Spectacolul primăverii în Japonia și Coreea de Sud

Următoarea plecare: 22.03.2024
Durata circuit
16 zile
4,250 Euro / persoană
Grup: între 20 și 30 persoane
Locuri disponibile: 0
Categorie: Discover
Grad de dificultate: Moderat

Spectacolul primăverii în Japonia și Coreea de Sud: 22 martie – 06 aprilie 2024 (16 zile)


Două lumi, două civilizații apropiate și totuși atât de diferite... un circuit compact în care vom vizita cele mai semnificative puncte de interes din cele două țări, Japonia și Coreea de Sud.

Experiențe incluse în ofertă

 • Vizitam Tokyo, cea mai mare metropola din lume, din punct de vedere al numarului de locuitori
 • Ne delectam cu gastronomia locala autentica, descoperind cafenelele detinute de localnici si strazile cu standuri de mancare luminate
 • Descoperim orasul vechi Kyoto cu Sanctuarul Shintoist Fushimi Inari Taisha, vestit pentru cele peste 10,000 de porți Torii portocalii, o explozie senzațională de culoare.
 • Vizitam Parcul Național Fuji-Hakone-Izu: cel mai bun loc din Japonia pentru o panoramă superbă a Muntelui Fuji, vulcanul și muntele sacru al Japoniei.
 • Vizionam importante obiective turistice din Coreea: Templul Bulguksa cel mai frumos și bine cunoscut templu (sec. 6) și Grota Seokguram din sec. 8, cu o statuie impresionantă a lui Budha
 • Croazieră pe Râul Han, ocazie de a avea o altă perspectivă asupra orașului Seoul

Itinerariu

Afla ce cuprinde acest circuit.

Întâlnire la ora 14:00 în Aeroportul Henri Coandă și plecăm spre  Varșovia la ora 18:10  cu zborul LO 646. Sosim în Varșovia la ora 19:00.

Decolare spre Tokyo cu LO 079 la ora 23:10.

Sosire în Aeroportul Narita din Tokyo la ora 19:35 și transfer la hotel cu autocarul, check-in și timp de odihnă.

 • Transport: privat (autocar).

» Exact ce trebuie să știți: Distanța parcursă pe jos în această zi este de 10 - 12 km.

Începem explorarea Tokyo cu un tur de oraș și intrăm în ritmul locuitorilor și al orașului pentru o zi, într-o experiență de neuitat, în stilul de viață al japonezilor de rând, în contact direct cu ei. Vizităm: Ginza, cea mai cunoscută zonă de restaurante și shopping, cu toate marile firme prezente, unde un metru pătrat poate să ajungă și la 500,000 Euro! Koukyo Gaien, adică parcul din fața Palatului Imperial, de unde se văd cele două poduri de la intrarea în palat, Nijubashi. Asakusa, cu templul  Senso-ji, mai cunoscut sub numele de Kannon-sama printre localnici, unul din cele mai vechi și populare temple din Tokyo, cu Nakamise, o zonă comercială din preajma templului, plină de magazine tradiționale cu prăjituri, evantaie, kimonouri, ce redau atmosfera unui Tokyo de odinioară. Dejun la un restaurant local. 

Plecăm cu vaporașul pe Râul Sumida, vom trece pe lângă grădinile Hamarikyu, pe care le putem admira din vapor. După masă mergem în Odaiba, cea mai nouă zonă din Tokyo, construită pe o insulă artificială de unde privim apusul soarelui și Rainbow Bridge ce se reflectă în golful Tokyo (Tokyo Bay). 

Seara ne vom plimba prin parcul Ueno și vom admira cireșii înfloriți.

 • Cazare în Tokyo la hotel de 3* (Monterey Hanzomon) sau similar.
 • Mese: mic dejun la hotel, dejun la un restaurant local.
 • Transport: public.

» Exact ce trebuie să știți: Bagajele mari vor fi trimise de la Tokyo la Kyoto prin curier rapid (maximum un bagaj de persoană). Ne vom pregăti câte un bagaj de mână pe care îl vom lua cu noi, doar cu lucrurile necesare pentru o noapte/ 2 zile.

» Exact ce trebuie să știți: Distanța parcursă pe jos în această zi este de 6 - 10 km. 

Continuăm astăzi descoperirea orașului Tokyo. Vizităm Meiji Jingu, sanctuar dedicat primului împărat al Japoniei moderne, împăratul Meiji și al împărătesei Shoken. Intrarea în incinta sanctuarului este marcată printr-o poartă Torii enormă, după care forfota orașului este înlocuită treptat de liniștea pădurii formată din aproximativ 100.000 de arbori donați din toată Japonia. Continuăm apoi cu vizita altor cartiere ale orașului: Harajuku, cu faimoasa stradă Takeshita, zona în care se poate vedea cel mai bine subcultura adolescenților japonezi, centru al tineretului, al modei extreme, ce oferă ocazii de shopping, centru al culturii pop pentru adolescenți;  Shibuya, centru al tineretului, cu uriașele ecrane din intersecție, unde pietonii traversează simultan din toate părțile; Shinjuku, zonă animată de cafenele, baruri, restaurante, magazine și dominată de zgârie nori în partea de vest cu cea mai mare gară din lume, menționată în Cartea Recordurilor. 

 • Cazare în Tokyo la hotel de 3* (Monterey Hanzomon) sau similar.
 • Mese: mic dejun la hotel.
 • Transport: public.

Plecăm de la hotel la ora 08:00 cu autocarul către Hakone, parte din Parcul Național Fuji-Hakone-Izu. Localitatea este cunoscută pentru nenumăratele izvoare de ape termale și totodată cel mai bun loc din Japonia pentru o panoramă superbă a Muntelui Fuji UNESCO WH, vulcanul perfect și muntele sacru al Japoniei. Zona este faimoasă pentru peisajele sale deosebite și activitățile în aer liber.

Vizităm satul pitoresc Oshino Hakkai, apreciat pentru frumusețea sa naturală și pentru istoria sa culturală bogată. Este cunoscut pentru cele opt izvoare de apă dulce în jurul cărora vom găsi un peisaj natural pitoresc, cu poduri de lemn, alei pietruite și grădini japoneze tradiționale. Aceste decoruri creează un cadru perfect pentru fotografii cu peisaje spectaculoase cu Muntelui Fuji (dacă vremea este frumoasă). Găsim aici magazine și standuri locale unde puteți achiziționa suveniruri și gustări tradiționale japoneze.

Mergem într-o plimbare cu vaporașul pe Lacul Ashi, format în craterul vulcanului Hakone, după care (dacă vulcanul este liniștit) luăm telecabina să vizităm Valea Owakudani, veche de 300 de ani. Are origine vulcanică și este încă activă: vom vedea aburi sulfuroși ieșind din pământ! Vom degusta o specialitate locală inedită: ouăle fierte în aceste ape termale, negre și cu un ușor gust sulfuros, despre care se spune că pot prelungi viața cu până la 7 ani.

Dejun la un restaurant local, după care mergem și plecăm apoi cu trenul Shinkansen la Kyoto.

 • Cazare în Kyoto la hotel de 4* (Onyado Nono Kyoto Shichijo) sau similar.
 • Mese: mic dejun la hotel, dejun la un restaurant local.
 • Transport: privat (autocar), public (tren de mare viteză Shinkansen).

Plecăm astăzi către Osaka, al treilea cel mai mare din Japonia, centru economic și cultural vibrant, cunoscut pentru combinația sa de istorie și modernitate. Vizităm:

Castelul Osaka, una dintre cele mai renumite structuri istorice din oraș. A fost construit în secolul al XVI-lea și a jucat un rol important în istoria Japoniei. Castelul are o arhitectură impunătoare, cu turnuri și ziduri din piatră albă, și este înconjurat de un frumos parc cu grădini japoneze tradiționale.

Mergem apoi prin cartierele Dotonbori și Shinsaibashi din Osaka, zone pline de magazine, baruri, cafenele și restaurante, într-un oraș ce parcă nu doarme niciodată, unde vom lua prânzul la un restaurant local.

 • Cazare în Kyoto la hotel de 4* (Onyado Nono Kyoto Shichijo) sau similar.
 • Mese: mic dejun la hotel, dejun la un restaurant local.
 • Transport: public.

Continuăm să explorăm Japonia cu partea ei tradițională, istorică la Kyoto, orașul care are 17 obiective înscrise în Patrimoniul UNESCO. Vizităm Palatul Nijo-joUNESCO WH, fostă reședință a shogunului Tokugawa Ieyasu și a urmașilor săi. Templul Pavilionului de Aur Kinkaku-ji UNESCO,  actualmente templu ZEN. Vizităm Kiyomizu-dera UNESCO WH, templul apei pure cu zona comercială aferentă. Seara mergem în cartierul Gion, unde cu puțin noroc pot fi văzute Maiko, ucenicele gheișelor.

 • Cazare în Kyoto la hotel de 4* (Onyado Nono Kyoto Shichijo) sau similar.
 • Mese: mic dejun la hotel.
 • Transport: privat (autocar).

» Exact ce trebuie să știți: Bagajele mari vor fi trimise de la Kyoto la Fukuoka prin curier rapid (maximum un bagaj de persoană). Ne vom pregăti câte un bagaj de mână pe care îl vom lua cu noi, doar cu lucrurile necesare pentru o noapte/ 2 zile.

Plecăm cu trenul către Nara, iar pe drum vom vizita: Sanctuarul Shintoist Fushimi Inari Taisha din Kyoto, vestit pentru cele peste 10,000 de porți Torii portocalii, o explozie senzațională de culoare.

Ajunși la Nara, vom vizita Templul Todaiji UNESCO WH, cea mai mare clădire de lemn din lume ce adăpostește cel mai mare Buddha de bronz din Japonia, Daibutsu; Parcul Nara, cu peste 1.200 de căprioare, mult mai blânde decât ale noastre, considerate mesagere ale zeilor Shinto. Timp liber apoi, pentru explorarea orașului pe cont propriu.

Începem ziua devreme, pentru a explora Hiroshima, un oraș devenit simbol al păcii – luăm trenul Shinkansen cu care urmează să parcurgem 305 km în aprox.  1h 40m!

Odată ajunși la Hiroshima, luăm un tren local și apoi ferry-ul spre Insula Miyajima UNESCO WH, unul dintre cele mai frumoase 3 locuri din Japonia.  Vom descoperi aici Sanctuarul shintoist Itsukushima cu faimoasa poartă Torii, care în timpul fluxului dă senzația că plutește pe apă.

Ne întoarcem cu ferry-ul la Hiroshima. În ciuda momentului tragic din 1945, Hiroshima este astăzi un oraș vibrant, care emană speranță și transmite un mesaj pașnic tuturor vizitatorilor săi. Vom admira orașul folosind transportul în comun și vom vizita Muzeul și Parcul Memorial al Păcii UNESCO WH, cu “domul bombei atomice, A-Bomb Dome”, locul în care a căzut bomba atomică, actualmente loc de reculegere.

Luăm tramvaiul si mergem la hotel.

 • Cazare în Hiroshima la hotel de 4*  (Hotel Hilton Hroshima) sau similar.
 • Mese: mic dejun la hotel.
 • Transport: public (tren, ferry, tramvai).

Plecăm dimineață cu trenul Shinkansen către Kyushu, insula sudică a Japoniei. Oprim la Fukuoka, capitala prefecturii cu același nume, unul din cele mai vechi orașe din Japonia, centru urban vibrant și modern, cu o combinație interesantă între tradiție și inovație. Odată ajunși vizităm orașul cu suburbia Dazaifu, zona administrativă a insulei Kyushu de peste 500 de ani. Vizităm Sanctuarul Dazaifu Tenmangu, dedicat spiritului lui Sugawara Michizane, un învățat politician din secolul al 9-lea, asociat apoi cu zeul educației în religia shintoistă. Sanctuarul este și în ziua de astăzi popular printre elevi și studenți ce vin să se roage și să cumpere amulete, în speranța unor rezultate bune la examene. Sakamoto Jinja sanctuar Shinto situat în Fukuoka, Japonia. Cu o istorie îndelungată ce se întinde înapoi în timp, acest sanctuar este locul unde se aduc omagii unor zeități specifice numite "kami". Arhitectura sa urmează stilul tradițional japonez, cu porți torii, lămpi de piatră și structuri de lemn.

Seara, în timpul liber pentru ultima zi în Japonia, vă recomandăm Canal City, un mall uriaș cu magazine, cafenele și restaurante și specialitatea locală de tăiței Hakata Ramen, faimoasă în toată Japonia.

 • Cazare în Fukuoka la hotel de 4* (Tenza Hotel Hakata) sau similar.
 • Mese: mic dejun.
 • Transport: public, privat (autocar).

Plecăm dimineața în jurul orei 09:30 la terminalul de ferry, unde ne îmbarcăm pe ferry-ul către Busan (12:00 – 18:00).

Sosim în Busan, al doilea oraș ca mărime din Coreea de Sud, cunoscut pentru plajele, templele și munții săi, este și unul dintre cele mai mari porturi din Coreea de Sud. Ne întâlnim cu ghidul local și mergem la Piața de pește Jagalchi, pentru că Busan este sursa principală de pește din Coreea de Sud.

 • Cazare în Busan la hotel de 4* (Felix by STX Hotel) sau similar.
 • Mese: mic dejun la hotel, cină la un restaurant local.
 • Transport: privat (autocar).

Ne întâlnim cu ghidul local și plecăm spre Seoul cu următoarele opriri: Templul Haedong Yonggung din Busan, unul dintre cele mai frumoase temple din Coreea de Sud, ce este așezat pe coasta mării, oprim apoi la Gyeongju, aflat la 70 km distanță de Busan, cu o istorie de 2000 de ani și inclus în Patrimoniul UNESCO, care este o concentrare remarcabilă de pagode, temple, palate din perioada înfloritoare a dinastiei Silla, din sec. 7-10. Se vor vizita: Templul Bulguksa UNESCO WH, cel mai frumos și bine cunoscut templu din Coreea (sec. 6)  și Grota Seokguram din sec. 8, cu o statuie impresionantă a lui Budha privind către mare, înconjurat de 10 discipoli; ambele temple sunt din granit, înscrise în Patrimoniul UNESCO și reprezintă esența culturii coreene budiste. Observatorul Cheomseongdae UNESCO WH, cel mai vechi observator astronomic din Asia de Est, construit din 362 de blocuri de granit ce reprezintă cele 362 de zile ale calendarului lunar coreean. 

Continuăm apoi spre Seoul (drum de aproximativ 5 ore).

 • Cazare în Seoul la un hotel de 4* (Splaisir Seoul Myeongdong).
 • Mese: mic dejun la hotel, dejun, cină la un restaurant local.
 • Transport: privat (autocar).

Se pleacă în tur de oraș Seoul, oraș cu 10 milioane locuitori. Se vor vedea și vizita:

 • Cheong Wa Da, palatul prezidențial, doar în exteriorș
 • Palatul Gyeongbokgung, cel mai mare dintre cele cinci palate construite din ordinul lui Yi Song-gye, împărat al dinastiei Joseon în sec. 14 și reconstruit în sec. 19.
 • Muzeul Național Etnografic, unde se vor vedea aspecte din tradițiile oamenilor simpli, dar și a nobililor, cu precădere în perioada dinastiei Joseon (1392-1910).
 • Templul Jogyesa, centrul budismului din Coreea.
 • Strada Insadong, plină de farmec, cu magazine de artizanat și restaurante.
 • Satul Bukchon, cartier din Seoul cu construcții tradiționale Hanok.

Vom încheia ziua cu o croazieră pe Râul Han, ocazie de a avea o altă perspectivă asupra orașului Seoul.

Cină la un restaurant local – cu o masă specifică de grătar în stil coreean.

Opțional, vă recomandăm: Spectacolul Nanta, ce constă în numere de acrobație, magie, pantomimă și participarea activă a publicului, toate pe fundalul muzicii tradiționale coreene Samul Dori. (Cost suplimentar 60 €/persoană). Pentru detalii  click aici.

» Notă: Excursia opțională se organizează pentru un grup de minimum 4 persoane;

 • Cazare în Seoul la un hotel de 4* (Splaisir Seoul Myeongdong).
 • Mese: mic dejun la hotel, dejun, cină la un restaurant local.
 • Transport: autocar privat

Timp liber în Seoul pentru vizite individuale sau pentru cumpărături în zona comercială Myeongdong cu restaurante, magazine și tarabe, unde puteți găsi reduceri substanțiale sau vă recomandăm:

Excursie în zona demilitarizată, DMZ . Zona Demilitarizată dintre Coreea de Nord și Coreea de Sud s-a stabilit în 1953, la încheierea războiului din Coreea. Se vizitează observatorul Dora, de unde se pot vedea Coreea de Nord și zona demilitarizată, se va coborî în tunelul prin care s-a intenționat invazia Coreei de Sud de către nord coreeni... Este o experiență tulburătoare prin care poate fi înțeleasă mai bine istoria celor două state coreene. Dejun la un restaurant local, apoi întoarcere în Seoul, unde puteți să folosiți camerele de hotel până la plecarea spre aeroport (Cost suplimentar: 130 €/persoană, cu dejun inclus).

» Notă: Excursia opțională se organizează pentru un grup de minimum 10 persoane; include transport, dejun, însoțitor român vorbitor de engleză și ghid local.

Seara vă recomandăm să mergeți în cartierul Myeongdong, o zonă comercială cu restaurante, magazine și tarabe, unde puteți să experimentați diverse arome coreene.

După micul dejun avem transfer către Aeroportul Incheon, iar la ora 11:20 ne îmbarcăm pe cursa LO 098 spre Varșovia. 

Sosim la Varșovia la ora 17:25 și plecăm mai departe la ora 23:00 spre București cu LO 098.

 • Mese: mic dejun la hotel.
 • Transport: privat (autocar).

La ora 01:45 aterizăm pe Aeroportul Henri Coandă din București


Servicii incluse

 • Persoana in camera dubla / twin : 4250 euro
 • Persoana in camera single : 5200 euro
Cost

PACHETUL include:

 • Însoțitor român vorbitor de limba japoneză/engleză, bun cunoscător al culturii și tradițiilor locale din cele două țări;
 • Transport cu avionul București – Tokyo /Seoul  – București
 • Taxele de aeroport;
 • 13 nopți cazare la hoteluri de 3 și 4 stele, cu mic dejunuri incluse;
 • 5 dejunuri (zilele 3, 5, 6, 12, 13) și 3 cine (zilele 11, 12, 13), conform programului;
 • Intrările la toate obiectivele turistice, conform programului;
 • Bilete de tren pentru trenurile super expres Shinkansen;
 • Autocar pentru transferuri aeroport - hotel în Tokyo/ din Seoul și în alte zile conform programului;
 • Croazieră pe Râul Sumida în Tokyo;
 • Ferry-uri până și din insula Miyajima și Fukuoka – Busan;  
 • Transportul bagajelor de la Tokyo la Kyoto și de la Kyoto la Fukuoka (maximum un bagaj de persoană; pentru mai mult de un bagaj se percepe o taxă de aproximativ 20 €/persoană pentru fiecare bagaj suplimentar);
 • Ghid local în Coreea de Sud și însoțitor român, vorbitor de limbă japoneză și engleză, bun cunoscător al culturii și  tradițiilor locale.

PACHETUL nu include:

 • Alte mese decât cele menționate în program;
 • Transportul cu alte mijloace decât cele menționate mai sus ca fiind incluse (Exemple: metroul în Osaka și Tokyo, trenul Yurikamome în Tokyo, tramvaiul/autobuzul în Hiroshima, autobuzul în Nara dacă este cazul, etc.); Cost suplimentar: aproximativ 25-30 €/persoană, suma se va înmâna conducătorului de grup;
 •  Băuturile alcoolice și nealcoolice;
 •  Cheltuieli de natură personală;
 • Bacșișuri pentru însoțitor, ghizi locali, șoferi, restaurant, etc. (60€/persoană, suma se va înmâna conducătorului de grup);
 • Taxe de depozitare bagaje în gări;
 • Excursiile opționale: Nanta (Cost suplimentar 60 €/persoană) și DMZ (Cost suplimentar 130 €/persoană);
 • Taxă K-eta (se achită la înscriere): 20 €/persoană;
 • Asigurare medicală și asigurare storno (recomandate).
Detalii servicii

ORAR DE ZBOR – informativ (poate suferi modificari) :

Ziua 1

 

Bucuresti

18:10

Varsovia

19:00

Ziua 2

 

Varsovia

23:10

Tokyo 

19:35

 

 

 

 

 

 

 

Ziua15

 

Seoul

11:20

Varsovia

17:25     

Ziua16

 

Varsovia

23:00

Bucuresti

01:45

Bilete de avion

Cazarea se va face 13 nopți la hoteluri de 3 și 4 stele, cu mic dejunuri incluse;

Cazare

 • Grup minim de 15 persoane;
 • In cazul in care grupul minim nu se realizeaza, excursia se anuleaza sau se recalculeaza. Această condiție este acceptată de cei înscriși la excursie automat, la semnarea contractului de prestări servicii turistice și nu constituie motiv de anulare. Numărul minim de participanți pentru a se organiza excursiile opționale este egal cu numarul minim de participanți pentru întregul program, dacă nu este precizat altfel. Sub acest număr, agenția poate majora prețul sau anula opționalul.

• Pentru rezervare fermă, se va plăti o primă tranșă de 30% din contravaloarea programului, iar diferența se va achita cu minim 45 de zile înainte de data plecării.

• Pentru plecările în mai puțin de 45 de zile de la rezervare, se va achita integral.

 

In cazul in care turistul renunta din vina sa la pachetul de servicii turistice care face obiectul prezentului contract, se vor percepe urmatoarele penalizari:

 1. 30% din pretul pachetului de servicii, daca retragerea se face pana in 60 de zile inaintea inceperii excursiei;
 2. 75% din tariful pachetului de servicii, daca retragerea se face intre 59-31 de zile inaintea inceperii excursiei;
 3. 100% din pretul pachetului de servicii, daca retragerea se face mai tarziu de 30 de zile inaintea inceperii excursiei sau daca turistul nu se prezinta la locul de plecare in ziua si la ora stabilita.

 

 

 • Pentru călătorie aveți nevoie de pașaport valabil cel puțin 6 luni în momentul plecării; pentru deținătorii de pașapoarte provizorii este necesară obținerea de viză turistică. Pentru călătoria în Coreea de Sud se solicită obținerea K-eta (se aplică online, prin intermediul agenției).
 • Clasificarea pe stele a unitatilor de cazare este cea atribuita de oficialitatile de resort locale.
 • Hotelurile nominalizate in program pot suferi modificari pana la data plecarii, in functie de conditiile specifice care pot aparea intre momentul publicarii programului si data plecarii. Daca aceste schimbari sunt impuse de furnizorul local, intotdeauna se vor oferi hoteluri similare ca locatie/confort. 
 • Distributia si tipul camerelor la hoteluri se face de catre receptiile acestora; detaliile legate de amplasarea, aspectul camerei sau orice cerinta speciala a pasagerului se rezolva direct la receptia hotelului (in functie de disponibilitati). 
 • Majoritatea hotelurilor nu detin camere triple. In unele hoteluri se pot confirma la cerere camere duble cu pat suplimentar, in functie de disponibilitate. Patul suplimentar poate fi un pat pliant, un fotoliu pat, o canapea extensibila, etc.
 • Pentru anumite facilitati din hotel sau din camera, hotelierul poate solicita taxe suplimentare (seif, minibar, internet, etc.); in momentul sosirii la hotel solicitati receptionerului sa va informeze cu exactitate asupra lor. 
 • La plecare, clientii sunt rugati sa respecte cu strictete ora de plecare din hotel catre aeroport anuntata de reprezentantul agentiei Explore Travel si inainte de predarea cheilor la receptia hotelului sa achite toate cheltuielile suplimentare efectuate pe perioada sejurului.

 


Răsfoiește jurnalul de călător și accesează recomandările noastre

Pe blogul nostru iei parte la popasuri gastronomice exotice, descoperi oferte de neratat și ești transpus
în obiceiurile comunităților locale. Tu ce lifestyle de călător ai?


Galerie foto

Vezi frumusetile locului prin ochii fotografului.

Parcul Nara
Muntele Fuji
Nou!

Rezerva oferte online, in timp real!

Rezerva acum