Best Of Vietnam

Durata circuit
Categorie: Discover
Grad de dificultate: Moderat

Circuit Vietnam 03 - 17 Martie 2023


Diversificat și exotic, Vietnamul este de o frumusețe naturală aparte, cu locuri captivante și oameni primitori. Peisajele naturale extraordinare, orașele pline de viață ce amintesc de trecutul colonial, satele pierdute printre munți și orezării, mozaicul etnic și cultural al populației și viața rurală tradițională ce nu s-a schimbat de secole, fac din această țara una cu un potențial turistic uriaș. 

Pe parcursul acestei excursii ne vom pierde în agitația de pe străzile Hanoiului, vom vedea satele și peisajele uimitoare din Ninh Binh, vom aștepta lumina perfectă deasupra orezăriilor din Sapa, vom face cunoștință cu triburile din zonă și ne vom pierde prin labirintul de insule din Halong Bay, vom admira la pas monumentele UNESCO din orasul Hoi An, vom descoperi povesti despre razboiul din Vietnam in zilele petrecute in orasul Ho Chi Minh si ne vom bucura la final de 3 nopti la plaja pe insula Phu Quoc. 

Aventura nostră va începe în Hanoi, capitala Vietnamului, un oraș vibrant ce combină arhitectura colonială cu un taifun de scutere și motociclete, temple liniștite cu piețe aglomerate și gălăgioase, străduțe și alei strâmte cu oameni prietenoși, aflați mereu în mișcare. Tot aici ne vom putea bucura de minunile culinare ce vor completa călătoria noastra în Vietnam.

Orezăriile, terasele și satele tradiționale din Ninh Binh și Sapa, ne vor ajuta să înțelegem mai bine modul de viață al acestor oameni. Vom străbate cu barca râuri ce trec printre plantații de orez, sate și peisaje carstice incredibile, vom întâlni triburi cu o diversitate etnică uimitoare și ne vom bucura de peisajul incredibil al munților din Vietnam si vom face o croziera pe un vas în Halong Bay pentru a descoperi un labirint de insule inedite, cât și pentru a face cunoștință cu satele de pescari de aici. 

Hoi An ne va fermeca cu atmosfera sa boema, cu monumentele sale bine conservate, cu aleile pietonale unde vom descoperi restaurante si cafenele, galerii de arta si produse locale. 

Vom continua cu orasul Ho Chi Minh, unde ne vom bucura de amestecul bizar de temple venerabile, arhitectura coloniala si zgarie-nori de otel si sticla. Nu vom rata vizita la Tunelurile Cu Chi, o marturie a razboiului pentru unificarea Vietnamului si viata de noapte din Ho Chi Minh. 

Dupa 10 zile de explorare a Vietnamului de la Nord la Sud cateva zile de relaxare pe insula Phu Quoc reprezinta incheierea perfecta a unei excursii complete in Vietnam in care vom vedea “Best of Vietnam” avand parte si de cazari excelente si de experiente culinare in fiecare parte a Vietnamului. 

Experiențe incluse în ofertă

 • plimbare cu Cyclo prin cartierul vechi din Hanoi
 • vizita unei comunitati entice H’Mong
 • trekking prin Sapa si admira campurile de orez terasate
 • plimbare cu bicicleta pana la Tam Coc
 • croaziera in Halong Bay
 • relaxare pe plaja in Phu Quoc

Itinerariu

Afla ce cuprinde acest circuit.

Vom pleca din București la ora 10:50 cu compania aeriană Qatar Airwasy și vom ajunge pe aeroportul din Doha la ora 16:30 pentru o scurtă escală. La ora 20:45 este programat zborul spre Vietnam. Se calatoreste pe timpul noptii. 

Bun venit in Hanoi! Sosire la ora locala 07.20 dimineata. Sunteti intampinati la aeroport pentru transferul catre hotelul din Hanoi.  Check in imediat si aveti cateva ore la dispozitie pentru odihna inainte de a porni intr-o vizita a orasului Hanoi. Cunoscut si ca “Parisul Estului”, Hanoi este unul din cele mai fascinante orase ale Asiei. Bogat in cultura si istorie, acest oras divers se bazeaza pe influentele sale din ambele culturi franceza si chineza. 

Frumoasa capitală a Vietnamului se află în bazinul Râului Roșu și este un centru economic, politic și cultural. Deși războiul și calamitățile naturale au făcut parte din istoria orașului, acesta a reușit să păstreze multe dintre operele sale arhitecturale, printre care cartierul vechi, 600 de pagode și multe temple. Străbătută de bulevarde lungi și zgomotoase, capitala își regăsește totuși liniștea pe marginea a nu mai puțin de 18 lacuri, dintre care se remarcă Hoan Kiem, Truc Bach sau Lacul de Vest. Hanoi este un oraș energetic, prins într-o mișcare continuă a pietonilor, scuterelor și motocicletelor, care vin și pleacă într-un flux interminabil din și înspre orașul vechi. Forfota de oamnei este completată de vânzătorii cu pălăriile lor conice specifice și de bucătarii stradali, care dau viață și farmec bătrânului oraș.

Incepem explorarea orasului Hanoi, prin vizitarea Mausoleumului Ho Chi Minhpalatul guvernatorului colonial francez si One-Pillar Pagoda care dateaza din secolul al 11-lea., Muzeul de Arte Frumoase si Muzeul de Istorie. Dupa-amiaza facem o fascinanta plimbare cu Cyclo (mijloc traditional de transport in Hanoi) prin Cartierul Vechi si cele 36 de strazi care apartineau cate unei bresle si care formeaza centrul istoric al orasului Hanoi. Vizita Ngoc Son Temple si plimbare prin jurul lacului Hoan Kiem

 • Cazare: Hotel Aira Boutique 4* sau similar in Hanoi 
 • Nivel cazare: superior boutique hotel 
 • Mese: mic dejun 
 • Experiente: plimbare cu Cyclo prin cartierul vechi din Hanoi

Dimineata devreme pornim din Hanoi cu autocarul catre Nord-Vestul Vietnamului pe autostrada Hanoi – Lao Cai. Sosim in Sapa dupa o calatorie de aproximativ 5 ore. 

Situat la 1500m altitudine, în zona munților Hoang Lien Son din nordul Vietnamului, orașul și împrejurimile acestuia sunt plasate într-un peisaj de vis, cu o bogată diversitate culturală. Terasele de orez și satele pitorești, aflate în văi frumoase mărginite de munți, printre care și Fansipan, cel mai înalt vârf al țării, sunt casa a opt grupuri etnice diferite: H’mong, Dao, Tay, Giay, Muong, Thai, Hoa si XaPho, fiecare cu propriile tradiții și obiceiuri. Întâlnirea lor în piețele din sate este un spectacol de culoare și locul ideal pentru a-i cunoaște.

Facem o vizită în piața din zonă, unde triburile din regiune se întâlnesc pentru a schimba mărfuri și mai apoi continuăm să explorăm satele de munte de aici.  Vom calatori pana in satul Ma Tra, casa comunitatii etnice H’Mong, renumiti pentru produsele lor de artizanat si rochiile lor albastru indigo. Ascunsi de civilizatie, satenii pastreaza stilul de viata traditional. Facem o plimbare printre orezarii si admiram superbul peisaj de munte inainte de intoarcerea in Sapa pentru cazare. 

 • Cazare: Hotel Pistachio 4* sau similar in Sapa 
 • Nivel cazare: deluxe
 • Mese: mic dejun 
 • Experiente: vizita unei comunitati entice H’Mong 

După micul dejun incepem ziua cu o plimbare in centrul regiunii Sapa, pe drumurile de munte ale lantului muntos Hoang Lien. Pe drum vom admira vaste campuri de orez terasate, cu rauri care serpuiesc si formeaza o caracteristica a peisajului montan din Nord-Vestul Vietnamului. Poteca trece prin satul Cat Cat, populat de comuninatea H’Mong negrii si apoi traverseaza satul Y Linh Ho, oferind oportunitatea de a observa localnicii in hainele lor colorate si de a interactiona cu ei. Pranz traditional la localnici si continuam pe poteci intortocheate ce ofera vederi uluitoare ale campurilor de orez cuibarite in valea Muang Hoa. Ne vom indrepta spre Lao Chai inainte de a incheia drumetia de aproximativ 13 km la Ta Van. Durata aproximativa a acestei drumetii este de 6 ore. Pentru cei care doresc un traseu mai usor exista  posibilitatea unei vizită în piața din zonă, unde triburile din regiune se întâlnesc pentru a schimba mărfuri și mai apoi o vizita la unul dintre satele din zona pentru a admira terasele cu orezarii.

Intoarcere in Sapa pentru cazare. 

 • Cazare: Hotel Pistachio 4* sau similar in Sapa 
 • Nivel cazare: deluxe
 • Mese: mic dejun si pranz .
 • Experiente: trekking prin Sapa si admira campurile de orez terasate

Dimineata plecare din Sapa inapoi spre Hanoi. Sosire in jurul pranzului si vizita a Templului Literaturii, prima universitate din Hanoi, ce dateaza din 1070. Dupa-amiaza libera pentru plimbare prin centrul orasului Hanoi, pe malul lacului Hoan Kiem si seara ne oprim la Teatrul Thang Long pentru un spectacol al unui teatru de arta traditionala unic in Vietnam – Water Puppetry (papusi dansatoare pe apa).

Cazare Hanoi. 

 • Cazare: Hotel Aira Boutique 4* sau similar in Hanoi 
 • Nivel cazare: superior boutique hotel 
 • Mese: mic dejun. 
 • Experiente: vizita Templului Literaturii din Hanoi  

Plecati din Hanoi pentru o plimbare de 3 ore cu masina, prin drumul de tara, spre Ninh Binh, urmatoarea noastra destinatie. Sosire in Ninh Binh – Hoa Lu, unul dintre cele mai faimoase locuri din Vietnam datorita vestigiilor sale istorice si a varfurilor impresionante de calcar.  Denumită de localnici „Dry Halong Bay” datorită asemănării cu peisajul carstic aflat pe coastă, zona este străbătută de o rețea bogată de râuri care face posibilă existența uluitoarelor terase de orez și a satelor tradiționale. Ninh Binh este cunoscut și ca un tărâm sacru, unde cultura și spiritualitatea joacă un rol important în viața locuitorilor. Fostă capitală a trei dinastii feudale și asociată cu schimbări majore în istoria națiunii și în dezvoltarea mai multor religii, precum budismul și creștinismul, regiunea moștenește edificii religioase de o valoare culturală mare, precum templul Thai Vi și pagoda Bai Dinh pe care le vom vizita.

În zonă se află și Tam Coc, care în vietnameză înseamnă trei peșteri. Este o regiune pitorească, în care peisajul carstic impresionat cu peșteri caracteristice este presărat cu orezării scăldate de apele râului Ngo Dong. Vom face aici o scurta incursiune pe biciclete pentru o experienta autentica inainte de a urca la bordul unei barci denumite sampan pentru a vedea pesterile sale. Ne vom bucura de peisajul carstic si de formatiunile de stanci gigantice.

 • Cazare: Hotel Ninh Binh Hidden Charm 4* sau similar in Ninh Binh  
 • Nivel cazare: deluxe hotel 
 • Mese: mic dejun. 
 • Experiente: plimbare cu bicicleta pana la Tam Coc 

Dimineata pornim catre Halong Bay. Cu peste 2000 de insulițe ce se ridică deasupra apei de culoarea smaraldului, Halong Bay este visul oricărui pasionat de peisaje acvatice și de plimbări cu barca. Halong se traduce prin “locul în care dragonul coboară în mare”, iar legenda spune că insulele de aici au fost creația unui dragon venit din munți. Coada acestuia a scobit numeroase văi în drumul acestuia spre mal, iar în momentul în care acesta s-a scufundat în mare, zona s-a umplut cu apă lăsând deasupra mării doar stânci solitare.

Desemnat patrimoniu mondial Unesco din 1994, acest peisaj mistic format din insule de calcar este adesea comparat cu regiunea Guilin din China sau Krabi din sudul Tailandei. Golful este caracterizat printr-un număr mare de insulițe erodate de valuri și vânt, pe alocuri împadurite, ce crează un spectacol vizual unic.

La sosire, imbarcare pe una dintre barcile traditionale pentru o croaziera de 24 de ore printre cele 3000 de insule de calcar, multe dintre ele presarate cu pesteri si grote. Degustati un delicios pranz vietnamez, in timp ce vasul se indreapta spre interiorul golfului. Veti admira peisajul si apusul de soare. Incheiati ziua cu o cina bufet. 

 • Cazare: o noapte pe vas in Halong Bay – Indochina Sails Premium
 • Nivel cazare: vas de croziera 
 • Mese: mic dejun, pranz si cina 
 • Experiente: croaziera in Halong Bay 

Vom incepe ziua cu un relaxant Tai Chi pe puntea vasului, in timp ce sunteti serviti cu ceai si cafea. Vasul va naviga prin golf, trecand pe langa alte frumoase locuri in timp ce veti lua micul dejun. Nava pluteste inapoi in portul Ha Long unde veti face debarcarea. Transfer din Golful Halong spre aeroportul din Hanoi pentru scurtul zbor spre Danang. La sosire, suntet intampinati la aeroport pentru transfer la hotelul din Hoi An. Seara plimbare prin acest superb oras in cautarea unor experiente culinare de neuitat.

 • Cazare: Koi Resort & Spa Hoi An 4* sau similar in Hoi An 
 • Nivel cazare: deluxe
 • Mese: mic dejun
 • Experiente: Tai Chi dimineata in Halong Bay 

Dimineata vom porni intr-o plimbare cu bicicleta prin peisajul rural din Hoi An pana la satul Tra Que, renumit pentru ierburile sale aromatice si agricultura bio practica de localnici. Ne alaturam fermierilor locali si observam modul lor de lucru in aceste gradini, culegem o parte dintr plante si invatam despre ierburile aromatice si ingredientele bucatariei locale. La pranz avem sansa sa savuram cateva dintre specialitatile locale precum tam huu (frigarui mici de porc si creveti), diverse feluri de creveti, porc gatit cu ierburi aromatice si alte specialitati culinare locale.  

Supa pranz ne indreptam catre centrul vechi al orasului Hoi An care face parte din Patrimoniul Cultural Mondial UNESCO. Hoi An a fost un prosper oras comercial intre secolele 16 si 18 unde numarul mare de comercianti straini s-au stabilit formand un oras in care influentele chinezesti, vietnameze si japoneze s-au combinat si sunt inca vizibile in zilele noastre. Veti vizita Phuc Kien Hall – un muzeu de istorie al orasului, podul acoperit japonez, Tan Ky – o casa veche traditionala chinezeasca, un templu chinezesc si un atelier local de matase. Seara este libera pentru plimbare prin vechiul oras Hoi An. Incercati delicioasa bucatarie locala la unul dintre restaurantele recomandate de ghidul local. 

 • Cazare: Koi Resort & Spa Hoi An 4* sau similar in Hoi An 
 • Nivel cazare: deluxe
 • Mese: mic dejun si pranz
 • Experiente: vizita orasului Hoi An si plimbare cu bicicleta pana in satul Tra Que

Dimineata transfer la aeroportul din Da Nang si zbor catre Ho Chi Minh. Dupa-amiaza, descoperim cele mai atractive locuri ale orasului, incepand cu vizita Palatului Reunificarii si opriri pentru vizite la Catedrala Notre Dame si Oficiul Postal Central. Seara libera in oras pentru o plimbare pe bulevardul Dhon Khoi si cina pe cont propriu la unul dintre restaurantele recomandate de ghidul local. 

 • Cazare: Hotel Orchids Saigon 4* sau similar in Ho Chi Minh 
 • Nivel cazare: superior 
 • Mese: mic dejun 
 • Experiente: turul orasului Ho Chi Minh 

Dimineata, transfer la Tunelurile Cu Chi, un impresionant complex de tuneluri subterane folosite in razboiul din Vietnam de catre soldatii vietnamezi impotriva armatei americane. Intoarcere in Ho Chi Minh si transfer la aeroport pentru un zbor catre insula Phu Quoc, cea mai frumoasa insula a Vietnamului si un loc ideal pentru cateva zile de relaxare la finalul acestui circuit prin Vietnam. 

Zi libera pentru plaja si relaxare pe insula Phu Quoc.

Zi libera pentru plaja si relaxare sau activitati optionale pe insula Phu Quoc.

Dimineata transfer la aeroport pentru zbor spre Hanoi. Sosire in Hanoi si zbor international cu Qatar Airways cu plecare la 19.45. Sosire in Doha la ora 23.45 pentru o scurta escala. Plecare la ora 02.40 din Doha spre Bucuresti 

Plecare din Doha la ora 02.40 si sosire in Bucuresti la ora 06.50 


Servicii incluse

Costuri

 • Persoana in camera dubla: 2 940 Euro
 • Persoana in camera single: 3 700 Euro 

 

Marime grup

 • Grup minim de 15 persoane. 
 • In cazul in care grupul minim nu se realizeaza, excursia se anuleaza sau tariful se recalculeaza. 
Cost

Pachetul include

 • Bilete de avion cu Qatar Airways pe ruta Bucuresti – Hanoi si retur via Doha
 • Bilete de avion interne cu Viet Jet Airlines 
 • Hanoi – Da Nang
 • Da Nang – Ho Chi Minh
 • Ho Chi Minh – Phu Quoc 
 • Phu Quoc - Hanoi
 • Toate taxele de aeroport si taxa de bagaje pentru aceste zboruri (20 de kg/persoana)
 • 11 nopti de cazare la hoteluri de 4 si 5 stele in Vietnam
 • Croaziera de 2 zlie / 1 noapte pe vas in Halong Bay cu pensiune complete 
 • mic dejun in fiecare zi 
 • 2 pranzuri locale pe durata excursiilor 
 • Toate transferurile si vizitele specificate in itinerariu cu transport privat
 • Servicii de ghizi locali in limba engleza pe durata excursiilor
 • Servicii de ghid roman insotitor. 
 • Intrarile la obiective turistice mentionate in program
 • TVA

 

Pachetul nu include

 • Asigurarea medicala optionala, dar recomandata
 • Asigurarea storno optionala, se incheie in aceeasi zi cu contractul turistic 
 • Alte mese in afara celor mentionate in program
 • Alte excursii si activitati optionale 
 • Bacsisuri pentru soferi si ghizi locali
Detalii servicii

Orar de zbor: Qatar Airways  

03.03.2023

Bucuresti

Doha

10:50

16:30

 

03.03.2023

Doha

Hanoi

20:45

07:20

 
           

16.03.2023

Hanoi

Doha

19:40

23:45      

 

17.03.2023

Doha

Bucuresti

02:40

06:50

 
Bilete de avion

11 nopti cazare la hotel de 4 si 5 stele in Vietnam

1 noapte cazare pe vas in Halong Bay

Cazare

Modalitatea de plata a pachetului este: 

 • Avans de 30% din valoarea excursiei in momentul inscrierii.
 • Plata integrala cu cel tarziu 30 de zile inainte de data plecarii.

In cazul in care turistul renunta din vina sa la pachetul de servicii turistice care face obiectul prezentului contract, se vor percepe urmatoarele penalizari:
 

 1. 30% din pretul pachetului de servicii, daca renuntarea se face cu mai mult de 46 de zile calendaristice inainte de data plecarii;
 2.  50% din tariful pachetului de servicii, daca renuntarea se face in intervalul 45 - 30 de zile  calendaristice inainte de data plecarii;
 3. 100% din pretul pachetului de servicii, daca renuntarea se face intr-un interval mai mic de 30 zile inainte de plecare sau pentru neprezentarea la program.

Documente de calatorie

 • Este necesar PASAPORTUL ELECTRONIC SAU PASAPORTUL SIMPLU valabil cel putin 6 luni de la data terminarii calatoriei. 
 • Clasificarea pe stele a unitatilor de cazare este cea atribuita de oficialitatile de resort locale.
 • Hotelurile nominalizate in program pot suferi modificari pana la data plecarii, in functie de conditiile specifice care pot aparea intre momentul publicarii programului si data plecarii. Daca aceste schimbari sunt impuse de furnizorul local, intotdeauna se vor oferi hoteluri similare ca locatie/confort. 
 • Distributia si tipul camerelor la hoteluri se face de catre receptiile acestora; detaliile legate de amplasarea, aspectul camerei sau orice cerinta speciala a pasagerului se rezolva direct la receptia hotelului (in functie de disponibilitati). 
 • Majoritatea hotelurilor nu detin camere triple. In unele hoteluri se pot confirma la cerere camere duble cu pat suplimentar, in functie de disponibilitate. Patul suplimentar poate fi un pat pliant, un fotoliu pat, o canapea extensibila, etc.
 • Pentru anumite facilitati din hotel sau din camera, hotelierul poate solicita taxe suplimentare (seif, minibar, internet, etc.); in momentul sosirii la hotel solicitati receptionerului sa va informeze cu exactitate asupra lor. 
 • La plecare, clientii sunt rugati sa respecte cu strictete ora de plecare din hotel catre aeroport anuntata de reprezentantul agentiei Explore Travel si inainte de predarea cheilor la receptia hotelului sa achite toate cheltuielile suplimentare efectuate pe perioada sejurului.

Răsfoiește jurnalul de călător și accesează recomandările noastre

Pe blogul nostru iei parte la popasuri gastronomice exotice, descoperi oferte de neratat și ești transpus
în obiceiurile comunităților locale. Tu ce lifestyle de călător ai?


Galerie foto

Vezi frumusetile locului prin ochii fotografului.

Nou!

Rezerva oferte online, in timp real!

Rezerva acum