Haideti cu Imperator in Nepal si Mustang

Următoarea plecare: 15.10.2019
Durată circuit
13 zile
2,835 Euro / persoană
Grup: între 10 și 15 persoane
Locuri disponibile: 6
Categorie: Discover, Travel Deals
Grad de dificultate: Greu

Kathmandu - Pokhara si incursiune cu Jeep-uri pana la Lo Manthang / Mustang

Dalai Lama spunea despre vechiul regat Mustang ca este unul dintre putinele locuri din regiunea Himalaya unde spiritul autentic tibetan s-a pastrat nealterat de-a lungul anilor. Dalai Lama traieste acum doar in exil in locuri precum Mustang, care are vechi legaturi istorice si culturale cu Tibet-ul. 

In urma cu 8 ani Nepal era destinatia aleasa pentru prima excursie organizata in colaborare cu Cezar Dumitru, cunoscut pentru blogul sau Imperator Travel si o lunga serie de excursii denumite “Explore with an expert”. Regiunea Himalaya si micul stat nepalez se afla printre favoritele noastre si mereu pe lista pentru viitoare aventuri, mai ales ca exista numeroase trasee de explorat in regiune.


In toamna 2019 vom reveni in Nepal si propunem 3 trasee inedite din care fiecare iubitor de aventura poate alege. 

“Haideti in Nepal si Mustang alaturi de Imperator”este un traseu potrivit pentru iubitorii de aventura si locuri istorice indepartate de civilizatie. Dupa cateva zile in care forfota din Kathmandu o sa va oboseasca si fascineze in acelasi timp veti zbura pana in Pokhara, poarta catre Annapurna si Mustang. De aici va imbarcati in masini 4x4 si porniti intr-o calatorie catre capitala vechiului regat Mustang, Lo Manthang. Superbele peisaje montane din Himalaya, micile sate de munte si cultura tibetana sunt atractiile principale ale acestui traseu pana in Mustang, fost regat independent dar astazi parte din Nepal. Mustang are un statut special si accesul vizitatorile este limitat si reglementat printr-un permis care trebuie platit de fiecare vizitator in valoare de 500 USD. Capitala Lo Manthang a fost fondata in jurul anului 1300 si pana in anul 1992 nu a putut sa fie vizitata de turisti straini. Orasul este plin de manastiri, cladiri din piatra pictate in rosu, portocaliu, alb si negru in contrast cu gri-ul  peisajului montan din jurul sau. Thubchen si Jampa sunt 2 dintre cele mai renumite manastiri  tibetane, construite in secolul 15 si printre atractiile capitalei. 

La intoarcerea din Mustang veti reveni in Pokhara cu masina si apoi in Kathmandu cu avionul, fiind unii dintre putinii turisti care au vizitat Mustang-ul si probabil printre numerosii calatori indragostiti de Nepal, de spititul acestei tari, de nepalezi, de muntii sai si nu in ultimul rand de orasul Kathmandu si atmosfera sa vibranta.  

Experiențe incluse în ofertă

 • Cina traditionala de bun venit in Nepal
 • Plimbare cu ricsa prin Durbar Square in Kathmandu
 • Vizita templului sacru de la Muktinath
 • Urca la Templul Maimutelor pentru un apus de soare
 • Vizita manastirii sapate in stanca de la Luri Gompa
 • Descopera Lo Manthang, capitala vechiului regat Mustang
 • Traversarea unor mici sate si interactiunea cu localnicii din Mustang si satele de munte din Nepal

Itinerariu

Afla ce cuprinde acest circuit.

Plecare de pe Aeroportul Otopeni cu Qatar Airways la ora 00:35. Sosire in Doha la ora 05.20 AM pentru o scurta escala si zbor mai departe spre Nepal la ora 08.15. Sosire in Kathmandu la ora 15.25 si preluare de la aeroport si transfer la hotel. Seara faceti cunostinta cu celebrul cartier Thamel, unde va puteti plimba  printre magazine, tarabe si restaurante si veti intra deja in atmosfera orasului Kathmandu. Seara cina traditionala la un restaurant local cu dansuri nepaleze. 

 

Cazare: hotel 4 stele in Kathmandu in zona Thamel

Nivel cazare: superior

Mese: pe avion si cina la un restaurant local

Experienta: cina traditionala de bun venit 

Dupa micul dejun, porniti intr-un tur al orasului Kathmandu. Descoperiti patrimoniul spiritual al Nepalului intr-un decor de ev mediu, pastrat pana in ziua de azi. Dimineata vizitati sacrul templu de la Pashupatinath unde au loc incinerarile si unde veti vedea cunoscutii saddhu, ascetii hindusi. Veti continua cu imensa stupa Boudhanath si templele budhiste de langa oras. Va veti plimba cu ricsele prin oras si veti vizita Durbar Square si templele din jurul sau. Vom patrunde incet, incet in tainele vietii Nepalului si dupa-amiaza amestecandu-va printre pelerinii budisti si hindusi vizitati Shwayambhunath, numit si Templul Maimutelor, construit in sec. 400-500. Va desfatati cu privelistea superba asupra Vaii Katmandu. Veti cobori incet pe scara spre centrul orasului si vom petrece seara in cartierul Thamel.

Cazare: hotel 4 stele in Kathmandu in zona Thamel

Nivel cazare: superior

Mese: mic dejun 

Experienta: cu ricsa prin Durbar Square si apus de soare la Swayambhunath

Dupa micul dejun transfer la aeroport pentru zbor spre Pokhara, poarta de acces pentru cei care se aventureaza pe piscurile Himalayei. Pokhara, al treilea oras ca marime din Nepal,  este asezat intr-un loc extrem de pitoresc pe malul unui lac. Dupa-amiaza libera pentru plimbare prin Pokhara.  Veti face o plimbare cu barca pe lacul Fewa, veti vedea Pestera Mahendra si cascada Davi. Cazare in Pokhara.

Cazare: hotel 3 stele in Pokhara

Nivel cazare: superior

Mese: mic dejun 

Experienta: plimbare pe malul lacului Fewa din Pokhara 

Imbarcare in masini 4x4 si start al aventurii catre Mustang, vechi regat aflat la granita cu Tibet-ul, astazi o regiune semi-independenta din Nepal si una dintre regiunile in care cultura tibetana s-a pastrat nealterata. Prima parte a drumului pana la Beni traverseaza vai si mici sate pentru ca dupa trecerea de Beni sa inceapa un drum accidentat, in urcare pana la Tatopani. Durata totala a drumului : 5-6 ore.

 

Cazare: pensiune locala in Tatopani

Nivel cazare: basic

Mese: mic dejun, pranz si cina

Experienta: traversarea unor mici sate si interactiunea cu localnicii

Dimineata continuam drumul spre Mustang. Printre atractiile zilei sunt piata locala din Jomsom, Kaligandaki Gorge care este printre cele mai mari strungi din lume, raul Kaligandaki, complexul sacru de la Muktinath cu cele 108 de robinete inchinate lui Vishnu si unde credinciosii se spala cu apa rece de munte. Veti trece pe langa Jal Devi unde veti vedea focul care se aprinde singur (emanatii de gaze), manastirea budhista Jharkot si veti admira superbele privelisti catre muntii Dhaulagiri, Nilgiri si varful Tukuche. Durata totala a drumului: 5-6 ore.

Cazare: pensiune locala in Kagbeni 

Nivel cazare: basic

Mese: mic dejun, pranz si cina

Experienta: vizita templului sacru de la Muktinath

In aceasta dimineata intrati in vechiul regat Mustang. Dupa formalitatile speciale de intrare in regiune si verificarea permisului continuati drumul catre capitala cu oprire peste noapte in Ghami Village.

Printre atractiile zilei se afla Manastirea Kagbeni si scoala budhista, traversarea strungii Kaligandaki, vechi stupe budhiste si scurte opriri in mici sate din Mustang unde veti vedea stilul de viata al localnicilor care traiesc extreme de izolati si la o mare altitudine. Chuksung, Chella si Samar sunt 3 sate pe care le veti traversa si unde veti simti arta si cultura tibetana la fiecare pas, veti opri la o ferma locala unde se cresc iaci, animale folosite in aceasta regiune de munte pentru a ajuta la cararea alimentelor si a materialelor de constructie pentru casele localnicilor. Acest animal este cel mai comun in gospodariile tibetane, carnea de iac fiind foarte apreciata iar laptele de iac este transformat in branza.

Veti ajunge dupa-amiaza in satul Ghami pentru cina si cazare. Durata toatala a drumului: 6 ore

 • Cazare: pensiune locala in satul Ghami
 • Nivel cazare: basic
 • Mese: mic dejun, pranz si cina
 • Experienta: vizita unei ferme locale din Mustang

Dimineata vizita Manastirii Mustang Lo Gager Ghar Gompa, manastirea Charang si Luri Gumpa, manastirea sapata in stanca si care dateaza din secolul 12. Veti vedea mici caravane budhiste, iaci domestici si superbe peisaje alpine pe drumul care duce in Lo Manthang, capitala Mustang-ului. Sosire in jurul pranzului in oras si plimbare printre case, scoli budhiste si micile palate din capitala. Durata toatala a drumului: 3-4 ore

 • Cazare: pensiune locala din Lo Manthang
 • Nivel cazare: basic
 • Mese: mic dejun, pranz si cina
 • Experienta: vizita manastirii sapate in stanca de la Luri Gumpa

Veti petrece aceasta zi in Lo Manthang si veti vizita cateva sate de langa capitala regiunii Mustang. Incepeti dimineata cu o vizita la Manastirea Chossar, urmata de pesterile Khangchuling si Jhong. Continuati cu Manastirea NYFU si apoi plimbarea prin satele Chonnup, Nymagel si Tingkar. Vizita la Manastirea Namgyal unde veti vedea viata calugarilor tibetani intr-o manastire sapata in stanca.

 • Cazare: pensiune locala in Lo Manthang
 • Nivel cazare: basic
 • Mese: mic dejun, pranz si cina
 • Experienta: o zi in Lo Manthang, capitala regiunii Mustang

Dimineata vizita Yara, Ghara si satul Dhi. Traversati din nou raul Kaligandaki in drumul spre staul Chuksung unde veti petrece noaptea. Pe drum veti opri la manastire tibetana si o stupa budhista. Durata totala a drumului: 6 ore 

 • Cazare: pensiune loacala in Chuksung
 • Nivel cazare: basic
 • Mese: mic dejun, pranz si cina

Continuati drumul inapoi spre Pokhara prin acest peisaj alpin deosebit. Scurte opriri in Kagbeni si din nou la piata locala din Jomsom. Durata toatala a drumului: 5 ore

 • Cazare: pensiune loacala in Kalopani
 • Nivel cazare: basic
 • Mese: mic dejun, pranz si cina
 • Experienta: vizita piata locala din Jomsom

Ultima zi cu masinile 4x4 va aduce inapoi in Pokhara. Veti traversa mai multe sate nepaleze, veti opri la piata locala din Beni si veti interactiona cu populatia din aceste sate. Modul de viata simplu din aceste sate si simplitatea si onestitatea vietii de aici va vor impresiona si sigur va vor face sa indragiti Nepal-ul foarte mult. Seara libera pentru odihna la hotelul din Pokhara.

Durata toatala a drumului: 6 ore

 • Cazare: hotel 3 stele in Pokhara
 • Nivel cazare: superior
 • Mese: mic dejun si pranz
 • Experienta: interactiune cu localnicii in satele de pe drum

Dimineata transfer la aeroport pentru zbor spre Kathmandu. Sosire in capitala Nepalului si transfer la hotel. Dupa-amiaza libera in Kathmandu pentru ultimele cumparaturi, plimbari prin Thamel. Seara cina la un restaurant local pentru intreg grupul, ocazie foarte buna de a schimba ultimele impresii despre aceasta aventura.

 • Cazare: hotel 4 stele in Kathmandu
 • Nivel cazare: superior
 • Mese: mic dejun si cina
 • Experienta: seara de ramas bun in Kathmandu

Transfer la aeroport pentru imbarcare pe zborul companiei Qatar Airways spre Doha cu decolare la ora 11:40. Sosire in Doha la ora 14:50 pentru escala. Plecare spre Bucuresti la ora 16:10 si aterizare pe aeroportul Otopeni la ora 20:30.

×Inchide

Servicii incluse

 • Persoana in camera dubla: 2.835 Euro
 • Supliment persoana in camera single: 250 Euro.

 

Marime grup

 • Grup minimde 10 persoane.Grup maxim de 15 Persoane
 • In cazul in care grupul minim nu se realizeaza, excursia se anuleaza sau tariful se recalculeaza. 

Acest grup este insotit de Cezar Dumitru. 

Cezar Dumitru este unul dintre cei mai renumiți blogeri de travel din România, având dezvoltat site-ul www.imperatortravel.ro din anul 2009. A călătorit până acum în 123 de țări și toate călătoriile sale sunt relatate pe blogul său. Rolul lui Cezar Dumitru este acela de promovare a destinațiilor și a programelor Explore Travel fiind un colaborator Explore Travel și totodată, în cazul unor programe, are și rolul de a însoți grupul de turiști. Cezar Dumitru nu este un ghid turistic. Grupul va beneficia de ghizi locali de limba engleză, iar rolul lui Cezar Dumitru în excursiile pe care le însoțește este acela de a relata de la fața locului despre locurile vizitate și de a strânge informații și material foto-video pentru promovarea destinației și a programului pe viitor. 

Cost

Pachetul include

 • Bilete de avion cu Qatar Airways pe ruta Bucuresti – Kathmandu si retur, via Doha
 • Bilete de avion Kathmandu – Pokhara si retur cu o companie locala 
 • Toate taxele de aeroport si taxa de bagaje pentru aceste zboruri
 • Permisul de acces in Mustang 
 • 05 nopti de cazare la hoteluri de 3* si 4* in Kathmandu si Pokhara 
 • 07 nopti de cazare in pensiuni locale din Nepal si Mustang in camera duble insa fara baie proprie
 • Mese: mic dejun in Kathmandu si Pokhara , pensiune completa (mic dejun, pranz si cina) pe durata calatoriei in Mustang si 2 cine in Kathmandu 
 • Experiente locale:
  • Cina traditionala de bun venit in Nepal insotita de dansuri locale  
  • Plimbare cu ricsa prin Durbar Square in Kathmandu 
  • Admira un apus de soare de la Templul Maimutelor 
  • Vizita templului sacru de la Muktinath 
  • Vizita manastirii sapate in stanca de la Luri Gumpa
  • Descopera Lo Manthang, capitala vechiului regat Mustang si unul dintre putinele locuri unde poti intalni cultura tibetana autentica 
  • Traversarea unor mici sate si interactiunea cu localnicii din Mustang si satele de munte din Nepal
 • Toate transferurile si vizitele incluse in itinerariu cu transport privat : masini 4X4 pe durata excursiei in Mustang si microbuz in Kathmandu si Pokhara
 • Servicii de ghizi locali in limba engleza pe durata excursiilor
 • Intrarile la obiective turistice mentionate in program
 • Insotitor de grup din partea Explore Travel : Cezar Dumitru 
 • TVA

Pachetul nu include

 • Taxa de viza Nepal: 25 USD/persoana (se obtine pe aeroport la sosirea in Nepal)
 • Asigurarea medicala obligatorie 
 • Asigurarea storno optionala, se incheie in aceeasi zi cu contractul turistic 
 • Alte mese in afara celor mentionate in program
 • Alte excursii si activitati optionale 
 • Bacsisul pentru ghizii si soferii locali 
Detalii servicii

Orar de zbor: Qatar Airways

15.10.2019

Bucuresti

Doha

00:35

05:20

15.10.2019

Doha

Kathmandu

08:15

15:25

         

27.10.2019

Kathmandu

Doha

11:40

14:50

27.10.2019

Doha

Bucuresti

16:10

20:30

Bilete de avion
 • 05 nopti de cazare la hoteluri de 3* si 4* in Kathmandu si Pokhara : 3 nopti in Kathmandu la Hotel Dom Himalaya 4* sau similar si 2 nopti in Pokhara la Hotel Kuti Resort 4* sau similar
 • 07 nopti de cazare in pensiuni locale din Nepal si Mustang in camera duble insa fara baie proprie
Cazare
 • Mic dejun in fiecare zi 
 • Pensiune complet (mic ejun, pranz si cina) pe durata excursiei in Mustang de 8 zile / 7 nopti 
 • 2 cine in Kathmandu 
Mese
 • Cina traditionala de bun venit in Nepal insotita de dansuri locale  
 • Plimbare cu risca prin Durbar Square in Kathmandu 
 • Admira un apus de soare de la Templul Maimutelor 
 • Vizita templului sacru de la Muktinath 
 • Vizita manastirii sapate in stanca de la Luri Gumpa
 • Descopera Lo Manthang, capitala vechiului regat Mustang si unul dintre putinele locuri unde poti intalni cultura tibetana autentica 
 • Traversarea unor mici sate si interactiunea cu localnicii din Mustang si satele de munte din Nepal
Experiente locale

In cazul in care grupul minim nu se realizeaza, excursia se anuleaza sau tariful se recalculeaza. Acest grup este insotit de Cezar Dumitru. 

Modalitatea de plata a pachetului este: 

 • Avans de 50% din valoarea excursiei in momentul inscrierii.
 • Plata integrala cu cel tarziu 30 de zile inainte de data plecarii.

Acte necesare pentru obtinerea vizei de Nepal si a permisului de acces in Mustang 

 • PASAPORTUL ELECTRONIC SAU PASAPORTUL SIMPLU valabil cel putin 6 luni de la data terminarii calatoriei. Nu se accepta pasaportul temporar. Va rugam sa va asigurati ca documentele de calatorie nu prezinta urme de deterioare a elementelor de siguranta si ca aveti 2 pagini libere pentru aplicarea stampilei. 
 • 1 fotografie in digital color
 • Copie electronica in format PDF dupa prima pagina a pasaportului cu detalii personale

In cazul in care turistul renunta din vina sa la pachetul de servicii turistice care face obiectul prezentului contract, se vor percepe urmatoarele penalizari:

 1. 30%din pretul pachetului de servicii, daca renuntarea se face din momentul inscrierii pana cu 46 de zile calendaristice inainte de data plecarii;
 2. 50%din tariful pachetului de servicii, daca renuntarea se face in intervalul 45 - 30 de zile  calendaristice inainte de data plecarii;
 3. 100%din pretul pachetului de servicii, daca renuntarea se face intr-un interval mai mic de 30 zile inainte de plecare sau pentru neprezentarea la program.

Documente de calatorie

 • Este necesar PASAPORTUL ELECTRONIC SAU PASAPORTUL SIMPLU valabil cel putin 6 luni de la data terminarii calatoriei. Nu se accepta pasaportul temporar.
 • Va rugam sa va asigurati ca documentele de calatorie nu prezinta urme de deterioare a elementelor de siguranta si ca aveti 2 pagini libere pentru aplicarea stampilei de intrare. 
 • Clasificarea pe stele a unitatilor de cazare este cea atribuita de oficialitatile de resort locale.
 • Hotelurile nominalizate in program pot suferi modificari pana la data plecarii, in functie de conditiile specifice care pot aparea intre momentul publicarii programului si data plecarii. Daca aceste schimbari sunt impuse de furnizorul local, intotdeauna se vor oferi hoteluri similare ca locatie/confort. 
 • Pe durata excursiei in Mustang cazarea se face la pensiuni locale in camera duble insa fara baie proprie.
 • Distributia si tipul camerelor la hoteluri se face de catre receptiile acestora; detaliile legate de amplasarea, aspectul camerei sau orice cerinta speciala a pasagerului se rezolva direct la receptia hotelului (in functie de disponibilitati). 
 • Majoritatea hotelurilor nu detin camere triple. In unele hoteluri se pot confirma la cerere camere duble cu pat suplimentar, in functie de disponibilitate. Patul suplimentar poate fi un pat pliant, un fotoliu pat, o canapea extensibila, etc.
 • Pentru anumite facilitati din hotel sau din camera, hotelierul poate solicita taxe suplimentare (seif, minibar, internet, etc.); in momentul sosirii la hotel solicitati receptionerului sa va informeze cu exactitate asupra lor. 
 • La plecare, clientii sunt rugati sa respecte cu strictete ora de plecare din hotel catre aeroport anuntata de reprezentantul agentiei Explore Travel si inainte de predarea cheilor la receptia hotelului sa achite toate cheltuielile suplimentare efectuate pe perioada sejurului.

Răsfoiește jurnalul de călător și accesează recomandările noastre

Pe blogul nostru iei parte la popasuri gastronomice exotice, descoperi oferte de neratat și ești transpus
în obiceiurile comunităților locale. Tu ce lifestyle de călător ai?


Galerie foto

Vezi frumusetile locului prin ochii fotografului.

Circuit Mustang - Lo Manthang
Circuit Nepal si Mustang alaturi de Imperator și Explore Travel
Nepal travelling
Circuit Nepal si Mustang alturi de Imperator și Explore Travel