Peru Explorer alături de Dragos Pirnog

Următoarea plecare: 03.06.2022
Durata circuit
11 zile
3,245 Euro / persoană
Grup: între 10 și 14 persoane
Locuri disponibile: 18
Categorie: Discover
Grad de dificultate: Moderat

Lima - Valea Sacra - Machu Picchu - Cusco - Lacul Titicaca


Peru este o destinație ce a evocat întotdeauna imagini puternice și dramatice, precum imaginea incașilor, a Amazonului, a Anzilor, a condorului puternic, a orașului Lima – “orașul regilor” și fosta capitală colonială a Noii Lumi Spaniole. A treia țară ca mărime din America de Sud, Peru este un amalgam de experiențe.

Există puține țări pe glob care pot oferi un asemenea amestec scânteietor al istoriei, culturii, peisajului și a faunei la un loc între granițele sale. De la deșerturile aride de pe coasta Pacificului până la pădurile tropicale amazoniene, de la cel mai înalt lac navigabil din lume până la cel mai mare lanț muntos tropical, Peru oferă un caleidoscop de peisaje și zone climatice, iar ascunse printre munți, păduri și deșerturi, zac rămășițele a zeci de civilizații antice.

Am gandit un traseu care sa include cele mai importante atractii din Peru si totodata sa va ofere cea mai buna aclimatizare, astfel incat sa va bucurati de frumusetile din Peru fara a avea probleme de altitudine. La sosirea in Lima vom sta 2 nopti pentru a incepe obisnuinta cu fusul orar si pentru a vizita orasul Lima. De aici zburam la Cusco insa ne deplasam spre Valea Sacra a Incasilor de langa Cusco, care se afla la altitudine mai mica pentru aclimatizare si vizita atractiilor de pe Valea Sacra. Urmeaza excusia la Machu Picchu pentru o noapte de cazare acolo si vizitarea vechiului oras la prima ora a diminetii. Dupa ce ne vom bucura de rasaritul de soare la Machu Picchu si un tur ghidat vom porni catre Cusco deja aclimatizati. Stam 3 nopti in Cusco decoperind acest frumos oras cu vechi ziduri inca, strazi inguste, temple, biserici, magazine si restaurante si continuam spre Puno pentru vizita lacului Titicaca cu ale sale insule locuite de comunități ce poartă același stil de viață ca acum câteva sute de ani. 

Experiențe incluse în ofertă

 • Admira rasaritul de soare la Machu Picchu
 • Descopera civilizatiile pre-Inca la Muzeul Larco Herrera din Lima
 • Viziteaza Valea Sacra a incasilor cu vechile sale vestigii
 • Gusta cele mai bune preparate culinare traditionale in restaurantele din Cusco
 • Navigheaza pe lacul Titicaca si vezi cum traieste comunitatea Uros pe insule plutitoare de pe lac

Itinerariu

Afla ce cuprinde acest circuit.

Vei pleca din București la ora 06:00 cu compania aeriană Air France și vei ajunge pe aeroportul din Paris la ora 08:10 pentru o scurtă escală. La ora 10:30 este programat zborul spre Lima, unde vei ajunge la ora locala 14:00. Transfer la hotel pentru cazare iar seara va fi liberă.

Cazare: Hotel Innside Lima Miraflores by Melia 4*

Nivel cazare: superior

Mese:

Experiente: Bun venit in Peru

Dupa micul dejun pornim într-un tur al orașului. Vedem cartierele Miraflores și San Isidro – cele mai moderne părți ale orașului, dar și centrul istoric ce face parte din Patrimoniul Mondial UNESCO. Mișcările renascentiste, baroce și neoclasice le regăsim și în Peru, iar împreună cu câteva clădiri foarte bine reabilitate ne oferă o privire asupra amestecului dintre nou și vechi pe care îl are capitala. Unul dintre cele mai bune exemple incluse în acest tur este catedrala din secolul XVI ce încă păstrează rămășițele conchistadorului spaniol Pizarro. O altă oprire va fi la Mănăstirea Santo Domingo, acolo unde Universitatea San Marcos, prima din toată America de Sud, a fost fondată în anul 1551. Pe lângă superba arhitectură barocă și piesele de artă, mănăstirea oferă o panoramă de 360o asupra orașului din turnul cu clopot, înalt de 46 de metri. Incheiem vizita orasului cu o oprire la Muzeul Llarco Herrera unde avem o pauza pentru pranz la cafenea din curtea interioara inainte de o vizita amanuntita a acestui frumos muzeu amanejat intr-o veche ferma si unde vom afla mai multe informatii despre civilizatiile Pre-Inca si despre Imperiul Inca. 

Cazare: Hotel Innside Lima Miraflores by Melia 4*

Nivel cazare: superior

Mese: mic dejun

Experiente: vizita Muzeului Llarco Herrera din Lima  

Dimineata transfer la aeroport pentru zbor spre Cusco. Cusco este la 3400 metri altitudine si pentru a evita problemele de altitudine ne vom deplasa direct in Valea Sacra a Incasilor, situata la 2900 metri altitudine, unde dorim o noapte si avem o dupa-amiaza mai relaxata. La sosirea in Cusco plecam direct catre Valea Sacra si facem o oprire in Chinchero la o familie locala unde vom vedea modul traditional de tesut si de vopsire a lanii de alpaca cu ierburi locale. Timp liber pentru o proba bluzele din lana de alpaca, pentru o demonstratie de tesut si vopsire si pentru un ceai care sa ne ajute sa ne aclimatizam. Continuam spre hotel unde ne cazam pentru aceasta noapte.

Seara libera pentru cina la hotel si incheiem ziua in jurul unui foc in curtea hotelului admirand cerul instelat.

Cazare: Casa Andina Premium Valle Sagrado 4*

Nivel cazare: superior

Mese: mic dejun

Experiente: vizita unei comunitati locale in Chinchero  

După micul dejun incepem vizita atractiilor importante de pe Valea Sacră a Incașilor, iar prima oprire o vom face la minele de sare de la Maras, unde cantitatea de sare din sol este atat de mare, incat terenul straluceste de parca ar fi acoperit de zapada. Din aceste mine se extrage sare inca din perioada Inca si aceeasi metoda se utilizeaza si in present. Vom continua cu o vizita la Moray, cu terasele circulare cu forma similara unui anfiteatru grecesc. Moray era folosit in trecut ca si laborator agricol, pentru a testa diferite culuturi la conditiile meteo din zona.  

Continuam pana in Ollantaytambo unde ne asteapta pranzul inainte de vizita fortăreaței Ollantaytambo unde templul Soarelui (format din șașe monoliți giganți a căror greutate depășește 50 de tone) și Terasa celor zece firide ies în evidență. Dupa aceasta vizita ne deplasam catre gara din aceeasi localitate pentru trenul Vistadome catre Machu Picchu. La sosirea in Machu Picchu Pueblo, vechiul oras turistic Aguas Caliente, ne deplasam pe jos la hotel pentru cina si o noapte de cazare.

Cazare: Hotel El Mappi Inkaterra 4* 

Nivel cazare: superior 

Mese: mic dejun, pranz si cina.

Experiente: vizita fortaretei de la Ollantaytambo si a Vaii Sacre

Dimineata foarte devreme pornim cu autobuzul catre Machu Picchu pentru a prinde rasaritul de soare pe una dintre terasele din citadela. Urcam cu primul autobuz pe drumurile abrupte pâna la intrarea în citadel. Timp de secole, Machu Picchu a rămas nedescoperit de către spanioli și a fost găsit abia în 1911 de către exploratorul american Hiram Bingham. Cunoscut si sub numele de Orasul pierdut, deoarece a fost abandonat de incasi in timpul invaziei spaniole, situla rheologic Machu Picchu se afla la o altitudine de 2430 de metri si se intinde pe o suprafata de 2500 mp. Acest oras Inca, ramas nedescoperit in perioada cuceririi spaniole din secolul al XVI-lea, uitat si nederanjat timp de aproape 4 secole, se afla in cea mai uluitoare zona si poseda cea mai frumoasa arhitectura dintre toate siturile arheologice din America de Sud.

Vizita la prima ora ne va oferi posibilitatea sa urcam optional la Huayna Picchu sau sa admiram rasaritul de soare de pe una dintre terasele din citadela. Vom realiza apoi un tur ghidat al complexului si vom afla amanunte importante despre acest loc sacru al incasilor. În timpul turului ghidat vom descoperi unicitatea locului și geniul care a stat la baza construcției, ce a făcut din situl Inca una dintre cele șapte noi minuni ale lumii.

Coboram cu autobuzul in jurul pranzului si avem cateva ore de plimbare prin micutul Machu Picchu Pueblo. Timp liber pentru un pranz pe cont propriu la un restaurant local si plimbare in cautare de cateva suveniruri inainte sa pornim cu trenul inapoi catre Ollantaytambo de unde cu masina suntem transferati in Cusco.

Sosire la hotel si cazare pentru urmatoarele 3 nopti in vechea capitala a Imperiului Inca.

Cazare: Hotel JW Marriott Convento Cusco 5* 

Nivel cazare: luxury

Mese: mic dejun.

Experiente: rasarit de soare la Machu Picchu

Zi dedicată vizitei orașului Cusco (sit UNESCO din 1983) și a obiectivelor turistice din împrejurimi. Cusco, a cărui semnificație este "Buricul Pământului" a fost centrul administrativ al Imperiului Incaș, iar actualmente reprezintă capitala turistică a statului Peru. Avem parte de un tur al orașului ce incepe cu Fortăreața Sacsayhuaman – o construcție remarcabilă a incașilor. Masivele ziduri terasate sunt printre cele mai mari vestigii din America de Sud si vom admira mestesugul maestrilor pietrari Inca. Ne vom intoarce in oras si vom continua cu Koricancha sau Templul Soarelui, un foarte bun exemplu al mixului dintre cultura Inca si cea hispanica. Continuam pe stradutele pietruite pana in cartierul San Blas, un cuib al artistilor, cu numeroase ateliere si galerii de arta. Oprim pentru un pranz optional la un restaurant local situat intr-o veche casa coloniala si foarte apreciat pentru specialitatile locale, inclusive cuy (porcusor de Guineea) sau carne de alpaca. Dupa-amiaza continuam cu vizita catedralei care domina piata centrala din Cusco. Una dintre cele mai faimoase picture este Cina cea de Taina a artistului Quechua. Restul zilei liber prin centrul orasului Cusco.

Cazare: Hotel JW Marriott Convento Cusco 5* 

Nivel cazare: luxury

Mese: mic dejun.

Experiente: vizita orasului Cusco

Aceasta zi este dedicata orasului Cusco. Acest oras istoric este plin de stradute incantatoare, biserici impresionante, galerii de arta, magazine cu produse din lana de Alpaca, restaurante traditionale, curti interioare pline de mister. Vom avea o zi sa batem la pas acest oras si sa ne bucuram de atmosfera din oras.

Optional excursie la Vinicunca, sau Muntele Curcubeu. Acest munte este celebru pentru cele 7 culori ale pamantului si excursia include un traseu de aproximativ 3 ore cu masina si apoi inca 3 ore trekking pana la o altitudine de peste 4000 de metri. Intoarcerea se face dupa-amiaza tarziu in Lima.  

Cazare: Hotel JW Marriott Convento Cusco 5* 

Nivel cazare: luxury

Mese: mic dejun.

Experiente: o zi de plimbare prin Cusco

Plecam la ora 07.00 dimineata cu autocarul din Cusco spre Puno, traversand frumoasa zona alpine a Anzilor si trecand prin sate mici de munte. Pe drum vom vizita biserica din Adahuaylillas, ridicata de iezuiti in secolul al XVII-lea si care datorita frescelo sale este supanumita Capela Sixtina din Anzi. Vom face o oprire la Raqchi unde se afla un temple Viracocha si vom traversa prin trecatoarea La Raya, situate la 4335 de metri altitudine. Pranzul bufet este inclus pe traseu. Sosire in cursul serii in Puno si cazare.

 

Cazare: Hotel Casa Andina Premium Puno 4*

Nivel cazare: superior

Mese: mic dejun si pranz

Experiente: vizita Capelei Sixtine din Anzi si traversarea trecatorii La Raya

Plecam de la hotel dimineata dupa micul dejun pentru o excursie pe lacul Titicaca, situat la o inaltime de 3812 metri. Acest lac se afla la granita cu Bolivia si este cel mai mare lac din America de Sud si cel mai inalt lac navigabil din lume. Exploram lacul cu o barca cu motor pentru a reduce timpul de deplasare si prima oprire o vom face la renumitele insule din trestie locuite de indienii Uros, ce traiesc interconectati cu trestia totora ce creste din abundenta pe lac. Vom afla despre stilul lor de viata, despre modul in care sunt create aceste insule plutitoare si ne vom plimba optional cu o barca din totora.

Continuam cu barca catre insula Amantani unde suntem intampinati cu cantece traditionale si servim un pranz cu produse locale in timp ce ghizii locali ne povestesc despre modul in care s-a creat acest lac si despre obiceiurile locale.

Ne intoarcem in Puno in cursul dupa-amiezii si cazare.

 

Cazare: Hotel Casa Andina Premium Puno 4*

Nivel cazare: superior

Mese: mic dejun si pranz

Experiente: vizita la comunitatea Uros de pe lacul Titicaca

Transfer dimineata la aeroport pentru zbor din Juliaca catre Lima si zbor international in conexiune cu KLM spre Romania, via Amsterdam. Zborul Air France este la ora 18.00. Se calatoreste pe timpul noptii.

Sosire in Paris la 13.45 si scurta escala pana la ora 15.25 cand se pleaca spre Romania. Sosire la ora 19.20 in Bucuresti. 


Servicii incluse

Costuri

 • Persoana in camera dubla: 3 245 Euro 
 • Persoana in camera single: 3 780 Euro 

 

Marime grup

 • Grup minim de 10 persoane si grup maxim 15 Persoane.
 • In cazul in care grupul minim nu se realizeaza, excursia se anuleaza sau tariful se recalculeaza.
Cost

Pachetul include

 • Bilete de avion cu Air France pe ruta Bucuresti – Paris – Lima si retur
 • Bilete de avion interne :
 • Lima – Cusco
 • Juliaca - Lima
 • Toate taxele de aeroport si taxa de bagaje pentru aceste zboruri
 • Bilet de tren Vistadom pe ruta Ollantatytambo – Machu Picchu si retur
 • 9 nopti de cazare la hoteluri de 4 si 5 stele
 • mic dejun in fiecare zi
 • 3 pranzuri
 • O cina la hotelul din Machu Picchu Pueblo
 • Toate transferurile si vizitele specificate in itinerariu cu transport privat
 • Servicii de ghizi locali in limba engleza pe durata excursiilor
 • Servicii de ghid roman insotitor.
 • Intrarile la obiective turistice mentionate in program
 • TVA

 

Pachetul nu include

 • Asigurarea medicala optionala, dar recomandata
 • Asigurarea storno optionala, se incheie in aceeasi zi cu contractul turistic
 • Alte mese in afara celor mentionate in program
 • Alte excursii si activitati optionale
 • Bacsisuri pentru soferi si ghizi locali
Detalii servicii

Orar de zbor: AIR FRANCE 

03.06.2022

Bucuresti

Paris

06:00

08:10

 

03.06.2022

Paris

Lima

10:15

15:40

 
           

12.06.2022

Lima

Paris

18:00

13:25      

 

13.06.2022

Paris

Bucuresti

15:35

19:20

 
Bilete de avion

9 nopti cazare in hoteluri de 4 si stele conform traseului. 

Cazare

Mic dejun in fiecare zi 

3 pranzuri si o cina 

Mese

Oferta Speciala: Reducere 5% pentru inscrieri pana pe 30 Martie . Se considera inscriere ferma achitarea unui avans de 20% din valoarea excursiei.

Modalitatea de plata a pachetului este:

 • Avans de 20% din valoarea excursiei in momentul inscrierii.
 • A doua transa in valoare de 30% pana la data de 30.04
 • Plata integrala cu cel tarziu 21 de zile inainte de data plecarii.

In cazul in care turistul renunta din vina sa la pachetul de servicii turistice care face obiectul prezentului contract, se vor percepe urmatoarele penalizari:
 

 1. 20% din pretul pachetului de servicii, daca renuntarea se face cu mai mult de 46 de zile calendaristice inainte de data plecarii;
 2.  50% din tariful pachetului de servicii, daca renuntarea se face in intervalul 45 - 30 de zile  calendaristice inainte de data plecarii;
 3. 100% din pretul pachetului de servicii, daca renuntarea se face intr-un interval mai mic de 30 zile inainte de plecare sau pentru neprezentarea la program.

Pasaport valabil 6 luni de la data calatoriei. 

Documente de calatorie

 • Este necesar PASAPORTUL ELECTRONIC SAU PASAPORTUL SIMPLU valabil cel putin 6 luni de la data terminarii calatoriei.
 • Test Covid PCR efectuat cu mai putin de 72 de ore inainte de plecarea spre Peru

Răsfoiește jurnalul de călător și accesează recomandările noastre

Pe blogul nostru iei parte la popasuri gastronomice exotice, descoperi oferte de neratat și ești transpus
în obiceiurile comunităților locale. Tu ce lifestyle de călător ai?


Galerie foto

Vezi frumusetile locului prin ochii fotografului.

Nou!

Rezerva oferte online, in timp real!

Rezerva acum