Premium Discovery Madagascar 24.05.2024 – 09.06.2024

Următoarea plecare: 24.05.2024
Durata circuit
17 zile
4,880 Euro / persoană
Grup: între 12 și 16 persoane
Locuri disponibile: 5
Categorie: Discover
Grad de dificultate: Moderat

Madagascar 24.05.2024 – 09.06.2024


Madagascar este a patra insulă ca mărime din lume, un loc cu peisaje spectaculoase, cu o viață sălbatică nemaiîntâlnită în alt colț al planetei (mai mult de trei sferturi dintre speciile de plante și animale se găsesc numai în Madagascar). Izolarea insulei atât față de continentul african, cât și de cel asiatic a dus la dezvoltarea unui ecosistem unic. Doar aici vom găsi lemuri, fossa – animalul care seamănă cu puma, 90% din speciile de broaște de pe insulă sunt endemice și tot aici trăiesc jumătate din cameleonii de pe întreaga planetă.
Nu lipsește din program Aleea Baobabilor, celebrul peisaj ce atrage turiști din toată lumea. În timpul călătoriei noastre vom descoperi cele mai verzi peisaje din Madagascar, păduri tropicale luxuriante, fructe suculente și cele mai rafinate mirodenii și vom descoperi pe lângă speciile de lemuri și cameleoni o multitudine de reptile, alături de flora și fauna pădurii tropicale și speciile sale unice de orhidee.
Vom admira tradițiile meșteșugurilor tradiționale locale și vom obține o perspectivă asupra vieții de zi cu zi a poporului malgaș, a tradițiilor și a vieții lor într-o lume cu adevărat autentică. Vizitam orasul Antananarivo, Parcul National Andasibe si exploram coasta de Vest si apoi zona de Nord a insulei. Călătoria se încheie pe frumosul arhipelag din Nosy Be, situat pe coasta Oceanului Indian, una dintre cele mai frumoase insule din lume.

Experiențe incluse în ofertă

 • Fotografiază Aleea Baobabilor la apus de soare
 • Explorează cutumele tribului Vezo, nomazii mării
 • Viziteaza Parcul Național Montagne d’Ambre, padurea tropicală ce acoperă masivul vulcanic
 • Vizitează rezervația privată „Parcul Lemurului”
 • Descoperă Ferma Reptilelor din Peyreiras

Itinerariu

Afla ce cuprinde acest circuit.

Plecare la ora 21:40 spre cu compania Turkish Airlines si sosire la 23:10 in Istanbul pentru o scurta escala.

La ora 01:55 va fi plecarea spre Antananarivo. Se călătorește in timpul nopții.

Ajungem pe aeroportul din Antananarivo, capitala Madagascarului, la ora 14:35. Transfer la hotel, iar restul zilei va fi liberă pentru explorarea orașului. Tana, după cum mai este cunoscută capitala, se află la o altitudine de aproape 1300 de metri și chiar dacă nu există atât de multe magazine, blocuri înalte și alte caracteristici tipice capitalelor, aceasta se laudă cu multă verdeață, aer curat, clădiri coloniale colorate, străduțe înguste și localnici foarte prietenoși.

 • Cazare: Boutique Hotel Sakamanga ****
 • Nivel cazare: superior
 • Mese: mese in avion și cina la hotel
 • Experiente: Bun venit in Madagascar!

După micul dejun vom vizita rezervația privată „Parcul Lemurului”". Rezervația are ca scop principal conservarea naturii, iar parcul găzduiește nouă specii de lemuri diurni și nocturni care trăiesc într-un mediu împădurit de 5 hectare care cuprind peste 70 de specii de plante. Majoritatea lemurilor sunt liberi și obișnuiți cu forfota turiștilor, așa că, veți avea șansa de a-i vedea de aproape. Cu toate acestea, este strict interzis să le le oferiți hrană sau să îi atingeți. Există aproximativ 50 de lemuri individuali, inclusiv Coquerel sifakas, lemur cu coadă inelară și lemur alb-negru. După vizită, vom avea transfer înapoi la Antananarivo.

După-amiază, vizităm obiectivele turistice din capitala Madagascarului. Construit pe unul dintre cele 12 dealuri istorice ale Imerinei, la aproximativ 1.245 m deasupra nivelului mării, Antananarivo domină câmpia Betsimitatatra, un peisaj superb dominat de câmpuri de orez irigate natural de râurile Laniera și Ikopa. Orașul s-a înfrumusețat de-a lungul anilor și prezintă tot mai multe locuri de relaxare, cu peisaje care încurajează calmul și seninătatea, chiar și în acest mediu urban foarte activ. Vizităm Rova, Palatul Reginei, construit pe unul dintre cele mai înalte dealuri din Antananarivo și vizibil din aproape toate părțile orașului. Este un loc sacru pentru poporul malgaș putând fi găsite aici fostele reședințe ale regilor și reginelor, precum și mormintele regale. Închis timp de 16 ani după un incendiu din 1996, palatul s-a redeschis în iunie 2023, odată cu un muzeu istoric fantastic în interiorul clădirii, muzeu pe care îl vom vizita și noi. Punctul de vedere de lângă palat oferă o priveliște minunată asupra orașului.

Ne întoarcem la hotel pentru cină.

 • Cazare: Boutique Hotel Sakamanga ****
 • Nivel cazare: superior
 • Mese: mic dejun și cina
 • Experiente: Vizitează rezervația privată „Parcul Lemurului”

Luăm micul dejun la hotel și apoi ne îndreptăm spre Andasibe bucurându-ne de peisajul tipic al Țărilor Înalte, cu câmpiile bogate din nordul Antananarivo înainte de a ajunge la faleza montană Angavo. Drumul coboară prin vegetația abundentă până la Marozevo, frontiera satului dintre două provincii, situată vizavi de o centrala hidroelectrică. În Marozevo ne vom opri pentru a vizita Ferma Reptilelor din Peyreiras cu mai multe specii de fluturi, reptile, amfibieni și crocodili. După această oprire ne continuăm drumul către Andasibe, al treilea cel mai mare oraș al Madagascarului și cel care înregistrează cele mai scăzute temperaturi de pe insulă, locul unde ne vom caza pentru următoarele două zile și unde vom lua cina in această seară.

 • Cazare: Mantadia Lodge ****
 • Nivel cazare: superior
 • Mese: mic dejun și cină
 • Experiente: Descoperă Ferma Reptilelor din Peyreiras

Mic dejun la hotel.

În această zi vom vizita luxurianta pădurea tropicală din Parcul Național Analamazaotra, casa Indri (cea mai mare specie de lemur din Madagascar ). Aici putem vedea, cu puțin noroc, familiile lemurilor Indri, dar vom admira și o mulțime de păsări, reptile și alte specii de lemuri cum ar fi lemur Diadem Sifakas sau lemuri bruni, toate înconjurate de o diversitate de specii de plante, arbori, ferigi, orhidee. Vom vedea rezervația privată a Complexului Vakona Forest unde vom fi cazați și unde veți avea ocazia de a face selfie-uri cu lemurii.

Pentru ne dorim experiențe inedite, vom experimenta vizita nocturnă a rezervației alături de un ghid local și cu ajutorul lanternelor vom vedea lemurii nocturni, cameleonii adormiți, sau broaștele de copaci, într-un mediu unic.

 • Cazare: Mantadia Lodge ****
 • Nivel cazare: superior
 • Mese: mic dejun și cină
 • Experiente: Intra in casa Indri, cea mai mare specie de lemur din Madagascar

Vom lua micul dejun la hotel și ne vom întoarce în Antananarivo. După amiaza liberă pentru explorarea orașului pe cont propriu. Chiar dacă nu există atât de multe magazine, blocuri înalte și alte caracteristici tipice capitalelor, cu siguranță vă veți bucura de aerul curat și spațiile verzi prezente din abundență.

Cina la hotel.

 • Cazare: Hotel Nosy Manga ****
 • Nivel cazare: standard
 • Mese: mic dejun și cină
 • Experiențe: Descoperă atmosfera Antananarivo, aerul clădirilor coloniale colorate, străduțelor înguste și vibe-ul localnicilor într-o capitală plină de verdeață și aer curat

După micul dejun vom merge la aeroport pentru zbor către Morondava. Transfer la hotel.

Morondava este un oraș de coastă unde  vom urmări apusul de soare pe faimosul Baobab Avenue – un simbol al Madagascarului și unul dintre cele mai fotografiate locuri de pe insulă, pe care îl vom surprinde și noi la apus. Vom vedea baobabi înalți de 30 de metri, cu un diametru de aproape 10 metri, iar cu vârste de aproape 1000 de ani, se fac demni de titlul arborele național al Madagascarului.

Morondava, este localizat aproape în pustietate, pe coasta de vest din centrul insulei și este casa unui mare grup de baobabi care în unele locuri formează mini-păduri cu alte specii de arbori și arbuști ce s-au adaptat perioadelor lungi de secetă. În Morondava se găsesc numeroase plaje nisipoase extinse de unde pot fi observate activitățile pescarilor locali care ies pe mare cu mici bărci tradiționale.

Dimineața, după micul dejun, avem transfer cu barca în satul autentic pescăresc, cu plaje splendide, Belo Sur Mer.

Vizităm satul pescarului Belo sur Mer, unul dintre locurile de origine a tribului Sakalaya Menabe și un loc foarte popular printre turiștii care ajung în Morondava. Acest sat mic este înconjurat de o plajă cu nisip fin, împodobită cu palmieri, și este un sat pescăresc al Vezo - un trib de pescuit nomad din Madagascar, care trăiește pe coastele vestice ale insulei, numiți și “ nomazii mării ”.  După-amiază liberă pe plajă.

Transfer cu barca înapoi în Morondava și ne întoarcem pe Baobab Avenue dar de această  dată vom vedea ”Baobabul îndrăgostit”  - este un singur copac care se împarte în două la bază. Este un simbol al iubirii deoarece, cele două trunchiuri ale sale se împletesc până la 30 de metri înălțime, ca doi îndrăgostiți inseparabili iar oamenii locului spun că acest baobab aduce noroc cuplurilor care vin la plimbare, în special celor care își unesc destinele la poalele sale.

Dimineața este liberă și puteți alege fie o plimbare pentru a admira împrejurimile și în special arborii de baobab sau vă puteți relaxa înainte de a porni într-o nouă aventură.

Transfer la aeroport pentru zborul către Antananarivo.

Transfer și cina la hotel.

 • Cazare: Hotel Nosy Manga ****
 • Nivel cazare: standard
 • Mese: mic dejun și cină
 • Experiente: Timp liber pentru a ne bucura de frumusețea orașului Morondava

Dimineața devreme avem transfer la aeroport pentru zbor către Diego Suarez. Situat într-unul dintre cele mai mari golfuri din lume, Diego Suarez este un port străvechi iar zborul în sine va fi o experiență de neuitat care ne oferă prilejul de a vedea golful de la înălțime, admirând vechea arhitectură colonială, piața vibrantă și magazinele de meșteșuguri pline de viață care aduc orașului o atmosferă plăcută și autentică.

De la aeroport vom fi transferați la Joffreville.

Vom lua micul dejun la Nature Lodge unde ne vom caza în această seara ca mai apoi să mergem în Parcul Național Montagne d’Ambre. La patruzeci de kilometri sud de Diego Suarez, Muntele Amber este o pădure tropicală care acoperă un masiv vulcanic. Vegetația este luxuriantă, cu pădure densă, șapte specii de lemuri, peste 1.000 de specii de plante, cinci lacuri vulcanice și cascade.

 • Cazare: Nature Lodge***
 • Nivel cazare: superior
 • Mese: mic dejun și cină
 • Experiente: Descoperă Parcul Național Montagne d’Ambre, padurea tropicală ce acoperă masivul vulcanic

Luăm micul dejun și pornim spre Ankarana.

Pe drum ne oprim la Red Tsingy. Tsingy, în cultura locală înseamnă ”locul unde nu poți merge cu picioarele goale” iar Red Tsingy, stâncile din gresie, marlă și calcar sunt foarte diferite de Tsingy-ul obișnuite ale Ankaranei, nu numai din punct de vedere al culorii, ci și din punct de vedere al formării lor. View-ul va fi unul spectaculos.

Vom ajunge în Parcul Național Ankarana, și trebuie să menționăm că masivul Ankarana ocupă locul doi în Madagascar, după rezervația Bemaraha, iar aici Tsingy-urile, eroziunile și dizolvările de calcar oferă o vedere uimitoare a sute de ace și vârfuri trase spre cer. Itinerariul pentru vizită va fi ales în funcție de abilitățile fizice ale participanților și vom putea descoperi peșteri, canioane, lemuri, păsări și priveliști care îți taie răsuflarea.

Cina și cazare la Ankarana Lodge.

 • Cazare: Ankarana Lodge***
 • Nivel cazare: standard
 • Mese: mic dejun și cină
 • Experiente: Bucură-te de o imagine unică a Masivului Ankarana cu sutele de vârfuri calcaroase îndreptate spre cer

După micul dejun ne vom îndrepta către Ankify, un mic port pe o peninsulă situată în districtul Ambanja.  După o plimbare prin plantații de cacao, cafea și Ylang-ylang, traversăm mangrovele și ajungem în port unde ne urcăm în barcă pentru a ajunge în Nosy Be.

După amiază liberă pentru a descoperi împrejurimile și a vă bucura de atmosfera relaxantă a locului.

 • Cazare: Hotel Exora Beach Hotel ****
 • Nivel cazare: superior
 • Mese: mic dejun și cină
 • Experiente: Plimbare printre plantații de cacao, cafea și Ylang-ylang

Zi liberă pentru relaxare, soare, plajă sau aventuri în pădurile tropicale ale Madagascarului.

 • Cazare: Hotel Exora Beach Hotel ****
 • Nivel cazare: superior
 • Mese: mic dejun și cină
 • Experiente: Relaxați-vă la plajă fiind  înconjurați de o vegetație luxuriantă

Zi liberă pe care puteți alege să o petreceți pe plajă sau să călătoriți în mijlocul naturii. În a doua parte a zilei vom avea transfer către aeroport pentru zborul către Antananarivo. Cazare și cină în Antananarivo.

 • Cazare: Hotel Lodge Au Bois Vert****
 • Nivel cazare: standard
 • Mese: mic dejun și cină
 • Experiente: Aventură pe cont propriu în mijlocul naturii din Nosy Be

Dedicăm prima parte a zilei shopping-ului, plimbărilor în voie și colectării de amintiri în Antananarivo.

Transfer la aeroport iar la ora 15:55 este programat zborul spre Istanbul cu compania aeriană Turkish Airlines.

 • Mese: mic dejun

Ajungem in Istanbul la ora 04:50 și vom avea escală până la ora 07:00 când vom avea zborul spre București. Ajungem pe aeroportul  Otopeni la ora 08:15.


Servicii incluse

Costuri

 • Adult in camera dubla: 4880 Euro
 • Adult in camera single: 5680 Euro

Marime grup

 • Grup minim de 12 persoane si maxim de 16 persoane
 • In cazul in care grupul minim nu se realizeaza, excursia se anuleaza sau tariful se recalculeaza.
Cost

Pachetul include

 • Bilete de avion cu Turkish Airlines:
 1. București – Antananarivo, via Istanbul
 2. Antananarivo – București, via Istanbul
 • Bilete de avion pe zboruri interne:
 1. Antananarivo – Morondava
 2. Morondava – Antananarivo
 3. Antananarivo – Diego Suarez
 4. Nosy Be – Antananarivo
 • Toate taxele de aeroport si taxa de bagaje pentru aceste zboruri
 • Toate transferurile aeroport-hotel-aeroport
 • Toate transferurile între locații
 • 14 nopți de cazare in Madagascar dintre care 9 nopti in hoteluri de 4 stele si 5 nopti in lodge-uri similare cu 3 stele
 • Mese: mic dejun și cină în fiecare zi
 • Servicii de ghizi locali in limba engleza pe durata excursiilor menționate in program
 • Însoțitor român din partea agenției
 • TVA

Pachetul nu include

 • Taxa 10€ (se achita la intrarea în tara după completarea formalităților)
 • Asigurarea medicala (recomandata)
 • Asigurare storno, optionala, se incheie in aceeasi zi cu contractul turistic
 • Alte mese si excursii in afara celor mentionate in program
 • Bacsisul pentru ghizii si soferii locali (aprximativ 100 USD/persoana)
Detalii servicii

Orar de zbor: Turkish Airways

 

24.05.2024

Bucuresti

Istanbul

21:40

23:10

25.05.2024

Istanbul

Antananarivo

01:55

14:35

         

08.06.2024

Antananarivo

Istanbul

15:55

04:50

09.06.2024

Istanbul

Bucuresti

07:00

08:15

Bilete de avion
 • 14 nopți de cazare in Madagascar dintre care 9 nopti in hoteluri de 4 stele si 5 nopti in lodge-uri similare cu 3 stele
Cazare
 • Mic dejun și cină în fiecare zi
Mese

Modalitatea de plata a pachetului este:

 • Avans de 30% din valoarea excursiei in momentul inscrierii.
 • Transa 2: 30 % din valoarea totală a excursiei, nu mai tarziu de 15.03.2024.
 • Plata integrala cu cel tarziu 45 de zile inainte de data plecarii.

In cazul in care turistul renunta din vina sa la pachetul de servicii turistice care face obiectul prezentului contract, se vor percepe urmatoarele penalizari:

 1. 15% din pretul pachetului de servicii, daca renuntarea se face intre 90 si 60 de zile calendaristice inainte de data plecarii;
 2.  30% din tariful pachetului de servicii, daca renuntarea se face in intervalul 59 - 30 de zile  calendaristice inainte de data plecarii;
 3. 100% din pretul pachetului de servicii, daca renuntarea se face intr-un interval mai mic de 30 zile inainte de plecare sau pentru neprezentarea la program.

Documente de calatorie

 • Este necesar PASAPORTUL ELECTRONIC SAU PASAPORTUL SIMPLU valabil cel putin 6 luni de la data terminarii calatoriei.

Documente pentru minori   

 • Pentru minorii care calatoresc insotiti de un singur parinte, este necesar acordul celuilalt parinte exprimat printr-o declaratie autentificata la notariat. Daca celalalt parinte a decedat, este necesara o copie dupa actul de deces.
 • Pentru minorii care au un singur parinte declarat in certificatul de nastere, este necesara o copie a acestui certificat.
 • Pentru minorii care calatoresc insotiti de un singur parinte si acesta este divortat, este necesara hotararea judecatoreasca definitiva prin care i-a(u) fost incredintat(ti) minorul(ii) si copie dupa actul de divort. Daca hotararea judecatoreasca nu este definitiva, este necesar acordul celuilalt parinte exprimat printr-o declaratie autentificata la notariat.
 • Pentru minorii care calatoresc fara parinti si au fost incredintati unei terte persoane, este necesar acordul ambilor parinti exprimat printr-o declaratie autentificata la notariat precum si cazier juridic pentru persoana care ii insoteste.
 • Daca nu va incadrati in niciuna dintre prevederile de mai sus, va rugam sa consultati site-ul politiei de frontiera: www.politiadefrontiera.ro si sa va asigurati ca intruniti conditiile prevazute de articolul 2 alin. 2 din Legea nr. 248/2005 cu modificarile ulterioare, apeland politia de frontiera la nr. de telefon 021.9590.

Informatii cazare       

 • Clasificarea pe stele a unitatilor de cazare este cea atribuita de oficialitatile de resort locale.
 • Hotelurile nominalizate in program pot suferi modificari pana la data plecarii, in functie de conditiile specifice care pot aparea intre momentul publicarii programului si data plecarii. Daca aceste schimbari sunt impuse de furnizorul local, intotdeauna se vor oferi hoteluri similare ca locatie/confort.
 • Distributia si tipul camerelor la hoteluri se face de catre receptiile acestora; detaliile legate de amplasarea, aspectul camerei sau orice cerinta speciala a pasagerului se rezolva direct la receptia hotelului (in functie de disponibilitati).
 • Majoritatea hotelurilor nu detin camere triple. In unele hoteluri se pot confirma la cerere camere duble cu pat suplimentar, in functie de disponibilitate. Patul suplimentar poate fi un pat pliant, un fotoliu pat, o canapea extensibila, etc.
 • Pentru anumite facilitati din hotel sau din camera, hotelierul poate solicita taxe suplimentare (seif, minibar, internet, etc.); in momentul sosirii la hotel solicitati receptionerului sa va informeze cu exactitate asupra lor.
 • La plecare, clientii sunt rugati sa respecte cu strictete ora de plecare din hotel catre aeroport anuntata de reprezentantul agentiei Explore Travel si inainte de predarea cheilor la receptia hotelului sa achite toate cheltuielile suplimentare efectuate pe perioada sejurului.

Răsfoiește jurnalul de călător și accesează recomandările noastre

Pe blogul nostru iei parte la popasuri gastronomice exotice, descoperi oferte de neratat și ești transpus
în obiceiurile comunităților locale. Tu ce lifestyle de călător ai?


Galerie foto

Vezi frumusetile locului prin ochii fotografului.

Nou!

Rezerva oferte online, in timp real!

Rezerva acum