Pe Drumul Matasii prin Uzbekistan

Următoarea plecare: 09.10.2022
Durata circuit
9 zile
1,650 Euro / persoană
Grup: între 10 și 14 persoane
Locuri disponibile: 7
Categorie: Discover
Grad de dificultate: Moderat

Tashkent - Khiva - Bukhara - Samarkand

Timp de secole, fascinati de cultura orientala, negustori si calatori au fost atrasi de Drumul Matasii, celebra artera comerciala care a legat Europa de China. Pe acest drum erau transportate numeroase bunuri precum mirodenii, matasuri, aur, pietre pretioase, ambra, fildes si, odata cu acestea, idei si filozofii.


Va invitam sa parcurgem o parte din acest Drum al Matasii, cu parfum de istorie, atat prin locuri care evoca amintirile caravanelor de demult, cat si prin orase noi, rasarite parca peste noapte, din comertul cu gaz natural si petrol.

Vedem minunile arhitectonice din Samarkand și Bukhara, orasul Khiva - un oras incremenit in timp si frumoasa capitala a Uzbekistanului – Tashkent.

Vom explora zone diverse, cu palate si moschei demne de 1001 de nopti, cu drumuri prin desert, vom pufai shisha in jurul iazurilor din Bukhara, vom dormi în hoteluri traditionale si mai ales vom descoperi o tara cu istorie si cultura fascinante.

Experiențe incluse în ofertă

 • Exploram capitala Tashkent
 • Cina cu show folcloric
 • La pas prin Piata Registan din Samarkand
 • Traversam desertul rosu Kyzyl-Kum
 • Bucura-te de farmecul orasului Khiva

Itinerariu

Afla ce cuprinde acest circuit.

Plecare din București cu compania aeriană Turkish Airlines la ora 15:50 și aterizare în Istanbul la 17:10 pentru o scurta escală in Istanbul pana la zborul spre Uzbekistan. Plecare la 18.40 si sosire in Tashkent la ora 01.10 noaptea si transfer la hotel pentru cazare. 

Cazare:  Hotel Krokus Plaza 4* sau similar in Tashkent

Nivel cazare: superior

Mese: mese in avion

Experiente: Explore Tashkent

Mic dejun la sosirea de la aeroport si cateva ore de odihna inainte sa pornim într-un tur în partea veche a orașului Tashkent. Începem cu complexul religios Khasti Imam unde se află mausoleul Kaffal Shashi, medresa Barak Khan din secolul XIV, moscheea Muy-Mubarak – locul în care se găsește Coranul lui Khalif Osman și o șuviță din părul auriu al profetului Muhammad. Vedem și moscheea Khodja Akhrar Vali, medresa Kukeldash și Abdulkasim și piața Chorsu.

Dupa pranz continuăm turul cu Piața Independenței, Muzeul de Artă și o vizită a metroului din Tashkent, inspirat de celebrul metrou sovietic.

Cazare:  Hotel Krokus Plaza 4* sau similar in Tashkent

Nivel cazare: superior

Mese: mic dejun si pranz

Experiente: Explore Tashkent

După micul dejun avem un transfer către aeroport pentru zbor spre Urgench. Transfer cu autocarul catre orasul Khiva. Khiva a fost unul dintre cele trei emirate uzbece. Acest hanat a fost fondat și condus de urmașii lui Genghis Han din anul 1511 și este un oraș de poveste de-a lungul Drumului Mătăsii. Imediat cum veți intra în acest oraș, pe una dintre cele patru părți ale orașului, veți avea impresia că ați pășit într-o lume din O mie și una de nopți. Sosire la hotel pentru check in.

Pranz la un restaurant locala si petrecem restul zilei explorând acest oraș cu străzi înguste, case cu curți interioare și uși sculptate, minarete și mausolee maiestuoase, palate și urme ale istoriei și artei care au marcat orașul Khiva de-a lungul secolelor. Printre atracțiile vizitate vor fi complexul arhitectural Ichan Kala, Arkul din Khiva - un oraș în oraș, Mausoleul Ismail Khodja, medresa lui Muhammed Amin Khan, Palatul Tash-Hovli, moscheea de vineri Juma, minaretul Kalta Minor.

Seara cazare in Khiva la un hotel situat in centrul vechi al orasului.

Cazare: Hotel Zarafshan Boutique 3* sau similar in Khiva

Nivel cazare: standard

Mese: mic dejun si pranz

Experiente: descopera la pas superbul oras Khiva

 

În vremurile îndepărtate, drumul de la Bukhara la Khiva dura peste o lună. Acum durează aproximativ 10 ore cu autocarul, traversând misteriosul deșert roșu Kyzyl-Kum, teritoriu care a aparținut Republicii Sovietice Khorezm în 1923 și ulterior împărțit între Uzbekistan și Turkmenistan. Acest teritoriu a fost denumit și “Țara celor o mie și o sută de orașe”. Pe traseu vom vedea exoticul peisaj al deșertului cu cămile, yurte nomade și râul Amudarya. Prânzul va fi la pachet, iar seara sosire în Bukhara la timp pentru cină. Orașul este denumit de unii cel mai sfânt oraș al Asiei Centrale, iar de alții cel mai învățat.

Cazare: Ark Hotel Bukhara 4* sau similar in Bukhara

Nivel cazare: standard

Mese: mic dejun, pranz la pachet

Experiente: traversarea desertului rosu Kyzyl-Kum

Luăm micul dejun, apoi începem turul orașului cu vizitarea a două mausolee situate unul lângă celălalt. Primul, remarcabil de bine păstrat chiar dacă a fost construit în jurul anului 900 și nu a fost niciodată restaurat, aparține lui Ismail Samani, fondatorul Dinastiei Samanizilor ce a condus Bukhara înainte de invazia mongolă. Cel de-al doilea este al lui Chasma Ayub  și se află construit deasupra unui izvor despre care se spune că a fost creat de lovitura ciomagului lui Ayub (job, unul dintre profeții vechiului Testament).

Continuăm cu moscheea Bolo-Hauz, cea în care emirii veneau să se închine în fiecare vineri, apoi vedem cel mai important obiectiv din oraș – impresionantul Ark, citadela emirilor din Bukhara și care este un adevărat oraș în oraș. Mergem la ansamblul Poi Kalon considerat centrul religios al orașului, compus din minaretul Kalon, medresa Miri Arab și moscheea Kalyan.

Luăm prânzul la Minzifa sau un restaurant similar, apoi avem timp liber pentru cumpărături, iar pentru asta recomandăm o vizită la Gold Bazar. Seara avem o cină la Medresa Nodir Devon Begi acompaniată de un show folcloric.

Cazare: Ark Hotel Bukhara 4* sau similar in Bukhara

Nivel cazare: standard

Mese: mic dejun, pranz si cina

Experiente: cina cu show folcloric 

După micul dejun vom face o plimbare în afara orașului Bukhara pentru a vedea palatele conducătorilor și mausoleele șeicilor. Vom face o primă oprire la Mausoleul Bahouddin Naksbhandi realizat în secolul XVI și la Mausoleul Chor Bakr, ce datează din secolul X. Vom vizita reședința de vară Sitorai Mokhi Khosa, care a aparținut lui Sai Alimkhan, ultimul emir al orașului Bukhara. Așadar, avem ocazia să vedem unde își petreceau emirii lungile veri toride destinate pauzei de odihnă.

Dupa aceste vizite transfer la gara pentru o calatorie cu trenul pana in orasul Samarkand - orașul minune refăcut de Timur Lenk (cunoscut și sub numele de Tamerlan) care l-a ales drept capitala imperiului. Este un oraș în care arta și știința antică a estului a fost concentrată încă din cele mai vechi timpuri. Ajungem în Samarkand, ne cazăm la hotel apoi ieșim la o plimbare prin oras.

Seara aveți timp liber pentru a cumpăra suvenire, faimoasele condimente ale estului și pentru plimbare prin partea tradițională a orașului.

Cazare: Grand Hotel Samarkand 4* sau similar in Samarkand

Nivel cazare: standard

Mese: mic dejun, pranz

Experiente: Piata Registan din Samarkand

 

Este o zi dedicată fascinantului oraș Samarkand. Începem turul orașului cu Piața Registan, simbolul orașului. Pe cele 3 laturi se găsesc clădiri superbe, cu fațade monumentale decorate de sus până jos cu faianță albastră. Deși arată ca trei moschei, acestea sunt trei medrese, universități celebre în toată lumea islamică. Vom vizita deci pe rând Shir-Dor, Tillya-Kori și Ulug Bek. Vedem și Mausoleul Guri Emir unde este înmormântat Timur Lenk, apoi continuăm cu o plimbare pe strada Tashkent până la Moscheea Bibi Khanum, construită în secolul XV, ce era cea mai mare moschee din lume în acea perioadă.

Seara libera in centrul orasului.

Cazare: Grand Hotel Samarkand 4* sau similar in Samarkand

Nivel cazare: standard

Mese: mic dejun, pranz

Experiente: vizita ghidata prin Samarkand

Luăm micul dejun la hotel si continuam cu vizita orasului Samarkand. Dimineata vom vizita Muzeul vechiului oraș Afrosiab, Observatorul astronomic Ulugbek construit în secolul XV și considerat în acea vreme unul dintre cele mai bune observatoare din lumea islamică. Vedem Mausoleul Profetului Daniel și vizităm o fabrică în care hârtia de mătase se realizează manual.

După pranz avem o dupa-amiaza libera pentru cumparaturi si vizita libera a orasului. Vom face o vizita la atelierul local de covoare Hudzum unde putem cumpara celebrele carpete uzbece de matase.

Cazare: Grand Hotel Samarkand 4* sau similar in Samarkand

Nivel cazare: standard

Mese: mic dejun, pranz

Experiente: Observatorul astronomic din Samarkand

Transfer dimineata devreme la aeroport pentru zbor din Samarkand spre Istanbul. Plecare la ora 05:35 cu compania Turkish Airlines si escala lunga in Istanbul. Optional putem face o plimbare prin Istanbul pana la zborul spre Bucuresti cu plecare la ora 19.05. Sosire la 20.20 in Bucuresti.

×Inchide

Servicii incluse

Costuri

 • Persoana in camera dubla: 1650 Euro
 • Persoana in camera single: 1800 Euro

 

Oferta Speciala: Reducere 10% pentru inscrieri pana pe 15 Decembrie . Se considera inscriere ferma achitarea unui avans de 50% din valoarea excursiei.

Marime grup

 • Grup minim de 10 persoane si grup maxim 15 Persoane.
 • In cazul in care grupul minim nu se realizeaza, excursia se anuleaza sau tariful se recalculeaza.
Cost

Tariful include:

 • Bilete de avion cu Turkish Airlines pe ruta Bucuresti – Tashkent si Samarkand – Bucuresti, via Istanbul
 • Bilet de avion pe zborul intern :
 • Tashkent – Urgench
 • Toate taxele de aeroport si taxa de bagaje pentru aceste zboruri
 • Bilet de tren pe ruta Bukhava - Samarkand
 • 7 nopti de cazare la hoteluri de 3 si 4 stele
 • Early Check in si mic dejun suplimentar in ziua sosirii in Tashkent
 • Mese: mic dejun si pranz in fiecare zi
 • O cina cu spectacol folcloric
 • Toate transferurile si vizitele specificate in itinerariu cu transport privat
 • Servicii de ghizi locali in limba engleza pe durata excursiilor
 • Servicii de ghid roman insotitor
 • Intrarile la obiective turistice mentionate in program
 • TVA

Tariful nu include:

 • Asigurarea medicala optionala, dar recomandata
 • Asigurarea storno optionala, se incheie in aceeasi zi cu contractul turistic
 • Alte mese in afara celor mentionate in program
 • Alte excursii si activitati optionale
 • Bacsisuri pentru soferi si ghizi locali
Detalii servicii

Orar de zbor – Turkish Airlines

 

Grup Octombrie

09.10.2022

Bucuresti

Istanbul

15:50

17:10

09.10.2022

Istanbul

Tashkent

18:40

01:10

         

17.10.2022

Samarkand

Istanbul

05:35

08:35      

17.10.2022

Istanbul

Bucuresti

19:05

20:20

 

 

Bilete de avion
 • 7 nopti de cazare la hotelurile mentionate.
Cazare
 • Mic dejun la hotel
 • Pranz la restaurante locale
 • 1 cina cu show folcloric 
Mese
 • Vizita Tashkent, Khiva 
 • Traversarea desertului rosu Kyzyl-Kum
 • Cina cu show folcloric 
 • Vizita Piata Registan din Samarkand
 • Observatorul astronomic din Samarkand.
Experiente locale

Modalitatea de plata a pachetului este:

 • Avans de 50% din valoarea excursiei in momentul inscrierii
 • Plata integrala cu cel tarziu 30 de zile inainte de data plecarii

In cazul in care turistul renunta din vina sa la pachetul de servicii turistice care face obiectul prezentului contract, se vor percepe urmatoarele penalizari:

a) 50 % din tariful pachetului de servicii, daca renuntarea se face in intervalul 45 - 30 de zile calendaristice inainte de data plecarii;

b) 75 % din tariful pachetului de servicii, daca renuntarea se face in intervalul 16-29 de zile inainte de data plecarii;

c) 100 % din tariful pachetului de servicii, daca renuntarea se face intr-un interval mai mic de 15 zile inainte de plecare sau pentru neprezentarea la program.

 

Observații:

 •  Documentele necesare calatoriei: pașaport biometric valabil cel putin 6 luni de la data intoarcerii si minim 4 file libere. Asigurarea medicala nu este obligatorie dar este recomandata. Informatii suplimentare: www.politiadefrontiera.ro.
 • In funcție de anumite situatii speciale, programul poate fi modificat de conducatorul de grup, fara insa a aduce prejudicii structurii de baza a programului.
 • Agentia nu raspunde in cazul refuzului autoritatilor de la punctele de frontiera de a primi turistul pe teritoriul propriu sau de a-i permite sa il pararseasca.
 • MINORII trebuie sa indeplineasca condiții speciale pentru a calatori în strainatate. Informatii suplimentare: www.politiadefrontiera.ro.
 • Clasificarea pe stele a hotelurilor este cea atribuita oficial de Ministerul Turismului local. Ca atare, facilitatile comune si cele ale camerelor sunt conforme cu standardele locale.
 • Clasificarea pe stele a hotelurilor este cea atribuită oficial de Ministerul Turismului local. Ca atare, facilitățile comune și cele ale camerelor sunt conforme cu standardele locale.

Răsfoiește jurnalul de călător și accesează recomandările noastre

Pe blogul nostru iei parte la popasuri gastronomice exotice, descoperi oferte de neratat și ești transpus
în obiceiurile comunităților locale. Tu ce lifestyle de călător ai?


Galerie foto

Vezi frumusetile locului prin ochii fotografului.

Uzbekistan
Uzbekistan music
Uzbekistan
Uzbekistan, pâine tradițională.
Uzbekistan
Uzbekistan
Nou!

Rezerva oferte online, in timp real!

Rezerva acum