Madagascar Adventure

Următoarea plecare: 09.10.2019
Durată circuit
16 zile
2,850 Euro / persoană
Grup: între 15 și 20 persoane
Locuri disponibile: 12
Categorie: Discover
Grad de dificultate: Moderat

Antananarivo – Parcul Național Tsingy – Baobab Avenue – Morondava - Andasibe

Madagascar este a patra insulă ca mărime din lume, un loc cu peisaje spectaculoase, cu o viață sălbatică nemaiîntâlnită în alt colț al planetei (mai mult de trei sferturi dintre speciile de plante și animale se găsesc numai în Madagascar).


Izolarea insulei atât față de continentul african, cât și de cel asiatic a dus la dezvoltarea unui ecosistem unic. Doar aici vom găsi lemuri, fossa – animalul care seamănă cu puma, 90% din speciile de broaște de pe insulă sunt endemice și tot aici trăiesc jumătate din cameolonii de pe întreaga planetă. Nu lipsește din program Baobab Avenue, celebrul peisaj ce atrage turiști din toată lumea.

Madagascar este un paradis al biodiversității, însă pe lângă experiența de a vedea o floră și o faună pe care nu o vom mai vedea în altă parte, explorăm și peisajele culturale din orașe și sate, vedem cum se desfășoară viața localnicilor, ce îndeletnicirile tradiționale au și ne relaxăm pe frumoasele plaje din Morondava.

Experiențe incluse în ofertă

 • Exploram centrul istoric al orasului Antsirabe si ale sale ateliere de broderii in miniatura si ornamente in pietre pretioase
 • Bancuri de nisip, mangrove si stanci impresionante de-al lungul raului Tsiribihina
 • Petreceti o noapte sub cerul instelat, in tabara de corturi de pe maului raului
 • Ne croim drum printre baobabi in Bekopaka cu masini 4x4
 • Trekking prin Parcul National Tsingy de Bemaraha
 • Pregatiti-va aparatele pentru un apus de soare spectaculos in faimosul Baobab Avenue
 • Indri Indri, cea mai mare specie de lemur, ne intampina in Parcul National Mantadia

Itinerariu

Afla ce cuprinde acest circuit.

Plecăm din București la ora 21:40 cu compania aeriană Turkish Airlines și ajungem în Istanbul la ora 23:00 pentru o scurtă escală.

Plecăm din Istanbul la ora 01:55 și ajungem pe aeroportul din Antananarivo, capitala Madagascarului, la ora 14:30. Transfer la hotel, iar restul zilei va fi liberă pentru explorarea orașului. Tana, după cum mai este cunoscută capitala, se află la o altitudine de aproape 1300 de metri și chiar dacă nu există atât de multe magazine, blocuri înalte și alte caracteristici tipice capitalelor, aceasta se laudă cu multă verdeață, aer curat, clădiri coloniale colorate, străduțe înguste și localnici foarte prietenoși.

Cazare la Hotel Belvedere sau similar.

După micul dejun, plecăm spre Antsirabe, al treilea cel mai mare oraș al Madagascarului și cel care înregistrează cele mai scăzute temperaturi de pe insulă. Pe drum ne oprim în Ambatolampy pentru a vizita o mică fabrică de turnătorie unde se realizează vase de aluminiu pentru gătit și ustensile din coarne de Zebu, o specie de bovină originară din sudul Asiei. Acest mic orășel este responsabil de cea mai mare parte a producției de vase de aluminiu de pe întreaga insulă.

Ajungem în Antsirabe unde începem un tur de explorare a centrului istoric, iar apoi vizităm un atelier unde se realizează broderii în miniatură și ornamente în pietre prețioase. Antsirabe se află la intersecția sudului cu vestul insulei, iar această poziție unică a orientat orașul pentru a fi un loc al schimburilor și meșteșugurilor.

Mergem și până în pitorescul sat Betafo aflat la aproximativ 20 de km de oraș, pentru a explora frumoasele dealuri din centrul Madagascarului. Panorama culturilor de orez ce înconjoară satul se află pe lista de propuneri la aderarea Patrimoniului Mondial UNESCO. Pe lângă peisajul cu multe nuanțe de verde, ne vor atrage atenția și multitudinea de căsuțe colorate. Ne întoarcem în Antsirabe pentru cazare.

Cazare la Hotel Vatolahy sau similar.

Astăzi pornim spre Miandrivazo, un mic oraș cunoscut în principal ca fiind punctul de start pentru excursiile cu barca de pe râul Tsiribihina, o aventură în care vom porni și noi a doua zi. Este una dintre cele mai populare activități de pe insulă, chiar dacă aceasta vine și dintr-o necesitate, coasta de vest este puțin accesibilă cu alte mijloace de transport.

Tsiribihina este unul dintre principalele râuri din Madagascar, format din confluența a două râuri din apropierea Miandrivazo, traversează un peisaj extrem de divers în cei 100 de km până ajunge în Canalul Mozambique. Urmează trei zile de explorare a acestui râu.

Cazare la Hotel Princesse Tsiribiniha sau similar.

După micul dejun, transfer la debarcaderul din Masiakampy, de unde începem călătoria pe râul Tsiribihina în aval – o bună ocazie de a vă relaxa și a vă bucura de peisajul atât de schimbător, de la bancuri de nisip și mangrove până la stânci impresionante. Prânzul va fi luat la bordul vasului, iar după-amiază ajungem într-un sector de chei, un bun loc de observare a lemurilor. Seara ne stabilim tabăra de corturi pe malul nisipos al râului mărginit de pădure, pentru că nu puteam să ratăm experiența petrecerii unei nopți sub cerul liber în Madagascar.

Cazare în tabără de corturi.

Mese incluse: mic dejun, prânz, cină.

După micul dejun, ajungem cu barca la o cascadă impresionantă, iar pentru cei mai aventuroși, printr-o plimbare de 30 de minute se poate ajunge la o piscină naturală de o rară frumusețe. Ne continuăm călătoria pe râu și luăm prânzul pe vas. Peisajul începe încet încet să se schimbe, malurile nisipoase devin stâncoase, își fac apariția pădurile, iar panta râului devine mai accentuată, astfel mergem în aval cu o putere mai mare. Este un sector în care trebuie să fim deosebit de atenți pentru a vedea animalele sălbatice, numărul acestora crescând considerabil. De altfel, Tsiribihina înseamnă “scufundare interzisă” în limba malgașă, cel mai probabil datorită crocodililor ce trăiesc în râu.

Trecem și prin satul Berevo, apoi ne instalăm din nou tabara de corturi pe un mal nisipos. Seara localnicii ne pot acompania și se poate organiza o petrecere cu cântece tradiționale ținută în onoarea oaspeților.

Cazare în tabără de corturi.

Mese incluse: mic dejun, prânz, cină.

Ne trezim devreme și ne continuăm deplasarea în aval pe râu. Privirile ne vor fi încântate de apariția primilor baobabi – adevărați copaci ai vieții ce în timpul sezonului umed acumulează un volum imens de apă, cunoscuți pentru faptul că pot trăi chiar și câteva mii de ani. În total există nouă specii de baobabi, dintre care șașe se regăsesc pe teritoriul Madagascarului.

Ajungem în jurul orei 11:00 la Belo Tsiribihina de pe malul stâng al râului, luăm prânzul, apoi ne luăm rămas bun de la barca ce ne-a găzduit trei zile și ne continuăm călătoria cu mașini 4x4 până în Bekopaka.

Cazare la hotel Orchidee de Bemoraha sau similar.

Mese incluse: mic dejun, prânz, cină.

După micul dejun, avem o zi întreagă de trekking prin Parcul Național Tsingy de Bemaraha, celebru datorită peisajului unic al pădurii de piatră, mai exact de calcar. Tunelurile s-au format printr-un proces complex de erodare și modelare a calcarului de către numeroasele precipitații și de cursurile apelor. Datorită condițiilor locale, eroziunea se realizează mai mult pe verticală decât pe orizontală rezultând această pădure dramatică ce seamănă cu niște ace de calcar. Locul este celebru și pentru diversitatea faunei, cel mai des întâlniți fiind lemurii, pe care îi vom putea vedea agățați de vârfurile stâncilor în timp ce ne vom plimba prin labirintul formațiunilor de calcar. Parcul face parte din Patrimoniul Mondial Unesco și găzduiește 11 specii de lemuri.

Numele parcului, “Tsingy” se traduce prin “acolo unde nu se poate merge desculț”, de înțeles datorită vârfurilor ascuțite ale rocilor. Locul este împărțit în Rezervația Naturală Integrată și Parcul Național Bemaraha unde pădurea de piatră se întâlnește în jumătatea vestică cu un peisaj mai familiar - o pădure de foioase.  

Cazare la hotel Orchidee de Bemoraha sau similar.

Mese incluse: mic dejun, prânz tip picnic, cină.

Astăzi continuăm explorarea Parcului Național Tsingy de Bemaraha printr-un traseu de trekking ce ne arată marea diversitate a parcului. Dacă în prima zi am rămas uimiți în fața pădurii de piatră, astăzi descoperim canioane, peșteri, tot felul de formațiuni specifice reliefului carstic, dar și un sat tradițional.

Cazare la hotel Orchidee de Bemoraha sau similar.

Mese incluse: mic dejun, prânz tip picnic, cină.

De dimineață pornim spre Morondava, un oraș de coastă unde ne vom petrece următoarele trei zile, iar pe drum traversăm râul Tsiribihina cu ferry-ul. Ajungem și la faimosul Baobab Avenue – un simbol al Madagascarului și unul dintre cele mai fotografiate locuri de pe insulă, pe care îl vom surprinde și noi la apus. Vom vedea baobabi înalți de 30 de metri, cu un diametru de aproape 10 metri, iar cu vârste de aproape 1000 de ani, se fac demni de titlul arborele național al Madagascarului.

Seara ajungem în Morondava, un mic orășel localizat aproape în pustietate, pe coasta de vest din centrul insulei și este casa unui mare grup de baobabi care în unele locuri formează mini-păduri cu alte specii de arbori și arbuști ce s-au adaptat perioadelor lungi de secetă. În Morondava se găsesc numeroase plaje nisipoase extinse de unde pot fi observate activitățile pescarilor locali care ies pe mare cu mici bărci tradiționale. După ce vom vedea orașul, sugerăm să vă plimbați pe plajă până ajungeți în Betania, un sat pescăresc.

Cazare la hotel Chez Maggie sau similar.

După micul dejun aveți întreaga zi liberă pentru a vă relaxa și explora zona pe cont propriu. Aveți la dispoziție câteva activități opționale:

 • Vizita satului Belo sur Mer, unul dintre locurile de origine a tribului Sakalaya Menabe și un loc foarte popular printre turiștii care ajung în Morondava. Belo sur Mer se află la sud de Morondava, la trei ore de mers cu barca de viteză. Satul este înconjurat de plaje foarte frumoase cu nisip fin presărate în unele locuri cu palmieri. 
 • Explorarea pădurilor de mangrove localizate de-a lungul coastei.
 • Pescuit cu barca cu motor.
 • Un tur al zonei pe o pirogă – o ambarcațiune tradițională, tur ghidat de un pescar local.
 • Vizita Rezervației Kirindy compusă din păduri uscate de foioase, situată la 60 de km în nordul Morondavei. Pădurea deține un record mondial al densității primatelor ce include și cea mai mică primată a lumii: șoarecele lemur. De asemenea, Kirindy este locul ideal pentru a vedea șoarecele săritor uriaș, fossa – cel mai mare prădător din Madagascar, tenrec (o specie similară cu ariciul), păsări și reptile. Majoritatea acestor animale sunt retrase și speriate de prezența umană, dar cu puțin noroc ni se vor arăta pentru câteva fotografii. Flora este și ea foarte diversă și include trei din cele șase specii endemice de baobabi malgași.

Cazare la hotel Chez Maggie sau similar.

În timpul zilei vom avea un transfer spre aeroportul din Morondava pentru zborul intern către Antananarivo. Ziua va fi liberă pentru a explora orașul.

Cazare la Hotel Belvedere sau similar.

După micul dejun plecăm spre Andasibe, un oraș înconjurat de numeroase parcuri și rezervații cu o faună și floră unică. Pe drum ne oprim în Mandraka pentru a vizita un mini parc privat renumit pentru speciile regăsite aici precum reptile, 60 de specii diferite de cameleoni, fluturi etc. În trecut, pe teritoriul parcului se afla o bază de exploatare forestieră, parcul fiind înființat pentru a proteja numărul mare de specii endemice, de a oferi valoare economică și locuri de muncă prin alte proiecte decât cele de inițiale. Activitățile oferite de parc sunt pescuitul, jocuri de aventură, trasee de trekking, locuri pentru picnic și grătar.

Seara ajungem în Andasibe.

Cazare la hotel Feon’ny Ala sau similar.

După micul dejun vizităm Analamazoatra și Parcul Național Mantadia, arii protejate cu o vastă biodiversitate ce include specii rare endemice sau pe cale de dispariție. Aici suntem acasă la Indri Indri, cea mai mare specie de lemur, un animal sacru în Madagascar și pe cale de dispariție datorită defrișărilor și activităților agricole din afara rezervației. Plimbarea prin parc o vom face într-un peisaj plin de orhidee, ferigi și tot felul de specii pe care nu vom avea șansa de a le vedea în alt colț al lumii. Ne întoarcem în Antananarivo.

Cazare la Hotel Belvedere sau similar.

După micul dejun, vizităm Parcul Lemurilor din capitală și apoi plecăm spre aeroport pentru zborul spre casă. La ora 16:00 este programat zborul cu compania aeriană Turkish Airlines.

Ajungem în Istanbul pentru escală la ora 04:45, iar la 07:10 pornim spre București unde vom ajunge la 08:30.


Servicii incluse

 • Persoana in camera dubla: 2850 Euro
 • Persoana in camera single: 3100 Euro

Grup Minim. 

 • Grup minim de 15 persoane.
 • In cazul in care grupul minim nu se realizeaza, excursia se anuleaza sau tariful se recalculeaza. Pentru grup 10-14 pasageri se achita un supliment de 200 Euro/persoana.
Cost

Tariful include:

 • Bilet de avion București – Antananarivo și retur cu Turkish Airlines
 • Bilet de avion intern Morondava – Antananarivo
 • Toate taxele de aeroport
 • 10 nopți de cazare cu mic dejun
 • 2 nopți cazare în tabără de corturi
 • Mese conform programului (5 prânzuri, 5 cine)
 • Transferurile și excursiile menționate în program
 • Însoțitor de grup din partea Explore Travel
 • Ghizi locali vorbitori de limba engleză

Tariful nu include:

 • Taxa de viza: 30 Euro/persoană (se obține de pe aeroport la sosirea în Madagascar)
 • Bacșișul pentru șoferi și ghizi
 • Alte mese în afara celor menționate în program
 • Excursiile opționale
 • Asigurare medicală și asigurare storno a călătoriei
Detalii servicii

09.10.2019: București – Istanbul 21:40 – 23:00

10.10.2019: Istanbul – Antananarivo 01:55 – 14:30

23.10.2019: Antananarivo – Istanbul 16:00 – 04:45

24.10.2019: Istanbul – București 07:10 – 08:30

Bilete de avion
 • 10 nopți de cazare cu mic dejun
 • 2 nopți cazare în tabără de corturi
Cazare
 • 10 mic dejun
 • Mese conform programului (5 prânzuri, 5 cine)
Mese
 • Exploram centrul istoric al orasului Antsirabe si ale sale ateliere de borderii in miniatura si ornamente in pietre pretioase
 • Bancuri de nisip, mangrove si stanci impresionante de-al lungul raului Tsiribihina
 • Petreceti o noapte sub cerul instelat, in tabara de corturi de pe maului raului
 • Ne croim drum printre baobabi in Bekopaka cu masini 4x4
 • Trekking prin Parcul National Tsingy de Bemaraha
 • Pregatiti-va aparatele pentru un apus de soare spectaculos in faimosul Baobab Avenue
 • Indri Indri, cea mai mare specie de lemur, ne intampina in Parcul National Mantadia
Experiente locale

 • avans 50% Euro în momentul înscrierii
 • plata integrală cu cel târziu 30 de zile înainte de data plecării.

În cazul în care turistul renunţă din vina sa la pachetul de servicii turistice care face obiectul prezentului contract, el datorează agenţiei penalizări după cum urmează:

 • 50% din preţul pachetului de servicii, dacă renunţarea se face cu mai mult de 30 de zile calendaristice înainte de data plecării;
 • 75% din preţul pachetului de servicii, dacă renunţarea se face în intervalul 16-30 de zile înainte de data plecării;
 • 100% din preţul pachetului de servicii, dacă renunţarea se face într-un interval mai mic de 16 zile înainte de plecare sau pentru neprezentarea la program.

* Documentele necesare calatoriei: pasaport valabil cel putin 6 luni de la data intoarcerii sau carte de identitate valabila pe perioada calatoriei. Asigurarea medicala nu este obligatorie dar este recomandata. Informatii suplimentare www.politiadefrontiera.ro

* In functie de anumite situatii speciale, programul poate fi modificat de conducatorul de grup, fara insa a aduce prejudicii structurii de baza a programului

* Agentia nu raspunde in cazul refuzului autoritatilor de la punctele de frontiera de a primi turistul pe teritoriul propriu sau de a-i permite sa il paraseasca.

* MINORII trebuie sa indeplineasca conditii speciale pentru a calatori in strainatate. Conform Legii nr 248/20.07.2005, minorii insotiti de ambii parinti trebuie sa indeplineasca aceleasi conditii ca si acestia pentru a calatori in strainatate. In cazul in care unul dintre parinti poarta alt nume decat minorul, este necesara prezentarea certificatului de nastere a minorului *** Minorii insotiti doar de unul dintre parinti trebuie sa prezinte la frontiera romana declaratie notariala de acord a parintelul care NU calatoreste. In cazul parintilor divortati sau decedati, se prezinta hotararea judecatoreasca definitiva prin care minorul este incredintat parintelui impreuna cu care calatoreste, sau dupa caz certificatul de deces *** Minorii incredintati unor adulti, altii decat parintii sau ocrotitorii legali, trebuie sa fie in posesia declaratiilor notariale ale  ambilor parinti, iar adultul imputernicit trebuie sa prezinte certificat de cazier judiciar. Informatii suplimentare www.politiadefrontiera.ro

* Clasificarea pe stele a hotelurilor este cea atribuita oficial de Ministerul Turismului local. Ca atare, facilitatile comune si cele ale camerelor sunt conforme cu standardele locale.


Răsfoiește jurnalul de călător și accesează recomandările noastre

Pe blogul nostru iei parte la popasuri gastronomice exotice, descoperi oferte de neratat și ești transpus
în obiceiurile comunităților locale. Tu ce lifestyle de călător ai?


Galerie foto

Vezi frumusetile locului prin ochii fotografului.

Apus de soare in Madagascar
Lemuri
Cameleon
Femei la rau
Crocodil
Apus de soare
Sosea in Madagascar
Pe rau
Baobabi
Plaja Madagascar
Stanci spectaculoase in Madagascar
Apus