Explore Iran cu Dragos Pirnog

Următoarea plecare: 13.10.2022
Durata circuit
10 zile
1,820 Euro / persoană
Grup: între 10 și 15 persoane
Locuri disponibile: 15
Categorie: Discover
Grad de dificultate: Usor

Teheran – Isfahan – Yazd – Shiraz

Te invitam sa descoperi alaturi de Dragos Pirnog fascinatia unei tari mai putin vizitate din Orientul Apropiat, Iran. O vizita in Iran depaseste asteptarile tuturor calatorilor care ii trec pragul. Este o tara cu o istorie extrem de bogata care s-a costruit pe infloritoarele civilizatii mesopotamiene si ale imperiului person. Un taram cu un miraj aparte, care  te lasa fara cuvinte prin frumusetea arhitecturii si decoratiunilor moscheilor si palatelor sale.

Ce spune orice turist dupa ce a vizitat Iran: oamenii sunt extraordinari, sunt dornici sa te ajute si sa te cunoasca, sunt extrem de ospitalieri! 


Circuitul nostru atinge unele dintre cele mai importante zone: incepand cu capitala Teheran (cu Tabiat Bridge, Muzeul National, Golestan Palace Complex, Carpet Museum) apoi cu Isfahan unde stam 3 nopti (Borujerdi’s House, gradinile speciale Fin Garden, piata Naqsh-e Jahan, Isfahan Music Museum, Vank Cathedral). O sa simtiti si pulsul comunitatilor mici prin vizita in satele traditionale cu casele rosiatice din Abyaneh.

In fermecatorul Yazd vom vizita moscheea Jami ‘Mosque of Yazd, piata Amir Chakhmagh si Templul focului.

Mai departe, in drum spre orasul Shiraz vom face o incursiune in istorie la ruinele Pasargadae, prima capitala a Persiei (Patrimoniu Unesco) si din Shiraz vom face o excursie la bijuteria Persiei antice, Persepolis si vizitam ansamblul Naqsh-e-Rostam.

Descoperim orasul Shiraz, printre atractiile sale pe care le vom descoperi se afla si Moscheea RozThe Zandiyeh Ensemble si Shah Cheragh  cel mai important loc de pelerinaj din Shiraz.

Lumea Seherezadei din O mie si una de nopti o sa o simtim la fiecare pas in vizita prin Iran, de la atmosfera tipica din bazarele pe care le vedem pana la specialele lacase de cult islamice.

Experiențe incluse în ofertă

 • Tabiat bridge, monument de arhitectura si design
 • Exploreaza Abyaneh, satul traditional cu case rosiatice
 • Vizita Moscheea Sheikh Lotfollah Mosque, monument impresionant de arta
 • Viziteaza Persepolis, bijuteria Perisiei antice
 • Descopera Shah Cheragh, cel mai important loc de pelerinaj din Shiraz

Itinerariu

Afla ce cuprinde acest circuit.

Plecare din Bucuresti la ora 13:35 cu zbor Qatar Airways către Iran via Doha. Sosire in Doha la 17,50 si scurta escala pana la ora 18.50 cand se pleaca spre Iran. Sosirea la Teheran este la ora 22:15 si dupa formalitatile de intrare in tara avem transferul catre hotel.

 • Cazare: Ferdowsi Hotel Teheran 4* sau similar
 • Mese: mese pe avion
 • Experiente: bun venit in Iran

Astazi este o zi dedicata capitalei tarii, Teheran, intr-un tur de oras.

Vizitam Muzeul National, Sectia Arheologie unde este expusa o vasta colectie de obiecte, din perioada preistorica pana in prezent. Urmeaza apoi Golestan Palace Complex cu o splendida sala de receptii imbracata in oglinzi, cu saloane regale si galerii, reprezentand arta iraniana din secolul 19-lea. 

La Muzeul Covoarelor/ The Carpet Museum sunt expuse colectii impresionante de covoare, specifice secolelor 19 si 20, adevarate opere de arta, celebre in toata lumea. Vizitam si Marele Bazar din Teheran cu forfota specifica, plin de bunatati imbietoare. Dupa-amiaza vom vizita cel mai pare pod suspendat pietonal Nature bridge (Tabiat bridge), care leaga doua parcuri publice Taleghani Park si Abo-Atash Park. Recunoscut la nivel international, celebrul pod din Teheran a primit numeroase distinctii la competitii de design si arhitectura.

 • Cazare: Ferdowsi Hotel Teheran 4* sau similar 
 • Mese: mic dejun si cina
 • Vizite cu vestigii antice la Muzeul National, exemple de mestesug traditional persan la Muzeul Covoarelor si Marele Bazar din Teheran.

Astazi dupa micul dejun, pornim din Teheran catre Isfahan, situat la aproximativ 2 ore de mers cu masina.

In drum facem un popas la Kashan, pentru o vizita la Fin Garden exemplu autentic de design peisagistic si arhitectura persana. Gradina combina elemente arhitecturale ce apartin dinastiilor Safavid, Zand si Qajar. Borujerdi’s House este un muzeu, o casa istorica din secolul 19 cu un dom spectaculos, cu pereti pictati si oglinzi, precum niste opere de arta.

Ajungem la unul dintre cele mai vechi sate din Iran, Abyaneh cu casele sale rosiatice insirate una langa alta, sat recunoscut pentru ospitalitatea si deschiderea locuitorilor ce isi desfasoara viata intr-un stil traditional, cu foarte putine interactiuni cu lumea exterioara. Cazare in Isfahan.

 • Cazare: Piroozi Hotel Isfahan 4* sau similar
 • Mese: mic dejun si cina
 • Experiente: gradinile speciale Fin Garden, Borujerdi’s House si satele traditionale cu case rosiatice din Abyaneh.

Astazi avem la dispozitie o zi intreaga ca sa descoperim orasul Isfahan.

Vom vizita Naqsh-e Jahan Square (in traducere Imagine a Pietei Mondiale) care este pe lista Patrimoniului Mondial Unesco si reprezinta ambitioasa capodopera in urbanism a Sahului Abasi cel Mare, fiind o alaturare impresionanta de palate, moschee, madrase (institute de educatie) si bazar. Facem o plimbare prin Chahrbagh, o zona veche a orasului Isfahan cu o structura de gradina patrulatera persana si indo-persana bazata pe pe cele patru gradini ale Paradisului mentionate in Coran. 

Superba moschee Sheikh Lotfollah Mosque va va impresiona prin frumusetea detaliilor sale, la fel si Shah Abbassi (Imam) care creeaza o adevarata harmonie dintre turcoazul domului alaturi de minaretele sale. Facem o oprire la o ceainarie locala pentru cateva clipe de odihna si pentru a vedea atmosfera locala. 

Continuam cu vizita la Ali Qapu Palace o alta opera de arta din secolul al 17-lea se remarca prin decoratiunile sale interioare. In partea de nord a pietei este Marele Bazar din Isfahan, unde se simte parfumul istoriei prin obiectele mestesugarilor lucrate cu multa migala si detaliu. Urmatoarea vizita va fi la Isfahan Music Museum, un muzeu contemporan cu instrumente iraniene vechi. 

 • Cazare: Piroozi Hotel Isfahan 4* sau similar
 • Mese: mic dejun si cina
 • Experiente: vizita celebrei piete Naqsh-e Jahan Square, moscheea Sheikh Lotfollah Mosque, Ali Qapu Palace si fascinantul Marele Bazar din Isfahan.

O noua zi pe care o petrecem in Isfahan. Dupa micul dejun vizitam Jami’Mosque of Isfahan, dovada graitoare a evolutiei arhitecturii iraniene din perioada islamica. Continuati cu Palatul Chehel Sotun (Palatul celor 40 de coloane) si si facem o oprire la o brutarie locala unde vedem cum se face painea locala traditionala. 

Continuam cu o vizita in Cartierul Armenesc unde vizitam Vank Cathedral si muzeul asociat. De-a lungul raului Zayanderud putem admira cele 11 poduri istorice precum Sio Se Pol sau Khaju Bridge.

 • Cazare: Piroozi Hotel Isfahan 4* sau similar
 • Mese: mic dejun si cina
 • Experiente: vizita moscheii Jami din Isfahan

Astazi plecam spre orasul Yazd, considerat centrul cultural al civilizatiei Zoroastrian, religia Iranului din antichitate. Facem o oprire in Nain, oras renumit pentru covoarele sale si unde vom vizita Moscheea Jameh. Aceasta moschee din secolul VIII este printre cele mai vechi moschei din Iran si impresioneaza prin tencuiala sa spectaculoasa si curtea sa interioara cu un minaret inconjurat de 14 coloane. Incepem ziua cu o vizita la moscheea Jami ‘Mosque of Yazd, capodopera a secolului 14 cu 2 minarete si apoi ne oprim la Amir Chakhmagh Square, cu fațada impunatoare cu trei etaje, cu galerii perfect proportionale si la Templul focului, templu unde preotii mentin un foc permnent print-un ritual cu rugaciuni speciale. Continuam vizita orasului cu Turnul Tacerii, unde aflam mai multe lucruri despre funeraliile zoroastrienilor. Orasul este renumit si pentru matasuri, bijuterii si covoare, astfel vav om face o vizita prin centrul vechi al orasului unde se afla bazarul din Yazd. 

 

 • Cazare:  Moshir Al-mamalek Hotel, Yazd 4* sau similar
 • Mese: mic dejun si cina
 • Experiente: vizite la moscheea Jami ‘Mosque of Yazd, Templul focului si Amir Chakhmagh Square, cu fațada impunatoare cu trei etaje.

Plecam din Yazd inspre Shiraz, iar pe drum oprim in Abarkooh, unul dintre cele mai vechi orase din Iran si apoi in Pasargadae, prima capitala a Persiei (Patrimoniu Unesco) si locul unde a fost inhumat Cyrus al II-lea, unul dintre primii mari regi ai Persiei. Sosire dupa-amiaza in Shiraz, unul dintre cele mai vechi orase antice din Persia iar astazi unul dintre cele mai importante orase din Iran.  

 • Cazare: Royal Hotel Shiraz 4* sau similar
 • Mese: mic dejun
 • Experiente: vizita primei capitale a Persiei, Pasargadae 

Aceasta zi incepe cu o vizita la Persepolis, bijuteria Persiei antice cu ruine spectaculoase care atesta grandoarea a ceea ce a reprezentat Persia.

Ziua continua cu celebra Naqsh-e-Rostam , o necropola antica cu cele 4 monumente funerare Achaemenid, vestigiile Sassanid si basorelieful Elamite.

La intoarcerea in Shiraz facem o oprire la Moscheea Jameh Atigh, cea mai veche moschee din Shiraz si apoi la bazarul din Shiraz pentru ultimele cumparaturi.

Noaptea o petrecem in Shiraz.

 • Cazare: Royal Hotel Shiraz 4* sau similar
 • Mese: mic dejun
 • Experiente: vizita la Persepolis

Intreaga zi o dedicam vizitei Shiraz-ului, unul dintre cele mai vechi orase antice din Persia iar astazi unul dintre cele mai importante orase din Iran. 

Dupa micul dejun vom vedea celebra moschee Nasir ol-Mulk Mosque din Shiraz, cunoscuta si sub numele de Moscheea Roz. Vizitam si ruinele arhitecturale de secol 18, The Zandiyeh Ensemble cu structura impozanta Karim Khan Citadelcare domina orasul

In continuarea turului urmeaza Naranjestan Museum un pavilion decorat frumos cu combinatii de elemente decorative care iti taie rasuflarea.

Tomb of Hafez apartine unuia dintre cei mai importanti reprezentanti ai poeziei lirice persane iar Tomb of Saadi este cel mai important representant al literaturii persane clasice.

Ajungem si la Shah Cheragh, cel mai important loc de pelerinaj din Shiraz. Noaptea o petrecem in Shiraz.

 • Cazare: Royal Hotel Shiraz 4* sau similar
 • Mese: mic dejun si cina
 • Experiente:  vizitam cel mai important loc de pelerinaj din Shiraz, Shah Cheragh, celebra moschee Nasir ol-Mulk Mosque.

Ne luam ramas bun de la Iran.

Transfer de la hotel la aeroportul din Shiraz pentru intoarcerea acasa. Plecare la ora 05:55 din Shiraz spre Doha cu Qatar Airways.

Plecam din Doha la ora 07:15, aterizare la ora 12:15 in Bucuresti.


Servicii incluse

 • 1820 Euro / Persoana in camera dubla: 
 • 2080 Euro / Persoana in camera single: 

Oferta Speciala: Reducere 10% pentru inscrieri pana pe 30.01. Se considera inscriere ferma achitarea unui avans de 50% din valoarea excursiei.

Marime grup

 • Grup minim de 10 persoane si grup maxim de 15 Persoane

Pachetul include

 • Bilete de avion cu Qatar Airways pe ruta: Bucuresti – Teheran si Shiraz – Bucuresti, via Doha
 • Toate taxele de aeroport si taxa de bagaje pentru aceste zboruri
 • 9 nopti de cazare cu demipensiune la hoteluri de 4 *
 • Mese: mic dejun si cina in fiecare zi (incepand din ziua 2)
 • Toate transferurile si vizitele incluse in itinerariu cu transport privat
 • Vizitele si excursiile asa cum sunt mentionate in program
 • Taxele de intrare la toate obiectivele trecute in program
 • Servicii de ghid local de limba engleza pe intreaga durata a programului
 • Serviciu de ghid insotitor roman
 • TVA

Pachetul nu include

 • Taxa de viza Iran: 95 Euro / persoana (se obtine electronic cu 2 saptamani inainte de plecare)
 • Supliment  
 • Asigurarea medicala recomandata
 • Asigurarea storno optionala, se incheie in aceeasi zi cu contractul turistic
 • Bacsisul pentru ghizii si soferii locali : aprox 50 Euro / persoana
 • Alte mese in afara celor mentionate in program
 • Alte excursii si activitati optionale
Detalii servicii

Plecare:  Bucuresti 13.15 – Doha 17.50 / Doha 18.50 – Teheran 22.25  

Retur: Shiraz 05.55 – Doha 05.40 / Doha 07.15 – Bucuresti 12.15

Bilete de avion

9 nopti de cazare la hoteluri de 4 *

Cazare

Mese: mic dejun si cina in fiecare zi incepand din ziua 2

In prima zi mesele sunt servite pe avion si la sosirea in Teheran se ajunge prea tarziu la hotel pentru cina.

Mese

Conditii de inscriere

Modalitatea de plata a pachetului este:

 • Avans de 30% din valoarea excursiei in momentul inscrierii.
 • Plata integrala cu cel tarziu 30 de zile inainte de data plecarii.

 

Conditii de anulare

In cazul in care turistul renunta din vina sa la pachetul de servicii turistice care face obiectul prezentului contract, se vor percepe urmatoarele penalizari:

 1. 25% din pretul pachetului de servicii, daca renuntarea se face cu mai mult de 46 de zile calendaristice inainte de data plecarii;
 2.  50% din tariful pachetului de servicii, daca renuntarea se face in intervalul 45 - 30 de zile  calendaristice inainte de data plecarii;
 3. 100% din pretul pachetului de servicii, daca renuntarea se face intr-un interval mai mic de 30 zile inainte de plecare sau pentru neprezentarea la program.

Documente de calatorie

 • Este necesar PASAPORTUL ELECTRONIC SAU PASAPORTUL SIMPLU valabil cel putin 6 luni de la data terminarii calatoriei. Nu se accepta pasaportul temporar. Este important sa nu aveti viza de Israel trecuta pe pasaport.
 • Va rugam sa va asigurati ca documentele de calatorie nu prezinta urme de deterioare a elementelor de siguranta si ca aveti 2 pagini libere pentru aplicarea vizelor.

Informatii cazare              

 • Clasificarea pe stele a unitatilor de cazare este cea atribuita de oficialitatile de resort locale.
 • Hotelurile nominalizate in program pot suferi modificari pana la data plecarii, in functie de conditiile specifice care pot aparea intre momentul publicarii programului si data plecarii. Daca aceste schimbari sunt impuse de furnizorul local, intotdeauna se vor oferi hoteluri similare ca locatie/confort.
 • Distributia si tipul camerelor la hoteluri se face de catre receptiile acestora; detaliile legate de amplasarea, aspectul camerei sau orice cerinta speciala a pasagerului se rezolva direct la receptia hotelului (in functie de disponibilitati).
 • Majoritatea hotelurilor nu detin camere triple. In unele hoteluri se pot confirma la cerere camere duble cu pat suplimentar, in functie de disponibilitate. Patul suplimentar poate fi un pat pliant, un fotoliu pat, o canapea extensibila, etc.
 • Pentru anumite facilitati din hotel sau din camera, hotelierul poate solicita taxe suplimentare (seif, minibar, internet, etc.); in momentul sosirii la hotel solicitati receptionerului sa va informeze cu exactitate asupra lor.
 • La plecare, clientii sunt rugati sa respecte cu strictete ora de plecare din hotel catre aeroport anuntata de reprezentantul agentiei Explore Travel si inainte de predarea cheilor la receptia hotelului sa achite toate cheltuielile suplimentare efectuate pe perioada sejurului.

 

Nota

 • In functie de anumite situatii speciale, programul poate fi modificat de conducatorul de grup, fara insa a aduce prejudicii structurii de baza a programului.

Răsfoiește jurnalul de călător și accesează recomandările noastre

Pe blogul nostru iei parte la popasuri gastronomice exotice, descoperi oferte de neratat și ești transpus
în obiceiurile comunităților locale. Tu ce lifestyle de călător ai?


Galerie foto

Vezi frumusetile locului prin ochii fotografului.

Circuit Iran
Circuit Iran
Nou!

Rezerva oferte online, in timp real!

Rezerva acum