Peru Explorer

Următoarea plecare: 31.08.2022
Durata circuit
12 zile
2,790 Euro / persoană
Grup: între 10 și 20 persoane
Locuri disponibile: 12
Categorie: Discover
Grad de dificultate: Moderat

Lima - Valea Sacra a Incasilor - Machu Picchu - Cusco - Lacul Titicaca


Peru este o destinație ce a evocat întotdeauna imagini puternice și dramatice, precum imaginea incașilor, a Amazonului, a Anzilor, a condorului puternic, a orașului Lima – “orașul regilor” și fosta capitală colonială a Noii Lumi Spaniole. A treia țară ca mărime din America de Sud, Peru este un amalgam de experiențe.

Există puține țări pe glob care pot oferi un asemenea amestec scânteietor al istoriei, culturii, peisajului și a faunei la un loc între granițele sale. De la deșerturile aride de pe coasta Pacificului până la pădurile tropicale amazoniene, de la cel mai înalt lac navigabil din lume până la cel mai mare lanț muntos tropical, Peru oferă un caleidoscop de peisaje și zone climatice, iar ascunse printre munți, păduri și deșerturi, zac rămășițele a zeci de civilizații antice.

Am gandit un traseu care sa include cele mai importante atractii din Peru si totodata sa va ofere cea mai buna aclimatizare, astfel incat sa va bucurati de frumusetile din Peru fara a avea probleme de altitudine. La sosirea in Lima vom sta 2 nopti pentru a incepe obisnuinta cu fusul orar si pentru a vizita orasul Lima. De aici zburam la Cusco insa ne deplasam spre Valea Sacra a Incasilor de langa Cusco, care se afla la altitudine mai mica pentru aclimatizare si vizita atractiilor de pe Valea Sacra. De aici vom face si excursia de o zi la Machu Picchu cu trenul. Stam 3 nopti in Cusco decoperind acest frumos oras cu vechi ziduri inca, strazi inguste, temple, biserici, magazine si restaurante si continuam spre Puno pentru vizita lacului Titicaca cu ale sale insule locuite de comunități ce poartă același stil de viață ca acum câteva sute de ani. Din Juliaca zburam inapoi in Lima pentru 2 zile de explorare a capitalei la final de Aventura prin Peru. 

Experiențe incluse în ofertă

 • Admira privelistea catre Machu Picchu
 • Descopera civilizatiile pre-Inca la Muzeul Larco Herrera din Lima
 • Viziteaza Valea Sacra a incasilor cu vechile sale vestigii
 • Gusta cele mai bune preparate culinare traditionale in restaurantele din Cusco
 • Navigheaza pe lacul Titicaca si vezi cum traieste comunitatea Uros pe insule plutitoare de pe lac

Itinerariu

Afla ce cuprinde acest circuit.

Veti pleca din București la ora 07:00 cu compania aeriană KLM și veti ajunge pe aeroportul din Amsterdam la ora 08:55 pentru o scurtă escală. La ora 12:35 este programat zborul spre Lima, unde veti ajunge la ora locala 18:05. Transfer la hotel pentru cazare iar seara va fi liberă.

 • Cazare: Hotel Radisson Red Miraflores 4* 
 • Nivel cazare: superior
 • Mese: mese pe avion 
 • Experiente: Bun venit in Peru 

Dupa micul dejun pornim într-un tur al orașului. Vedem cartierele Miraflores și San Isidro – cele mai moderne părți ale orașului, dar și centrul istoric ce face parte din Patrimoniul Mondial UNESCO. Mișcările renascentiste, baroce și neoclasice le regăsim și în Peru, iar împreună cu câteva clădiri foarte bine reabilitate ne oferă o privire asupra amestecului dintre nou și vechi pe care îl are capitala. Unul dintre cele mai bune exemple incluse în acest tur este catedrala din secolul XVI ce încă păstrează rămășițele conchistadorului spaniol Pizarro. O altă oprire va fi la Mănăstirea San Francisco. Incheiem vizita orasului cu o oprire la Muzeul Llarco Herrera unde recomandam o pauza pentru pranz la cafenea din curtea interioara inainte de o vizita amanuntita a acestui frumos muzeu amanejat intr-o veche ferma si unde vom afla mai multe informatii despre civilizatiile Pre-Inca si despre Imperiul Inca. Seara veti admira apusul de soare peste ocean din cartierul artiștilor, Barranco, unde vă recomandăm neapărat să degustați faimosul cocktail peruan, Pisco Sour.

 • Cazare: Hotel Radisson Red Miraflores 4* 
 • Nivel cazare: superior
 • Mese: mic dejun 
 • Experiente: vizita Muzeului Llarco Herrera din Lima  

Dimineata devreme transfer la aeroport pentru zbor spre Cusco. Cusco este la 3400 metri altitudine si pentru a evita problemele de altitudine ne vom deplasa direct in Valea Sacra a Incasilor, situata la 2900 metri altitudine, unde dormim doua nopti. si avem o dupa-amiaza mai relaxata. La sosirea in Cusco plecam direct catre Ollantaytambo,situat la un capăt al văii, orășel plin de farmec, cu străzi pietruite pline de magazine și cafenele, ceea ce îl face foarte popular printre turiști. Ollantaytambo este un exemplu tipic de ceea ce a rămas din modelul de planificare urbană incașă. Optional putem face o oprire in Chinchero la o familie locala unde vom vedea modul traditional de tesut si de vopsire a lanii de alpaca cu ierburi locale. Timp liber pentru o proba bluzele din lana de alpaca, pentru o demonstratie de tesut si vopsire si pentru un ceai care sa ne ajute sa ne aclimatizam. 

Restul zilei este libera pentru odihna la hotel si pentru aclimatizare. 

 • Cazare: Hotel del Pilar 4* langa Ollantaytambo 
 • Nivel cazare: superior
 • Mese: mic dejun 
 • Experiente: vizita unei comunitati locale in Chinchero  

După micul dejun, plecăm cu trenul către Machu Picchu, cetatea incașă ascunsă în munți. O călătorie de 2.5 ore, pe un drum șerpuind de-a lungul râului Urubamba, în care vom vedea peisaje uimitoare, vârfuri înzăpezite și pe alocuri comunități de localnici. Sosim în Aguas Calientes, după care urcăm cu autocarul încă 30 de minute până la Machu Picchu.

Timp de secole, Machu Picchu a rămas nedescoperit de către spanioli și a fost găsit abia în 1911 de către exploratorul american Hiram Bingham. Cunoscut si sub numele de Orasul pierdut, deoarece a fost abandonat de incasi in timpul invaziei spaniole, situla rheologic Machu Picchu se afla la o altitudine de 2430 de metri si se intinde pe o suprafata de 2500 mp. Acest oras Inca, ramas nedescoperit in perioada cuceririi spaniole din secolul al XVI-lea, uitat si nederanjat timp de aproape 4 secole, se afla in cea mai uluitoare zona si poseda cea mai frumoasa arhitectura dintre toate siturile arheologice din America de Sud. 

Machu Picchu este unul cele mai vizitate situri arheologice din lume, cuprinzând cele mai bine conservate ruine precolumbiene, pe lista Patrimoniului Cultural UNESCO din 1983.  Palate regale, temple și observatoare astronomice parcă răsar din stânca de granit la 2350m deasupra văii, oferind o priveliște spectaculoasă asupra Anzilor deseori înconjurați de un guler de nori și a râului Urubamba ce curge în vale. Pe o suprafață de aproximativ 18 km2 există aici peste 140 de construcții și un sistem de terasare folosit de incași pentru agricultură, toate legate între ele prin aproximativ 3000 de trepte. 

Zona principală a cetății este Zona sacră, unde vom vedea:

• Intihuatana , ceasul solar ceremonial incaș ce constă într-un stâlp lat și un piedestal sculptate dintr-o bucată, o construcție semicirculară construită peste o stâncă de granit,

• Templul soarelui, unul din cele mai sacre locuri, unde aveau acces doar preoții și nobilii,

• Camera celor trei ferestre, o sală de 10,6 x 4,2 metri, cu ferestre trapezoidale prin care este luminată piatra scară,

• Camerele Regale și

• Templul Condorului, sală cu o stâncă uriașă în interior ce are forma unui condor.

După amiaza ne întoarcem cu trenul la Ollantaytambo , oraș incaș ce este încă alimentat cu apă prin canale săpate de incași și unde încă mulți locuitori încă vorbesc limba incașă, Quechua. 

 • Cazare: Hotel del Pilar 4* langa Ollantaytambo 
 • Nivel cazare: superior
 • Mese: mic dejun 
 • Experiente: vizita Machu Picchu

Incepem ziua cu vizita fortăreaței Ollantaytambo unde templul Soarelui (format din șașe monoliți giganți a căror greutate depășește 50 de tone) și Terasa celor zece firide ies în evidență. 

Continuam ziua cu o vizita la minele de sare de la Maras, unde cantitatea de sare din sol este atat de mare, incat terenul straluceste de parca ar fi acoperit de zapada. Din aceste mine se extrage sare inca din perioada Inca si aceeasi metoda se utilizeaza si in present. 

Putem apoi face un hike lejer pe platoul andin cu priveliști incredibile al Anzilor si continuam pana la Urubamba pentru dejun. 

Plecăm apoi la Pisac, unul din cele mai frumoase sate din Valea Sacră. Vom vizita piața locală cu artizanat, țesături, legume, fructe, plină de localnici îmbrăcați traditional si seara sosim in Cusco unde petrecem urmatoarele 3 nopti. 

 • Cazare:  Hotel Novotel Cusco 4*
 • Nivel cazare: superior
 • Mese: mic dejun si pranz
 • Experiente: vizite pe Valea Sacra a Incasilor  

Zi dedicată vizitei orașului Cusco (sit UNESCO din 1983) și a obiectivelor turistice din împrejurimi. Cusco, a cărui semnificație este "Buricul Pământului" a fost centrul administrativ al Imperiului Incaș, iar actualmente reprezintă capitala turistică a statului Peru. Avem parte de un tur al orașului ce incepe cu Fortăreața Sacsayhuaman – o construcție remarcabilă a incașilor. Masivele ziduri terasate sunt printre cele mai mari vestigii din America de Sud si vom admira mestesugul maestrilor pietrari Inca. Ne vom intoarce in oras si vom continua cu Koricancha sau Templul Soarelui, un foarte bun exemplu al mixului dintre cultura Inca si cea hispanica. Continuam pe stradutele pietruite pana in cartierul San Blas, un cuib al artistilor, cu numeroase ateliere si galerii de arta. Oprim pentru un pranz optional la un restaurant local situat intr-o veche casa coloniala si foarte apreciat pentru specialitatile locale, inclusive cuy (porcusor de Guineea) sau carne de alpaca. Dupa-amiaza continuam cu vizita catedralei care domina piata centrala din Cusco. Una dintre cele mai faimoase picture este Cina cea de Taina a artistului Quechua. Restul zilei liber prin centrul orasului Cusco. 

 • Cazare:  Hotel Novotel Cusco 4*
 • Nivel cazare: superior
 • Mese: mic dejun. 
 • Experiente: vizita orasului Cusco 

Aceasta zi este dedicata orasului Cusco. Acest oras istoric este plin de stradute incantatoare, biserici impresionante, galerii de arta, magazine cu produse din lana de Alpaca, restaurante traditionale, curti interioare pline de mister. Vom avea o zi sa batem la pas acest oras si sa ne bucuram de atmosfera din oras. 

• Opțional vă recomandăm o excursie la una din cele mai mari atracții din zonă, Muntele Curcubeu Vinicunca. Muntele celor 7 culori este un loc sacru pentru incași și atrage zilnic mii de turiști ce vin să admire peisajele impresionante.  (Cost suplimentar 65 €, grup minim de 4 persoane)

 

Exact ce trebuie să știți: Trebuie sa aveți condiție fizică și să fiți îmbrăcați/încălțați corespunzător, pentru ca este un traseu de trekking de 1.5 ore în care se va ajunge la o altitudine de 5030m!

• Plecarea va fi în jur de 3 dimineața. Vom merge cu microbuzul până în Cusipata-Paucarpata, unde vom servi micul dejun, apoi continuăm drumul până la poalele Muntelui Curcubeu, la 4500m. De aici pornim pe jos pe drumul către vârf, drum de 1.5 ore, într-un peisaj arid, de munți stâncoși. Există și posibilitatea de a închiria ponei mânați de localnici pentru urcuș. Odată ajunși sus veți uita efortul depus, pentru că priveliștea este uimitoare, cu ghețarul Ausangate de-o parte și vârfuri bizare, colorate pe partea cealaltă. Această drumeție va fi o experiență de neuitat! Coborâșul este la fel de spectaculos, pentru că vă veți întâlni pe drum alpaca, oi și localnici călare îmbrăcați în costume multicolore. Veți lua un prânz tradițional la o fermă, apoi vă veți întoarce spre hotel, sosirea fiind în jur de ora 5 după masă.

 • Cazare:  Hotel Novotel Cusco 4*
 • Nivel cazare: superior
 • Mese: mic dejun. 
 • Experiente: o zi de plimbare prin Cusco sau excursie la Muntele Curcubeu

Plecam la ora 07.00 dimineata cu autocarul din Cusco spre Puno, traversand frumoasa zona alpine a Anzilor si trecand prin sate mici de munte. Pe drum vom vizita biserica din Adahuaylillas, ridicata de iezuiti in secolul al XVII-lea si care datorita frescelo sale este supanumita Capela Sixtina din Anzi. Vom face o oprire la Raqchi unde se afla un temple Viracocha si vom traversa prin trecatoarea La Raya, situate la 4335 de metri altitudine. Pranzul este inclus pe traseu. Sosire in cursul serii in Puno si cazare. 

 

 • Cazare: Tierra Vivo Puno Plaza 4*
 • Nivel cazare: superior 
 • Mese: mic dejun si pranz
 • Experiente: vizita Capelei Sixtine din Anzi si traversarea trecatorii La Raya

Plecam de la hotel dimineata dupa micul dejun pentru o excursie pe lacul Titicaca, situat la o inaltime de 3812 metri. Acest lac se afla la granita cu Bolivia si este cel mai mare lac din America de Sud si cel mai inalt lac navigabil din lume. Exploram lacul cu o barca cu motor pentru a reduce timpul de deplasare si prima oprire o vom face la renumitele insule din trestie locuite de indienii Uros, ce traiesc interconectati cu trestia totora ce creste din abundenta pe lac. Vom afla despre stilul lor de viata, despre modul in care sunt create aceste insule plutitoare si ne vom plimba optional cu o barca din totora. 

Continuam cu barca catre Insula Taquile, unde facem un hike scurt, ușor solicitant din cauza altitudinii de 4000m, dar foarte generos cu priveliștile, care ne aduce de la debarcader până în piața centrală din vârful insulei, printre casele și grădinile localnicilor.

Luăm prânzul pe insula Taquile acasă la localnici, comida casera - mâncare făcută în casă.

Ne intoarcem in Puno in cursul dupa-amiezii si cazare. 

 

 • Cazare: Tierra Vivo Puno Plaza 4*
 • Nivel cazare: superior 
 • Mese: mic dejun si pranz
 • Experiente: vizita la comunitatea Uros de pe lacul Titicaca

Transfer dimineata la aeroport pentru zbor din Juliaca catre Lima. La sosire transfer la hotel in cartierul Miraflores si zi libera in Lima. 

Cina de despedida, de la revedere, cu ceviche peruano.

 • Cazare: Hotel Radisson Red Miraflores 4* 
 • Nivel cazare: superior
 • Mese: mic dejun si cina
 • Experiente: cina de ramas bun in Lima 

Dimineata libera pentru ultimele plimbări și cumpărături. Activități în timp liber care se pot face în apropierea hotelului din Miraflores: o zi de plajă, la una dintre plajele cu nisip sau cu pietre aflate chiar în Miraflores, zbor cu parapanta peste coasta Pacificului, tur de bicicleta pe traseul ciclistic de 11km, de-a lungul coastei Pacificului, curs de surf - Lima este faimoasa pentru valuri perfecte pentru surf, plimbare de adio de-a lungul coastei până în cartierul artiștilorBarranco, vizitarea galeriilor de artă contemporană peruană din Miraflores.

Plecare la ora 11:00 spre aeroport, oprind în drum la ultimul obiectiv pe care îl vom vizita în acest circuit: Piramida Huaca Pucllana  din centrul orașului, centru urban al unei civilizații pierdute. Aparținând culturii Lima din secolele III – VIII, complexul a rezistat dezvoltării urbane, amintind locuitorilor zi cu zi de importanța patrimoniului cultural peruan.

Veti lua prânzul la restaurantul din cadrul complexului, după care aveti transfer la aeroport în jur de ora 15:00, pentru zborul international Air France cu plecare la 18:20 către Paris. Se calatoreste in timpul noptii.

Sosire in Paris la 13.45 si escala pana la ora 15.20 cand se pleaca spre Romania. Sosire la ora 19.20 in Bucuresti. 


Servicii incluse

Costuri

 • Persoana in camera dubla: 2 790 Euro
 • Persoana in camera single: 3 140 Euro 

 

Marime grup

 • Grup minim de 14 persoane si grup maxim 20 Persoane.
 • In cazul in care grupul minim nu se realizeaza, excursia se anuleaza sau tariful se recalculeaza. 
Cost

Pachetul include

 • Bilete de avion cu KLM/Air France pe ruta Bucuresti – Amsterdam – Lima si retur Lima – Paris - Bucuresti
 • Bilete de avion interne : 
 • Lima – Cusco
 • Juliaca - Lima
 • Toate taxele de aeroport si taxa de bagaje pentru aceste zboruri
 • Bilet de tren Vistadom pe ruta Ollantatytambo – Machu Picchu si retur 
 • 10 nopti de cazare la hoteluri de 4 stele 
 • mic dejun in fiecare zi 
 • 4 pranzuri 
 • O cina in ultima seara in Lima 
 • Toate transferurile si vizitele specificate in itinerariu cu transport privat
 • Servicii de ghizi locali in limba engleza pe durata excursiilor
 • Servicii de ghid roman insotitor specializat in Peru
 • Intrarile la obiective turistice mentionate in program
 • TVA

 

Pachetul nu include

 • Asigurarea medicala optionala, dar recomandata
 • Asigurarea storno optionala, se incheie in aceeasi zi cu contractul turistic 
 • Alte mese in afara celor mentionate in program
 • Alte excursii si activitati optionale 
 • Bacsisuri pentru soferi si ghizi locali
Detalii servicii

Orar de zbor: KLM + AIR FRANCE

31.08.2022

Bucuresti

Amsterdam

07:00

08:55

 

31.08.2022

Paris

Lima

12:35

18:05

 
           

10.09.2022

Lima

Paris

18:20

13:45      

 

11.09.2022

Paris

Bucuresti

15:25

19:20

 
Bilete de avion

10 nopti cazare la hoteluri de 4 stele

Cazare

Mic dejun in fiecare zi 

4 pranzuri pe traseu 

O cina 

Mese

 

Conditii de inscriere

Modalitatea de plata a pachetului este: 

 • Avans de 30% din valoarea excursiei in momentul inscrierii.
 • Plata integrala cu cel tarziu 30 de zile inainte de data plecarii.

Conditii de anulare

In cazul in care turistul renunta din vina sa la pachetul de servicii turistice care face obiectul prezentului contract, se vor percepe urmatoarele penalizari:

 1. 20% din pretul pachetului de servicii, daca renuntarea se face cu mai mult de 46 de zile calendaristice inainte de data plecarii;
 2.  50% din tariful pachetului de servicii, daca renuntarea se face in intervalul 45 - 30 de zile  calendaristice inainte de data plecarii;
 3. 100% din pretul pachetului de servicii, daca renuntarea se face intr-un interval mai mic de 30 zile inainte de plecare sau pentru neprezentarea la program.
 • Este necesar PASAPORTUL ELECTRONIC SAU PASAPORTUL SIMPLU valabil cel putin 6 luni de la data terminarii calatoriei. 

Răsfoiește jurnalul de călător și accesează recomandările noastre

Pe blogul nostru iei parte la popasuri gastronomice exotice, descoperi oferte de neratat și ești transpus
în obiceiurile comunităților locale. Tu ce lifestyle de călător ai?


Galerie foto

Vezi frumusetile locului prin ochii fotografului.

Circuit Peru
Circuit Peru
Circuit Peru
Circuit Peru
Circuit Peru
Nou!

Rezerva oferte online, in timp real!

Rezerva acum