Haideti cu Imperator în Pakistan

Următoarea plecare: 26.03.2024
Durata circuit
16 zile
3,600 Euro / persoană
Grup: între 10 și 14 persoane
Locuri disponibile: 0
Categorie: Discover
Grad de dificultate: Moderat

Islamabad - Hunza Valley - Karakorum Highway - Chitral - Kalash Valley - Lahore


Pakistanul nu este pe lista multora când vine vorba de destinații de vacanță, insa intra pe lista destinatiilor favorite a celor mai multi calatori, dupa ce ajung si descopera aceasta frumoasa tara si al sau popor. Problemele de securitate și infrastructura pe termen lung depășesc adesea potențialul turistic al țării, dar, cu frumusețea naturală și bogățiile istorice, este un loc care are multe de oferit vizitatorilor. 

Pakistanul este binecuvântat cu bogății naturale și istorice abundente. Peisajele montane incredibile se completeaza cu forturi din deșert și povești despre sultani și djinni. În orașele sale, bazarurile antice găzduiesc ustensile de bucătărie din cupru gravate în mod complex, alături de rafturi înțepătoare pentru condimente și tarabele de ceai. Pakistanul promite multe si este mereu la nivelul asteptarilor cu locuri precum Hunza Valley, Fairy Meadows și Lacul Attabad combinându-se pentru a prezenta un fundal strălucitor. Skardu-ul Pakistanului este o astfel de comoară și un oraș în care elementele naturii se ciocnesc. De la munții cu zăpadă până la lacurile de apă dulce și deșerturile curată, această destinație din regiunea Baltistanului de nord este un vis al iubitorilor de natură.

Nu vom rata sa descoperim orasele din Pakistan precum Karachi, Islamabad si Lahore unde se afla unele dintre cele mai spectaculoase exemple de arhitectura indo-islamica.

In plus, vom putea descoperi si una dintre cele mai primitoare societati din lume – cu oameni care iti vor zambi, te vor intampina cu “Welcome to Pakistan” si te vor face sa te simti cat mai bine.

Haideti in Pakistan alaturi de Imperator !

Experiențe incluse în ofertă

 • Vizita moscheii Shah Faisal din Islamabad
 • Admira apusul de soare de la Duikal, in valea Hunza
 • Incearca mancarurile traditionale in bazarul din Lahore
 • Calator pe Karakorum Highway

Itinerariu

Afla ce cuprinde acest circuit.

Plecam de pe Aeroportul Otopeni cu un zbor al companiei Turkish Airlines la ora 16:25 si aterizam pe aeroportul din Istanbul la ora 17:55. Scurta escala si plecare spre Pakistan la ora 21:55.  

Sosire in Karachi la ora locala 05:05. Transfer la hotel si cazare in Karachi. Mic dejun la sosire si cazarea este rezervata pentru check in imediat la sosire.

Karachi este cel mai mare oraș din Pakistan și al 12-lea cel mai mare din lume. Este principalul centru industrial și financiar din Pakistan, cu o cultură diversă, sistem învățământ avansat, o gastronomie bogată, situri istorice, cele mai bune centre comerciale și, desigur, frumoasa mare albastră. 

Dimineata ne vom bucura de odihna dupa un drum lung, iar in partea a doua a zilei vom face un tur al orasului Karachi. Vom vizita Muzeului National al Pakistanului, inființat în 1951 în clădirea istorică a Frere Hall si mutat in 1970 in cladirea actuala. Muzeul reprezintă o vedere completă a patrimoniului cultural pakistanez de la epoca de piatră până la nașterea Pakistanului. Toate galeriile sunt amenajate în cronologie, detinand o colecție de 58.000 de monede vechi (unele care datează din 74 iHr. ) și sute de sculpturi bine conservate. Aproximativ 70.000 de publicații, cărți și alte materiale de lectură ale Departamentului de Arheologie și Muzee au fost mutate la Muzeul Național, astfel încât publicul larg să le poată vedea. Turul continua cu Mausoleum Mazar-e-Quaid, cunoscut si sub numele de Jinnah Mausoleum sau Mausoleum National. Este un omagiu adus tatălui națiunii, Mohammed Ali Jinnah, care a condus Pakistanul să ajunga o națiune după separarea de India. Dragostea și respectul poporului pakistanez se reflectă în acest monument fiind in sine un simbol al acestei natiuni. Nu putem fi in Karachi fara a vizita Piata Empress, unul cele mai populare și aglomerate locuri pentru cumpărături din Karachi. Piata isi are originile în ani 1889, in timpui erei britacice Raj, fiind construita drept comemorare a reginei Victoria, „Empress of India”, de unde si numele actual al acesteia. Mărfurile vândute aici variază de la condimente, fructe, legume și carne până la materiale de papetărie, textile și animale de companie.

Daca timpul ne permite, vom ajunge la Muzeul Mohatta Palace, Palatul a fost construit de antreprenorul hindus Marwari, Shivratan Chandratan Mohatta în 1927 ca semn al iubirii fata de sotia sa. În 1995 a fost achiziționat de Guvernul Sindh pentru transformarea sa într-un muzeu dedicat artelor Pakistanului.

Cina si cazare la hotel in Karachi. 

 • CazarePearl Continental Karachi 5*  sau similar 
 • Nivel cazare: standard
 • Mese: mic dejun, pranz si cina
 • Experienta: City tour in Karachi

Dupa micul dejun, ne vom indrepta catre Thaata, care in urmă cu aproximativ patru secole, a reprezentat un celebru centru de învățare, arta și comerț, dar și capitala a trei dinastii: Samma, Arghun și dinastia Tarkhan. Printre cele mai cunoscute monumente ale acestui oraș se numără Cimitirul Chaukhandi care conține morminte ale războinicilor din familiile Saloch, așezate în această zonă înca din secolele XVII și XVIII. Pentru ca inscripțiile datate pe mormintele au fost afectate odata cu trecerea timpului, este dificil să le atribuim date exacte. Mormintele sunt construite pe platforme ridicate într-o formă piramidală cu plăci de piatră decorative acoperite în relief cu modele umane și figurative. Sculpturile de pe unele morminte masculine arată un călăreț cu brațele; scut, sabie, arc și săgeată, in timp ce sculpturile de pe mormintele femeilor reprezintă ornamente precum brățări, coliere, inele, glezne etc. 

Thatta este renumită pentru Makli Necropolis. Necropola care acoperă 10 km2 pe Dealul Makli a avut un caracter sacru în timpul guvernării lui Jam Tamachi, cand site-ul a devenit strâns legat de viața oamenilor. În fiecare an, mii de persoane efectuează pelerinaj pe acest site pentru a comemora sfinții îngropați aici. Este unul dintre cele mai mari site-uri funerare din lume și găzduiește aproximativ 500.000 până la 1 milion de morminte construite pe parcursul unei perioade de 400 de ani. Situl a fost înscris ca patrimoniu mondial UNESCO în 1981 ca un „testament de excepție” al civilizației Sindhi între secolele XIV și XVIII.

Continuam cu Moscheea Shah Jahan, cunoscută și sub numele de Moscheea Jamia din Thatta, o moschee din secolul al XVII-lea. A fost construită de împăratul Mughal Shah Jahan în 1647 și este considerată unul dintre cele mai frumoase exemple de arhitectură Mughal din regiune, fiind prezentată ca un cadou pentru oamenii din Sindh. 

La finalul zilei ne intoarcem in Karachi pentru cina si cazare.

 • CazarePearl Continental Karachi 5* sau similar 
 • Nivel cazare: standard
 • Mese: mic dejun, pranz si cina
 • Experienta: Vizita in orasul Thatta 

Dupa micul dejun la hotel vom merge la aeroport pentru zborul spre Islamabad, capitala Pakistanului. Orașul a fost construit în 1960 pentru a înlocui Karachi drept capitală pakistaneză. Site-ul orașului are o istorie care se întoarce la cele mai vechi locuințe umane din Asia, zona fiind prima așezare a arienilor din Asia Centrală. La nord de oraș veți găsi Dealurile Margalla. Verile calde, ploile musonice și iernile reci cu ninsori rare pe dealuri rezumă aproape climatul acestei zone. Islamabad are, de asemenea, o viață sălbatică bogată, de la mistreți până la leoparzi.

Prima vizita va fi la Monumentul Pakistanului, un monument național și muzeu al patrimoniului situat pe dealurile Shakarparian de vest din Islamabad. A fost construit in 2006 pentru a simboliza unitatea poporului pakistanez, onorându-i totodată pe martirii care și-au pierdut viața pentru țară. Arhitectura maiestuoasă în formă de cupolă a Monumentului reprezintă istoria, cultura și moștenirea poporului. Datorită locației sale pitorești și arhitecturii unice, este una dintre cele mai populare destinații turistice din Islamabad. 

Vom lua cina la Monal Restaurant Margala Hills, unde ne vom bucura de un view incantator, iar apoi vom avea transferul la hotel. 

 • CazareHillview Hotel Islamabad sau similar 
 • Nivel cazare: standard
 • Mese: mic dejun, pranz si cina 
 • Experienta: Visit of Pakistan Monument

Vom lua micul dejun la hotel si mergem la aeroport pentru zborul catre Skardu. Zborul în sine oferă vederi aeriene incredibile asupra lanțului muntos Karakoram și este considerat pe scară largă una dintre cele mai pitorești rute aeriene din Pakistan. Aterizarea în Skardu nu este însă pentru cei slabi, din cauza cailor aeriene înguste, înconjurate de munți, acest zbor poate intra in categoria experientelor inedite. Transfer la hotel in Skardu. 

Skardu se află la aproximativ 2.500 de metri deasupra nivelului mării și este amplasat în mijlocul lanțului muntos Karakoram. Acest teren accidentat găzduiește unele dintre cele mai înalte vârfuri din lume, inclusiv K2, cel de-al doilea cel mai înalt munte din lume și cel mai înalt munte din Pakistan alaturi de muntele Nanga Parbat. Skardu este un important centru de trekking și de expediție din Gilgit Baltistan. Terenul montan al regiunii, care include patru dintre cele 14 vârfuri din lume, atrage turiști, călători și alpinisti din întreaga lume. Indiferent unde vă aflați în Skardu, nu veți pierde privelistea unui lanț muntos falnic, un fundal epic din orice punct. 

Skardu nu este renumit doar pentru munti. Zona este o adevarata comoara a naturii iar aici sunt prezente si cele trei lacuri din Valea Skardu, Kachura Superioară, Kachura Inferioară și Lacul Zambakha, mai puțin cunoscut. Noi vom ajunfe la Lacul Superior Kachura, care se află la o altitudine de 2.500 de metri și la o adâncime de 70 de metri. Acest lac cu apă dulce se învecinează cu gama Karakoram, bazinul râului Indus, și partea cea mai mare a regiunii Kashmir. Acesta este în mare parte neexplorat de turiști din cauza terenului accidentat insa, zona detine o flora bogată cu păduri de conifere subalpine din Himalaya și livezile de caise sălbatice.

Urmatorul punct pe lista noastra de atractii se afla la 35 de minute de urcare pe munte si este vorba despre Fortul Skardu. Cunoscut si sub numele de Kharpocho, (in limba balti, Khar înseamnă ” Fort ”, iar Kharphocho înseamnă “ Regele fortelor), fortul este cocoțat deasupra joncțiunii râului și are vedere la stânca lui Skardu, oferind astfel o vedere panoramică inedită. Fortul a fost construit în secolul al XVII-lea, la aproape 500 de ani de astăzi, în timpul domniei lui Ali Sher Khan Anchan celebrul rege al Baltistanului la acea vreme. Conform unor fapte istorice, Ali Sher Khan este regele care a unit Baltistanul pentru prima dată în istorie în timpul guvernării sale, iar el a extins granițele teritoriului său până la Ladakh, iar dupa domnia sa, acest fort a devenit o cetate pentru regii succesori. Este unul dintre cele mai vechi forturi din Pakistan. 

Seara se va incheia cu cina la hotel. 

 • CazareHimalaya Hotel Skardu 3* sau similar  
 • Nivel cazare: standard
 • Mese: mic dejun, pranz si cina 
 • Experienta: vizita Skardu 

Dupa micul dejun excursia noastra ne duce către noi destinații, iar prima oprire va fi la Lacul orb, sau lacul Jarba Zhou. Un lac pitoresc între Skardu și Shigar, o perlă și o bijuterie ascunsă pentru iubitorii de aventuri. Chiar daca drumul este puțin complicat, împrejurimile sunt atât de frumoase încât senzația de epuizare și durerile corpului nu ne vor putea sta în cale. Ne vom bucura de o combinatie unica de plimbări pe nisip, stânci și iarbă verde luxuriantă. Lacul orb nu are, în general, nicio sursă de alimentare sau de evacuare a apei, apa din lac rămâne stagnată, de aceea oamenii au numit acest lacul orb. Copacii verzi luxurianți din jurul sau sporesc frumusețea împrejurimilor și a lacului, iar atmosfera senină, liniștea fermecătoare și peisajul nu obosesc niciodată ochii privitorului.

Un punct culminant al călătoriei este vizita în Deșertul Rece Sarfaranga, cunoscut și sub numele de Deșertul Rece Skardu. Situat la o altitudine de peste 2.000 de metri deasupra nivelului mării, este unul dintre cele mai înalte deșerturi din lume și oferă oportunități fotografice unice, cu dune de nisip neatinse, pe fundalul munților înzăpeziți și terenul stâncos. Deșertul Sarfaranga este unul dintre deșerturile unice din lume datorită temperaturilor sale reci. Munții maiestuoși, vânturile puternice și priveliște fascinantă sunt doar câteva lucruri pe care le vom găsi aici.  

Mai departe mergem catre Shigar Valley, o zona bogata in istorie și legende, iar cazarea din aceasta zi va fi una speciala, la Serena Shigar Fort. Fortul Shigar a fost construit în urmă cu peste 400 de ani de Raja în Shigar și a fost recent restaurat și transformat într-un hotel boutique de patrimoniu, distinctiv într-un cadru natural senin, înconjurat de uimitoarea lanț muntos Karakoram din Baltistan, care poartă 4 secole de mituri și legende. 

 • CazareSerena Shigar Fort 5* sau similar
 • Nivel cazare: superior
 • Mese: mic dejun, pranz si cina 
 • Experienta: Sarfaranga cold desert

Luam micul dejun la hotel si aventura continua pe drumul catre satul Hussainabad, un sat mic din Hunza. Prima activitate a acestei zile este de hiking pana la Marsur Rock sau Hussainabad Slab, o stâncă uimitoare situată în valea Hussainabad. Piatra are 38 de metri lungime, aproximativ 25 de metri în aer, doar 13 metri sub pământ și o lățime de 15 metri de partea solului, celălalt capăt fiind de doar doi metri și jumătate. A fost nedescoperită până în 2017, iar de la prima fotografie a acesteia pe social media, locul a intrat în lumina reflectoarelor turiștilor. Această rocă este numită și punctul de vedere al păsărilor ‘ Skardu. ’ Pentru ca va fi o expeditie in adevaratul sens al cuvantului, este si momentul nostru special pentru poze si odihna alaturi de un view exceptional. Vom avea lunch box-uri pentru a servi pranzul la inaltime. Dupa timpul liber si pozele facute la Masrur Rock ne intoarcem in Hussainabad pentru cina iar mai apoi ne vom indrepta catre hotel. 

Pentru persoanele care nu pot urca pe munte exista optiunea de a vizita Cascada Manthokha Skardu, cu aproximativ 180 de metri inaltime. 

 • CazareHimalaya Hotel Skardu 3* sau similar  
 • Nivel cazare: standard
 • Mese: mic dejun, pranz, cina 
 • Experienta: Plimbare pana la  Masrur Rock

Dupa micul dejun la hotel ne indreptam catre Hunza, si vom trece mai exact prin Jaglot, un oraș din districtul Gilgit reprezentand punctul de intersencție a trei lanțuri montane Himalaya, Karakorum și HindukushGama Himalaya lungă de 2400 km se întinde în Pakistan, China, India, Nepal și Bhutan. Karakuram Range de 500 km este împărțit între Pakistan și China, în timp ce Hindukush Range este răspândit în vestul Pakistanului și Afganistan. Pentru ca zona Gilgit - Hunza este una specială din punct de vedere geografic, vom ajunge la punctul de coliziune al placilor continentalle. Punctul în care se spune că plăcile continentale indiene și eurasiatice s-au ciocnit în urmă cu aproape 55 de milioane de ani.

În apropiere, un mic petic al traseului istoric al mătăsii este încă intact. Deși localnicii îl folosesc, este greu accesibil turiștilor, aceasta este o altă comoară pe care o vom descoperi, ajungand pana la Rakaposhi View Point, situat chiar pe autostrada Karakoram în satul Ghulmet din Valea Nagar.

Vom incheia ziua cu cina si cazare la hotel. 

 • CazareEagle's Nest Hotel Hunza 4*  sau similar 
 • Nivel cazare: deluxe
 • Mese: mic dejun, pranz, cina
 • Experienta: ajungem pe celebra autostrada Karakoram 

Dupa micul dejun pornim catre impresionantul Lac Attabad, care in 2010 in urma unor alunecari de teren a distrus 19 km din autostrada Karakorum. Vom vedea faimoasa sculptura in stanca realizata de brigada lui Alexandru cel Mare cand a calatorit pe Drumul Matasii pentru a ajunge in China. In aceasta regiune exista cel putin 50 000 de petroglife si inscriptii, de-a lungul autostradei Karakorum din Gilgit-Baltistan, concentrate in zece locuri majore intre Hunza si Shatial. Aceste inscriptii, in cea mai mare parte, apartin timpului in care aceasta zona a servit ca ruta de legatura intre Ghandara si bazinul Tarim, in secolul al II-lea si mai tarziu. Aceste sculpture reprezinta animale singure, oameni si scene de vanatoare cu animale mai mari decat vanatorii. Trecem de lacul Attabad si intram in valea Gulmit, sau valea florilor, de o frumusete greu de egalat. Continuam spre podul suspendat Hussaini si apoi spre satul Passu. Acest sat este inconjurat de munti, varfuri si ghetari. Conurile Passu sau Catedrala Passu sunt minune a naturii ce merita vazute. Dupa pranz facem o plimbare prin sat spre valea Passu si satul Khyber pentru a vedea care este situl de viata autentic al localnicilor. 

Seara ne intoarcem in Hunza pentru cina si cazare. 

 • CazareEagle's Nest Hotel Hunza 4*  sau similar 
 • Nivel cazare: deluxe
 • Mese: mic dejun, pranz si cina
 • Experienta: admiram privelistea lacului Attabad

Pornim dimineata catre  Fortul Altit, prezent astazi in suburbiile orasului Karimabad. Este una dintre cele mai bune atracții turistice din valea Hunza, aflat pe lista patrimoniului UNESCO. Cuvântul Altit își are rădăcinile în limba tibetană și înseamnă “cu susul în jos ”. Celebrul său turn Shikari a fost construit într-un punct strategic care ajută la monitorizarea întregii regiuni, oferind armatei din vechile timpuri un avantaj câștigător. Urmatoarea oprire este Valea Nagar, aflata la o altitudine de 2400 metri si este una dintre cele mai frumoase si pitoresti vai din aceasta regiune. Valea Hopper este parte din valea Nagar, situata la 10 km de Nagar Khas, capitala vaii Nagar si este locul ghetarilor Rush Lake, Bwaltar Peak, Kapldongs, Shaltar Peak, Spantik, Barbu si Hopper. Vom ajunge la un punct de belvedere spre ghetarul Hopper si dupa ce exploram valea Nagar. Transfer catre orasul Gilgit pentru cina si cazare la hotel. 

 • CazareGilgit Serena Hotel 5* sau similar 
 • Nivel cazare: standard
 • Mese: mic dejun, pranz si cina
 • Experienta: exploram Valea Nagar 

Dupa micul dejun ne indreptam catre Gilgit Airport pentru zborul spre Islamabad. 

Pornim intr-un tur al orasului Islamabad si incepem cu celebra Moschee Shah Faisal, situata la baza dealurilor Margala. Aceasta moschee este printre cele mai mari din Asia si impresioneaza prin combinatia de arhitectura moderna si traditionala, cele 4 minarete de 88 de metri inaltime si acoperisul sau.

Pentru ca orice excursie cuprinde si o sesiune de cumparaturi, iar noi ne dorim ca aceasta experienta sa fie una completa, vom ajunge la Centaurus Shopping Mall, un adevarat paradis pentru iubitorii de shopping, si la piata locala pentru a multumi toate gusturile. 

 

 • CazareHillview Hotel Islamabad sau similar
 • Nivel cazare: pensiune 
 • Mese: mic dejun, pranz, cina 
 • Experienta: tur al orasului Islamabad

In aceasta zi vom calatori spre Peshawar, unde prima vizita este facuta la bazarul Qissa Khawani, unul dintre cele mai vechi locuri din oraș. Bazarul conține tot felul și varietăți de magazine, în mare parte având pukhtun și obiecte culturale Peshawari. Este renumit pentru ceaiul verde Qahwa. Denumirea „Qissa Khawani„ se traduce drept „Povestiri” , iar bazarul și-a primit numele deoarece călătorii și comercianții stau aici noaptea la povești. 

Vom vizita si Moscheea Mahabat Khan, o moschee din epoca Mughal, secolul al XVII-lea care a primit numele guvernatorului Mughal din Peshawar, Nawab Mohabat Khan Kamboh. Este cea mai fină moschee a orașului, iar dacă priviți în jur veți putea observa interiorul fastuos. De asemenea, de aici puteți avea o vedere bună asupra pieței și a minaretelor. Daca pana acum am descoperit marketurile universale, este timpul sa vedem si piata de legume a orasului care va impresiona prin diversitatea produselor.

In a doua parte a zilei ne vom bucura de frumosul muzeu Sethi House. Această minunată arhitectură din secolul al XIX-lea, este un cartier tradițional reprezentând moștenirea culturală și arhitecturală,  cuprinzând șase până la șapte unități rezidențiale, în principal conace. Casa Sethi este o atracție turistică semnificativă și cel mai bun loc de vizitat. Sethi a fost un comerciant care a făcut negoț din Asia centrală în Europa. Familia a păstrat bani și obiecte de valoare într-un seif mare în subsolul complexului dar din păcate, în timpul celui de-al doilea război mondial, banii lor, ținuți în moneda rusă, au fost pierduți. După aceea, Karim Bakhsh Sethi a construit conacul principal al complexului, iar departamentul de istorie al guvernului a preluat actuala “ Casa Sethi ” și a transformat-o într-un muzeu după renovări.

Seara ajungem la hotel pentru cina si odihna. 

 

 • CazareSerena Hotel Peshawar 4* sau similar 
 • Nivel cazare: superior
 • Mese: mic dejun, pranz si cina 
 • Experienta: vizita Peshawar

Aceasta zi este una diferita, in fuctie de acordul primit in partea guvernului vom putea vizita Pasul Khyber, este un pas de munte din provincia Khyber Pakhtunkhwa din Pakistan, la granița cu provincia Nangarhar din Afganistan. Conectează orașul Landi Kotal cu Valea Peshawar la Jamrud traversând o parte din Munții Albi. De asemenea, vom avea nevoie de aprobare si pentru a ajunge la Darra Adam Khel, principalul oraș al Subdiviziunii Kohat (cunoscut anterior ca "Regiunea Frontieră Kohat") în districtul Kohat din Khyber Pakhtunkhwa, Pakistan. A câștigat faimă și notorietate pentru bazarurile sale cu arme și comercianții de arme. Orașul este format dintr-o stradă principală cu mai multe magazine, și străduțe laterale cu ateliere.

In cazul in care nu este permis accesul in această zonă vom vizita Muzeul Universității din Peshawar, renumit în întreaga lume pentru detinerea unei colecții unice și rare de sculpturi Gandhara, monede, epigrafe și alte antichități recuperate din săpăturile siturilor antice situate în Valea Peshawar, regiune cunoscută sub numele de Gandhara în trecut. 

Vom vizita Templul Sikh, și ne desfătăm privirile cu un paradis al iubitorilor de bijuterii: Namak Mandi. Această piață plină de viață este renumită pentru tradiția sa veche în care artizanii transformă cu îndemânare pietre prețioase brute în bijuterii rafinate.

Biserica tuturor Sfinților (1883), este un alt obiectiv la care vom ajungel. Situată în interiorul Porții Kohati din vechiul oraș zidit Peshawar, aceatsa este o parohie a Bisericii Pakistanului, un loc de cult creștin unic din punct de vedere arhitectural, care are o asemănare izbitoare cu o moschee saracenică cu minarete și cupolă.

 • CazareSerena Hotel Peshawar 4* sau similar 
 • Nivel cazare: superior
 • Mese: mic dejun, pranz si cina
 • Experienta: vizita Pasului Khyber

Dupa micul dejun vizitam mănăstirea Takht-i-Bahi, un sit arheologic indo-partian al unei vechi mănăstiri budiste din Mardan. Site-ul este considerat printre cele mai importante relicve ale budismului în toate cele care au fost cândva Gandhara, fiind excepțional de bine conservat. Ruinele budiste din Takht-i-Bahi au o autenticitate ridicată, continuând să ocupe locația originală. Autenticitatea formei și designului, aspectul complexului monahal, a clădirilor, materialelor, precum și a tradițiilor și tehnicilor de construcție este păstrată în construcția de piatră în modelele Gandhara (stil scutec). Sculpturile din piatră au fost scoase la Muzeul Peshawar iar inscripția din piatră a Gondophares este păstrată în Muzeul Lahore.

Mingora City este cunoscut în mod obișnuit ca Mingora Bazar este cel mai mare hub central de afaceri din Swat Valley. Orașul Mingora este considerat un oraș geamăn al Saidu Sharif, deoarece ambele sunt adiacente între ele pe o distanță de 2,6 km. Aceste orașe gemene sunt un caz special al două zone urbane care au fost fondate în imediata apropiere geografică. De-a lungul timpului, expansiunea comercială și creșterea pietelor atât în Mingora, cât și în Saidu Sharif au dus la suprapunerea reciprocă pierzând cea mai mare parte a zonei lor tampon.

Palatul Alb din Marghazar a fost construit în 1940 de primul rege al Swat, Miangul Abdul Wadud în micul oraș Marghazar situat la aproximativ 13 kilometri distanță de Saidu Sharif. Palatul este cunoscut sub numele de Palatul Alb, deoarece a fost construit în întregime din marmură albă, care a fost importată special din Jaipur, India, fiind utilizat acelasi material pentru fascinantul Taj Mahal 

Cazare si cina la hotel. 

 • CazareSerena Hotel Swat 4* sau similar 
 • Nivel cazare: deluxe
 • Mese: mic dejun, pranz si cina
 • Experienta: vizita manastirii Takht-i-Bahi si a Palatului Alb din Marghazar

In aceasta zi vom ajunge in Islamabad si este dedicat in totalitate vizitei orasului. 

Dimineata devreme transfer la aeroport pentru imbarcare pe zborul companiei Turkish Airlines spre Istanbul cu decolare la ora 05:05. Sosire la ora 09.00 in Istanbul si escala pana la ora 13.40 cand este programat zborul catre Bucuresti si aterizare pe aeroportul Otopeni la ora 15:00.


Servicii incluse

Costuri

 • Persoana in camera dubla: 3600 Euro
 • Persoana in camera single: 3900 Euro

Marime grup

 • Grup minim de 10 persoane si grup maxim de 15 persoane. 
Cost

Pachetul include

 • Bilet de avion cu Turkish Airlines pe ruta Bucuresti – Karachi si Islamabad - Bucuresti, via Istanbul
 • Toate taxele de aeroport si taxa de bagaje pentru aceste zboruri
 • 14 nopti de cazare in Pakistan la hoteluri de 4 si 5 stele
 • Pensiune completa pentru intreg programul
 • Toate transferurile si vizitele incluse in itinerariu cu transport privat
 • Taxe de intrare la obiectivele din traseu
 • Taxe de parc si rezervatii nationale 
 • Transport cu masini 4x4 prin zonele de munte 
 • Ghid local insotitor de limba engleza pe durata traseului
 • Vizitele si excursiile asa cum sunt mentionate in program
 • Taxa de viza Pakistan
 • Insotitor de grup din Romania : Cezar Dumitru 
 • TVA

 

Pachetul nu include

 • Asigurarea medicala obligatorie 
 • Asigurarea storno optionala, se incheie in aceeasi zi cu contractul turistic 
 • Bacsisul pentru ghizii si soferii locali 
 • Alte mese in afara celor mentionate in program
 • Alte excursii si activitati optionale 
Detalii servicii

Orar de zbor: Turkish Airlines 

26.03.2024

Bucuresti 

Istanbul

16:25

17:55

 

26.03.2024

Istanbul

Karachi

21:55

05:05

 
           

10.04.2024

Islamabad

Istanbul

05:05

09:00 

 

10.04.2024

Istanbul

Bucuresti

13:45

15:00

 
Bilete de avion

Modalitatea de plata a pachetului este: 

 • Avans de 50% din valoarea excursiei in momentul inscrierii.
 • Plata integrala cu cel tarziu 30 de zile inainte de data plecarii.

Conditii de anulare

In cazul in care turistul renunta din vina sa la pachetul de servicii turistice care face obiectul prezentului contract, se vor percepe urmatoarele penalizari:
 

 1. 25% din pretul pachetului de servicii, daca renuntarea se face cu mai mult de 46 de zile calendaristice inainte de data plecarii;
 2.  50% din tariful pachetului de servicii, daca renuntarea se face in intervalul 45 - 30 de zile  calendaristice inainte de data plecarii;
 3. 100% din pretul pachetului de servicii, daca renuntarea se face intr-un interval mai mic de 30 zile inainte de plecare sau pentru neprezentarea la program.

Documente de calatorie

 • Este necesar PASAPORTUL ELECTRONIC SAU PASAPORTUL SIMPLU valabil cel putin 6 luni de la data terminarii calatoriei. Nu se accepta pasaportul temporar.

Răsfoiește jurnalul de călător și accesează recomandările noastre

Pe blogul nostru iei parte la popasuri gastronomice exotice, descoperi oferte de neratat și ești transpus
în obiceiurile comunităților locale. Tu ce lifestyle de călător ai?


Galerie foto

Vezi frumusetile locului prin ochii fotografului.

Circuit Pakistan
Circuit Pakistan
Circuit Pakistan
Pakistan
Nou!

Rezerva oferte online, in timp real!

Rezerva acum