Explore Kyrgyzstan - Țară Nomazilor

Durata circuit
Categorie: Discover
Grad de dificultate: Moderat

Perioada 23 Iunie - 02 Iulie 2023


Kârgâzstanul este considerat a fi una dintre ultimele țări din lume cu un gust autentic de viață nomad. De-a lungul secolelor, kârgâzii au avut un stil de viață tradițional bazat pe creșterea vitelor, cat și pe rădăcinile etnografice. Viața lor este puternic împletită cu legende și eroi naționali din trecut. Majoritatea familiilor semi-nomade urmează încă un tenor de viață stabilit de strămoșii lor. Suplimentată cu peisaje de munte uimitoare, prietenia oamenilor și culorile strălucitoare ale Asiei tradiționale, această călătorie vă va cufunda în mediul extraordinar al pământului nomazilor.

Experiențe incluse în ofertă

 • Descopera Bishkek, capitala Republicii Kyrgyzstan
 • Cina alaturi de o familie de uiguri
 • Cazare intr-o iurta traditionala
 • Relaxare pe malul lacului Son-Kul
 • Descopera povesti de pe drumul matasii in vechiul oras Osh
 • Gusta mancarea traditionala a Uzbekistanului – pilaful

Itinerariu

Afla ce cuprinde acest circuit.

Plecare din București cu compania aeriană Turkish Airlines la ora 09:35 și aterizare în Istanbul la ora 11:00 pentru o escală de aproximativ 6 ore. Plecare din Istanbul la ora 17:15  si sosire in Bishkek la ora 01:20 si transfer la hotel pentru cazare. 

 • Cazare:  Hotel Ambasador 4* sau similar in Tashkent
 • Nivel cazare: superior
 • Mese: -
 • Experiente: Bun venit in Bishkek 

Bishkek este capitala și cel mai mare oraș din Kârgâzstan, situat la poalele magnificului lanț muntos Kyrgyz Ala-Tau. Bishkek este un oraș cu multe parcuri verzi și clădiri publice cu fațada de marmură, combinate cu numeroase blocuri de apartamente în stil sovietic și mii de case private de dimensiuni mai mici.  Este așezat cu multa grilă, cu majoritatea străzilor marginite pe ambele părți de canale înguste de irigare care udă nenumărații copaci care oferă umbră în verile fierbinți. Se crede că orașul este cel mai verde din Asia Centrală, cu mai mulți copaci pe cap de locuitor decât oricare altul. 

Turul nostru de vizitare include: Bazarul înflorit OshMuzeul de Istorie, Muzeul de Arte Aplicate și Piața Ala-Too, piața principală a țării. Piața servește drept loc pentru evenimente și sărbători de stat și include multe monumente, galerie de imagini în aer liber, faimosul Parc Oak, clădiri guvernamentale de marmură și teatre.

 • Cazare:  Hotel Ambasador 4* sau similar in Tashkent
 • Nivel cazare: superior
 • Mese: mic dejun si cina
 • Experiente: Explore Bishkek si plimbare prin bazarul Osh

Dimineata parasim capitala si in drumul spre cel de-al doilea lac de munte, ca marime din lume, facem o oprire la minaretul lui Karakhanid din secolul al XII-lea - turnul Burana. În prezent este un complex muzeal care include turnul propriu-zis, reconstituiri ale mausoleelor găsite pe site, rămășițe ale unei cetăți, colecție de balbals (pietre funerare folosite de popoarele turcice nomade), petroglife (sculpturi în piatră) și un mic muzeu.

Chon Kemin este o vale liniștită, cu mai multe sate mici și terenuri de fermieri înconjurate de munți magnifici și păduri de brad.

Seara noastră va fi însoțită de un cântec al lui Manaschi. Poemul epic Manas este esențial pentru cultura și caracterul tradițional kârgâz, psihologie și spirit. Este recitată de specialiști cunoscuți sub numele de Manaschi, care detin un loc deosebit si respectat în cultura kârgâză.

 • Cazare: Ashu Guesthouse sau similar in Parcul National Chon Kemin
 • Nivel cazare: pensiune
 • Mese: mic dejun si cina 
 • Distanta: 150 km (drum asfaltat)
 • Experiente: admira peisajul din valea Chon Kemin

Vom face un transfer suplimentar prin defileul Boom și de-a lungul malului nordic al lacului Issyk-Kul până la orașul Cholpon-Ata. Lacul se află într-o adâncime înconjurată de vârfuri înzăpezite ale lanțurilor muntoase Terskei și Kungei Ala-Tau, la altitudinea de 1600 m. Lacul are 180 km lungime, 60 km lățime și 700 m adâncime. 134 de pâraie și râuri se varsă în lac, dar niciunul nu curge, ceea ce se explică prin activitatea tectonică subacvatică.

În Cholpon-Ata vizităm petroglifele - o mare colecție de sculpturi în stâncă în aer liber, denumită uneori o grădină de piatră, care se întinde pe aproximativ 42 de hectare și conține o serie de structuri monumentale preistorice (cercuri de piatră, morminte, rămășițele unui hotar, zid de piatra, balbals) si petroglife (datand din mileniul II i.Hr. pana in Evul Mediu si pana in secolul VI d.Hr.). Pietrele au plăci care oferă câteva informații (o scurtă descriere și o dată), și există mai multe trasee marcate cu săgeți în jurul „grădinii de piatră”. 

Se poate vizita si Muzeul de Istorie Cholpon-Alta, care expune o colecție largă de broderii naționale.

Transfer la Karakol de-a lungul unor frumoase peisaje ale lacului și munților.  Excursie la defileul Semenovcu priveliște uimitoare asupra lacului de pe vârf. Atmosfera orașului Karakol vă va aduce o sută de ani înapoi și vă va oferi o impresie despre Rusia țaristă. Karakol avea în vremurile anterioare un alt nume – Prjevalsk, în onoarea faimosului explorator rus al Asiei – Nikolai Prjevalski, al cărui mormânt este situat pe malul lacului Issyk-Kul. Se poate vizita si Muzeului Prjevalsk. Orașul a fost fondat în 1869 și construit în stil vechi rusesc, cu multe clădiri din vremea țarului.

Seara vom lua cina cu o familia de Uighur (grup etnic de limba turca) pentru a gusta preparatele din bucătăria națională și lagman-show (lagman – este un fel de mâncare tradițional uighur. Veți putea vedea procesul de gătit lagman și veți putea participa la el.

 • Cazare: Hotel Karagat 4* sau similar in Karakol
 • Nivel cazare: superior
 • Mese: mic dejun si cina
 • Distanta: 260 km (drum asfaltat)
 • Experiente: cina alaturi de o familie de Uighur

Astazi ne deplasam spre lacul alpin Son-Kul si pe drum vom face cateva opriri si vom vizita: Defileul Jety-Oguz cu faimoșii „7 tauri”, stâncile „Broken Heart” si Canionul „Skazka” (Basm”)

Apoi ne vom continua drumul spre centrul meșteșugurilor din pâslă națională Kârgâză – Kochkor. Putem vizita un atelier local și  participa la fabricarea covoarelor naționale.

Dupa vizitarea atelierului local, ne vom indrepta spre lacul alpin Son-Kul peste pasul Kalmak-Ashuu (3300 m). Este al doilea lac ca mărime după Lacul Issyk-Kul și cel mai mare lac cu apă dulce din Kârgâzstan. Este înconjurat de pășuni largi de vară presărate cu iurte, vite la pășunat și munți. Aceste terenuri sunt folosite de păstorii din regiunile învecinate ca pășuni de vară pentru turmele lor. Păstorii merg cu vitele sus în munți, unde isi stabilesc o tabără de iurtă unde locuiesc pe timpul verii. Aici vă veți familiariza cu stilul de viață tradițional al nomazilor kârgâzi.

 • Cazare: Yurt Cam Bayish
 • Nivel cazare: cazare traditionala nomada la iurta
 • Mese: mic dejun si cina
 • Distanta: 370 de km ultimii 90 de km nu sunt asfaltati)
 • Experiente: cazare intr-o iurta traditionala

Nota: cazarea la iurta este o excelenta experienta de o intelege modul de viata linistit al familiilor locale seminomade si de a participa la activitatile lor zilnice. 

Nu exista optiune de cazare in camera single la yurte, fiecare yurta avand 4 paturi comfortabile si fiind decorate traditiional cu numeroase carpete. In iurte exista electricitate oferita cu ajutorul unui generator, apa potabila, incalzire cu ajutorul lemnelor. Toaletele sunt amenajate in afara iurtelor. Lacul este situat la o altitudine de 3000 de metri, iar noaptea temperaturile chiar si iarna ajung aproape de 0 grade, insa toate iurtele sunt incalzite. In timpul zilelor de vara temperaturile sunt de 14-16 grade si este placut afara pentru a va plimba si a participa la activitatile locale.

Zi de relaxare la lac. Aceasta zi este destinata relaxarii, vă puteți bucura de călărie, puteți face o excursie la munți pentru a observa panorama uimitoare a lacului Son-Kul și a munților, vă puteți juca cu copiii sau puteți participa la prepararea mâncărurilor naționale. Excelente oportunitati pentru fotografii ale peisajelor sau portrete ale localnicilor.

 • Cazare: Yurt Cam Bayish
 • Nivel cazare: cazare traditionala nomada la iurta
 • Mese: mic dejun, pranz si cina
 • Experiente: descopera stilul de viata nomad

Dimineata pornim spre Jalal Abad. Pe drum putem admira Moldo Ashuu (3439m) și Kok Art (3200m) si se pot observa peisaje colorate din bazinul râului Naryn. Râul este cel mai mare din Kârgâzstan, curgând mai departe în Uzbekistan sub numele de Syr Darya și curgandu-se in Marea Aral.

 • Cazare: Hotel Jannat Regency Jalal Abad 5* sau similar in Jalal Abad
 • Nivel cazare: superior
 • Mese: mic dejun, cina 
 • Distanta: 350 de km (mare part din drum este neasfaltat)
 • Experiente: traversarea bazinului raului Naryn

Pe drumul spre capitala de sud a Kârgâzstanului – Osh facem o oprire în Uzgen. Excursie la Uzgen la un vechi minaret și mausolee din apropiere.  Apoi ne indreptam spre un faimos bazar de orez. 

Uzgen are o istorie de peste 2000 de ani - se pretinde că este un sit al numeroaselor cetăți construite în diferite momente începând cu secolul I î.Hr. A fost un centru important de rute comerciale între Fergana și teritoriile de nord ale Asiei Centrale. Uzgen a devenit un oraș foarte dezvoltat în epoca Karakhanid și s-a dezvoltat într-un mare centru comercial și artizanal.

Osh este cel mai vechi oraș din Kârgâzstan (se estimează că are peste 3000 de ani) și al doilea ca mărime din țară. Orașul este situat la o răscruce de rute comerciale antice care au devenit cunoscute sub numele de Drumul Mătăsii. Vârsta orașului poate fi judecată după desenele și inscripțiile din stâncă găsite pe versantul nordic al Muntelui Suleiman cu patru capete. Acest munte este situat în centrul orașului Osh și este un monument istoric și arhitectural unic. Muntele este cunoscut și sub numele de tronul lui Salomon. Situl este încă un loc popular pentru musulmanii locali, cu scări care duc la cel mai înalt vârf, cu o mică moschee construită inițial în 1510. Muntele este inclus în lista patrimoniului mondial UNESCO. 

Seara, luam cursuri de gătit la o familie uzbeca si invatam sa preparam pilaful, faimos fel de mâncare uzbec.

 • Cazare: Hotel Classic 4* sau similar in Osh
 • Nivel cazare: standard
 • Mese: mic dejun, cina 
 • Experiente: curs de gatit la o familie uzbeca

Zbor de dimineață spre Bishkek.

Vizită la Parcul Național Ala-Archa la altitudinea de 2100m. Rezervația este o mică vale în interiorul defileului, crestele sale sunt acoperite cu gheață “veșnică”, iar pe versanți sunt cele mai frumoase păduri de molid. Pâraiele curg din ghețarii de pe versanți, în jos, în cursuri de apă de topire, care apoi sunt transformate în râul Ala-Archa. Una dintre principalele atracții ale rezervației este o faună sălbatică unică. Aici putem vedea leopardul de zăpadă înscris în Cartea Roșie, iar sus, în vale, trăiește o pasăre albastră rară pe care kirghizii o numesc „o pasăre a fericirii”. O mulțime de alte forme uimitoare de floră și faună trăiesc în rezervație, unde vânătoarea este strict interzisă.

Seara, in timpul cinei, ne vom bucura de un spectacol de folclor. Artiștii vor canta la diferite instrumente muzicale naționale și ne vor arata diverse tehnici de joc.

 • Cazare:  Hotel Ambasador 4* sau similar in Tashkent
 • Nivel cazare: superior
 • Mese: mic dejun, cina 
 • Experiente: spectacol de folclor local

Transfer dimineata devreme la aeroport pentru zborul din Bishkek spre Istanbul. Plecare din Bishkek la ora 06:05 cu compania Turkish Airlines si sosire in Istanbul la ora 08:55. In Istanbul vom avea o escala de aproximativ 4 ore si 25 minute. Plecare din Istanbul la ora 13:20. Sosire in Bucuresti la ora 14:35. 


Servicii incluse

Costuri

 • Persoana in camera dubla: 2380 Euro
 • Persoana in camera single: 2650 Euro

 

Marime grup

 • Grup minim de 12 persoane si grup maxim 15 Persoane.
 • In cazul in care grupul minim nu se realizeaza, excursia se anuleaza sau tariful se recalculeaza. 
Cost

Pachetul include

 • Bilete de avion cu Turkish Airlines pe ruta Bucuresti – Bishkek si retur, via Istanbul 
 • Bilet de avion pe zborul intern : 
 • Osh – Bishkek
 • Toate taxele de aeroport si taxa de bagaje pentru aceste zboruri
 • 6 nopti de cazare la hoteluri de 4 si 5 stele 
 • 1 noapte la o pensiune in Parcul National Chon Kemin
 • 2 nopti la yurta in camera de 4 persoane
 • Mese: mic dejun si cina in fiecare zi si un pranz suplimentar in ziua 6
 • Toate transferurile si vizitele specificate in itinerariu cu transport privat
 • Servicii de ghizi locali in limba engleza pe durata excursiilor
 • Servicii de ghid roman insotitor
 • Intrarile la obiective turistice mentionate in program
 • TVA

 

 

Nota: cazarea la iurta este o excelenta experienta de o intelege modul de viata linistit al familiilor locale seminomade si de a participa la activitatile lor zilnice. 

Nu exista optiune de cazare in camera single la yurte, fiecare yurta avand 4 paturi comfortabile si fiind decorate traditiional cu numeroase carpete. In iurte exista electricitate oferita cu ajutorul unui generator, apa potabila, incalzire cu ajutorul lemnelor. Toaletele sunt amenajate in afara iurtelor. Lacul este situat la o altitudine de 3000 de metri, iar noaptea temperaturile chiar si iarna ajung aproape de 0 grade, insa toate iurtele sunt incalzite. In timpul zilelor de vara temperaturile sunt de 14-16 grade si este placut afara pentru a va plimba si a participa la activitatile locale.

Pachetul nu include

 • Asigurarea medicala optionala, dar recomandata
 • Asigurarea storno optionala, se incheie in aceeasi zi cu contractul turistic 
 • Alte mese in afara celor mentionate in program
 • Alte excursii si activitati optionale 
 • Bacsisuri pentru soferi si ghizi locali
Detalii servicii

Orar de zbor: Turkish Airlines 

 

23.06.2023

Bucuresti

Istanbul

09:35

11:00

23.06.2023

Istanbul

Bishkek

17:15

01:20 

         

02.07.2023

Bishkek

Istanbul

05:55

08:55      

02.07.2023

Istanbul

Bucuresti

13:20

14:35

Bilete de avion

Cazare cu mic dejun si cina 

1 pranz suplimentar in ziua 6

Mese

Modalitatea de plata a pachetului este: 

 • Avans de 30% din valoarea excursiei in momentul inscrierii.
 • Plata integrala cu cel tarziu 30 de zile inainte de data plecarii.

In cazul in care turistul renunta din vina sa la pachetul de servicii turistice care face obiectul prezentului contract, se vor percepe urmatoarele penalizari:

 1. 30% din pretul pachetului de servicii, daca renuntarea se face cu mai mult de 46 de zile calendaristice inainte de data plecarii;
 2.  50% din tariful pachetului de servicii, daca renuntarea se face in intervalul 45 - 30 de zile  calendaristice inainte de data plecarii;
 3. 100% din pretul pachetului de servicii, daca renuntarea se face intr-un interval mai mic de 30 zile inainte de plecare sau pentru neprezentarea la program.

Documente de calatorie

 • Este necesar PASAPORTUL ELECTRONIC SAU PASAPORTUL SIMPLU valabil cel putin 6 luni de la data terminarii calatoriei. 
 • Nu este nevoie de viza pentru cetatenii romani 

Răsfoiește jurnalul de călător și accesează recomandările noastre

Pe blogul nostru iei parte la popasuri gastronomice exotice, descoperi oferte de neratat și ești transpus
în obiceiurile comunităților locale. Tu ce lifestyle de călător ai?


Galerie foto

Vezi frumusetile locului prin ochii fotografului.

Excursie Kyrgyzstan
Excursie Kyrgyzstan
Excursie Kyrgyzstan
Nou!

Rezerva oferte online, in timp real!

Rezerva acum