Japonia ciresilor infloriti - 25 Martie 2024

Următoarea plecare: 25.03.2024
Durata circuit
12 zile
3,790 Euro / persoană
Grup: între 20 și 30 persoane
Locuri disponibile: 3
Categorie: Discover
Grad de dificultate: Moderat

Japonia ciresilor infloriti


Vă propunem un circuit inedit, compact, în care vom descoperi împreună Japonia, tradițională și modernă.

Veti descoperi alături de Explore Travel care sunt lucrurile ce fac din Japonia o tara faimoasa, de la increngatura de retele feroviare, la nesfârșitele întinsuri de lumini, magazine artizanale, cafenele, baruri, standuri luminate cu mâncare, zgârie-nori semeți suprapuși în peisaj peste grădini Zen, pana  la mostenirea culturala uriasa, cu obiective inscrise in patrimoniul UNESCO.

Experiențe incluse în ofertă

 • Exploram tinutul Nikko, o zona pitoreasca cu peisaje splendide, prilej bun de a face fotografii;
 • Vizitam Tokyo, cea mai mare metropola din lume, din punct de vedere al numarului de locuitori;
 • Descoperim orase vechi, renumite pentru temple antice, arta si parcuri deosebite : Nara si Kyoto
 • Insula Miyajima unul dintre cele mai frumoase 3 locuri din Japonia unde vom descoperi sanctuarul shintoist Itsukushima cu faimoasa poartă Torii
 • Vizionam Templul Todaiji unde regasim cel mai mare Buddha de bronz din Japonia
 • Vizitam Castelul Himeji-jo sau „Castelul Egretei Albe”, considerat cel mai frumos castel medieval japonez

Itinerariu

Afla ce cuprinde acest circuit.

Luni, 25.03.2023

Ne întâlnim la ora 18:00 în Aeroportul ‘Henri Coandă’ cu reprezentatul agenției și plecăm spre Istanbul la ora 21:15 cu TK 1046.

Marti, 26.03.2024 

Ajungem în Istanbul la 23:40 și continuăm apoi spre Osaka la ora 02:35 cu TK 86. 

Sosim în Aeroportul Kansai din Osaka la ora 20:05, după care vom fi transferați la hotelul din Kyoto cu autocarul, check-in și timp de odihnă.

 • Cazare în Kyoto la hotel de 3* (Apa Hotel Kyoto Ekimae sau similar).
 • Mese: -
 • Transport: transfer privat cu autocarul.

Miercuri, 27.03.2024 

Începem ziua de azi explorând Japonia cu partea ei tradițională, istorică la Kyoto, orașul care are 17 obiective înscrise în patrimoniul UNESCO. Ne adaptăm încet la stilul de viață al localnicilor în timp ce vizităm, Palatul Nijo-joUNESCO WH, fostă reședință a shogunului Tokugawa Ieyasu și a urmașilor săi. Sanctuarul Shintoist Fushimi Inari Taisha din Kyoto, faimos pentru cele peste 10,000 de porți Torii portocalii, o explozie senzațională de culoare. Templul pavilionului de aur Kinkaku-ji UNESCO WH,  actualmente templu ZEN. Templul Kiyomizu-dera UNESCO WH, Templul Apei Pure cu zona comercială aferentă. 

Seara mergem în cartierul Gion, unde cu puțin noroc pot fi văzute Maiko, ucenicele gheișelor.

 • Cazare în Kyoto la hotel de 3* (Apa Hotel Kyoto Ekimae sau similar).
 • Mese: mic dejun la hotel.  
 • Transport: privat (autocar).

Joi, 28.03.2024 

Astăzi vom pleca într-un circuit cu trenul, până la Nara și Uji. Oprim întâi la Uji și vizităm: Templul Byodoin UNESCO WH, loc sacru deosebit de frumos, construit în secolul al 11-lea, ce impresionează prin arhitectura sa rafinată. 

Participăm la o lecție despre ceai, pentru că Uji este renumit pentru ceai în toată Japonia, după care plecăm la Nara, unde vizităm: Templul Todaiji UNESCO WH, cea mai mare clădire de lemn din lume ce adăpostește cel mai mare Buddha de bronz din Japonia, Daibutsu; Parcul Nara, cu peste 1,200 de căprioare, mult mai blânde decât ale noastre, considerate mesagere ale zeilor Shinto. Ne întoarcem apoi cu trenul la Kyoto.

 • Cazare în Kyoto la hotel de 3* (Apa Hotel Kyoto Ekimae sau similar).
 • Mese: mic dejun la hotel.
 • Transport: public (tren).

Vineri, 29.03.2024 

» Exact ce trebuie să știți: Bagajele mari vor fi trimise de la Kyoto la Osaka, prin curier rapid (maximum un bagaj de persoană). Veți lua cu dumneavoastră un bagaj de mână de persoană pentru o noapte/2 zile.

Începem ziua devreme, pentru a explora Hiroshima, un oraș devenit simbol al păcii – luăm trenul Shinkansen cu care urmează să parcurgem 305 km în aprox. 1h 40m!  Odată ajunși la Hiroshima, luăm un tren local și apoi ferry-ul spre Insula Miyajima UNESCO WH, unul dintre cele mai frumoase 3 locuri din Japonia.  Vom descoperi aici Sanctuarul shintoist Itsukushima cu faimoasa poartă Torii, care în timpul fluxului dă senzația că plutește pe apă. 

Ne întoarcem cu ferry-ul la Hiroshima. În ciuda momentului tragic din 1945, Hiroshima este astăzi un oraș vibrant, care emană speranță și transmite un mesaj pașnic tuturor vizitatorilor săi.  Vom admira orașul folosind transportul în comun și vom vizita Muzeul și Parcul Memorial al Păcii UNESCO WH, cu “domul bombei atomice, A-Bomb Dome”, locul în care a căzut bomba atomică, actualmente loc de reculegere.

 • Cazare în Hiroshima la hotel de 3* (APA Hotel Ekimae Ohashi sau similar).
 • Mese: mic dejun la hotel.  
 • Transport: public (tren, ferry, tramvai). 

Sambata , 30.03.2024 

Plecăm cu trenul la Himeji. Vizităm Castelul Himeji-joUNESCO WH sau „Castelul Egretei Albe”, considerat cel mai frumos castel medieval japonez, exprimă perfect spiritul arhitecturii japoneze din epoca de glorie a samurailor. 

Ne întoarcem apoi în Osaka, iar după masă vom avea timp liber. Ne vom plimba seara prin Shinsaibashi, Dotonbori și Namba, cartiere vibrante, pline de magazine, restaurante, cafenele.

 • Cazare în Osaka la hotel de 3* (APA Hotel Namba Shinsaibashi sau similar).
 • Mese: mic dejun la hotel, dejun la un restaurant local.
 • Transport: public (tren).

Duminica, 31.03.2023 

Timp liber până după amiază pentru explorarea pe cont propriu a orașului Osaka, cunoscut pentru amestecul său distinct de tradiție și modernitate, ce oferă o gamă largă de experiențe culturale, culinare și de divertisment. De asemenea Osaka este un paradis pentru cumpărături, veți găsi aici o gamă variată de magazine, de la branduri internaționale de modă până la buticuri tradiționale și magazine de suveniruri.

Seara ne întâlnim pentru a merge la o cină la un restaurant local.

 • Cazare în Osaka la hotel de 3* (APA Hotel Namba Shinsaibashi sau similar).
 • Mese: mic dejun la hotel, cină la un restaurant local.
 • Transport: -

Luni, 01.04.2023

» Exact ce trebuie să știți: Bagajele mari vor fi trimise de la Osaka la Tokyo, prin curier rapid (maximum un bagaj de persoană). Veți lua cu dumneavoastră un bagaj de mână de persoană pentru o noapte/2 zile.

Plecăm cu toții cu trenul către Shizuoka, apoi ne întâlnim cu autocarul si mergem la Hakone, parte din Parcul Național Fuji-Hakone-Izu. Localitatea este cunoscută pentru nenumăratele izvoare de ape termale și totodată cel mai bun loc din Japonia pentru o panoramă superbă a Muntelui Fuji UNESCO WH,  vulcanul perfect și muntele sacru al Japoniei. Zona este faimoasă pentru peisajele sale deosebite și activitățile în aer liber. Dejun la un restaurant local.

Mergem într-o plimbare cu vaporașul pe Lacul Ashi, format în craterul vulcanului Hakone, după care (dacă vulcanul este liniștit) luăm telecabina să vizităm Valea Owakudani, veche de 300 de ani. Are origine vulcanică și este încă activă: vom vedea aburi sulfuroși ieșind din pământ! Vom degusta o specialitate locală inedită: ouăle fierte în aceste ape termale, negre și cu un ușor gust sulfuros, despre care se spune că  pot prelungi viața cu până la 7 ani.

 • Cazare în Tokyo la hotel de de 3* (Hotel Sunroute Ginza sau similar).
 • Mese: mic dejun la hotel și dejun la un restaurant local.
 • Transport: public, privat (autocar). 

Marti, 02.04.2024

» Exact ce trebuie să știți:  Distanța parcursă pe jos în această zi este de 10 - 12 km.

Începem explorarea Tokyo cu un tur de oraș și intrăm în ritmul locuitorilor și al orașului pentru o zi, într-o experiență de neuitat, în stilul de viață al japonezilor de rând,  în contact direct cu ei. Vizităm Ginza, cea mai cunoscută zonă de restaurante și shopping, cu toate marile firme prezente, unde un metru pătrat poate să ajungă și la 500,000 dolari! Koukyo Gaien, adică parcul din fața Palatului Imperial, de unde se vede podul de la intrarea în palat, Nijubashi. Parcul Ueno, renumit pentru cireșii săi, absolut spectaculoși în timpul hanami - tradiția japoneză de a privi florile de cireș. Asakusa, cu templul  Senso-ji, mai cunoscut sub numele de Kannon-sama printre localnici, unul din cele mai vechi și populare temple din Tokyo, cu Nakamise, o zonă comercială din preajma templului, plină de magazine tradiționale cu prăjituri, evantaie, kimonouri, ce redau atmosfera unui Tokyo de odinioară.

Plecăm cu vaporașul pe râul Sumida, vom trece pe lângă Grădinile Hamarikyu, pe care le putem admira de pe vapor.

După amiază mergem în Odaiba, cea mai nouă zonă din Tokyo, construită pe o insulă artificială de unde privim apusul soarelui și Rainbow Bridge ce se reflectă în Golful Tokyo (Tokyo Bay).

 • Cazare în Tokyo la hotel de de 3* (Hotel Sunroute Ginza sau similar).
 • Mese: mic dejun la hotel, dejun la un restaurant local.
 • Transport: public (metrou).

Miercuri, 03.04.2024 

În această zi puteți alege între a petrece timp liber în Tokyo, pentru a explora acest oraș fascinant pe cont propriu sau pentru doritori, vom organiza o excursie opțională la Nikko (Cost suplimentar 150 €/persoană):

Nikko este o zonă deosebit de pitorească, cu peisaje splendide: munți, lacuri, cascade, ape termale, maimuțe sălbatice și drumuri montane, cu temple budiste și Shinto înscrise în lista patrimoniului UNESCO. Vizităm Templul Tosho-gu, templul shinto cel mai extravagant decorat al Japoniei, construit la începutul anilor 1600, cu mausoleul shogunului Tokugawa Ieyasu, fondatorul shogunatului Tokugawa. Rinno-ji, cel mai important templu budist din Nikko, fondat de călugărul Shodo Shonin, cel care a introdus budismul în Nikko, în secolul VIII. Podul Shinkyo, situat la intrarea către templele din Nikko, acesta fiind considerat unul din cele mai frumoase poduri din Japonia, construit în 1636 pe locul  unui pod mai vechi. Templul Shinto Futarasan, tot din secolul VIII.

» Notă: Excursia opțională la Nikko se organizează pentru un grup de minimum 4 persoane; include transport, dejun la un restaurant local, însoțitor român vorbitor de japoneză.

 • Cazare în Tokyo la hotel de de 3* (Hotel Sunroute Ginza sau similar).
 • Mese: mic dejun la hotel.
 • Transport: public.

Joi 04.04.2024 

Timp liber dimineață, după care mergem să descoperim două cartiere faimoase din Tokyo.

Mergem în Shibuya, centru al tineretului, cu uriașele ecrane din intersecție, unde pietonii traversează simultan din toate părțile. Intersecția este atât de populară, încât a fost locația pentru numeroase filme și anime-uri populare.

Shinjuku, cu peisajul său dominat de clădiri înalte și străzi aglomerate este, în același timp, locul unde se îmbină cultura modernă și tradițională japoneză. Diversele sale cartiere oferă o varietate de experiențe pentru turiști și localnici deopotrivă. "Pisica 3D" (Piața din Est a Shinjuku) este o zonă emblematică din Shinjuku, renumită pentru numeroasele sale panouri publicitare și lumini strălucitoare. Noaptea, zona devine un spectacol luminescent uimitor, cu reclamele gigantice care transformă această parte într-o adevărată "pădure de neon".

 • Cazare în Tokyo la hotel de de 3* (Hotel Sunroute Ginza sau similar).
 • Mese: mic dejun la hotel.
 • Transport: public.

Vineri, 05.04.2024 

Periplul nostru în Țara Soarelui Răsare se încheie în această zi și spunem ”Sayonara!”. La ora 08:30 avem transfer către Aeroportul NARITA, iar la ora 11:20 ne îmbarcăm la cursa TK 51 spre Istanbul.

Sosim la Istanbul la ora 17:35 și plecăm mai departe la ora 19:00 spre București cu TK 1045.

La ora 20:20 aterizăm pe Aeroportul Henri Coandă din București.

 • Mese: mic dejun la hotel.
 • Transport: privat (autocar).

Servicii incluse

 • Persoana in camera dubla / twin : 3790 euro
 • Persoana in camera single : 4440 euro
Cost

PACHETUL include:

 • Însoțitor român vorbitor de limba japoneză, bun cunoscător al culturii și  tradițiilor locale;
 • Transport cu avionul București – Osaka / Tokyo – București;
 • Taxele de aeroport;
 • 10 nopți cazare la hoteluri de 3 și 4 stele, cu mic dejunuri incluse;
 • 3 dejunuri (zilele 6, 8, 9) și 1 cină (ziua 7);
 • Intrările la toate obiectivele turistice, conform programului;
 • Bilete de tren în zilele 4-8, ce includ trenurile super expres Shinkansen;
 • Autocar pentru transferuri aeroport - hotel în Kyoto și Tokyo - aeroport și în zilele 3, 8 conform programului;
 • Croazieră pe Râul Sumida în Tokyo;
 • Prepararea ceaiului în Uji;
 • Bilete de ferry boat pentru Insula Miyajima;  
 • Transportul bagajelor de la Kyoto la Osaka și de la Osaka la Kyoto (maximum un bagaj de persoană; pentru mai mult de un bagaj se percepe o taxă de aproximativ 20 € pentru fiecare bagaj suplimentar).

PACHETUL nu include:

 • Alte mese decât cele menționate în program;
 • Transportul cu alte mijloace decât cele menționate mai sus ca fiind incluse (Exemple: metroul în Osaka și Tokyo, trenul Yurikamome în Tokyo, tramvaiul/autobuzul în Hiroshima, autobuzul în Nara dacă este cazul,etc.); Cost suplimentar: aproximativ 30-35 €/persoană, suma se va înmâna conducătorului de grup;
 • Băuturile alcoolice și nealcoolice;
 • Cheltuieli de natură personală;
 • Bacșișuri pentru însoțitor, ghizi locali, șoferi, restaurante, etc. (50 €/persoană, suma se va înmâna conducătorului de grup);
 • Taxe de depozitare bagaje în gări;
 • Asigurare medicală și asigurare storno (recomandate).
 • Excursia opțională: Nikko (Cost suplimentar: 150 €/persoană, cu dejun inclus).
Detalii servicii

ORAR DE ZBOR – informativ (poate suferi modificari)

Ziua 1

 

Bucuresti

21:15

Istanbul

  23:40

Ziua 2

 

Istanbul

02:35

Osaka

 20:05

Ziua 12

 

Tokyo

11:20

Istanbul

17:35     

Ziua 12

 

Istanbul

19:00

Bucuresti

  20:20

Bilete de avion

Cazarea se va face 10 nopți la hoteluri de 3 și 4 stele, cu mic dejunuri incluse;

Cazare

 • Grup minim de 15 persoane;
 • In cazul in care grupul minim nu se realizeaza, excursia se anuleaza sau se recalculeaza. Această condiție este acceptată de cei înscriși la excursie automat, la semnarea contractului de prestări servicii turistice și nu constituie motiv de anulare. Numărul minim de participanți pentru a se organiza excursiile opționale este egal cu numarul minim de participanți pentru întregul program, dacă nu este precizat altfel. Sub acest număr, agenția poate majora prețul sau anula opționalul.

• Pentru rezervare fermă, se va plăti o primă tranșă de 30% din contravaloarea programului, iar diferența se va achita cu minim 45 de zile înainte de data plecării.

• Pentru plecările în mai puțin de 45 de zile de la rezervare, se va achita integral.

In cazul in care turistul renunta din vina sa la pachetul de servicii turistice care face obiectul prezentului contract, se vor percepe urmatoarele penalizari:

 1. nu există penalizări din prețul excursiei dacă anularea se face cu mai mult de 60 de zile până la plecare
 2. penalizare 10% din prețul excursiei dacă anularea se face între 60-46 de zile până la plecare
 3. penalizare 30% din prețul excursiei dacă anularea se face cu mai puțin de 45-31 de zile până la plecare
 4. penalizare 100% din prețul excursiei dacă anularea se face cu mai puțin de 30 de zile până la plecare sau pentru neprezentare la plecare (no-show)
 • ​​​​​Este necesar PASAPORTUL ELECTRONIC SAU PASAPORTUL SIMPLU valabil cel putin 6 luni de la data terminarii calatoriei. Nu se accepta pasaportul temporar.  
 • Va rugam sa va asigurati ca documentele de calatorie nu prezinta urme de deterioare a elementelor de siguranta si ca aveti 2 pagini libere pentru aplicarea stampilei de intrare.  

.  

 • Clasificarea pe stele a unitatilor de cazare este cea atribuita de oficialitatile de resort locale.
 • Hotelurile nominalizate in program pot suferi modificari pana la data plecarii, in functie de conditiile specifice care pot aparea intre momentul publicarii programului si data plecarii. Daca aceste schimbari sunt impuse de furnizorul local, intotdeauna se vor oferi hoteluri similare ca locatie/confort. 
 • Distributia si tipul camerelor la hoteluri se face de catre receptiile acestora; detaliile legate de amplasarea, aspectul camerei sau orice cerinta speciala a pasagerului se rezolva direct la receptia hotelului (in functie de disponibilitati). 
 • Majoritatea hotelurilor nu detin camere triple. In unele hoteluri se pot confirma la cerere camere duble cu pat suplimentar, in functie de disponibilitate. Patul suplimentar poate fi un pat pliant, un fotoliu pat, o canapea extensibila, etc.
 • Pentru anumite facilitati din hotel sau din camera, hotelierul poate solicita taxe suplimentare (seif, minibar, internet, etc.); in momentul sosirii la hotel solicitati receptionerului sa va informeze cu exactitate asupra lor. 
 • La plecare, clientii sunt rugati sa respecte cu strictete ora de plecare din hotel catre aeroport anuntata de reprezentantul agentiei Explore Travel si inainte de predarea cheilor la receptia hotelului sa achite toate cheltuielile suplimentare efectuate pe perioada sejurului.

Răsfoiește jurnalul de călător și accesează recomandările noastre

Pe blogul nostru iei parte la popasuri gastronomice exotice, descoperi oferte de neratat și ești transpus
în obiceiurile comunităților locale. Tu ce lifestyle de călător ai?


Galerie foto

Vezi frumusetile locului prin ochii fotografului.

Castelul Himeji-ja
Fuji Heritage Center
Sarbatoarea ciresilor infloriti
Nou!

Rezerva oferte online, in timp real!

Rezerva acum