 

Dimineata pornim intr-un tur de oras in Manila. Vizita Manila City, zona veche a acestei metropole filipineze unde vom vedea atractiile istorice si culturale. Vizita Parcului Rizal unde eroul national a fost executat. Vom vedea Intramuros, zona veche inconjurata de ziduri de aparare folosite de catre spanioli in perioada coloniala, fortareata Santiago construita de spanioli si renumita ca fiind cel mai rezistent bastion din Est si locul unde inamicii politici ai regimului colonial erau executati. Ne oprim la Biserica San Agustin si apoi zona noua a orasului cu centru de expozitii si Mall of Asia. Traversam Ayala Avenue pana in cartierul Makati, modernul centru financiar si commercial al tarii. Oprim la Parcul Memorial amenajat in memoria celor 37 000 de Soldati filipinezi care au murit in al doilea razboi mondial. Dupa-amiaza libera prin zona Makati pentru ceva shopping sau relaxare la piscina hotelului. 

 

Seara transfer la aeroport pentru zbor cu Philippine Airlines cu plecare la ora 21.25 spre Port Moresby, capitala statului Papua Noua Guinee. 

 

 • Cazare: zbor de noapte
 • Nivel cazare: -
 • Mese: mic dejun 
 • Experiente:  vizita orasului Manila 

In aceasta dimineata vom ajunge in Port Moresby la ora 07:15. 

Transfer de la aeroport la hotel pentru earky check in si cateva ore de relaxare. In Port Moresby vom sta la Hotel Stanley, cel mai luxos hotel din Papua Noua Guinee si gazda noastra in capitala acestui stat. 

Dupa-amiaza vizita orasului. 

Port Moresby este capitala Papua Noua Guinee, tara unde predomina savana si padurile tropicale, cu o fauna extrem de bogata, asemănătoare celei australiene (ex. sunt peste 650 de specii de pasari).

Dupa-amiza orasul ne dezvaluie foarte multe atractii, printre acestea Muzeul National, Parlamentul si Parcul Natural sau Gradina Botanica.

Parcul National Port Moresby este casa pentru peste 350 specii de animale si sute de specii de plante, pe multe dintre acestea nu le puteti vedea in alta parte decat aici, in Papua Noua Guinee.

Seara cazare in Port Moresby. 

Urmatoarele 2 zile le vom petrece in mijlocul naturii. Nu este un loc comercial sau turistic, ci un sat autentic in jungla, Kanganamu.

Vom zbura din Port Moresby catre Wewak de unde continuam cu masina catre raul Sepik. Din localitatea Pagwi ne imbarcam in canoe de lemn motorizate si pornim catre satul Kanganamu situat pe malul raului Sepik, cel mai lung rau din Papua Noua Guinee si unul dintre cele mail argi si intacte bazine hidrografice din Asia si Pacific. Raul sustine incredibila biodiversitate a regiunii, precum si o diversitate remarcabila de culturi, limbi si comunitati. 

Desi bazinul Sepik este una dintre zonele cel mai putin dezvoltate din PNG, gazduieste totusi aproximativ 430 000 de oameni, care depind aproape in intregime de produsele raului si padurilor din jur pentru mijloacele de existenta. Raul Sepik le furnizeaza hrana, apa pentru baut, spalat si transport si isi fertilizeaza malurile care sustin gradinile de fructi si legume si plantatiile de sago si tutun. Economia locala este construita pe vanzarea de sago, peste, creveti de apa dulce, anghile, testoase si oua, piei si carne de crocodili. Intr-o regiune bogata din punct de vedere cultural – peste 300 de limbi sunt vorbite intr-o zona de marimea Frantei – raul se afla in centrul fiecarui sat. 

Pranz si cina incluse. Seara o petreceti intr-o casa de oaspeti din satul Kaminbit.  

 • Cazare: casa de oaspeti 
 • Nivel cazare: camere fara grup sanitar propriu  
 • Mese: mic dejun, pranz si cina
 • Experiente: descopera viata intr-un sat traditional de pe malul raului Sepik

O zi plina petrecuta prin satele de pe malul raului Sepik si pe langa lacul Chambri. Oprim in satele Aibom, Yenchan si Palembe pentru a vedea modul de viata al localnicilor, casele spiritelor si sa ascultam obiceiurilor acestor triburi. Toatele mesele sunt incluse pe durata zilei. Intoarcerea cu barca la casa de oaspeti din satul Kaminbit. 

 • Cazare: casa de oaspeti 
 • Nivel cazare: camere fara grup sanitar propriu  
 • Mese: mic dejun, pranz si cina
 • Experiente: descopera viata intr-un sat traditional de pe malul raului Sepik

Dimineata calatorim inapoi cu barca catre Pagwi si apoi cu masina catre Wewak. Zbor intern pana in Madang. La sosirea in Madang transfer la hotel pentru cazare si dupa-amiaza de relaxare. 

 

 • Cazare: Madang Resort Hotel  
 • Nivel cazare: standard  
 • Mese: mic dejun, pranz si cina
 • Experiente: relaxare la plaja

Madang a fost de curand nominalizata ca una dintre cele mai bune destinatii pentru diving din lume cu o combinatie de nave scufundate din al doilea razboi mondial si o mare diversitate a vietii marine. In aceasta zi vom merge cu barca in larg pentru doua sesiuni de snorkelling in cateva dintre cele mai bune locatii din zona. Optional cine are certificat de scufundator poate sa opteze pentru o excursie la una dintre aceste vase scufundate. 

Pranzul este oferit in timpul excursiei si cina la hotel. 

 • Cazare: Madang Resort Hotel  
 • Nivel cazare: standard  
 • Mese: mic dejun, pranz si cina
 • Experiente: snorkelling 

Dupa micul dejun pornim cu masina catre Goroka, un drum de aproximativ 8 ore.  Drumul ofera superbe privelisti catre valea Makam cu plantatii de palmieri de ulei, cocotieri si alti arbori tropicali. 

Sosire dupa-amiaza in Goroka pentru cina si cazare.

 • Cazare: Hotel Bird of Paradise 3*
 • Nivel cazare: standard  
 • Mese: mic dejun, pranz si cina
 • Experiente: admira valea Makam si peisajele din Papua  

Dupa micul dejun continuam cu masina drumul catre Mt Hagen cu oprire in satul Asaro Korekoreto pentru a vedea spectacolul membrilor tribului Mudmen – Oamenii Argilosi. Exista multe triburi care traiesc departe de civilizatie si respecta ritualuri si traditii primitive. Unele comunitati sunt renumite pentru cruzimea lor, altele pentru notiuni ciudate de frumusete, altele pentru ritualuri si imagini bizare. Membrii tribului Asaro sunt mai mult o reminiscenta a a creaturilor extratereste decat a celor terestre. Mastile lor sunt infricosatoare si isi acopera corpul cu lut de rau. Vom vedea dansul razboinicilor Mokomoko dupa care vom urca pe jos pana la pestera funerara de pe Muntele Gurupoka. Revenim la masina si continuam pana la satul Simbi-Mindima pentru a vedea membrii tribului Omo Masalai care isi vopsesc corpul in alb si negru reprezentand scheletul uman. Vom vedea dansul razboinic al acestui trib si continuam spre Mt Hagen. 

Sosire seara in Mt Hagen pentru cina si cazare.

 • Cazare: Airport Motel Mt Hagen  
 • Nivel cazare: standard  
 • Mese: mic dejun, pranz si cina
 • Experiente: oprire la triburile Asaro – Mudmen si Omo Masalai  

Mic dejun devreme si transfer in satul Paiya pentru mini spectacol Paiya. Suntem primiti de catre seful satului si cele 5 sotii ale sale, fiecare in tinute traditionale. Mini spectacolul Paiya este firmat din mai multe momente care implica diferite grupuri de dans. Toti participantii sunt imbracati in costume traditionale, cu pene de pasare a paradisului. Vom avea ocazia sa vedem aceste dansuri, sa vedem pregatirea lor cu pictarea fetelor, decorarea corpului, expozitia de pene si spectacolul propriu-zis pe arena principala a satului, urmata de o ceremonie oficiala, lupte traditionale cu arc si sageti, o casatorie traditionala schimband porci, bani si alte obiecte de valoare. Pranzul este servit in acest sat care este apreciat datorita decorului care se imbina perfect cu mediul inconjurator. 

Intoarcere seara in Mt Hagen pentru cina si cazare.

 • Cazare: Airport Motel Mt Hagen  
 • Nivel cazare: standard  
 • Mese: mic dejun, pranz si cina
 • Experiente: Paiya Show 

Aceasta este o zi speciala pentru ca este ziua Festivalului Mt Hagen. Acest festival a fost inaugurat in 1961, inainte de independenta statului PNG si este un eveniment care a unit diferitele triburi din regiune. Scopul sau este de a arata diversitatea culturala a tarii si traditiile numeroaselor triburi din Papua Noua Guinee. 

Ne vom deplasa la stadionul din localitate unde are loc acest festival si vom petrece o zi admirand si fotografiind costumele, dansurile si decoratiunile folosite de toate aceste triburi. 

Intoarcere seara la hotel in Mt Hagen pentru cina si cazare.

 • Cazare: Airport Motel Mt Hagen  
 • Nivel cazare: standard  
 • Mese: mic dejun, pranz si cina
 • Experiente: Festivalul Mt Hagen 

In aceasta zi ne deplasam in Valea Wagji pentru a vedea alte sate locale si cateva comunitati de femei precum Suli Muli sau femeile Melpa din satul Polge. 

Vizita la aceste sate de ofera posibilitatea de a vedea de aproape obiceiurilor lor si modul de viata a acestor triburi si comunitati. 

Intoarcere seara la hotel in Mt Hagen pentru cina si cazare.

 • Cazare: Airport Motel Mt Hagen  
 • Nivel cazare: standard  
 • Mese: mic dejun, pranz si cina
 • Experiente: vizita satelor de langa Mt Hagen 

Dimineata zbor din Mt Hagen catre Port Moresby. 

Transfer de la aeroport la hotel pentru check in. In Port Moresby vom sta la Hotel Stanley, cel mai luxos hotel din Papua Noua Guinee si gazda noastra in capitala acestui stat. 

 

In aceasta ultima zi la Port Moresby puteti vizita Varirata National Park cu o suprafata impresionanta de 1000 hectare, cu flora si fauna pe care le veti gasi doar in aceasta zona.

Seara cazare in Port Moresby. 

Ne pregatim pentru zborul spre Manila de la ora 8:15 cu aterizare la 11:50 in Manila. Transfer la hotel si dupa-amiaza libera in Manila. 

In aceasta zi o parte din grup poate opta pentru extensia in Oceania cu un zbor spre Insulele Solomon de unde se continua cu turul prin insulele din Oceania : Insulele Solomon, Fiji, Vanuatu si Samoa. Optional se poate opta pentru un traseu personalizat prin toate insuelele din Oceania. 

Zi libera in Manila sau optional excursie la Tagaytay, un oras situat la 2 ore distanta de Manila si unde vom putea vedea lacul si vulcanul Taal. Intoarcere in Manila la timp pentru imbarcarea la zborul Qatar Airways spre Doha cu plecare la 18.35. Sosire in Doha la ora 22.35. Scurta escala in Doha pana la zborul spre Bucuresti cu plecare la ora 02.05

Plecare la ora 02.05 din Doha spre Bucuresti. Aterizam in Aeroportul Bucuresti Otopeni la ora 07:00.


Servicii incluse

Costuri

 • Persoana in camera dubla: 2 400 Euro + 3 820 USD
 • Persoana in camera single: To be confirmed

Marime grup

 • Grup minim de 12 persoane si grup maxim 16 Persoane.
 • In cazul in care grupul minim nu se realizeaza, excursia se anuleaza sau tariful se recalculeaza. 
Cost

Pachetul include

 • Bilete de avion cu Qatar Airways pe ruta Bucuresti – Manila si retur, via Doha
 • Bilete de avion pe Phillippine Airlines pe ruta Manila – Port Moresby si retur 
 • Bilete de avion interne pe ruta: 
 • Port Moresby – Wewak
 • Wewak – Madang
 • Mt Hagen – Port Meresby
 • Toate taxele de aeroport si taxa de bagaje pentru aceste zboruri (bagaj 20 de kg/persoana)
 • 9 nopti de cazare la hoteluri de 3, 4 si 5 stele in PNG conform programului
 • 2 nopti cazare la o casa de oaspeti in PNG (fara baie proprie)
 • 2 nopti cazare la hotel de 4 stele in Manila 
 • Early Check in ziua sosirii in Port Moresby 
 • Mese: mic dejun, pranz si cina in PNG din ziua 5 pana in ziua 13 (inclusiv)
 • Mic dejun in Manila si Port Moresby
 • Toate transferurile si vizitele specificate in itinerariu cu transport privat
 • Servicii de ghizi locali in limba engleza pe durata intregii excursii prin PNG
 • Intrarile la obiective turistice mentionate in program
 • Taxa de intrare pentru o zi la Festivalul Mt Hagen 
 • Insotitor de grup din Romania: Cezar Dumitru 
 • TVA

 

Pachetul nu include

 • Taxa de viza: 60 USD / persoana 
 • Asigurarea medicala optionala, dar recomandata
 • Asigurarea storno optionala, se incheie in aceeasi zi cu contractul turistic 
 • Alte mese in afara celor mentionate in program
 • Alte excursii si activitati optionale 
 • Bacsisuri pentru soferi si ghizi locali (aproximativ 150 USD/persoana)
Detalii servicii

Orar de zbor: Qatar Airways 

 

08.08.2023

Bucuresti 

Doha

17:15

21:45

09.08.2023

Doha

Manila

02:05

16:30

         

23.08.2023

Manila

Doha

18:35

22:35      

24.08.2023

Doha

Bucuresti

02:05

07:00

Bilete de avion
 • 9 nopti de cazare la hoteluri de 3, 4 si 5 stele in PNG conform programului
 • 2 nopti cazare la o casa de oaspeti in PNG (fara baie proprie)
 • 2 nopti cazare la hotel de 4 stele in Manila 
 • Early Check in ziua sosirii in Port Moresby 
Cazare
 • Mese: mic dejun, pranz si cina in PNG din ziua 5 pana in ziua 13 (inclusiv)
 • Mic dejun in Manila si Port Moresby
Mese

Modalitatea de plata a pachetului este: 

 • Avans de 30% din valoarea excursiei in momentul inscrierii.
 • Diferenta pana la 60% din valoarea excursiei pana la 15.04.2023
 • Plata integrala cu cel tarziu 30 de zile inainte de data plecarii.

Conditii de anulare

In cazul in care turistul renunta din vina sa la pachetul de servicii turistice care face obiectul prezentului contract, se vor percepe urmatoarele penalizari:
 

 1. 30% din pretul pachetului de servicii, daca renuntarea se face cu mai mult de 150 de zile calendaristice inainte de data plecarii;
 2.  60% din tariful pachetului de servicii, daca renuntarea se face in intervalul 149 - 90 de zile  calendaristice inainte de data plecarii;
 3. 100% din pretul pachetului de servicii, daca renuntarea se face intr-un interval mai mic de 90 zile inainte de plecare sau pentru neprezentarea la program.
 • Este necesar PASAPORTUL ELECTRONIC SAU PASAPORTUL SIMPLU valabil cel putin 6 luni de la data terminarii calatoriei. 
 • Clasificarea pe stele a unitatilor de cazare este cea atribuita de oficialitatile de resort locale.
 • Hotelurile nominalizate in program pot suferi modificari pana la data plecarii, in functie de conditiile specifice care pot aparea intre momentul publicarii programului si data plecarii. Daca aceste schimbari sunt impuse de furnizorul local, intotdeauna se vor oferi hoteluri similare ca locatie/confort. 
 • Distributia si tipul camerelor la hoteluri se face de catre receptiile acestora; detaliile legate de amplasarea, aspectul camerei sau orice cerinta speciala a pasagerului se rezolva direct la receptia hotelului (in functie de disponibilitati). 
 • Majoritatea hotelurilor nu detin camere triple. In unele hoteluri se pot confirma la cerere camere duble cu pat suplimentar, in functie de disponibilitate. Patul suplimentar poate fi un pat pliant, un fotoliu pat, o canapea extensibila, etc.
 • Pentru anumite facilitati din hotel sau din camera, hotelierul poate solicita taxe suplimentare (seif, minibar, internet, etc.); in momentul sosirii la hotel solicitati receptionerului sa va informeze cu exactitate asupra lor. 
 • La plecare, clientii sunt rugati sa respecte cu strictete ora de plecare din hotel catre aeroport anuntata de reprezentantul agentiei Explore Travel si inainte de predarea cheilor la receptia hotelului sa achite toate cheltuielile suplimentare efectuate pe perioada sejurului.

Răsfoiește jurnalul de călător și accesează recomandările noastre

Pe blogul nostru iei parte la popasuri gastronomice exotice, descoperi oferte de neratat și ești transpus
în obiceiurile comunităților locale. Tu ce lifestyle de călător ai?


Galerie foto

Vezi frumusetile locului prin ochii fotografului.

Case de pe malul râului Sepik
Tribul Ariso Mudmen
Snorkelling in Madang
Mt Hagen Festival
Tribul Omo Masalai
Festivalul Mt Hagen
Port Moresby
Nou!

Rezerva oferte online, in timp real!

Rezerva acum