Haideti in Arabia Saudita cu Imperator

Durata circuit
Categorie: Discover
Grad de dificultate: Moderat

Prima excursie organizata din Romania in Arabia Saudita


An de an propunem destinatii noi alaturi de Imperator si pentru 2022 prima propunere este Arabia Saudita. Este primul tur organizat de o agentie de turism din Romania in Arabia Saudita 

De decenii, Arabia Saudita a fost o tara aproape complet inchisa pentru turistii obisnuiti. Singurii straini care puteau intra erau fie cei veniti la munca, fie in interes de serviciu, fie pelerinii musulmani care mergeau spre Mecca. Cu putin inainte de a incepe pandemia, Arabia Saudita si-a deshis granitele, le-a inchis in martie 2020, da riata ca acum sunt din nou redeschise. Planurile de dezvoltare turistica sunt ambitioase, iar statul saudit este gata sa investeasca zeci de miliarde de dolari pentru a deveni una dintre cele mai vizitate tari de pe planeta.

Haideti sa mergem acum sa descoperim o Arabie Saudita in plina dezvoltare, dar inainte de a fi atinsa de turismul de masa. Haideti sa descoperim parcurile sale nationale nestiute, dar impresionante, haideti sa descoperim impreuna comorile sale istorice si orasele moderne. Toata lumea a auzit de Petra, minunatul oras al nabateenilor din Iordania de astazi. Dar sa stiti ca vechii nabateeni au construit mai multe orase in stilul Petrei si cel mai important dintre acestea se afla in Arabia Saudita. Este momentul sa descoperim aceasta Petra saudita care are atatia turisti cati avea Petra acum 50 sau 60 ani. 

Haideti in Arabia Saudita. Sa fim printre primii care sa descoperim o tara autentica.

Aceasta excursie in Iordania face parte din seria de 3 excursii cu Imperator in luna Martie si exista posibilitatea de a alege sa mergeti in toate cele 3 destinatii : Iordania – Arabia Saudita – Socotra sau sa combinati Arabia Saudita – Socotra. 

Detalii excursie Iordania : http://flash.exploretravel.ro/haideti-cu-imperator-iordania 

Detalii excursie Socotra : http://discover.exploretravel.ro/haideti-cu-imperator-socotra 

Cumulat costurile sunt 750 + 3250 + 2598 = 6598 Euro, insa beneficiati de o reducere si de scaderea unor zboruri internationale. Varianta cu 3 excursii are un pret special de 5950 Euro / persoana. 

Pentru cine doreste sa combine Iordania cu circuitul in Arabia Saudita are de achitat un tarif combinat intre cele 2 excursii : 3250 Euro + 750 Euro = 4000 Euro Din acest cost aveti reducere 5% = 3800 Euro / persoana 

Pentru cine doreste sa combine Socotra cu circuitul in Arabia Saudita are de achitat un tarif combinat intre cele 2 excursii : 3250 Euro + 2598 Euro = 5848 Euro Din acest cost aveti reducere 7% = 5438 Euro / persoana 

Experiențe incluse în ofertă

 • Drumetie prin canionul Wadi Al Dissa
 • Viziteaza Madinah Saleh, denumita si Petra Saudita
 • Petrece 3 nopti la o ferma locala din desertul Al Ula
 • Exploreaza orasul antic Dadan
 • Viziteaza orasul Medina, al doilea cel mai sfant oras pentru musulmani
 • Plimbare prin Al Balad, centrul istoric al orasului Jeddah
 • Bonus: vizita DUBAI EXPO 2020

Itinerariu

Afla ce cuprinde acest circuit.

Plecare de pe Aeroportul Otopeni cu o cursa Wizz Air la ora 19.40 si aterizare pe aeroportul din Aqaba la ora 23.40. Sosire in Iordania si transfer de la aeroport la hotel in Aqaba pentru cazare. 

Cazare: hotel 4 stele in Aqaba

Nivel cazare: superior 

Mese: -

Experienta: sosire in Aqaba, Iordania

Dimineata dupa micul dejun pornim spre granita terestra dintre Iordania si Arabia Saudita. Dupa formalitatile de viza si intrarea in Arabia Saudita suntem preluati de ghidul local saudit si incepem turul nostru prin Arabia Saudita. Pentru inceput traversam regiunea Madian sau Al’Bad si facem o oprire pentru a admira Ship Mountain, denumit astfel pentru ca arata similar cu o corabie. Scurta oprire la un muzeu local si continuam pana ajungem in Al’Bad unde avem pranzul. 

Dupa pranz vom vizita pesterile Jethro, situate in Madian. Aceste morminte sunt sculptate in roca si decorate intr-un mod artistic similar cu mormintele nabatiene descoperite la Madain Saleh sau Petra in Iordania. Urmatoarea noastra vizita o sa fie orasul Magna unde vom vedea Fantana lui Moise si mai departe Tayyeb, unde se spune ca Moise si-a condus poporul la plecarea din Egipt pana in zona Madyan si Tayeb-Al-Ism, motic pentru care este duminita si Valea lui Moise. 

Vom face un tur pe jos prin una dintre minunile naturale ale Arabiei Saudite, situate in provincial Tabuk, in Golful Aqaba si la doar 15 km nord de orasul de coasta Magna. Cand ne apropiem de-a lungul drumului care serpuieste pe langa apele turcoaz si plajele albe din Golful Aqaba vom vedea masivul de granit inalt de 600 de metri numit Tayeb Al-Ism, in dreptul caruia se afla intrarea in canion.

Un pod de lemn care traverseaza stancile ne permite sa continuam mai adanc in meandrele acestei brese masive prin munte.  De pe podul Tayeb Ism vedem o alta minune, un mic flux de apa limpede, care trece prin pietris tot anul. Drept urmare, wadi-ul gazduieste numerosi palmieri si stuf care creeaza mici oaze inconjurate de laturile vertiginoase ale canionului.

Vom avea sansa de a vedea apusul in aceasta vale superba inainte de a ne indrepta spre Tabuk unde petrecem prima noastra noapte in Arabia Saudita

Cazare: hotel 3 stele in Tabuk

Nivel cazare: standard 

Mese: mic dejun

Experienta: vizita Tayeb Al-Ism

Pornim dimineata catre faimosul Wadi Al Dissa si facem o prima oprire pentru a face cateva fotografii ale Muntelui Leu. Urmatoarea oprire este la Canionul Alshaq (NEOM EDGE) unde vom admira superpa panorama inainte de a ajunge la Wadi Dassa unde gazdele noastre ne pregatesc un delicious pranz traditional. 

Dupa pranz vom incepe vizita acestui canion a carei lungime este de 15 km traversand masivul Jebel Qaraqir. Aceasta minune a naturii a fost mult timp nedescoperita pana cand a fost finalizat drumul care ducea catre orasul Dissah si imagini filmate prin satelit au dezvaluit acest canion. 

Caracteristica acestui wadi sunt dimensiunile sale: la intrarea de est a canionului stancile laterale sunt mai mari de 100 metri, dar la intrarea de vest, decalajul dintre fundul wadi-ului si cele mai inalte stanci ajunge la 500 de metri. Acolo, de pe piscurile masive stancoase poti admira acest loc magic.

A doua - si cea mai neasteptata - caracteristica uimitoare a lui Wadi Qaraqir este un flux de apa care trece prin partea de vest a canionului spre orasul Dissah. In timp ce explorati Wadi Qaraqir de la intrarea de est, veti gasi o abundenta de palmieri care cresc in mod natural. Odata ajunsi la jumatatea drumului veti observa cum apa subterana iese la suprafata ceea ce face ca zona sa fie invadata de o vegetatie luxurianta formata din iarba inalta de 3 metri, numerosi palmieri si tufisuri.

Dupa vizita canionului pornim catre Al Ula, situat la 2 ore si jumatate distanta si unde suntem primiti de gazdele noastre. Aici vom dormi 3 nopti intr-o ferma locala, avand parte de o experienta autentica si ajutand turismul sustenabil prin alegerea acestui proiect local. La sosire gazdele noastre ne vor prezenta ferma care are peste 1300 de palmieri si produce peste 40 de tipuri de smochine, considerate printre cele mai bune produse de export. Vom putea vedea si ferma de lamai si vom gusta cafea arabica locala, iar cazarea se va face in camera duble frumos decorate si fiecare cu grup sanitar propriu si aer conditionat. 

Cazare: Ferma Locala in Al Ula

Nivel cazare: home stay  

Mese: mic dejun si cina

Experienta: hiking prin Wadi Al Dissa

Dupa un mic dejun cu produse locale pornim turul nostru prin Al Ula

Incepem cu cel mai popular sit istoric din Arabia Saudita: Madain Saleh - cel mai emblematic sit istoric al Regatului Arabiei Saudite,  primul care a fost inclus in patrimoniul UNESCO.  Madain Saleh inseamna „orasele Saleh” dupa numele profetului Saleh care a incercat sa converteasca vechiul popor din Thamud la Islam. Acest nume a inceput sa fie folosit abia in timpul ocupatiei otomane a Hejazului, in timp ce oamenii care au construit acest oras, nabateenii, l-au numit Hijra.

Importanta lui Madain Saleh este afisata prin cele 111 morminte monumentale ale sale, dintre care 94 au fost decorate cu fatade maiestuoase pe masivele de gresie ale zonei, in special Jibal Ithlib. Cel mai mic mormant are 2,7 metri inaltime, iar cel mai mare ajunge la 21,5 metri! 

Madain Saleh a fost al doilea oras ca marime al regatului nabatean a carui capitala a fost Petra (in Iordanul de astazi) unde poporul nabatean a creat peste 600 de morminte. 

Vom vizita calea ferata Hejaz. La inceputul secolului al XIX-lea d.Hr., otomanii au construit o gara la Madain Saleh care a fost de-a lungul caii ferate Hejaz care leaga Damascul de orasul sfant Mecca. Veti avea sansa de a vedea “triclinul” (sau diwan in araba) care in trecut a fost dedicat banchetelor si ritualurilor. Este compus din trei banci unde oamenii obisnuiau sa se aseze in timp ce muzicienii cantau. Cel putin sase dintre ele au fost gasite in Madain Saleh cu numele proprietarilor.

Daca Madain Saleh nu are la fel de multe morminte ca Petra, are o caracteristica speciala:  numeroasele inscriptii scrise pe  mormintele monumentale. 

Inainte sa ne indreptam spre ultima noastra oprire, vom trece pe langa Stanca Elefantului, cunoscuta si sub numele de Jabal AlFil, una dintre numeroasele minuni geologice ale AlUla. Spre deosebire de fatadele ornamentate, sculptate manual, ale mormintelor nabateene din apropiere, „trunchiul” si „corpul” elefantului au fost cioplite de forte naturale - milioane de ani de eroziune prin vant si apa. 

Ne vom incheia turul in satul patrimonial Al-Ula, cunoscut si sub numele de Ad-Deerah - este satul traditional arab in care oamenii din oaza s-au mutat in urma cu aproximativ 8 secole si au locuit pana in secolul al XX-lea. A fost construit pe o parte mai inalta a vaii pentru a fi ferita de inundatiile care pot aparea in timpul sezonului ploios. La cea mai mare expansiune, orasul continea peste 1 000 de case care au fost construite una langa cealalta formand astfel un zid in jurul orasului .

Seara cina si cazare la ferma locala. 

Cazare: Ferma Locala in Al Ula

Nivel cazare: home stay  

Mese: mic dejun, pranz si cina

Experienta: vizita Madain Saleh

Dupa micul dejun vom face un tur in Dedan si Muntele Ikma.

Muntele Ikma sau Jabal Ikmah, un munte din apropierea orasului antic Dadan, capitala dadanitilor si lihyanitilor, a fost descris ca o imensa biblioteca in aer liber.

Nu exista un alt sit care sa fie mai semnificativ decat Jabal Ikmah, care gazduieste cea mai mare si variata concentratie de inscriptii.

In timp ce Madain Saleh atinge in sfarsit faima pe care o merita, un sit arheologic din apropiere situat la 25 de kilometri spre sud, Dedan, este, de asemenea, de mare interes. Este cautat nu numai pentru intinderea vechiului oras oaza  care a prosperat candva acolo, dar si pentru ca istoria sa este mult mai veche decat Madain Saleh.

Speram ca esti gata sa fii uimit de aceasta calatorie frumoasa, deoarece vom incepe cu cele mai faimoase oaze din primul mileniu i.Hr. 

Oaza din Dedan, unde sapaturile extinse au relevat existenta unor mari orase fortificate. Aceste regate si-au dezvoltat propria cultura, inclusiv o limba si un alfabet specific, care a rezultat intr-un amestec de traditii arabe si influente puternice pentru imperiile din jur. 

La aproximativ 1 kilometru sud de locul principal de sapaturi din Dedan se afla doua morminte exceptionale situate la aproximativ 50 de metri deasupra vaii unde era centrata vechea oaza. Acestea sunt singurele morminte care sunt decorate cu cate doi lei sculptati fiecare, aratand importanta proprietarilor lor, fiind guvernatori sau oameni influenti. Aceste sculpturi de lei sunt un exemplu remarcabil al influentei mesopotamiene si sunt mandrele figuri iconice ale acestei oaze antice.

Mai tarziu in aceasta seara va vom duce sa admirati stelele in inima desertului Al Ula, dar nu inainte de a face o plimbare in orasul vechi.

Cazare: Ferma Locala in Al Ula

Nivel cazare: home stay  

Mese: mic dejun, pranz si cina

Experienta: vizita orasului istoric Dadan

Dimineata ne luam ramas bun de la gazdele noastre si pornim cu autocarul catre Medina. Dupa aproximativ 4 ore vom ajunge in orasul Medina, considerat al doilea cel mai sfant loc al Islamului dupa Mecca si vom face un tur al orasului. Primul loc vizitat este Muzeul care contine urme ale vechii cai ferate care lega orasul Medina de Damasc. De aici vom continua cu Muntele Uhud, cel mai mare munte din Medina si un loc de pelerinaj important. Aici a avut loc o importanta batalie in anul 625 intre musulmani si soldatii orasului Mecca. Vom vedea moscheea si mormantul celor 50 de insotitori ai profetului Mohamed care au murit in batalie, printre care cel mai important este unchiul sau Hamza. Muntele are o altitudine de 1077 metri si de acolo avem o frumoasa priveliste catre oras. Incheiem turul pe strada Qiba unde se afla 2 moschei importante pentru istoria Islamului: Moscheea Profetului si Moscheea Qiba. Prima moscheea este pe locul casei in care a trait profetul Mohamed si este denumita Moscheea Profetului, fiind a doua ca marime din lume dupa Moscheea Sfanta de la Mecca. In ea se afla marmantul Profetului si al primilor trei califi care l-au succedat la conducerea comunitatii islamice. Moscheea Qiba este prima moschee construita din lume, ambele se pot vedea doar de afara pentru ca nu accepta decat musulmani in interior. Vom avea o idee generala despre cum a fost proiectat orasul si cum s-a dezvoltat timp de 1400 de ani. Pe aceeasi strada care este o zona pietonala sunt multe magazine cu mancare traditionala si gustari si aici putem gusta una dintre specialitatile orasului, Kabli – miel cu orez. 

Dupa acest tur prin oras vom lua trenul catre Jeddah si vom ajunge dupa o ora si 50 de minute in acest modern oras al Arabiei Saudite.

Cazare:  hotel 3 stele in Jeddah

Nivel cazare: superior 

Mese: mic dejun

Experienta: vizita orasului Medina

Dimineata vom incepe turul nostru cu Muzeul Tayebat pentru a afla mai multe amanunte despre orasul  Jeddah. Situat in cartierul Al Faisaliyah, muzeul se afla intr-un complex cu mai multe camere care recreeaza arhitectura traditionala Hijazi a orasului vechi. Cu mai multe etaje de exponate aprofundate, muzeul ofera o lectie de istorie vie a Arabiei Saudite precum si a Peninsulei Arabice. Exista, de asemenea, un intreg etaj dedicat bogatei mosteniri islamice a orasului.

Inainte de a trece la urmatorul tur, vom face o oprire pentru pranz (neinclus) intr-unul dintre restaurantele traditionale din Jeddah.

Vom continua turul cu monumente celebre precum:  cel mai inalt stalp din lume, cea mai inalta fantana din lume si muzeul in aer liber, apoi vom merge spre plaja pentru a vedea moscheea plutitoare si faleza Jeddah.

Continuam cu centrul istoric al Orasului, Al Balad Tur.

Vom incepe turul nostru in Al Balad, asa cum il numesc localnicii, ceea ce inseamna „oras”. 

Al-Balad a fost fondat in secolul al VII-lea si a servit ca centru al orasului Jeddah. Zidurile defensive ale lui Al-Balad au fost daramate in anii 1940. In anii 1970 si 1980, cand Jeddah a inceput sa devina mai bogat din cauza boom-ului petrolului, multi locuitori ai orasului vechi s-au mutat la nord, departe de Al-Balad.

 Al Balad este inregistrat in patrimoniul mondial si de atunci s-au pastrat vechile cladiri cu unicele modele ale ferestrelor si usilor sale. Cladirile vechi au gazduit candva faimoasele familii Jeddah inclusiv pe fondatorul orasului, Regele Abdulaziz cand a intrat prima data in Jeddah. 

Vom vizita o cladire veche pentru a ne minuna de design-ul si mobilierul folosit, ne vom plimba pe strazile inguste pentru a afla cum obisnuiau comerciantii sa-si vanda marfurile si cum pelerinii obisnuiau sa-si obtina proviziile de panza si mancare inainte de a se indrepta catre Mecca prin Poarta Meca din Al Balad. 

Vechea Moschee este o alta atractie turistica ce a fost fondata cu peste 300 de ani in urma si inca functioneaza ca o Moschee. 

O alta importanta atractie in acest tur o reprezinta mancarea. Vom trece pe langa cativa vanzatori celebri pentru a incerca bautura locala facuta din paine „Sobia” si pe langa vechea brutarie pentru care este faimoasa painea ei proaspata. O alta gustare locala consta in fasole si muraturi „Balilah”. 

Ne vom trage sufletul intr-una dintre cafenelele locale (in aer liber) si vom incerca celebrul ceai local amestecat cu lapte si ierburi. 

Vom continua vizita cu centrul orasului Al Balad pentru a vedea primul hotel construit in Jeddah influentat de arhitectura italiana. Vom  trece pe langa prima scoala construita in Arabia Saudita. 

In timpul acestui tur vom trece pe langa multe magazine cu diferite marfuri, cum ar fi parfumuri, panze, bijuterii, antichitati si suveniruri de unde puteti cumpara si negocia.

La finalul turului vom lua cina intr-unul din restaurantele locale si vom incerca renumitele preparate locale precum Kabab, peste sau ficat cu paine !

Cazare:  hotel 3 stele in Jeddah

Nivel cazare: superior 

Mese: mic dejun

Experienta: plimbare pe strazile din Al Balad

O zi libera in Jeddah pentru plaja si activitati optionale. Vom putea face o zi de snorkelling si plaja, golf sau plimbare prin orasul Jeddah pentru a descoperi alte atractii al acestui oras modern. 

Cazare:  hotel 3 stele in Jeddah

Nivel cazare: superior 

Mese: mic dejun

Experienta: plaja in Jeddah

Plecare dimineata la ora 07.25 cu Fly Dubai din Jeddah spre Dubai. La sosirea in Dubai la ora locala 11.20 plecam direct catre EXPO DUBAI 2020, expozitia mondiala gazduita in Dubai. O zi plina petrecuta in pavilioanele moderne ale expozitiei si transfer seara inapoi la aeroport pentru zborul Fly Dubai spre Bucuresti cu plecare la ora 21.00 si aterizare pe aeroportul Otopeni la ora 00:35 in ziua de 14.03.


Servicii incluse

 • Adult in camera dubla: 3 250 Euro
 • Adult in camera single : 3 750 Euro

Marime grup

 • Grup minim de 10 persoane. 
Cost

Pachetul include

 • Bilet de avion cu Wizz Air pe ruta Bucuresti – Aqaba 
 • Bilet de avion cu Fly Dubai pe ruta Jeddah – Dubai – Bucuresti 
 • Toate taxele de aeroport
 • Taxa de Bagaj de 20 de kg si un bagaj de mana mic de maxim 7 kg 
 • 1 noapte cazare cu mic dejun la hotel 4 stele in Aqaba, Iordania 
 • 4 nopti cazare cu mic dejun la hoteluri de 3 stele in Arabia Saudita 
 • 3 nopti cazare cu pensiune complete la o ferma de ecoturism din Al Ula in Arabia Saudita
 • Mese: mic dejun in fiecare zi, 2 pranzuri si 3 cine 
 • Bilet de tren Medina – Jeddah
 • Toate transferurile si vizitele incluse in itinerariu cu transport privat si cu ghid local de limba engleza
 • Vizitele si excursiile asa cum sunt mentionate in program
 • Insotitor din partea agentiei prin Cezar Dumitru. 
 • Taxe de intrari la obiectivele turistice 
 • Bilet de o zi la EXPO DUBAI 2020 (in acest moment biletul este asigurat de Fly Dubai pentru pasagerii lor)
 • TVA

 

Pachetul nu include:

 • Taxa de viza: 145 USD / persoana (se achita in avans si se obtine online)
 • Testul PCR efectuat la plecarea din tara : 200 RON / persoana 
 • Testul PCR facut in Arabia Saudita necesar plecarii inapoi spre Romania si intrarii in Dubai 
 • Bacsisul pentru ghidul local 
 • Asigurarea medicala si asigurarea storno a calatoriei 
 • Asigurarea storno optionala, se incheie in aceeasi zi cu contractul turistic 
Detalii servicii

Orar de zbor 

05.03.2022

Bucuresti

Aqaba

19.40

23:40

Durata: 4 ore

           

13.03.2022

Jeddah

Dubai

07:25

11:20      

Durata: 2 ore si 55 minute

13.03.2022

Dubai

Bucuresti

21:00

00:35

Durata: 4 ore si 35 minute 

Bilete de avion
 • 1 noapte cazare cu mic dejun la hotel 4 stele in Aqaba, Iordania 
 • 4 nopti cazare cu mic dejun la hoteluri de 3 stele in Arabia Saudita 
 • 3 nopti cazare cu pensiune complete la o ferma de ecoturism din Al Ula in Arabia Saudita
Cazare

Mic dejun in fiecare zi si pensiune completa la ferma locala din Al Ula

Mese

Modalitatea de plata a pachetului este: 

 • Avans 50% in momentul rezervarii 
 • Plata integrala cu cel tarziu 45 zile inainte de data plecarii.

In cazul in care turistul renunta din vina sa la pachetul de servicii turistice care face obiectul prezentului contract, se vor percepe urmatoarele penalizari:
 

 1. 30% din pretul pachetului de servicii, daca renuntarea se face din momentul inscrierii pana cu 46 de zile calendaristice inainte de data plecarii;
 2.  50% din tariful pachetului de servicii, daca renuntarea se face in intervalul 45 - 16 de zile  calendaristice inainte de data plecarii;
 3. 100% din pretul pachetului de servicii, daca renuntarea se face intr-un interval mai mic de 16 zile inainte de plecare sau pentru neprezentarea la program.

Este necesar PASAPORTUL ELECTRONIC SAU PASAPORTUL SIMPLU valabil cel putin 6 luni de la data terminarii calatoriei. Nu se accepta pasaportul temporar. Pentru intrarea in Arabia Saudita nu se accepta decat turisti vaccinati. 

Informatii cazare          

 • Clasificarea pe stele a unitatilor de cazare este cea atribuita de oficialitatile de resort locale.
 • Hotelurile nominalizate in program pot suferi modificari pana la data plecarii, in functie de conditiile specifice care pot aparea intre momentul publicarii programului si data plecarii. Daca aceste schimbari sunt impuse de furnizorul local, intotdeauna se vor oferi hoteluri similare ca locatie/confort. 
 • Distributia si tipul camerelor la hoteluri se face de catre receptiile acestora; detaliile legate de amplasarea, aspectul camerei sau orice cerinta speciala a pasagerului se rezolva direct la receptia hotelului (in functie de disponibilitati). 
 • La plecare, clientii sunt rugati sa respecte cu strictete ora de plecare din hotel catre aeroport anuntata de reprezentantul agentiei Explore Travel si inainte de predarea cheilor la receptia hotelului sa achite toate cheltuielile suplimentare efectuate pe perioada sejurului.

Răsfoiește jurnalul de călător și accesează recomandările noastre

Pe blogul nostru iei parte la popasuri gastronomice exotice, descoperi oferte de neratat și ești transpus
în obiceiurile comunităților locale. Tu ce lifestyle de călător ai?


Galerie foto

Vezi frumusetile locului prin ochii fotografului.

Elephant Rock
Madain Saleh
Jeddah City
Nou!

Rezerva oferte online, in timp real!

Rezerva acum