Japonia ciresilor infloriti

Durata circuit
Categorie: Discover
Grad de dificultate: Moderat

Japonia ciresilor infloriti


Vă propunem un circuit inedit, compact, în care vom descoperi împreună Japonia, tradițională și modernă.

Veti descoperi alături de Explore Travel care sunt lucrurile ce fac din Japonia o tara faimoasa, de la increngatura de retele feroviare, la nesfârșitele întinsuri de lumini, magazine artizanale, cafenele, baruri, standuri luminate cu mâncare, zgârie-nori semeți suprapuși în peisaj peste grădini Zen, pana  la mostenirea culturala uriasa, cu obiective inscrise in patrimoniul UNESCO.

Experiențe incluse în ofertă

 • Vizitam Tokyo, cea mai mare metropola din lume, din punct de vedere al numarului de locuitori;
 • Ne plimbam prin parcul Shinjuku Gyoen, faimos pentru frumusetea florilor de cires;
 • Descoperim orase vechi, renumite pentru temple antice, arta si parcuri deosebite : Nara, Takayama, Kyoto
 • Vizitam cartierul samurailor de la Nagamachi, zona situata la baza vechiului castel Kanazawa;
 • Ne delectam cu gastronomia locala autentica, descoperind cafenelele detinute de localnici si strazile cu standuri de mancare luminate si degustand faimoasa lor bautura ‘sake’ facuta din orez.

Itinerariu

Afla ce cuprinde acest circuit.

Luni, 20.03.2023, ne întâlnim la ora 14:00 în Aeroportul ‘Henri Coandă’ cu reprezentatul Explore Travel și plecăm spre Doha cu zborul QR 222 la ora 16:50. Ajungem la ora 22:30.

Marti, 21.03.2023, continuam drumul spre Tokyo, plecand din Doha la ora 02:00 cu zborul QR 806. Sosim pe aeroportul Narita din Tokyo la ora 17:55, de unde avem transfer catre hotel cu autocarul, check-in si timp de odihna.

 

Miercuri, 22.03.2023, incepem explorarea metropolei japoneze, cu un tur de oras, parcurgand 10-12 km pe jos. Intram in ritmul locuitotilor si al orasului pentru o zi, intr-o experienta de neuitat, in stilul de viata al japonezilor de rand, in contact direct cu ei.

Vom vizita parcul Shinjuku Gyoen, renumit pentru cireșii săi, absolut spectaculoși în timpul hanami - tradiția japoneză de a privi florile de cireș, precum si Koukyo Gaien, adică parcul din fața Palatului Imperial, de unde se vede podul de la intrarea în palat, Nijubashi

Continuam cu o vizita in Ginza, cea mai cunoscută zonă de restaurante și shopping, cu toate marile firme prezente, unde un metru pătrat poate să ajungă și la 500,000 dolari!

Vizionam Asakusa, cu templul  Senso-ji, mai cunoscut sub numele de Kannon-sama printre localnici, unul din cele mai vechi și populare temple din Tokyo, cu Nakamise, o zonă comercială din preajma templului, plină de magazine tradiționale cu prăjituri, evantaie, kimonouri, ce redau atmosfera unui Tokyo de odinioară.

Ne oprim pentru dejun la un restaurant local, dupa care plecăm cu vaporașul pe râul Sumida, vom trece pe lângă grădinile Hamarikyu, pe care le putem admira de pe vapor.

După masă mergem în Odaiba, cea mai nouă zonă din Tokyo, construită pe o insulă artificială de unde privim apusul soarelui și Rainbow Bridge ce se reflectă în golful Tokyo (Tokyo Bay).

Pentru a călători mai ușor, bagajele mari vor fi trimise la hotel în Kyoto, prin curier rapid (maximum un bagaj de persoană), unde vor ajunge in data de 24 martie. Ne vom pregăti câte un bagaj de mână pe care-l vom lua mâine cu noi, doar cu lucrurile necesare pentru 2 nopți/ 3 zile. Bagajele trebuiesc aduse în recepția hotelului până la ora 22:00 in aceasta seara, desi pleacă din hotel a doua zi de dimineața.

 

 • Cazare in Tokyo : Hotel  Sunroute Plaza Shinjuku 3*  sau similar
 • Nivel cazare: standard
 • Mese: mic dejun la hotel si dejun la un restaurant local
 • Experiente: Exploram Tokyo

 

Joi, 23.03.2023, plecăm doar cu bagajul de mână, cu trenul super express către Nagoya (aproximativ 2h) și apoi cu un tren rapid către Takayama, spre Alpii japonezi; este un drum de aproximativ 2h 20m, urcând într-un peisaj de vis, prin păduri și peste râuri.

Takayama este un mic oraș ce si-a păstrat amprenta tradițională cum  puține alte orașe japoneze au reușit. Vizităm orașul vechi în care s-au conservat străzi întregi cu case din perioada Edo (1600-1868), perioadă când Takayama prospera datorită negustorilor locali înstăriți, precum si zona comercială, din sud, cu magazine vechi de câteva secole.

Vom degusta sake și vom fi inițiați în tainele fabricării sale, sake fiind una dintre specialitățile locale din Takayama.

 

 • Cazare in Takayama: Hotel  Takayama Ouan 3*  sau similar
 • Nivel cazare: Standard
 • Mese: mic dejun la hotel si cina la un restaurant local
 • Experiente: Degustam sake, renumita bautura japoneza facuta din orez.

Astăzi (vineri, 24.03.2023) plecam cu autocarul spre munți, într-un sat cu o arhitectură și cultură aparte: Shirakawa-go. Declarat obiectiv UNESCO în 1995, este un sat pitoresc, cu case țărănești vechi de 250 ani, construite în stilul inconfundabil Gassho-zukuri – seamănă cu niște mâini împreunate pentru rugăciune  sau gassho.

Continuăm apoi cu autocarul spre Kanazawa sau Orașul de Aur, numit astfel datorită artizanilor ce lucrau exclusiv cu foiță de aur.

După dejun la un restaurant local, urmează tur de oraș Kanazawa cu autocarul, în care vom vizita: Kenrokuen, una dintre cele mai frumoase trei grădini japoneze si Nagamachi, cartierul samurailor, zonă situată la baza vechiului castel Kanazawa, ce păstrează atmosfera istorică, cu ziduri de lut, alei înguste și canale pitorești. Ne putem imagina o vreme când samuraii erau prosperi. 

Pe seară plecăm cu trenul expres spre Kyoto.

 

 • Cazare in Kyoto: Hotel Apa Hotel Kyoto Ekimae 3*  sau similar
 • Nivel cazare: standard
 • Mese: mic dejun la hotel si dejun la un restaurant local
 • Experiente: Vizitam cartierul samurailor

Sambata, 25.03.2022, continuam sa exploram Japonia cu partea ei traditionala, istorica la Kyoto, orasul care are 17 obiective inscrise in patrimoniul UNESCO. Ne adaptăm încet la stilul de viață al localnicilor în timp ce vizităm: Templul Kiyomizu-dera UNESCO WH, templul apei pure cu zona comercială aferentă. Templul pavilionului de aur Kinkaku-ji UNESCO WH,  actualmente templu ZEN, Palatul Nijo-joUNESCO WH, fostă reședință a shogunului Tokugawa Ieyasu și a urmașilor săi.

Seara mergem în cartierul Gion, unde cu putin noroc pot fi văzute Maiko, ucenicele Gheișelor.

 

Duminica, 26.03.2023, vom pleca într-un circuit, cu trenul, până la Nara și Osaka. Vom opri pe drum și vom vizita: sanctuarul shintoist Fushimi Inari Taisha din Kyoto, vestit pentru cele peste 10,000 de porți Torii portocalii, o explozie senzațională de culoare. Continuăm drumul cu trenul până la Nara, unde vom vizita: Templul Todaiji UNESCO WH, cea mai mare clădire de lemn din lume ce adăpostește cel mai mare Buddha de bronz din Japonia, Daibutsu., precum si  Parcul Nara, cu peste 1,200 de căprioare, mult mai blânde decât ale noastre, considerate mesagere ale zeilor Shinto.

Important de stiut : Bagajele mari vor fi trimise de la Kyoto la Tokyo, prin curier rapid (maximum un bagaj de persoană). Ne vom pregăti câte un bagaj de mână pe care îl vom lua cu noi, doar cu lucrurile necesare pentru 2 nopți /3 zile. Bagajele vă vor aștepta în seara zilei de 28 martie la hotelul din Tokyo.

Mergem apoi mai departe cu trenul la Osaka.

 

Luni, 27.03.2023, incepem ziua devreme, pentru a explora Hiroshima, un oras devenit simbol al pacii- – luăm trenul Shinkansen cu care urmează să parcurgem 305 km în aprox. 1h 40m!

Odată ajunși la Hiroshima, luăm un tren local și apoi ferry-ul spre Insula Miyajima UNESCO WH, unul dintre cele mai frumoase 3 locuri din Japonia.  Vom descoperi aici Sanctuarul shintoist Itsukushima cu faimoasa poartă Torii (momentan este sub renovare), care în timpul fluxului dă senzația că plutește pe apă.

Ne întoarcem cu ferry-ul la Hiroshima. În ciuda momentului tragic din 1945, Hiroshima este astăzi un oraș vibrant, care emană speranță și transmite un mesaj pașnic tuturor vizitatorilor săi.  Vom admira orașul folosind transportul în comun și vom vizita Muzeul și Parcul Memorial al Păcii UNESCO WH, cu “domul bombei atomice, A-Bomb Dome”, locul în care a căzut bomba atomică, actualmente loc de reculegere.

Luăm tramvaiul până la gara Hiroshima și revenim la Osaka, orașul comercianților și al luminilor de neon.

 

 • Cazare in Osaka: Hotel APA Hotel Namba Shinsaibashi 3sau sau similar
 • Nivel cazare: standard
 • Mese: mic dejun la hotel
 • Experiente: Retraim o pagina de istorie, vizitand domul de la Hiroshima

Marti, 28.03.2023, puteți petrece timp liber în Osaka până după amiază, când plecăm la Tokyo, sau puteți alege una dintre cele două excursii opționale recomandate:

Castelul Himeji-joUNESCO WH sau „Castelul Egretei Albe”, considerat cel mai frumos castel medieval japonez, exprimă perfect spiritul arhitecturii japoneze din epoca de glorie a samurailor. (Cost suplimentar: 80 €/persoană, cu prânz inclus). Pentru detalii click aici.

sau

Kaiyukan, cel mai mare acvariu din lume (Cost suplimentar 65 €/adult și 55 €/copil<15 ani). Pentru detalii click aici.

» Notă: Excursiile opționale de mai sus se organizează pentru un grup de  minimum 4 persoane; includ transport și însoțitor român vorbitor de limba japoneză. Excursia la Castelul Himeji include în plus: dejun la un restaurant local.

Ne întâlnim la hotel la 17:00 și plecăm către Tokyo.

 

Miercuri, 29.03.2023,  puteți alege între a petrece timp liber în Tokyo, pentru a explora acest oraș fascinant pe cont propriu sau pentru doritori, vom organiza o excursie opțională la Nikko (Cost suplimentar 130 €/persoană):

• Nikko este o zonă deosebit de pitorească, cu peisaje splendide: munți, lacuri, cascade, ape termale, maimuțe sălbatice și drumuri montane, cu temple budiste și Shinto înscrise în lista patrimoniului UNESCO. Vizităm:

Templul Tosho-gu, templul shinto cel mai extravagant decorat al Japoniei, construit la începutul anilor 1600, cu mausoleul shogunului Tokugawa Ieyasu, fondatorul shogunatului Tokugawa.

Rinno-ji, cel mai important templu budist din Nikko, fondat de călugărul Shodo Shonin, cel care a introdus budismul în Nikko, în secolul VIII.

Podul Shinkyo, situat la intrarea către templele din Nikko, acesta fiind considerat unul din cele mai frumoase poduri din Japonia, construit în 1636 pe locul  unui pod mai vechi.

Templul Shinto Futarasan, tot din secolul VIII.

» Notă: Excursia opțională la Nikko se organizează pentru un grup de minimum 4 persoane; include transport, dejun la un restaurant local, însoțitor român vorbitor de japoneză

După excursia la Nikko, seara, ne întoarcem la Tokyo.

 

In dimineața de joi, 30.03.2023, plecăm cu toții de la hotel la ora 8.00 și pornim spre Muntele Fuji. Pe drum vom opri la Fuji Heritage Center (Yamanashi), un punct de informare. Vom merge apoi la satul pitoresc Oshino Hakkai, unde peisajele cu Muntele Fuji sunt spectaculoase. Continuăm drumul cu autocarul si urcăm pană la stația 5 (în jur de 2300m altitudine), unde vom lua dejunul  împreună.

Plecăm spre Shizuoka. Aici vom vizita noul Fuji Heritage Center, Shizuoka,  construit de Shigeru Ban, unul din cei mai mari arhitecți ai Japoniei.

Seara ne întoarcem în Tokyo.

 

 • Cazare in Tokyo: Hotel Sunroute Plaza Shinjuku 3* sau similar
 • Nivel cazare: standard
 • Mese: mic dejun si dejun intr-un restaurant local
 • Experiente: Exploram satul pitoresc Oshino Hakkai

Marti, 31.03.2023, periplul nostru în Țara Soarelui Răsare se încheie în această zi și spunem ”Sayonara!”.

La ora 18:00 avem transfer către Aeroportul NARITA, iar la ora 22:30 ne îmbarcăm la cursa QR 807 spre Doha. Veți putea folosi camerele pana la ora transferului.

 

 • Mese: mic dejun la hotel

Miercuri, 01.04.2023, sosim la Doha la 04.25 AM si escala pana plecam mai departe la ora 08:29 spre Bucuresti cu QR 221. La ora 13:15 aterizam pe Aeroportul Henri Coanda din Bucuresti.


Servicii incluse

 • Persoana in camera dubla / twin : 3090 euro
 • Persoana in camera single : 3740 euro
Cost

PACHETUL include:

 • Însoțitor român vorbitor de limba japoneză, bun cunoscător al culturii și  tradițiilor locale;
 • Transport cu avionul București – Tokyo / Tokyo – București;
 • Taxele de aeroport
 • 10 nopți cazare la hoteluri de 3 stele, cu mic dejunuri incluse
 • Late check out in ziua 12 în Tokyo - când veți avea camera la dispoziție până la ora 18:00
 • 3 mese de prânz (zilele 3,5,11) și 1 cină (ziua 4);
 • Intrările la toate obiectivele turistice conform programului;
 • Abonament JR 7 zile, în perioada 20 martie – 26 martie, ce include trenurile super expres Shinkansen;
 • Autocar pentru transferuri aeroport - hotel in Tokyo/din Tokyo și în zilele 5, 6, 11, conform programului
 • Croazieră pe râul Sumida în Tokyo;
 • Bilete de ferry boat pentru insula Miyajima;  
 • Transportul bagajelor de la Tokyo la Kyoto și de la Kyoto la Tokyo (maximum un bagaj de persoană; pentru mai mult de un bagaj se percepe o taxă de aproximativ 20 € pentru fiecare bagaj suplimentar);

 

PACHETUL nu include:

 • Alte mese decât cele menționate în program;
 • Transportul cu alte mijloace decât cele menționate mai sus ca fiind incluse (Exemple: metroul în Osaka și Tokyo, trenul Yurikamome în Tokyo, tramvaiul/autobuzul în Hiroshima, autobuzul în Nara dacă estecazul,etc.); Cost suplimentar: aproximativ 25-30 €/persoană, suma se va înmâna conducătorului de grup;
 • Băuturile alcoolice și nealcoolice;
 • Cheltuieli de natură personală;
 • Bacșișuri pentru însoțitor, ghizi local, șoferi, restaurant, etc. (40 €/persoană, suma se va înmâna conducătorului de grup);
 • Taxe de depozitare bagaje în gări;
 • Excursiile opționale la
  • Himeji-jo (Cost suplimentar: 80 €/persoană, cu dejun inclus) sau
  • Acvariul Kaiyukan (Cost suplimentar: 65 €/adult și 55 €/copil<15 ani) din Osaka,
  • Nikko (Cost suplimentar: 130 €/persoană, cu dejun inclus).
Detalii servicii

ORAR DE ZBOR – informativ (poate suferi modificari) :

 

Ziua 1

 

Bucuresti

 16:50

Doha

  22:30

Ziua 2

 

Doha

  02:00

Tokyo 

  17:55

 

 

 

 

 

 

 

Ziua12

 

Tokyo

22:30

Doha

       04:25     

Ziua13

 

Doha

08:29

Bucuresti

  13:15

Bilete de avion

 • Grup minim de 15 persoane;
 • In cazul in care grupul minim nu se realizeaza, excursia se anuleaza sau se recalculeaza. Această condiție este acceptată de cei înscriși la excursie automat, la semnarea contractului de prestări servicii turistice și nu constituie motiv de anulare. Numărul minim de participanți pentru a se organiza excursiile opționale este egal cu numarul minim de participanți pentru întregul program, dacă nu este precizat altfel. Sub acest număr, agenția poate majora prețul sau anula opționalul.

• Pentru rezervare fermă, se va plăti o primă tranșă de 30% din contravaloarea programului, iar diferența se va achita cu minim 45 de zile înainte de data plecării.

• Pentru plecările în mai puțin de 45 de zile de la rezervare, se va achita integral.

 

In cazul in care turistul renunta din vina sa la pachetul de servicii turistice care face obiectul prezentului contract, se vor percepe urmatoarele penalizari:

 1. nu există penalizări din prețul excursiei dacă anularea se face cu mai mult de 60 de zile până la plecare
 2. penalizare 10% din prețul excursiei dacă anularea se face între 60-46 de zile până la plecare
 3. penalizare 30% din prețul excursiei dacă anularea se face cu mai puțin de 45-31 de zile până la plecare
 4. penalizare 100% din prețul excursiei dacă anularea se face cu mai puțin de 30 de zile până la plecare sau pentru neprezentare la plecare (no-show)

 

 

 • Este necesar PASAPORTUL ELECTRONIC SAU PASAPORTUL SIMPLU valabil cel putin 6 luni de la data terminarii calatoriei. Nu se accepta pasaportul temporar.  
 • Va rugam sa va asigurati ca documentele de calatorie nu prezinta urme de deterioare a elementelor de siguranta si ca aveti 2 pagini libere pentru aplicarea stampilei de intrare. 
 • Clasificarea pe stele a unitatilor de cazare este cea atribuita de oficialitatile de resort locale.
 • Hotelurile nominalizate in program pot suferi modificari pana la data plecarii, in functie de conditiile specifice care pot aparea intre momentul publicarii programului si data plecarii. Daca aceste schimbari sunt impuse de furnizorul local, intotdeauna se vor oferi hoteluri similare ca locatie/confort. 
 • Distributia si tipul camerelor la hoteluri se face de catre receptiile acestora; detaliile legate de amplasarea, aspectul camerei sau orice cerinta speciala a pasagerului se rezolva direct la receptia hotelului (in functie de disponibilitati). 
 • Majoritatea hotelurilor nu detin camere triple. In unele hoteluri se pot confirma la cerere camere duble cu pat suplimentar, in functie de disponibilitate. Patul suplimentar poate fi un pat pliant, un fotoliu pat, o canapea extensibila, etc.
 • Pentru anumite facilitati din hotel sau din camera, hotelierul poate solicita taxe suplimentare (seif, minibar, internet, etc.); in momentul sosirii la hotel solicitati receptionerului sa va informeze cu exactitate asupra lor. 
 • La plecare, clientii sunt rugati sa respecte cu strictete ora de plecare din hotel catre aeroport anuntata de reprezentantul agentiei Explore Travel si inainte de predarea cheilor la receptia hotelului sa achite toate cheltuielile suplimentare efectuate pe perioada sejurului.

Răsfoiește jurnalul de călător și accesează recomandările noastre

Pe blogul nostru iei parte la popasuri gastronomice exotice, descoperi oferte de neratat și ești transpus
în obiceiurile comunităților locale. Tu ce lifestyle de călător ai?


Galerie foto

Vezi frumusetile locului prin ochii fotografului.

Festivalul ciresilor infloriti
Nagoya
Takayama
Kanazawa
Nou!

Rezerva oferte online, in timp real!

Rezerva acum