Haideti cu Imperator in Rio de Janeiro

Durata circuit
Categorie: Discover
Grad de dificultate: Moderat

Vacanta de 01 Decembrie in Brazilia: Rio de Janeiro, cascada Iguazu si Sao Paolo


O vacanță în Rio de Janeiro și o vizită la una dintre cele 7 minuni naturale ale lumii - cascada Iguazu, se află cu siguranță pentru mulți dintre noi în topul explorărilor pe care vrem neapărat să le realizăm. Brazilienii spun despre Rio că a fost conceput în a șaptea zi a Creației de către Dumnezeu, iar această credință ne stârnește și mai mult curiozitatea. Petrecem o săptămână în Rio la sfîrșitul lui noiembrie, iar astfel prindem și două zile libere (30 noiembrie și 1 decembrie)! Chiar dacă în România întâmpinăm iarna, în Brazilia veți avea parte de prima zi de vară.

Rio de Janeiro - al doilea cel mai mare oraș al Braziliei, este situat în partea de sud-est a țării și reușește să se păstreze an de an în fruntea turismului fiind cel mai vizitat oraș din emisfera sudică. Supranumit “Cidade Maravilhosa” sau orașul minunat, Rio este bine ancorat în curiozitatea turiștilor din întreaga lume cu obiective ușor de recunoscut precum statuia lui Iisus de pe Corcovado și mai ales datorită priveliștilor unice. Recunoașterea valorilor sale universale a venit în anul 2012, de când face parte din Patrimoniul Mondial UNESCO sub titulatura “Rio de Janeiro – peisaje carioca între munte și mare”, peisaje atât de celebrate în arte de pictori, poeți și muzicieni. Aceasta este o premieră, Rio fiind primul oraș din lume ce a primit titlul de “peisaj urban clasificat Patrimoniu Mondial UNESCO”.

Explorăm și cascada Iguazu, cea mai întinsă cădere de ape din lume și cu siguranță una dintre cele mai spectaculoase. Vedem această minune naturală atât de pe teritoriul Braziliei, cât și de pe teritoriul Argentinei, două experiențe foarte diferite.

Incheiem excursia cu o vizita in Sao Paolo, cel mai mare oras al Braziliei de unde avem returul spre Romania, via Amsterdam.

Experiențe incluse în ofertă

 • Simte atmosfera braziliana de pe plaja Copacabana
 • Admira panorama orasului Rio de pe Sugarloaf
 • Cauta linistea junglei in Tijuca Forest, cea mai mare padure urbana din lume
 • Gusta caipirinha, bautura nationala a Braziliei
 • Viziteaza cascada Iguazu de pe ambele maluri ale sale : Argentinian si brazilian

Itinerariu

Afla ce cuprinde acest circuit.

Plecare de pe Aeroportul Otopeni cu o cursa KLM la ora 06:00 si aterizare pe aeroportul din Amsterdam la ora 08:00. Escala in Amsterdam pana la ora 10.45 cand se pleaca spre Brazilia. Sosire in Rio de Janeiro la ora 18.40 si transfer la hotel de 4 stele pe plaja Copacabana pentru urmatoarele 4 nopti.

Cazare: Hotel Novotel Rio de Janeiro Leme 4* sau similar

Nivel cazare: superior

Mese:

Experienta: sosire in Rio de Janeiro

După micul dejun pornim într-o primă explorare a orașului prin intermediul unui tur panoramic ce constă în traversarea plajelor din Rio, vizită a parcului Olimpic din Rio și a stadionului Maracana. Vedem și zona istorică a orașului ce are numeroase atracții turistice precum biserici, catedrale, muzee, piețe publice, palate, grădini și parcuri. Străduțele pietruite pe care se află frumoasele case coloniale majoritatea transformate în mici restaurante și baruri sunt preferate în special de cariocas (denumirea dată locuitorilor acestui oraș) și au un farmec aparte.

După-amiază plecăm spre muntele Sugarloaf, în traducere “căpățână de zahăr” – un termen ce descrie vârfurile de granit rotunjite scoase de sub pământ prin eroziune. Acesta străjuiește intrarea în Golful Guanabara, o imagine celebră ce reprezintă orașul Rio și oferă o panoramă excepțională asupra întregii regiuni. Ajungem în vârf făcând o plimbare deosebit de pitorească cu telecabina. Se urcă cu două telecabine până în vârf: prima duce către Muntele Urca cu grădini și puncte de belvedere asupra Golfului Botafogo, iar cea de-a doua ajunge până în vârful muntelui Sugarloaf, la aproape 400 de metri deasupra Oceanului Atlantic. În timp ce urcați veți putea admira frumoasa priveliște, dar și alpiniștii care escaladează muntele. Seara ne întoarcem la hotel.

Cazare: Hotel Novotel Rio de Janeiro Leme 4* sau similar

Nivel cazare: superior

Mese: mic dejun

Experienta: vizita Sugarloaf

După micul dejun la hotel pornim într-o excursie de jumătate de zi pentru a vizita Corcovado – celebrul deal pe care se află Cristo Redentor, statuia lui Iisus cu brațele întinse ce binecuvântează orașul. Statuia are aproape 39 de metri înălțime, iar la realizarea ei a participat și sculptorul român Gheorghe Leonida care a modelat chipul Mântuitorului. Nu doar panorama pe care o veți admira de pe deal, dar și drumul până acolo este extrem de spectaculos.

Se va călători cu un tren special , ce străbate pădurea tropicală Tijuca – cea mai mare pădure urbană din lume. Astfel aveți timp să respirați aerul umed și cald al junglei tropicale și să vedeți tot felul de specii exotice de arbori și plante. Restul zilei este liberă.

Cazare: Hotel Novotel Rio de Janeiro Leme 4* sau similar

Nivel cazare: superior

Mese: mic dejun

Experienta: vizita Corcovado

După micul dejun avem parte de un tur cu jeep-urile prin pădurea tropicală Tijuca ce reprezintă 7% din teritoriul orașului Rio și este cunoscută drept plămânul acestuia. Să mergi în Rio de Janeiro și să nu vezi pădurea tropicală este ca și cum ai merge în New York și nu ai vedea Central Park. Zona oferă priveliști panoramice excelente și cu puțin noroc vedem maimuțe, specii exotice de păsări, fluturi și chiar leneși. Veți fi uimiți de sălbăticia pe care o întâlniți chiar la marginea unui oraș atât de mare.

Veți auzi și de programul de împădurire a parcului național și veți învăța despre importanța deosebită pe care o are acest ecosistem – parte din Rezervația Biosferei Mata ce acoperă 14 state din Brazilia. Avem parte de multe oportunități fotografice pe toată durata turului, în special la Emperor’s Table, Mayrink Chapel și Vista Chinesa, un loc de belvedere de unde putem admira plajele Ipanema, Copacabana, Golful Guanabara și chiar orașul Niteroi. Avem parte și de scurte trasee de trekking și vedem frumoasele cascade Cachoeira dos Macacos și Cascatinha.

Ne întoarcem la hotel iar restul zilei va fi liberă pentru relaxare pe plaja Copacabana. Nu ratam sansa de a gusta un cocktail caipirinha si seara optional iesim la un club de samba.

Cazare: Hotel Novotel Rio de Janeiro Leme 4* sau similar

Nivel cazare: superior

Mese: mic dejun

Experienta: vizita Tijuca Forest

Dimineata libera pentru plimbare pe plaja Copacabana unde veti simti atmosfera din Rio. Check out la 11.00 si transfer la aeroport pentru zbor cu plecare la 14.20. Se zboara via Sao Paolo si ajungem la 18.25 pe aeroportul Iguazu. Încă de la bordul avionului veți fi uimiți de întinderile nesfârșite ale pădurii tropicale, pe alocuri brăzdată de șerpuirea lină a râului Iguazu. Este singura cascadă din lume inclusă în top 7 minuni ale naturii, fiind aleasă de câteva milioane de oameni datorită priveliștei ce te lasă fără cuvinte, dar și datorită puterii și zgomotului pe care o produce lanțul de 275 de căderi de apă întinse pe aproximativ 3 kilometri.

Transfer la hotel pentru 2 nopti de cazare in zona cascadei Iguazu.

Seara libera pentru odihna la psicina  

Cazare: Hotel Recanto Cataratas 4* sau similar

Nivel cazare: superior

Mese: mic dejun

Experienta: simte atmosfera matinala de pe plaja Copacabana  

Cascada Iguazu se află la granița dintre Argentina și Brazilia, iar această zi este destinată vizitei părții braziliene. Cascada se află pe locul 2 ca număr de vizitatori după Rio de Janeiro.

Traseul are mai multe opriri panoramice și pasarele peste căderile de apă, iar dacă ne îndurăm să ne luăm privirea de la spectaculoasele căderi de apă, în jungla din jur se pot vedea maimuțe și tot felul de păsări exotice. Optional putem face o scurta vizita dupa-amiaza in Paraguay pentru a vedea hidrocentrala si pentru o sesiune de cumparaturi la preturi foarte mici.

Seara ne intoarcem spre hotel.

Cazare: Hotel Recanto Cataratas 4* sau similar

Nivel cazare: superior

Mese: mic dejun

Experienta: admira cascada Iguazu si natura luxurianta  

Această zi este destinată vizitării cascadei din partea argentiniană. Perspectivele din cele doua state asupra cascadei sunt foarte diferite, iar abia acum ne putem da seama de dimensiunile acesteia. Din partea argentiniană cascadele se pot vedea mult mai de aproape, iar pentru o experiență completă aveți la dispoziție o excursie opțională – Grand Aventura Boat tour, care vă poartă cu barca pe sub cascade.

Pentru a ajunge la începutul traseelor, ne îmbarcăm în Tren Ecologico de la Selva, un tren turistic fără pereți, pe o linie îngustă și scurtă, până ajungem la circuitul inferior și superior. Circuitul superior are ca punct de maximă atracție Garganta del Diablo – un loc aflat foarte aproape de cascadă și, pentru mulți, locul ce oferă cea mai frumoasă priveliște asupra cascadei. Datorită impactului puternic cauzat de căderea apei, locul este învăluit de un mare nor de vapori de apă, iar, ocazional, se formează curcubeie. Garganta del Diablo sau Gâtul Diavolului cu 90 de metri înălțime are cea mai mare cădere dintre toate cele 275.

După amiază ne îndreptăm spre aeroport pentru zborul către Sao Paolo cu plecare la 21.25. Sosire la 23:05 și transfer la hotelul din Sao Paolo.

Cazare:  hotel Novotel Sao Paolo Jaragua Conventions 4* sau similar

Nivel cazare: superior

Mese: mic dejun

Experienta: vizita la Garganta de Diablo

Zi plina pentru vizitarea orasului Sao Paolo. De la bulevardul Paulista pana la centrul vechi al orasului veti descoperi cele mai interesante cladiri si atractii ale orasului inainte de o vizita la Mercado Muncipal, un loc excelent pentru un pranz traditional din care recomandam sa nu lipseasca codul local.

Timp liber pentru ultimele cumparaturi si seara transfer la aeroport pentru zborul KLM spre Amsterdam cu plecare la ora 20.00. Se calatoreste pe timpul noptii.

Sosire la ora 11.40 in Amsterdam si escala lunga in Amsterdam . Timp liber pentru o plimbare prin orasul Amsterdam pana la ora 20.45 cand se pleaca spre Bucuresti si aterizare pe aeroportul Otopeni la ora 00:30 (pe 07.12.2021).


Servicii incluse

Costuri

 • Adult in camera dubla: 1 950 Euro
 • Adult in camera single : 2 270 Euro

Marime grup

 • Grup minim de 10 persoane.
Cost

Pachetul include

 • Bilete de avion cu KLM pe ruta Bucuresti – Rio de Janeiro si retur Sao Paolo – Bucuresti via Amsterdam
 • Zboruri interne cu o companie locala pe ruta Rio de Janeiro – Iguazu – Sao Paolo
 • Toate taxele de aeroport si taxa de bagaje pentru aceste zboruri
 • 7 nopti cazare la hoteluri de 4 stele in Brazilia
 • Mese: mic dejun in fiecare zi  
 • Toate transferurile si vizitele incluse in itinerariu cu transport privat si cu ghid local de limba engleza
 • Vizitele si excursiile asa cum sunt mentionate in program
 • Insotitor din partea agentiei prin Cezar Dumitru.
 • Taxe de intrari la obiectivele turistice
 • TVA

Pachetul nu include:

 • Testul PCR facut in Romania necesar plecarii spre Brazilia
 • Bacsisul pentru ghizii locali (aproximativ 50 USD / persoana)
 • Alte mese in afara micului dejun
 • Asigurarea medicala si asigurarea storno a calatoriei
 • Asigurarea storno optionala, se incheie in aceeasi zi cu contractul turistic
Detalii servicii

Orar de zbor – KLM

28.11.2021

Bucuresti

Amsterdam

06.00

08:00

Durata: 3 ore

28.11.2021

Amsterdam

Rio de Janeiro

10:45

18:40

Durata: 11 ore si 55 minute

           

05.12.2021

Sao Paolo

Amsterdam

20:00

11:40     

Durata: 11 ore si 40 minute

06.12.2021

Amsterdam

Bucuresti

20:45

00:30

Durata: 2 ore si 45 minute

 

Bilete de avion

7 nopti de cazare la hoteluri de 4 stele in Brazilia

Cazare

Modalitatea de plata a pachetului este:

 • Avans 50% in momentul rezervarii
 • Plata integrala cu cel tarziu 30 zile inainte de data plecarii.

 

In cazul in care turistul renunta din vina sa la pachetul de servicii turistice care face obiectul prezentului contract, se vor percepe urmatoarele penalizari:

 1. 30% din pretul pachetului de servicii, daca renuntarea se face din momentul inscrierii pana cu 46 de zile calendaristice inainte de data plecarii;
 2.  50% din tariful pachetului de servicii, daca renuntarea se face in intervalul 45 - 16 de zile  calendaristice inainte de data plecarii;
 3. 100% din pretul pachetului de servicii, daca renuntarea se face intr-un interval mai mic de 16 zile inainte de plecare sau pentru neprezentarea la program.

In cazul in care turistul renunta din vina sa la pachetul de servicii turistice care face obiectul prezentului contract, se vor percepe urmatoarele penalizari:
 

 1. 30% din pretul pachetului de servicii, daca renuntarea se face din momentul inscrierii pana cu 46 de zile calendaristice inainte de data plecarii;
 2.  50% din tariful pachetului de servicii, daca renuntarea se face in intervalul 45 - 16 de zile  calendaristice inainte de data plecarii;
 3. 100% din pretul pachetului de servicii, daca renuntarea se face intr-un interval mai mic de 16 zile inainte de plecare sau pentru neprezentarea la program.
 • Clasificarea pe stele a unitatilor de cazare este cea atribuita de oficialitatile de resort locale.
 • Hotelurile nominalizate in program pot suferi modificari pana la data plecarii, in functie de conditiile specifice care pot aparea intre momentul publicarii programului si data plecarii. Daca aceste schimbari sunt impuse de furnizorul local, intotdeauna se vor oferi hoteluri similare ca locatie/confort.
 • Distributia si tipul camerelor la hoteluri se face de catre receptiile acestora; detaliile legate de amplasarea, aspectul camerei sau orice cerinta speciala a pasagerului se rezolva direct la receptia hotelului (in functie de disponibilitati).
 • Majoritatea hotelurilor nu detin camere triple. In unele hoteluri se pot confirma la cerere camere duble cu pat suplimentar, in functie de disponibilitate. Patul suplimentar poate fi un pat pliant, un fotoliu pat, o canapea extensibila, etc.
 • Pentru anumite facilitati din hotel sau din camera, hotelierul poate solicita taxe suplimentare (seif, minibar, internet, etc.); in momentul sosirii la hotel solicitati receptionerului sa va informeze cu exactitate asupra lor.
 • La plecare, clientii sunt rugati sa respecte cu strictete ora de plecare din hotel catre aeroport anuntata de reprezentantul agentiei Explore Travel si inainte de predarea cheilor la receptia hotelului sa achite toate cheltuielile suplimentare efectuate pe perioada sejurului.

Răsfoiește jurnalul de călător și accesează recomandările noastre

Pe blogul nostru iei parte la popasuri gastronomice exotice, descoperi oferte de neratat și ești transpus
în obiceiurile comunităților locale. Tu ce lifestyle de călător ai?


Galerie foto

Vezi frumusetile locului prin ochii fotografului.

Nou!

Rezerva oferte online, in timp real!

Rezerva acum