Japonia ciresilor infloriti

Următoarea plecare: 18.03.2024
Durata circuit
13 zile
3,690 Euro / persoană
Grup: între 20 și 25 persoane
Locuri disponibile: 0
Categorie: Discover
Grad de dificultate: Moderat

Japonia ciresilor infloriti


Vă propunem un circuit inedit, compact, în care vom descoperi împreună Japonia, tradițională și modernă.

Participăm la ceremonia ceaiului la Uji, vizităm Kyoto și Parcul Nara cu vestitele căprioare, vizităm Miyajima cu faimoasa poartă Torii, degustăm sake în Takayama, vizităm Castelul Himeji-Jo,  cel mai frumos castel japonez,  facem o plimbare pe Lacul Ashi și admirăm Muntelui Fuji,  vulcanul perfect și muntele sacru al Japoniei iar la final, cunoaștem îndeaproape viața cotidiană a japonezilor într-un tur de Tokyo inclusiv Piața de Pește Tsukiji și degustăm faimoasa vită japoneză, wagyu.

Experiențe incluse în ofertă

 • Vizitam Tokyo, cea mai mare metropola din lume, din punct de vedere al numarului de locuitori;
 • Ne plimbam printre frumusetea florilor de cires;
 • Descoperim orase vechi, renumite pentru temple antice, arta si parcuri deosebite : Nara, Takayama
 • Vizitam cartierul samurailor de la Nagamachi, zona situata la baza vechiului castel Kanazawa;
 • Ne delectam cu gastronomia locala autentica, descoperind cafenelele detinute de localnici si strazile cu standuri de mancare luminate si degustand faimoasa lor bautura ‘sake’ facuta din orez.

Itinerariu

Afla ce cuprinde acest circuit.

Luni, 18.03.2024

Ne întâlnim la ora 07:00 în Aeroportul ‘Henri Coandă’ cu reprezentatul agenției și plecăm spre  Doha la ora 10:50 cu QR 220.

Marti, 19.03.2024. Sosim în Doha la 16:30 și continuăm apoi spre Osaka la ora 01:20 cu QR 802.

Sosim în Aeroportul Kansai din Osaka la 16:30, după care vom fi transferați la hotelul din Kyoto cu autocarul, check-in și timp de odihnă.

Miercuri, 20.03.2024

Începem ziua de azi explorând Japonia cu partea ei tradițională, istorică la Kyoto, orașul care are 17 obiective înscrise în patrimoniul UNESCO. Ne adaptăm încet la stilul de viață al localnicilor în timp ce vizităm: Templul Kiyomizu-dera UNESCO , templul apei pure cu zona comercială aferentă. Templul pavilionului de aur Kinkaku-ji UNESCO WH,  actualmente templu ZEN. Palatul Nijo-joUNESCO WH, fostă reședință a shogunului Tokugawa Ieyasu și a urmașilor săi. Sanctuarul shintoist Fushimi Inari Taisha din Kyoto, faimos pentru cele peste 10,000 de porți Torii portocalii, o explozie senzațională de culoare. 

Seara mergem în cartierul Gion, unde cu puțin noroc pot fi văzute Maiko, ucenicele gheișelor.

 • Cazare în Kyoto la hotel de 3* ( Daiwa Roynet Karasuma Shijo sau similar).
 • Mese: mic dejun la hotel.  
 • Transport: privat (autocar).

Joi, 21.03.2024. 

Astăzi vom pleca într-un circuit cu trenul, până la Nara și Uji. Oprim întâi la Uji și vizităm templul Byodoin UNESCO , loc sacru deosebit de frumos, construit în secolul al 11-lea, ce impresionează prin arhitectura sa rafinată, participăm la o ceremonie a ceaiului, pentru că Uji este renumit pentru ceai în toată Japonia, după care plecăm la Nara, unde vom vedea Templul Todaiji UNESCO WH, cea mai mare clădire de lemn din lume ce adăpostește cel mai mare Buddha de bronz din Japonia, Daibutsu.

Ajungem la Parcul Nara, cu peste 1,200 de căprioare, mult mai blânde decât ale noastre, considerate mesagere ale zeilor Shinto.

Ne întoarcem apoi cu trenul la Kyoto.

Vineri, 22.03.2024 

»Ce trebuie să știți: Bagajele mari vor fi trimise de la Kyoto la Osaka, prin curier rapid (maximum un bagaj de persoană).

Începem ziua devreme, pentru a explora Hiroshima, un oraș devenit simbol al păcii. Luăm trenul Shinkansen cu care urmează să parcurgem 305 km în aprox.  1h 40m! Odată ajunși la Hiroshima, luăm un tren local și apoi ferry-ul spre Insula Miyajima UNESCO WH, unul dintre cele mai frumoase 3 locuri din Japonia. Vom descoperi aici Sanctuarul shintoist Itsukushima cu faimoasa poartă Torii, care în timpul fluxului dă senzația că plutește pe apă. Ne întoarcem cu ferry-ul la Hiroshima. În ciuda momentului tragic din 1945, Hiroshima este astăzi un oraș vibrant, care emană speranță și transmite un mesaj pașnic tuturor vizitatorilor săi.  Vom admira orașul folosind transportul în comun și vom vizita Muzeul și Parcul Memorial al Păcii UNESCO WH, cu “domul bombei atomice, A-Bomb Dome”, locul în care a căzut bomba atomică, actualmente loc de reculegere. Luăm tramvaiul până la gara Hiroshima și revenim la Osaka, orașul comercianților și al luminilor de neon.

 • Cazare în Osaka la hotel de 3* (APA Hotel Namba Shinsaibashi sau similar).
 • Mese: mic dejun la hotel.  
 • Transport: public (tren, ferry, tramvai). 

Sambata, 23.03.2024

Plecăm cu trenul la Himeji. Vizităm: Castelul Himeji-joUNESCO WH sau „Castelul Egretei Albe”, considerat cel mai frumos castel medieval japonez, exprimă perfect spiritul arhitecturii japoneze din epoca de glorie a samurailor. Ne întoarcem apoi în Osaka, unde vom avea timp liber. Ne vom plimba seara prin Shinsaibashi, Dotonbori și Namba, cartiere vibrante, pline de magazine, restaurante, cafenele.

Duminica, 24.03.2024

»Ce trebuie să știți: Bagajele mari vor fi trimise de la Osaka la Tokyo, prin curier rapid (maximum un bagaj de persoană). Veți lua cu dumneavoastră un bagaj de mână de persoană pentru o noapte/2 zile.

Plecăm doar cu bagajul de mână, cu trenul super express către Nagoya (aproximativ 1h) și apoi cu un tren rapid către Takayama, spre Alpii japonezi; este un drum de aproximativ 2h 20m, urcând într-un peisaj de vis, prin păduri și peste râuri. Takayama este un mic oraș ce si-a păstrat amprenta tradițională cum puține alte orașe japoneze au reușit. Vizităm orașul vechi, în care s-au conservat străzi întregi cu case din perioada Edo (1600-1868), perioadă când Takayama prospera datorită negustorilor locali înstăriți.  Zona comercială, din sud cu magazine vechi de câteva secole. Vom degusta sake și vom fi inițiați în tainele fabricării sale, sake fiind una dintre specialitățile locale din Takayama. Luăm cina la un restaurant local.

 • Cazare în Takayama la hotel de 4* (Mercure Hida Takayama  sau similar).
 • Mese: mic dejun la hotel și cină la un restaurant local.
 • Transport: public (tren).

Luni, 25.03.2024

Începem ziua devreme și plecăm cu autocarul spre munți, într-un sat cu o arhitectură și cultură aparte: Shirakawa-go. Declarat obiectiv UNESCO în 1995, este un sat pitoresc, cu case țărănești vechi de 250 ani, construite în stilul inconfundabil Gassho-zukuri – seamănă cu niște mâini împreunate pentru rugăciune  sau gassho. Continuăm apoi cu autocarul spre Kanazawa sau Orașul de Aur, numit astfel datorită artizanilor ce lucrau exclusiv cu foiță de aur. După dejun la un restaurant local, urmează tur de oraș Kanazawa cu autocarul, în care vom vizita Kenrokuen, din perioada Edo, una dintre cele mai frumoase trei grădini japoneze, Nagamachi, cartierul samurailor, zonă situată la baza vechiului castel Kanazawa, ce păstrează atmosfera istorică, cu ziduri de lut, alei înguste și canale pitorești. Ne putem imagina o vreme când samuraii erau prosperi. 

Pe seară plecăm cu trenul Shinkansen spre Tokyo.

 • Cazare în Tokyo la hotel de de 3* (Hotel Sunroute Ginza sau similar)
 • Mese: mic dejun la hotel și dejun la un restaurant local.
 • Transport: privat (autocar). 

Marti, 26.03.2024

» Ce trebuie să știți:  Distanța parcursă pe jos în această zi este de 10 - 12 km.

Începem explorarea Tokyo cu un tur de oraș și intrăm în ritmul locuitorilor și al orașului pentru o zi, într-o experiență de neuitat, în stilul de viață al japonezilor de rând,  în contact direct cu ei. Vizităm Ginza, cea mai cunoscută zonă de restaurante și shopping, cu toate marile firme prezente, unde un metru pătrat poate să ajungă și la 500,000 dolari!  Koukyo Gaien, adică parcul din fața Palatului Imperial, de unde se vede podul de la intrarea în palat, Nijubashi. Parcul Ueno, renumit pentru cireșii săi, absolut spectaculoși în timpul hanami - tradiția japoneză de a privi florile de cireș; Asakusa, cu templul  Senso-ji, mai cunoscut sub numele de Kannon-sama printre localnici, unul din cele mai vechi și populare temple din Tokyo, cu Nakamise, o zonă comercială din preajma templului, plină de magazine tradiționale cu prăjituri, evantaie, kimonouri, ce redau atmosfera unui Tokyo de odinioară. 

Plecăm cu vaporașul pe râul Sumida, vom trece pe lângă Grădinile Hamarikyu, pe care le putem admira de pe vapor.

După amiază mergem în Odaiba, cea mai nouă zonă din Tokyo, construită pe o insulă artificială de unde privim apusul soarelui și Rainbow Bridge ce se reflectă în golful Tokyo (Tokyo Bay).

 • Cazare în Tokyo la hotel de de 3* (Hotel Sunroute Ginza sau similar)
 • Mese: mic dejun la hotel
 • Transport: public (metrou).

Miercuri, 27.03.2024

În această zi puteți alege între a petrece timp liber în Tokyo, pentru a explora acest oraș fascinant pe cont propriu sau pentru doritori, vom organiza o excursie opțională la Nikko (Cost suplimentar 130 €/persoană):

 • Nikko este o zonă deosebit de pitorească, cu peisaje splendide: munți, lacuri, cascade, ape termale, maimuțe sălbatice și drumuri montane, cu temple budiste și Shinto înscrise în lista patrimoniului UNESCO. Vizităm Templul Tosho-gu, templul shinto cel mai extravagant decorat al Japoniei, construit la începutul anilor 1600, cu mausoleul shogunului Tokugawa Ieyasu, fondatorul shogunatului Tokugawa, Rinno-ji, cel mai important templu budist din Nikko, fondat de călugărul Shodo Shonin, cel care a introdus budismul în Nikko, în secolul VIII; Podul Shinkyo, situat la intrarea către templele din Nikko, acesta fiind considerat unul din cele mai frumoase poduri din Japonia, construit în 1636 pe locul  unui pod mai vechi și Templul Shinto Futarasan, tot din secolul VIII.

» Notă: Excursia opțională la Nikko se organizează pentru un grup de minimum 4 persoane; include transport, dejun la un restaurant local, însoțitor român vorbitor de japoneză.

 • Cazare în Tokyo la hotel de de 3* (Hotel Sunroute Ginza sau similar)
 • Mese: mic dejun la hotel
 • Transport: public

Joi, 28.03.2024

După micul dejun, plecăm cu autocarul către Hakone, parte din Parcul Național Fuji-Hakone-Izu. Localitatea este cunoscută pentru nenumăratele izvoare de ape termale și totodată cel mai bun loc din Japonia pentru o panoramă superbă a Muntelui Fuji UNESCO WH,  vulcanul perfect și muntele sacru al Japoniei. Zona este faimoasă pentru peisajele sale deosebite și activitățile în aer liber.

Mergem într-o plimbare cu vaporașul pe Lacul Ashi, format în craterul vulcanului Hakone, după care (dacă vulcanul este liniștit) luăm telecabina să vizităm Valea Owakudani, veche de 300 de ani. Are origine vulcanică și este încă activă: vom vedea aburi sulfuroși ieșind din pământ! Vom degusta o specialitate locală inedită: ouăle fierte în aceste ape termale, negre și cu un ușor gust sulfuros, despre care se spune că  pot prelungi viața cu până la 7 ani.

Dejun la un restaurant local, apoi plecăm spre satul pitoresc Oshino Hakkai, unde dacă vremea este frumoasă, peisajele cu Muntele Fuji sunt spectaculoase.

Întoarcere în Tokyo și transfer la hotel.

 • Cazare în Tokyo la hotel de de 3* (Hotel Sunroute Ginza sau similar)
 • Mese: mic dejun la hotel și dejun la un restaurant local.
 • Transport: privat (autocar).

Vineri, 29.03.2024

După micul dejun, predăm camerele la hotel și plecăm cu autocarul într-un tur panoramic al orașului Tokyo. Facem o scurtă oprire la Piața exterioară Tsukiji, este ceea ce rămas din cea mai mare piață de pește din Japonia. Piața en-gros s-a muta în Toyosu în 2018, dar piața rămâne una dintre atracțiile orașului Tokyo cu tarabe cu pește, fructe de mare, restaurante ascunse pe străduțele înguste. Mergem apoi în Shinjuku, unde vom avea un dejun (inclus) cu faimoasa vită japoneză, wagyu, după care avem timp liber în Shinjuku pentru ultimele cumpărături.Periplul nostru în Țara Soarelui Răsare se încheie în această zi și spunem ”Sayonara!”. La ora 18:00 avem transfer către Aeroportul NARITA, iar la ora 21:55 ne îmbarcăm la cursa QR 807 spre Doha. 

 • Mese: mic dejun la hotel, dejun la un restaurant local.
 • Transport: privat (autocar).

Sambătă, 30.03.2024

Sosim la Doha la ora 05:00 și plecăm mai departe la ora 08:50 spre București cu QR 221.

La ora 13:00 aterizăm pe Aeroportul Henri Coandă din București.

 


Servicii incluse

 • Persoana in camera dubla / twin : 3690 euro
 • Persoana in camera single : 4340 euro
Cost

PACHETUL include:

 • Însoțitor român vorbitor de limba japoneză, bun cunoscător al culturii și  tradițiilor locale;
 • Transport cu avionul București – Osaka / Tokyo – București;
 • Taxele de aeroport
 • 10 nopți cazare la hoteluri de 3 și 4 stele, cu mic dejunuri incluse
 • 3 dejunuri (zilele 8, 11, 12) și 1 cină (ziua 7);
 • Intrările la toate obiectivele turistice, conform programului;
 • Abonament JR 7 zile, în perioada 21 martie – 27 martie, ce include trenurile super expres Shinkansen;
 • Autocar pentru transferuri aeroport - hotel în Kyoto și Tokyo - aeroport și în zilele 3, 8, 11, 12, conform programului;
 • Croazieră pe Râul Sumida în Tokyo;
 • Ceremonia ceaiului în Uji;
 • Degustare de Sake în Takayama;
 • Bilete de ferry boat pentru Insula Miyajima;  
 • Transportul bagajelor de la Kyoto la Osaka și de la Osaka la Tokyo (maximum un bagaj de persoană; pentru mai mult de un bagaj se percepe o taxă de aproximativ 20 € pentru fiecare bagaj suplimentar)

PACHETUL nu include:

 • Alte mese decât cele menționate în program;
 • Transportul cu alte mijloace decât cele menționate mai sus ca fiind incluse (Exemple: metroul în Osaka și Tokyo, trenul Yurikamome în Tokyo, tramvaiul/autobuzul în Hiroshima, autobuzul în Nara dacă este cazul,etc.); Cost suplimentar: aproximativ 30-35 €/persoană, suma se va înmâna conducătorului de grup;
 •  Băuturile alcoolice și nealcoolice;
 • Cheltuieli de natură personală;
 • Bacșișuri pentru însoțitor, ghizi locali, șoferi, restaurante, etc. (50 €/persoană, suma se va înmâna conducătorului de grup);
 • Taxe de depozitare bagaje în gări;
 • Excursia opțională: Nikko (Cost suplimentar: 130 €/persoană, cu dejun inclus).
Detalii servicii

ORAR DE ZBOR – informativ (poate suferi modificari) :

Ziua 1

 

Bucuresti

 10:50

Doha

  16:30

Ziua 2

 

Doha

  01:20

Osaka

  16:30

Ziua12

 

Tokyo

21:55

Doha

       05:00  

Ziua13

 

Doha

08:50

Bucuresti

  13:00

Bilete de avion

Cazarea se va face 10 nopți la hoteluri de 3 și 4 stele, cu mic dejunuri incluse. 

Cazare
 • 3 dejunuri (zilele 8, 11, 12) și 1 cină (ziua 7);
Mese

 • Grup minim de 15 persoane;
 • In cazul in care grupul minim nu se realizeaza, excursia se anuleaza sau se recalculeaza. Această condiție este acceptată de cei înscriși la excursie automat, la semnarea contractului de prestări servicii turistice și nu constituie motiv de anulare. Numărul minim de participanți pentru a se organiza excursiile opționale este egal cu numarul minim de participanți pentru întregul program, dacă nu este precizat altfel. Sub acest număr, agenția poate majora prețul sau anula opționalul.

• Pentru rezervare fermă, se va plăti o primă tranșă de 30% din contravaloarea programului, iar diferența se va achita cu minim 45 de zile înainte de data plecării.

• Pentru plecările în mai puțin de 45 de zile de la rezervare, se va achita integral.

 

In cazul in care turistul renunta din vina sa la pachetul de servicii turistice care face obiectul prezentului contract, se vor percepe urmatoarele penalizari:

 1. nu există penalizări din prețul excursiei dacă anularea se face cu mai mult de 60 de zile până la plecare
 2. penalizare 10% din prețul excursiei dacă anularea se face între 60-46 de zile până la plecare
 3. penalizare 30% din prețul excursiei dacă anularea se face cu mai puțin de 45-31 de zile până la plecare
 4. penalizare 100% din prețul excursiei dacă anularea se face cu mai puțin de 30 de zile până la plecare sau pentru neprezentare la plecare (no-show)
 • Este necesar PASAPORTUL ELECTRONIC SAU PASAPORTUL SIMPLU valabil cel putin 6 luni de la data terminarii calatoriei. Nu se accepta pasaportul temporar.  
 • Va rugam sa va asigurati ca documentele de calatorie nu prezinta urme de deterioare a elementelor de siguranta si ca aveti 2 pagini libere pentru aplicarea stampilei de intrare. 
 • Clasificarea pe stele a unitatilor de cazare este cea atribuita de oficialitatile de resort locale.
 • Hotelurile nominalizate in program pot suferi modificari pana la data plecarii, in functie de conditiile specifice care pot aparea intre momentul publicarii programului si data plecarii. Daca aceste schimbari sunt impuse de furnizorul local, intotdeauna se vor oferi hoteluri similare ca locatie/confort. 
 • Distributia si tipul camerelor la hoteluri se face de catre receptiile acestora; detaliile legate de amplasarea, aspectul camerei sau orice cerinta speciala a pasagerului se rezolva direct la receptia hotelului (in functie de disponibilitati). 
 • Majoritatea hotelurilor nu detin camere triple. In unele hoteluri se pot confirma la cerere camere duble cu pat suplimentar, in functie de disponibilitate. Patul suplimentar poate fi un pat pliant, un fotoliu pat, o canapea extensibila, etc.
 • Pentru anumite facilitati din hotel sau din camera, hotelierul poate solicita taxe suplimentare (seif, minibar, internet, etc.); in momentul sosirii la hotel solicitati receptionerului sa va informeze cu exactitate asupra lor. 
 • La plecare, clientii sunt rugati sa respecte cu strictete ora de plecare din hotel catre aeroport anuntata de reprezentantul agentiei Explore Travel si inainte de predarea cheilor la receptia hotelului sa achite toate cheltuielile suplimentare efectuate pe perioada sejurului.

Răsfoiește jurnalul de călător și accesează recomandările noastre

Pe blogul nostru iei parte la popasuri gastronomice exotice, descoperi oferte de neratat și ești transpus
în obiceiurile comunităților locale. Tu ce lifestyle de călător ai?


Galerie foto

Vezi frumusetile locului prin ochii fotografului.

Festivalul ciresilor infloriti
Nagoya
Takayama
Kanazawa
Nou!

Rezerva oferte online, in timp real!

Rezerva acum