Explore Bhutan si Nepal

Următoarea plecare: 04.05.2023
Durata circuit
10 zile
3,500 Euro / persoană
Grup: între 10 și 16 persoane
Locuri disponibile: 4
Categorie: Discover
Grad de dificultate: Moderat

Alte date de plecare

20.10.2023 / 16 locuri / 3500.00 euro   Rezervă

Kathmandu - Thimpu - Paro - Chitwan National Park - Pokhara

Ultimul mare regat din Himalaya, Bhutan atrage prin superbele peisaje montane, incredibila arhitectura si o cultura autentica, bine conservata si extrem de colorata. Un Shangri-La natural si diversificat, tara se afla in mijlocul celui mai mare si impunator lant muntos din lume, Himalaya. Enigmatic si inconjurat de mituri, Bhutan si-a pastrat arta si cultura intacte si le prezinta acum mandru vizitatorilor incantati de elementele de arhitectura bhutaneze, de forturile si manastirile cocotate pe munti, de imaginile si sculpturile budhiste pictate si sculptate in cel mai mic detaliu si mereu respectand arta si cultura acestui regat.


Traseul “Explore Bhutan si Nepal” incepe cu cateva zile in Kathmandu , oras care o sa va oboseasca si o sa va fascineze in acelasi timp. Veti zbura catre Bhutan pentru 4 zile / 3 nopti in micul regat din inima muntilor Himalaya. Lasa-te captivat de frumusetea peisajelor, de calmul si spiritualitatea din jurul tau si descopera orasele Thimpu, Paro si atractiile din jurul lor. Veti incepe turul in Thimpu cu cateva importante locuri de rugaciune si de mare importanta culturala. Admirati Buddha Donerma, una dintre cele mai inalte statui ale lui Buddha din lume, faceti o plimbare pe poteci de munte prin padure pana la Manastirea Tango Goenpa, fondata in secolul 12 si urcati pana la una dintre cele mai frumoase trecatori din Himalaya, Dochula Pass. Veti continua cu Paro, un oras plin de locuri sacre, cladiri istorice si veti admira cele mai vechi temple si manastiri din Bhutan. Drumetia pana la Tiger’s Nest, printre cele mai frumoase manastiri budhiste din lume ofera niste splendide peisaje si o experienta de neuitat. 

La intoarcerea in Nepal veti simti mult mai intens diferentele intre societatea nepaleza si cea din Bhutan, insa acest contract puternic creaza niste experiente de calatorie memorabile. La retur veti avea o noapte de cazare si in Nagarkot pentru o frumoasa priveliste catre Everest. 

Experiențe incluse în ofertă

 • Zborul cu Druk Air deasupra muntelui Himalaya pana in Bhutan
 • Superbele peisaje montane de la trecatoarea Dochu La
 • Oprire la piata locala din Thimpu pentru a gusta din produsele locale
 • Drumetia pana la Tiger’s Nest
 • Introducere in obiceiurile religioase budhiste si hinduse prin Kathmandu
 • Cina traditionala de bun venit in Nepal insotita de dansuri locale

Itinerariu

Afla ce cuprinde acest circuit.

Plecare de pe Aeroportul Otopeni cu Qatar Airways la ora 17:15. Sosire in Doha la ora 21.45 pentru o scurta escala si zbor mai departe spre Nepal cu plecare la ora 01.35. Se calatoreste noaptea

Sosire in Kathmandu la ora 09.05 dupa un zbor de 4 ore si 45 de minute. Preluare de la aeroport si transfer la hotel. In aceasta zi, dupa cateva ore de odihna, faceti cunostinta cu celebrul cartier Thamel, unde va puteti plimba  printre magazine, tarabe si restaurante si veti intra deja in atmosfera orasului Kathmandu. Seara cina traditionala la un restaurant local cu dansuri nepaleze. 

 • Cazare: Hotel Khantipur Village 4*in Kathmandu sau similar in zona Thamel
 • Nivel cazare: superior
 • Mese: pe avion si cina la un restaurant local
 • Experienta: cina traditionala de bun venit 

Dupa micul dejun, porniti intr-un tur al orasului Kathmandu. Descoperiti patrimoniul spiritual al Nepalului intr-un decor de ev mediu, pastrat pana in ziua de azi. Dimineata vizitati sacrul templu de la Pashupatinath  unde au loc incinerarile si unde veti vedea cunoscutii saddhu, ascetii hindusi. Veti continua cu imensa stupa Boudhanath si templele budhiste de langa oras. Va veti plimba cu ricsele prin oras si veti vizita Durbar Square si templele din jurul sau. Veti patrunde incet, incet in tainele vietii Nepalului si dupa-amiaza amestecandu-va printre pelerinii budisti si hindusi. Vom petrece seara in cartierul Thamel.

 • Cazare: Hotel Khantipur Village 4* in Kathmandu sau similar in zona Thamel
 • Nivel cazare: superior
 • Mese: mic dejun 
 • Experienta: vizita la stupa Boudhanath si templul hindus Pashupatinah 

Dupa micul dejun vom continua calatoria spre Patan, unul dintre orasele importante din Valea Kathamndu unde vom vizita Muzeul Patan, Templul Aurit si vom face un tur pietonal in centrul orasului. Continuam spre Bhaktapur, cel de-al treilea oras istoric din Valea Kathmandu. Dupa-amiaza ne intoarcem in Kathmandu si amestecandu-ne printre pelerinii budisti si hindusi vizitam Shwayambhunath, numit si Templul Maimutelor, construit in sec. 400-500. Ne desfatam cu privelistea superba asupra Vaii Katmandu. Vom cobori incet pe scara spre centrul orasului si vom petrece seara in cartierul Thamel.

 • Cazare: Hotel Khantipur Village 4* in Kathmandu sau similar in zona Thamel
 • Nivel cazare: superior
 • Mese: mic dejun 
 • Experienta: vizita Patan si Bhaktapur

Dupa micul dejun transfer la aeroport pentru zbor cu Druk Air spre Paro, poarta de acces in Bhutan. Zborul pana in Bhutan este o experienta in sine, oferind niste privelisti superbe. De aici preluare  de la aeroport si transfer spre Thimpu. Oprire pe drum pentru vizita templului Tamchogg Lhakhang si traversarea faimosului pod tibetan care duce la templu. Sosire la hotel pentru check in si pranz. 

Dupa pranz continuati cu vizita orasului Thimpu care incepe cu National Memorial Chorten, un important templu construit in 1974 in memoria celui de-al treilea rege al Bhutanului, Jigme Dorji Wangchuk considerat parintele Bhutanului modern. 

Veti vizita Tashicho Dzong, centrul administrativ si religios al Bhutanului. Aici regale Bhutanului are camera tronului si se afla birourile guvernului, cea mai mare manastire a tarii si sediul Sfintiei Sale Je Khenpo, staretul sef din Bhutan. 

Ziua se incheie cu o vizita la piata locala din Thimpu. Aici veti degusta cateva produse locale, veti putea cumpara niste amintiri din Bhutan si veti intra in contact cu localnicii. 

 

 • Cazare: Hotel Lemon Tree Thimpu 3* sau similar in Thimpu
 • Nivel cazare: standard
 • Mese: mic dejun, pranz si cina  
 • Experienta: vizita la Tashicho Dzong, centrul administrativ si religios al Bhutanului.

Ziua incepe cu o vizita la Buddha Dondernma, o gigantica statuie a lui Buddha avand 51,5 metri inaltime (printre cele mai mari statui a lui Buddha din lume). Continuati cu oprire la oficiul postal din Thimpu unde puteti sa realizati timbre personalizate, apoi vizitati Muzeul de Textile cu impresionante piese aduse din toate regiunile regatului.

Plecare spre Paro cu oprire la trecatoarea Dochu La. Drumul urca printr-o padure de pini si cedrii pana la altitudinea de 3100 metri. Este una dintre cele mai frumoase trecatori montane din lume, avand o superba priveliste catre Himalaya si este decorata cu 108 chorten (elemente arhitecturale traditionale tibetane care seaman cu niste mici stupe) ridicate in cinstea celor 108 soldati care au murit in urma unor actiuni miltare din anul 2003. Vizita a templului Druk Wangyal Lhakhang, superb decorat. Cele 108 chorten, templul si privelistea de 360 de grade de aici fac din Dochu La Pass unul dintre cele mai frumoase locuri din Bhutan. 

 

Ziua continua cu drumul pana in Paro, un oras istoric unde se gasesc cateva dintre cele mai sacre si vechi temple si manastiri din Bhutan. La sosirea in Paro veti face prima oprire la Ta Dzong-ul din Paro,un fost turn de observatie si astazi Muzeul National. Veti continua vizita cu o plimbare pana la Rinpung Dzong (Paro Dzong), o manastire si fortareata budhista impresionanta care gazduieste birourile admisnistrative ale orasului Paro. Curtea interioara si galeriile de lemn sunt superb decorate cu superbe picturi thangka si reprezentari ale lui Buddha. 

Seara o petreceti la plimbare prin centrul orasului Paro, traversand bulevardul central cu numeroase magazine si mici tarabe.

 • Cazare: Hotel Paro Eco Lodge 3* sau similar in Paro 
 • Nivel cazare: superior
 • Mese: mic dejun, pranz si cina
 • Experienta: vizita Dochu La Pass, una dintre cele mai frumoase trecatori din Himalaya

Daca India are Taj Mahal-ul, iar Tibet-ul Palatul Potala, Bhutan are si el unul dintre cele mai incredibile monumente din zona sub-himalayana. Este vorba de Tiger’s Nest, manastirea budista incredibil construita pe un colt de munte (se spune ca prea-cuviosii calugari de acolo au zburat pe spatele unui tigru fermecat… pentru restul dintre noi, trebuie sa o luam la pas pentru a ne catara acolo unde doar tigrii zboara). Traseul inregistreaza o diferenta de nivel de 900 de metri si urcarea este una frumoasa dar destul de grea, insa merita intreg efortul. 

La intoarcere va deplasati la capatul vaii pentru a vizita recent restauranta Drukgyel Dzong. Construita de Zhabdrung Ngawang Namgyal in 1646 pentru a comemora o victorie militara asupra invadatorilor tibetani, acest dzong este celebru, fiind mentionat inca din 1914 de National Geographic si gloria sa a fost pastrata chiar si dup ace a fost in mare parte distrus de un incendiu.  

Incheiem ziua cu o vizita la templul Kyichu Lhakhang, care dateaza din secolul 7 si care este emblematic pentru introducerea budhismului in Bhutan.  

 • Cazare: Hotel Paro Eco Lodge 3* sau similar in Paro 
 • Nivel cazare: superior
 • Mese: mic dejun, pranz si cina
 • Experienta: drumetie la Tiger’s Nest 

Dimineata va luati La Revedere de la Bhutan si aveti transfer la aeroport pentru zbor inapoi in Kathmandu. Preluare de la aeroport si plecare catre Nagarkot, un sat de munte traditional situat la 2200 metri altitudine si un loc potrivit pentru a admira muntele Everest.

Vom petrece seara in Nagarkot.

 

Dimineata devreme trezirea pentru a admira rasaritul de soare privind spre Everest. Dupa micul dejun transfer inapoi spre Kathmandu si restul zilei il petreceti in cartierul Thamel. 

Seara transfer la aeroport pentru imbarcare pe zborul companiei Qatar Airways spre Dubai cu decolare la ora 20:20. Sosire in Doha la ora 22:35. Scurta escala pana la ora 02.05 cand se pleaca spre Bucuresti.

Plecare spre Bucuresti la ora 02:05 si aterizare pe aeroportul Otopeni la ora 07:00.

×Inchide

Servicii incluse

 • Persoana in camera dubla: 3 500 Euro
 • Persoana in camera single: 3 950 Euro

Marime grup

 • Grup minim de 10 persoane.Grup maxim de 16 Persoane
 • In cazul in care grupul minim nu se realizeaza, excursia se anuleaza sau se programeaza fara ghid insotitor

 

Cost

Pachetul include

 • Bilete de avion cu Qatar Airways pe ruta Bucuresti – Kathmandu si retur, via Doha
 • Bilete de avion Kathmandu – Paro si retur cu Druk Air 
 • Toate taxele de aeroport si taxa de bagaje pentru aceste zboruri
 • Taxa de viza pentru Bhutan 
 • 4 nopti de cazare la hoteluri de 4* in Nepal (3 nopti Kathmandu si 1 noapte Nagarkot)
 • 3 nopti de cazare la hoteluri de 3 stele in Bhutan 
 • Mese: mic dejun in Kathmandu si Nagarkot , pensiune completa (mic dejun, pranz si cina) pe durata calatoriei in Bhutan 
 • O cina traditionala in Kathmandu
 • Experiente locale:
 • Cina traditionala de bun venit in Nepal insotita de dansuri locale  
 • Zborul cu Druk Air deasupra muntelui Himalaya intre Bhutan si Nepal. 
 • Superbele peisaje montane de la trecatoarea Dochu La 
 • Vizita unei autentice universitati budhiste, Tango Goenpa  
 • Drumetia pana la Tiger’s Nest, cea mai cunoscuta manastire din Bhutan si o emblema a tarii
 • Toate transferurile si vizitele incluse in itinerariu cu transport privat
 • Servicii de ghizi locali in limba engleza pe durata excursiilor
 • Intrarile la obiective turistice mentionate in program
 • Taxa de viza pentru Bhutan
 • Serviciu de ghid insotitor roman
 • TVA

 

Pachetul nu include

 • Taxa de viza Nepal: 30 USD/persoana pt 2 intrari (se obtine pe aeroport la sosirea in Nepal)
 • Asigurarea medicala obligatorie 
 • Asigurarea storno optionala, se incheie in aceeasi zi cu contractul turistic 
 • Alte mese in afara celor mentionate in program
 • Alte excursii si activitati optionale 
 • Bacsisul pentru ghizii si soferii locali 
Detalii servicii

Orar de zbor: QATAR AIRWAYS

04.05.2023

Bucuresti

Doha

17:15

20:45

05.05.2023

Doha

Kathmandu

01:35

09:05

         

12.05.2023

Kathmandu

Doha

20:20

22:35

13.05.2023

Doha

Bucuresti

02:05

07:00

Bilete de avion
 • 4 nopti cazare la hoteluri de 4 stele in Nepal si Pokhara (3 nopti Kathmandu si 1 noapte Nagarkot)
 • 3 nopti cazare la hoteluri de 3-4 stele in Bhutan (1 noaptei Thimpu si 2 nopti Paro
Cazare
 • Mic dejun in fiecare zi 
 • Pensiune completa (mic dejun, pranz si cina) pe durata celor 4 zile in Bhutan 
 • o cina de bun venit in Kathmandu 
Mese
 • Cina traditionala de bun venit in Nepal insotita de dansuri locale  
 • Zborul cu Druk Air deasupra muntelui Himalaya intre Bhutan si Nepal. 
 • Superbele peisaje montane de la trecatoarea Dochu La 
 • Oprire la piata locala din Thimpu pentru a gusta din produsele locale si pentru interactiunea cu localnicii
 • Drumetia pana la Tiger’s Nest, cea mai cunoscuta manastire din Bhutan si o emblema a tarii
Experiente locale

Modalitatea de plata a pachetului este: 

 • Avans de 50% din valoarea excursiei in momentul inscrierii.
 • Plata integrala cu cel tarziu 30 de zile inainte de data plecarii.

In cazul in care turistul renunta din vina sa la pachetul de servicii turistice care face obiectul prezentului contract, se vor percepe urmatoarele penalizari:
 

 1. 30%din pretul pachetului de servicii, daca renuntarea se face din momentul inscrierii pana cu 46 de zile calendaristice inainte de data plecarii;
 2.  50%din tariful pachetului de servicii, daca renuntarea se face in intervalul 60 - 45 de zile  calendaristice inainte de data plecarii;
 3. 100%din pretul pachetului de servicii, daca renuntarea se face intr-un interval mai mic de 45 zile inainte de plecare sau pentru neprezentarea la program.

Acte necesare pentru obtinerea vizelor de Nepal si Bhutan

 • PASAPORTUL ELECTRONIC SAU PASAPORTUL SIMPLU valabil cel putin 6 luni de la data terminarii calatoriei. Nu se accepta pasaportul temporar. Va rugam sa va asigurati ca documentele de calatorie nu prezinta urme de deterioare a elementelor de siguranta si ca aveti 2 pagini libere pentru aplicarea stampilei. 
 • 1 fotografie in digital color
 • Copie electronica in format PDF dupa prima pagina a pasaportului cu detalii personale

 

 • Clasificarea pe stele a unitatilor de cazare este cea atribuita de oficialitatile de resort locale.
 • Hotelurile nominalizate in program pot suferi modificari pana la data plecarii, in functie de conditiile specifice care pot aparea intre momentul publicarii programului si data plecarii. Daca aceste schimbari sunt impuse de furnizorul local, intotdeauna se vor oferi hoteluri similare ca locatie/confort. 
 • Distributia si tipul camerelor la hoteluri se face de catre receptiile acestora; detaliile legate de amplasarea, aspectul camerei sau orice cerinta speciala a pasagerului se rezolva direct la receptia hotelului (in functie de disponibilitati). 
 • Majoritatea hotelurilor nu detin camere triple. In unele hoteluri se pot confirma la cerere camere duble cu pat suplimentar, in functie de disponibilitate. Patul suplimentar poate fi un pat pliant, un fotoliu pat, o canapea extensibila, etc.
 • Pentru anumite facilitati din hotel sau din camera, hotelierul poate solicita taxe suplimentare (seif, minibar, internet, etc.); in momentul sosirii la hotel solicitati receptionerului sa va informeze cu exactitate asupra lor. 

La plecare, clientii sunt rugati sa respecte cu strictete ora de plecare din hotel catre aeroport anuntata de reprezentantul agentiei Explore Travel si inainte de predarea cheilor la receptia hotelului sa achite toate cheltuielile suplimentare efectuate pe perioada sejurului


Răsfoiește jurnalul de călător și accesează recomandările noastre

Pe blogul nostru iei parte la popasuri gastronomice exotice, descoperi oferte de neratat și ești transpus
în obiceiurile comunităților locale. Tu ce lifestyle de călător ai?


Galerie foto

Vezi frumusetile locului prin ochii fotografului.

Circuit Nepal si Bhutan cu Explore Travel
Peisaj din Bhutan
Arhitectură emblematică în Bhutan
Nou!

Rezerva oferte online, in timp real!

Rezerva acum