Explorează Oman în jeep

Durată circuit
Categorie: Discover, Travel Deals
Grad de dificultate: Usor

Explorează Oman-ul în jeep

Apus de soare în deșert sau forța unui bolid 4x4. Un basm din ”O mie și una de nopți” sau o poveste urbană. Marele Canion alături de oaze cu apa turcoaz.


Sate arhaice cu case de lut sau fortărețe și castele semețe, ce strălucesc în soare. Miros de portocali înfloriți, santal or arbori de tămâie sau iz de nisip uscat, ce te învăluie. Întindere neatinsă de nisip alb or roșu sau grote cu ape limpezi, azurii. Oman - contraste și diversitate. Un colț de cultură arabă, ce prețuiește deopotrivă trecutul și viitorul. Explorează Oman, gustă din experiența arabă învăluită în mister și plină de contraste, într-un circuit cu adrenalină, în convoi de jeep-uri 4x4!

Experiențe incluse în ofertă

 • O zi plină de adrenalină în Marele Canion
 • Răsărit în deșertul Wahiba, oaze cu piscine naturale, orașul Sur
 • Prânzul într-un restaurant tradițional
 • Croazieră pe mare pentru observarea delfinilor

Itinerariu

Afla ce cuprinde acest circuit.

Drumul spre Sultanatul Oman. Plecare seara din București, cu zborul Companiei Fly Dubai la ora 22:45. Sosire la 05:35 în Dubai pentru o scurtă escală.

Drumul spre Oman, zbor cu plecare la ora 07:10 și sosire în Muscat la ora 08:20. Prima dimineață arabă aduce forfota orașului-port Muscat, capitala Sultanatului Oman, unde vechiul și noul coexistă într-un mod extrem de firesc. Scăldat de apele Golfului Oman, orașul de aproximativ 600.000 locuitori, păstrează stilul unitar arhitectural tipic culturii arabe (nici urma de vreun zgârie-nori), dar are și șosele largi, specifice civilizației occidentale.

Orașul găzduiește Marea Moschee a Sultanului Qaboos, reper arhitectural al lumii arabe, ce a fost construită timp de șase ani (în urma unui concurs de design), are o suprafață de 40.000 mp., și poate primi până la 20.000 de credincioși. Clădirea adăpostește și o impresionantă bibliotecă, cu peste 20.000 cărți. Lăsați-vă purtați de frumusețea elementelelor Orientului apropiat: picturile domului cu arabescurile albastre și aurii, zecile de minareturi, covorul imens de mătase (țesut manual, dintr-o singură piesă, cântărește 21 tone, realizat din 28 culori obținute prin procedee tradiționale, naturale, a durat 4 ani realizarea sa, este o adevarată operă de artă), candelabrul imens cu cristale Swarovski, detaliile elementelor sculptate în lemn sau picturile vitraliilor. Nu fiți surprinși dacă femeile omane vă oferă curmale sau cafea cu cardamon, conform obiceiului locului.

Drumul spre Barka e străjuit de unul dintre cele mai spectaculoase cetăți din Oman, Fortul Nakhal. Construit cu rol de apărare, în vârful unei stânci (pe o fundație veche, pre islamică), fortul urmează liniile naturale, neregulate, ale reliefului, contopindu-se în peisaj. În apropiere, o să descoperim o oază de verdeață, izvoarele termale din Al Thowarah unde curmali semeți străjuiesc apa cristalină, bogată în minerale. Înainte să ajungem la Barka, prinde bine un popas, cât să facem o fotografie la Castelul Al Hazm, cu silueta sa plină de personalitate, în culori strălucitoare alb-crem.

Cultură tradițională, sate arabe. Începe aventura, ne îmbarcăm în jeep-uri și pornim convoiul de mașini 4x4 spre munte. Spectaculosul ținut Wadi Bani Awf, cu stâncile sale abrupte, cu traseul on-road și off-road prin pământul roșiatic, începe să contureze magia ținutului Oman. Pe drum, sate mici risipite ici-colo și văi pline cu verdeață. Brusc, după o stâncă, rasare un sat ca din basme, un pâlc de case tradiționale, Bilad Sayt, unul dintre cele mai pitorești din Oman.

Magia continuă și, la scurtă distanță, o altă așezare plină de farmec, orașul Al Hamra vechi de 400 ani, cu căsuțele sale scunde din lut, ca într-o îmbrățișare: de o parte palmieri, de cealaltă stânci. În satul Misfat Al Abriyeen sunt multe canale care aduc apa din munte - celebrele sisteme de irigație Aflaj, vechi de 5000 ani în regiune (recunoscute ca valoare culturală în Patrimoniul Unesco) pe care localnicii le utilizează și astăzi, pentru a-și uda plantațiile.

O zi plină de adrenalină în Marele Canion: stânci imense, abrupte, se clădesc pe verticală straturi-straturi, lângă hăuri adânci, amețitoare. Ascensiunea continuă până la cel mai înalt vârf al Muntelui Soare, Jebel Shams (3009 m), celebru pentru priveliștea panoramică spactaculoasă asupra Marelui Canion al Arabiei, Wadi Ghul. Vânt șuierător de înălțimi iți umple timpanele și cât vezi cu ochii stânci năvalnice și păsări răpitoare ce taie zarea, între cer și pământ. Aflat la confluența a trei continente (Europa, Africa și Asia) Omanul este foarte bine plasat pe traseele de migrație a păsărilor, asta îl face o locație specială pentru birdwatching.

Un răgaz pentru câteva fotografii la Fortificatia Bahla (monument recunoscut in Patrimoniul Unesco), cel mai vechi fort al țării, construit în secolele 12-15 de un trib care controla comerțul cu smirna în epoca medievală. Urmează o altă mostră de artă islamică, Castelul Jabreen, construit în 1675, pe timp de pace, de Imam Bel’arab bin Sultan (fiul Sultanului Imam Sultan bin Saif Al Yarubi, cel care a reușit să elibereze Omanul de sub ocupația portugheză) a fost un important centru pentru studiul astrologiei, medicinei și legilor islamului. Pe înserat ajungem în Nizwa.

Peisaj urban apoi Marele Deșert Wahiba, cât vezi cu ochii! Înconjurată de munți, Nizwa, fosta capitală în timpul dinastiei Julandra, a devenit un punct de referință al Omanului, cu clădirile sale istorice și fortul impozant. Fortul Nizwa este dovada statutului important, atât politic cât și cultural, pe care l-a deținut orașul pe vremea când era capitală. Punct strategic în apărarea orașului, în interiorul fortului pot fi observate închisori, gropi - capcană și numeroase creneluri.

Cultura traditionala, sate arabe in ziduri. Orasul este faimos si pentru bijuteriile din argint si pumnalele traditionale “Khanjars” lucrate manual (simbol national al Omanului, acestea erau purtate de barbati la diverse ceremonii, fiind un simbol al barbatiei si al vitejiei), care se gasesc in Nizwa Souq, o piata cu multe suveniruri arabesti. Lasam in urma orasul si o luam catre Ibra, care ne poarta spre desertul Wahiba. Aici peisajul se transforma, ai impresia ca ai ajuns la capatul lumii. Intinderi de nisip imense, de pana la 200 m inaltime, intr-o continua transformare, modelate de vant. Adrenalina atinge aici alte cote, cu masinile puternice 4 x 4 pe dunele de nisip rosii sau poate cu reflexe aurii sau alb stralucitor. Iar flora si fauna specifica, intregeste atmosfera speciala. Ca in basmele din O mie si una de nopti, ici-colo, in pustietate, vezi convoaie de nomazi sau beduini pe camile. Noptile in desert au un farmec aparte, franturi de basm: cer ireal, impodobit cu mii de stele luminoase ce vegheaza linistea noptii. Ramanem in basm, inoptam in mijlocul desertului.

Răsărit în deșertul Wahiba, oaze cu piscine naturale, orașul Sur! Matinalii se pot bucura de un răsărit special de soare, pe întinderea nesfârșită de nisip. După spectacolul dunelor de nisip mișcătoare ajungem, în contrast, la oazele de verdeață cu piscine naturale cu apă turcoise, unul dintre cele mai frumoase wadi din Oman, Wadi Bani Khalid. Mai departe, drumul via Al Kamil până la Sur, de-a lungul coastei, îți taie respirația cu farmecul său. Orașul de coastă Sur, aflat pe marile rute navale dintre Europa, Peninsula Arabă, India, Asia și Africa, a jucat un rol important în activitatea comercială maritimă din Oceanul Indian, Marea Arabiei și Marea Omanului. Presărat cu monumente antice, cu străzi înguste precum un labirint, case cu uși cioplite în lemn și ferestre rotunjite în stil arăbesc, orașul este faimos pentru tradiția în constructiile navale, care se păstrează și astăzi.

Cu o istorie foarte veche (încă din sec VI făcea negoț cu Africa de est), orașul Sur este recunoscut pentru construirea vaselor de lemn. Vizita la fabrica de ambarcațiuni este dovada grăitoare că bărcile de tip dhow-uri rezistă în timp, folosind metode tradiționale de asamblare.

Nu e timp de zăbovit, vom admira mai departe și minunile naturii din drumul către Muscat – plajele cu nisip alb, Fins Beach apoi groapa/ dolina Bimmah, formată natural prin surparea rocilor solubile, lăsând la iveală apa limpede de culoare turcoaz. Urmată de oaza de verdeață, Wadi Tiwi, diferită față de cele vizitate anterior - stâncile înalte pornesc direct din apa clară, iar palmierii inundă împrejurimile cu verde, mult verde. Pe înserat sosim în Muscat.

 • Cazare la hotel Al Falaj sau similar.
 • Mese incluse: mic dejun.

Orașul-capitală Muscat ne prezintă câteva dintre frumusețile sale: Royal Opera House (într-un stil arăbesc contemporan, clădirea impunătoare a fost dată în folosință în 2011), Piața Muttrah extrem de bine conservată (cu obiecte tradiționale, bijuterii etc.) După prânzul într-un restaurant tradițional, urmează o oprire la Palatul Sultanului, Al Alam Palace. Înconjurat de două forturi impresionante, Mirani și Jalali, construite în secolul XVI de către portughezi, în timpul cuceririi orașelor de pe coastă. Itinerariul continuă cu Muzeul Național ce pune în valoare patrimoniul cultural al Omanului, astfel încât valorile sale să fie transmise peste generații. După prânz, timp liber (fiecare îți organizează individual programul).

 • Cazare la hotel Al Falaj sau similar.
 • Mese incluse: mic dejun și prânz

Timp liber sau opțional, croaziera pe mare pentru observarea delfinilor. Detalii excursie opțională: întâlnire la Marina Bandar la 07:45, ne urcăm în bărci rapide pentru a
observa delfinii în habitatul lor natural. Sociabili, inteligenți și jucăuși, delfinii nu au nevoie de nicio prezentare. Specialiștii oferă șanse de 80% de apariție în larg a frumoaselor mamifere, însă priveliștea oferită de coasta Muscatului este 100% plină de farmec.

 • Cazare la hotel Al Falaj sau similar.
 • Mese incluse: mic dejun.

Transfer la aeroport pentru zborul spre București. Îmbarcare la ora 12:55 pe zborul Companiei Fly Dubai cu destinația Dubai. Sosire în Dubai la 14:00, iar la ora 18:20 ne îmbarcăm pe zborul cu destinația București. Aterizare la 21:50.

 • Mese incluse: mic dejun.
×Inchide

Servicii incluse

 • Persoană în cameră dublă: 1.900 Euro
 • Persoană în cameră single: 2.300 Euro

Grup minim de 10 persoane. În cazul în care grupul minim nu se realizează, excursia se anulează sau tariful se recalculează.

Cost

Pachetul include:

 • Bilete de avion compania Fly Dubai pe ruta București – Muscat/ Muscat – București, via Dubai, cu loc prealocat și un bagaj de cală (1 piesă) inclus, de 20 kg.
 • Toate taxele de aeroport
 • 8 nopți cazare cu mic dejun inclus la hoteluri de 3* si 4*, astfel:
  • 1 noapte în Barka, hotel Al Nahda sau similar
  • 1 noapte în Jebel Shams, Sama Heights Resort sau similar
  • 1 noapte în Nizwa, hotel Al Diyar sau similar
  • 1 noapte în desertul Wahiba, Arabian Oryx Camp sau similar
  • 1 noapte în Sur, hotel Sur Plaza sau similar
  • 3 nopti în Muscat, hotel Al Falaj sau similar
 • 1 prânz
 • 3 cine
 • Transferuri aeroport – hotel – aeroport
 • Transferuri și vizite conform programului cu ghizi locali vorbitori de limba engleză
 • 5 zile (ziua 3 - ziua 7) transport cu mașini 4X4 cu maxim 4 persoane/vehicul + șofer
 • Taxele de intrare la obiectivele menționate in itinerariu
 • Taxa de viză electronică

Pachetul nu include:

 • Asigurarea medicală obligatorie și asigurarea storno a călătoriei opțională
 • Masa în avion
 • Alte mese în afara celor menționate în program
 • Băuturi în timpul meselor
 • Bacșișul pentru ghizi și șofer
 • Excursiile opționale
Detalii servicii

29.11.2019

București – Dubai 22:45 – 05:35 (30.11.2019)

30.11.2019

Dubai – Muscat 07:10 – 08:20

08.12.2019

Muscat – Dubai 12:55 – 14:00
Dubai – Bucuresti 18:20 – 21:50

Bilete de avion

8 nopți cazare cu mic dejun inclus la hoteluri de 3* și 4*, astfel:

 • 1 noapte în Barka, hotel Al Nahda sau similar
 • 1 noapte în Jebel Shams, Sama Heights Resort sau similar
 • 1 noapte în Nizwa, hotel Al Diyar sau similar
 • 1 noapte în desertul Wahiba, Arabian Oryx Camp sau similar
 • 1 noapte în Sur, hotel Sur Plaza sau similar
 • 3 nopți în Muscat, hotel Al Falaj sau similar
Cazare

5 zile (ziua 3 - ziua 7) transport cu mașini 4X4

1 noapte în deșertul Wahiba, Arabian Oryx Camp sau similar

Experiente locale

8 nopți cazare cu mic dejun inclus

1 prânz, 3 cine

Mese

În funcție de anumite situații speciale, programul poate fi modificat de conducătorul de grup, fără însă a aduce prejudicii structurii de bază a programului. În cazul în care grupul minim nu se realizează, excursia se anulează sau tariful se recalculează.

Modalitatea de plată a pachetului este:

 • Avans de 50% din valoarea excursiei în momentul înscrierii.
 • Plata integrală cu cel târziu 30 de zile înainte de data plecării.

În cazul în care turistul renunță din vina sa la pachetul de servicii turistice care face obiectul prezentului contract, se vor percepe următoarele penalizări:
a) 30 % din tariful pachetului de servicii, dacă renunțarea se face în intervalul 45 - 30 de zile calendaristice înainte de data plecării;
b) 70 % din tariful pachetului de servicii, dacă renunțarea se face în intervalul 16-29 de zile înainte de data plecării;
c) 100 % din prețul pachetului de servicii, dacă renunțarea se face într-un interval mai mic de 15 zile înainte de plecare sau pentru neprezentarea la program.

 • Conform noilor proceduri, începând cu 20.03.2018 viza de Oman este electronică și se obține în avans.
 • Este necesar pașaportul electronic sau pașaportul simplu valabil cel puțin 6 luni de la data terminării călătoriei. Nu se acceptă pașaportul temporar.
 • În funcție de anumite situații speciale, programul poate fi modificat de conducătorul de grup, fără însă a aduce prejudicii structurii de bază a programului.
 • Agenția nu răspunde în cazul refuzului autorităților de la punctele de frontieră.

Documente pentru minori:

 • MINORII trebuie să îndeplinească condiții speciale pentru a călători în străinătate. Conform Legii nr. 248/20.07.2005, minorii însoțiți de ambii părinți trebuie să îndeplinească aceleași condiții ca și aceștia pentru a călători în străinătate. În cazul în care unul dintre părinți poartă alt nume decât minorul, este necesară prezentarea certificatului de naștere a minorului
 • Minorii însoțiți doar de unul dintre părinți trebuie să prezinte la frontiera română declarație notarială de acord a părintelul care NU călătorește. În cazul părinților divorțați sau decedați, se prezintă hotărârea judecătorească definitivă prin care minorul este încredințat părintelui împreună cu care călătorește, sau după caz certificatul de deces
 • Minorii încredințați unor adulți, alții decât părinții sau ocrotitorii legali, trebuie să fie în posesia declarațiilor notariale ale ambilor părinți, iar adultul împuternicit trebuie să prezinte certificat de cazier judiciar. Informații suplimentare: www.politiadefrontiera.ro.

Clasificarea pe stele a hotelurilor este cea atribuită oficial de Ministerul Turismului local. Ca atare, facilitățile comune și cele ale camerelor sunt conforme cu standardele locale.


Răsfoiește jurnalul de călător și accesează recomandările noastre

Pe blogul nostru iei parte la popasuri gastronomice exotice, descoperi oferte de neratat și ești transpus
în obiceiurile comunităților locale. Tu ce lifestyle de călător ai?


Galerie foto

Vezi frumusetile locului prin ochii fotografului.

Cele mai bune plaje din Oman
Golfuri cu fiorduri în Oman
Principalele puncte de atracție în Oman
desert