Explore Algeria

Următoarea plecare: 10.10.2023
Durata circuit
13 zile
2,750 Euro / persoană
Grup: între 10 și 12 persoane
Locuri disponibile: 12
Categorie: Discover
Grad de dificultate: Moderat

Circuit Algeria între 10.10 - 22.10.2023


Timp de decenii, Algeria a fost o tara practic inchisa turistilor – viza era extrem de greu de obtinut, iar turistii straini care reuseau cumva sa obtina viza de Algeria ii numarai pe degete. In mod surprinzator, pandemia a deschis unele tari pana acum inchise, iar Algeria este una dintre ele – incepand cu 2021, este mult mai usor sa vizitezi Algeria, asa ca tara a primit primii turisti. Si acestia se pot bucura de o tara aproape neturistica, nepervetita de turismul de masa, inocenta, cu un patrimoniu extraordinar – poti sa descoperi vechile metropole cosmopolite si frantuzite de la Marea Mediterana alaturi de cartierele traditionale arabe, poti sa vizitezi unele dintre cele mai frumoase orase romane din nordul Africii, in plus poti sa descoperi Sahara intr-una din cele mai spectaculoase zone ale sale – desertul Tassili – aici pe langa frumusetea naturala a desertului, poti descoperi unele dintre cele mai bine pastrate desene rupestre preistorice, datand din perioada neolitica. Sunt imagini cu scop ritual-religios, forme primitive de arta sau scrieri incipiente ? Nimeni nu stie, dar sunt fascinant de bine pastrate si iti releva ca acum multe milenii, desertul Sahara era o savana plina de viata.

Haideti alaturi de noi sa descoperim o destinatie “inocenta”, dar care are atatea locuri de vazut si povesti de descoperit. In ritmuri de rai, contributia Algeriei la show biz-ul mondial, devenit faimos prin Aisha ecoute moi …

Experiențe incluse în ofertă

 • Admira arhitectura maura din Tlemcen
 • Plimbare prin vechiul Oran
 • Descopera vechiul oras roman Timgad, construit de Traian inainte de invazia Daciei
 • Plimbare prin Kasbah-ul din Alger
 • Petrece 2 nopti la bivouac in desertul saharian din Tassili
 • Admira apusul de soare in desert
 • Plimbare prin canionul Essendilene

Itinerariu

Afla ce cuprinde acest circuit.

Plecare de pe aeroportul Bucuresti Otopeni la ora 09:35 cu un zbor al companiei Turkish Airlines. Sosire in Istanbul la ora 11.00 si escala scurta pana la ora 13.00 cand se pleaca spre Algeria. Se soseste in Oran la ora 15.30. 

Transfer de la aeroport la hotel pentru cazare. 

Seara libera in Oran, un oras port in Nord-Vestul Algeriei, celebru pentru ca este locul unde a aparut muzica rai folk.

Dimineata pornim cu autocarul spre Tlemcen, situat la 2 ore distanta de Oran si aproape de granita cu Maroc. Acest oras a fost capitala unui important regat in secolele 13-15, devenind un centru cultural al Islamului si nod al rutelor comerciala care traversau Nordul Africii. Astazi Tlemcen este orasul din Algeria cu cele mai multe cladiri din secolele 12-15, majoritatea acestora fiind in stilul maur folosit si in Andalusia. 

La sosirea in Tlemcen incepem vizita orasului cu Piata Emirului Abdelkader si o vedere de afara a Marii Moschei din Tlemcen cu al sau minaret foarte inalt. Vizita a Palatului Mechouar, vechea resedinta a dinastiei Zayyanid si a Muzeului Sidi Boumediene, urmate de un pranz traditional in centrul orasului. Timp liber pentru plimbare pe strazile orasului pentru a admira frumoasele cladiri maure inainte de merge la faimoasa pestera Beni Add, de langa oras. Intoarcere dupa-amiaza in Oran pentru cazare. 

 • Cazare: Hotel Ibis Oran Les Falaises 3* sau similar
 • Nivel cazare: standard
 • Mese: mic dejun, pranz traditional
 • Experiente: admira arhitectura maura din Tlemcen 

Dimineata pornim intr-un tur de oras prin Oran. Este al doilea oras ca marime din Algeria, dupa capitala Alger si a fost fondat in perioada medievala de comerciantii mauri din Andalucia. Cucerit de spanioli, turci si francezi, orasul are cateva monumente fascinante, o arhitectura cu influenta franceza precum si un cartier cu cladiri in stil spaniol. 

Vizitam dimineata centrul orasului si portul Oran cu arhitectura sa tipica, cu moscheile sale, cu Catedrala Sacre Couer, sediul postei, sinagoga si Piata 01 Noiembrie. Oprim la Fortareata Santa Cruz pentru o panorama catre oras si port. Pranz la un restaurant local si cu bateriile incarcate continuam cu vechiul Oran unde oprin in Piata Beni Isguen. Incheiem turul orasului Oran cu Piata Clebert, Palatul Prefecturii si luxosul Bey Palace datand din secolul 17. 

Seara o petrecem pe promenada din Oran in cautarea unui restaurant cu peste si fructe de mare.  

In aceasta dimineata ne deplasam la aeroport pentru un zbor catre orasul Constantine, cu un stop in Alger. 

Sosire in Constantine si transfer la hotel pentru check in. Orarul de zbor o sa fie actualizat in luna Februarie. Dupa-amiaza plimbare prin centrul orasului Constantine, privit ca o capitala a estului Algeriei, centru commercial important si al treilea oras al tarii. 

Constantine a fost numit Cirta in epoca romana si redenumit Constantina in onoarea imparatului Constantin cel Mare. Astazi este supranumit si “Orasul Podurilor” datorita numeroaselor poduri care fac legatura intre dealurile si vaile sale

Seara cazare in Constantine. 

 • Cazare: Hotel Ibis Constantine 3* sau similar
 • Nivel cazare: standard
 • Mese: mic dejun
 • Experiente: sosire in orasul Constantine

Dimineata vizita Palatului Ahmad Bey, finalizat in 1835 si un excelent exemplu de arhitectura araba a secolului 19, cu 3 apartamente, o gradina, peste 250 de columne din marmura si 540 de usi din lemn de cedru decorate si scupltate. 

Ne luam ramas bun de la orasul Constantine si pornim catre Djemila, fostul Cuicul. Este un mic sat de munte unde se gasesc unele dintre cele mai bine conservate ruine romane din Africa de Nord. Orasul a fost inclus in 1982 pe lista monumentelor UNESCO si include un teatru, 2 piatete, temple, arcuri, strazi si case. 

Dupa un pranz la un restaurant local pornim mai departe spre Alger, capitala statului. Sosire seara si cazare la hotel. 

 

 • Cazare: Hotel New Day Algiers 4* sau similar
 • Nivel cazare: superior   
 • Mese: mic dejun, pranz 
 • Experiente: vizita monumetelor UNESCO de la Djemila 

Aceasta zi este dedicata orasului Alger, capitala Algeriei. 

Incepem ziua cu vizita bisericii Notre Dame d’Afrique, care domina golful lung de deasupra Bab El Oued si ofera o priveliste frumoasa si are o arhitectura deosebita. Urmatorul nostru stop va fi vechiul oras din secolul X, cunoscut sub numele de Kasbah “Cetatea” si unde vom merge pe strazile inguste pietruite si vom admira casele complexe, palatele si moscheile care dateaza din perioada otomana. Ajungem la una dintre cele mai bine conservate moschei otomane din Kasbah si la prima cladire mare pe care multi oameni o vad in zona:Moscheea Ketchaoua din secolul 17. Ne mutam apoi la unul dintre cele mai importante monumente istorice din Alger, Palatul Bastion 23 care se afla in fata marii. Este format din 3 palate si aici ne vom plimba prin camerele secrete din interiorul sau. 

Trecem pe langa Moscheea Pescarilor si continuam turul de-a lungul falezei, cu fata spre mare deplasandu-ne catre centrul modern al orasului, trecand pe langa cateva frumoase cladiri de influenta europeana. Oprim pentru un pranz la un restaurant local in zona Pietii Martirilor, unde se afla o mare moschee moderna de culoare galbena si o veche biserica coloniala. 

Dupa pranz, continuam turul trecand prin fata colosalei cladiri din centrul orasului, Palatul Postelor, care este un exemplu excelent de arhitectura franceza cu influente maure de la inceputul secolului al 20-lea. 

Dupa ce terminam cu centrul aglomerat al orasului, ne indreptam catre unul dintre cele mai primitoare locuri din Alger, Gradina Botanica El Hamma, o gradina mare dedicate colectarii si conservarii unei game largi de plante, copaci gigantici si o zona centrala cu fantani si peluze. Aici este o zona excelenta pentru a scapa de caldura si a te relaxa putin. 

Incheiem turul cu o oprire la Monumentul Martirilor situat pe un deal de unde avem o priveliste a intregului oras. 

 

 • Cazare: Hotel New Day Algiers 4* sau similar
 • Nivel cazare: superior   
 • Mese: mic dejun, pranz 
 • Experiente: la plimbare prin Kasbah, vechiul centru ottoman al orasului Alger

Dimineata pornim catre orasul Tipaza pe un drum de-a lungul coastei Marii Mediterane. Tipaza a fost fondata in secolul 5 BC de catre fenicieni si ulterior transformata in colonie militara romana de catre imparatul Claudius I. Orasul este renumit datorita plajelor sale de nisip si a ruinelor romane, incadrate in Patrimoniul Mondial UNESCO din 1982. In Tipaza vom vedea urme ale civilizatiilor feniciene, romane, crestine si africane care dovedesc bogatia istorica a acestor meleaguri. 

Pranz cu fructe de mare si peste la un restaurant pe malul marii si intoarcere dupa-amiaza in Alger. Petrecem cateva ore prin oras si transfer la aeroport pentru un zbor de noapte catre Djanet cu plecare la 23.00. Sosire la ora 01.15 si transfer la hotel in Djanet

Djanet este un oras oaza si capitala provinciei Djanet, in sud-estul Algeriei si poarta de acces catre Parcul National Tassili n”Ajjer.

 

 • Cazare: hotel 3 stele in Djanet
 • Nivel cazare: standard  
 • Mese: mic dejun, pranz
 • Experiente: pranz pe malul Marii Meditarane in Tipaza, printre vestigiile romane 

Tassili n'Ajjer este un lanț muntos din secțiunea algeriană a deșertului Sahara. Este un vast platou din sud-estul Algeriei care acoperă o suprafață de 72.000 km2. Situl Tassili N’Ajjer, inclus în patrimoniul mondial UNESCO, acoperă o vastă zonă de peisaj deșertic, care se întinde de la zona de graniță cu Niger și Libia, la nord și la est de Djanet, până la Illizi și Amguid. Tassili este cel mai mare muzeu in aer liber din lume, este patrimoniul mondial UNESCO, iar civilizația Tassili a fost prezenta aici cu 5000 de ani înaintea faraonilor din Egipt.

 

Regiunea, cu Djanet în inima sa, se remarcă prin dunele sale falnice de nisip, canioanele sale cu lanturi abrupte și „pădurile de stâncă” atrăgătoare - ca să nu mai vorbim de vechile sale ksar-uri, oaze, plantații de palmieri, guelte și izvoare naturale.

Lanțul muntos Tassili n'Ajjer a câștigat faima mondială după descoperirea artei rupestre antice în anii 1930. De-a lungul anilor, au fost identificate peste 15.000 de petroglife și picturi, precum și un număr mare de vestigii arheologice. Cu numeroase unelte și artefacte de piatră, ceramică, movile funerare, incinte și resturi de locuit generale, Tassili n'Ajjer a oferit arheologilor o mulțime de informații despre viața din regiune în timpul neoliticului. Prin urmare, este considerat unul dintre cele mai importante situri ale artei rupestre preistorice din lume.

Vizitam dimineata centrul orasului Djanet, piata locala si ne imbarcam in masini 4x4 pentru o aventura de 3 zile prin acest vast platou. Urmeaza 2 nopti pe care le vom petrece la cort in desert si ne vom aventura in interiorul acestui parc national pentru a descoperi cateva dintre cele mai importante situri arhelogice din Algeria. 

Prima oprire se face la Timras pentru a vedea picturile rupestre, continuam cu pestera Emroden si apoi cu situl Tiliyen cu alte picturi impresionante. La sfarsitul zilei sosim la marele camp de dune de nisip Erg Amder unde ne instalam tabara de corturi bivouac si luam cina. 

 • Cazare: bivouac in desert  
 • Nivel cazare: tabara de corturi   
 • Mese: mic dejun, pranz, cina 
 • Experiente: o noapte la cort in desertul Sahara 

Dupa micul dejun pregatit de catre gazdele algeriene pornim sa exploram cateva dintre cele mai impresionante locuri din parcul national. Vom vedea regiunea Tekoubaouine cu arcul sau, formatiunile de stanci, picturile si sculpturile rupestre. Pranz in desert si plimbare pe dunele de nisip pentru a admira acest peisaj minunat. 

Dupa-amiaza ne instalam tabara de corturi printre dune pentru a doua noapte la cort in desert. 

 • Cazare: bivouac in desert  
 • Nivel cazare: tabara de corturi   
 • Mese: mic dejun, pranz, cina 
 • Experiente: fotografieaza dunele de nisip si formatiunele de roca de la Tekoubaouine

Dupa micul dejun porim cu masinile catre o alta zona din cadrul parcului national unde ne asteapta un peisaj diferit. Vom ajunge in zona canionului Essendilene, o zona unde amestecul de nisip si stanca sculptata de vant de forme magice. Plimbare pe jos prin canion pentru a vedea acest peisaj magnific. 

Dupa pranz pornim cu masinile inapoi spre Djanet. Sosire in Djanet pentru cina si transfer la aeroport pentru zbor de noapte spre Alger. La sosirea in Alger transfer la hotel pentru cazare. 

 • Cazare: Hotel New Day Algiers 4* sau similar
 • Nivel cazare: superior   
 • Mese: mic dejun, pranz, cina 
 • Experiente: la plimbare prin canionul Essendilene

Aceasta este o zi libera in Alger. Vom putea vizita pe cont propriu orasul, Muzeul Bardo din Alger sau eventual putem face o excursie de jumatate de zi pana la plaja Zeralda. 

Seara cina de ramas bun in Alger. 

 • Cazare: Hotel New Day Algiers 4* sau similar
 • Nivel cazare: superior   
 • Mese: mic dejun, cina 
 • Experiente: la plimbare prin Alger sau la plaja in Zeralda

Transfer la aeroport pentru zbor Turkish Airlines cu plecare la 11.30. Sosire la ora 17.05 in Istanbul pentru o scurta escala sim ai departe spre Bucuresti la ora 19.00. Aterizam in Aeroportul Bucuresti Otopeni la ora 20:20.


Servicii incluse

Costuri

 • Persoana in camera dubla: 2 750 Euro
 • Persoana in camera single: 3 100 Euro 
Cost

Pachetul include

 • Bilete de avion cu Turlish Airlines pe ruta Bucuresti – Oran si Alger - Bucuresti, via Istanbul 
 • Bilete de avion interne pe rutele: 
 • Oran – Constantine via Alger
 • Alger – Djanet – Alger 
 • Toate taxele de aeroport si taxa de bagaje pentru aceste zboruri (bagaj 20 de kg/persoana)
 • 10 nopti de cazare la hoteluri de 3 si 4 stele conform programului
 • 2 nopti de cazare la corturi in Tassili National Park
 • Mese: mic dejun in fiecare zi la hotel 
 • 8 pranzuri
 • 4 cine 
 • Toate transferurile si vizitele specificate in itinerariu cu transport privat
 • Servicii de ghizi locali in limba engleza pe durata intregii excursii 
 • Intrarile la obiective turistice mentionate in program
 • Insotitor de grup din Romania 
 • TVA

Pachetul nu include

 • Taxa de viza Algeria : 60 Euro / persoana 
 • Asigurarea medicala optionala, dar recomandata
 • Asigurarea storno optionala, se incheie in aceeasi zi cu contractul turistic 
 • Alte mese in afara celor mentionate in program
 • Alte excursii si activitati optionale 
 • Bacsisuri pentru soferi si ghizi locali (aproximativ 100 Euro/persoana)
Detalii servicii

Orar de zbor: Turkish Airlines 

 

10.10.2023

Bucuresti 

Istanbul

09:35

11:00

10.10.2023

Istanbul

Oran

13:30

15:30

         

22.10.2023

Alger

Istanbul

11:30

17:05      

22.10.2023

Istanbul

Bucuresti

19:00

20:20

Bilete de avion

Marime grup

 • Grup minim de 10 persoane si grup maxim 15 Persoane.
 • In cazul in care grupul minim nu se realizeaza, excursia se anuleaza sau tariful se recalculeaza. 

Conditii de inscriere

Modalitatea de plata a pachetului este: 

 • Avans de 30% din valoarea excursiei in momentul inscrierii.
 • Plata integrala cu cel tarziu 30 de zile inainte de data plecarii.

 

Conditii de anulare

In cazul in care turistul renunta din vina sa la pachetul de servicii turistice care face obiectul prezentului contract, se vor percepe urmatoarele penalizari:
 

 1. 30% din pretul pachetului de servicii, daca renuntarea se face cu mai mult de 150 de zile calendaristice inainte de data plecarii;
 2.  60% din tariful pachetului de servicii, daca renuntarea se face in intervalul 149 - 90 de zile  calendaristice inainte de data plecarii;
 3. 100% din pretul pachetului de servicii, daca renuntarea se face intr-un interval mai mic de 90 zile inainte de plecare sau pentru neprezentarea la program.

Documente de calatorie

 • Este necesar PASAPORTUL SIMPLU valabil cel putin 6 luni de la data terminarii calatoriei. 

Răsfoiește jurnalul de călător și accesează recomandările noastre

Pe blogul nostru iei parte la popasuri gastronomice exotice, descoperi oferte de neratat și ești transpus
în obiceiurile comunităților locale. Tu ce lifestyle de călător ai?


Galerie foto

Vezi frumusetile locului prin ochii fotografului.

Nou!

Rezerva oferte online, in timp real!

Rezerva acum