Explore Namibia

Următoarea plecare: 01.05.2021
Durata circuit
13 zile
3,550 Euro / persoană
Grup: între 6 și 12 persoane
Locuri disponibile: 8
Categorie: Discover
Grad de dificultate: Moderat

Etosha - Daramaland - Swakopmund - Sossusvlei - Windhoek

Intinsa intre desertul Kalahari si Oceanul Atlantic, Namibia se bucura de un potențial vast, fiind si una dintre cele mai tinere tari din Africa. In plus fata de o diversitate uimitoare de culturi si origini nationale, Namibia este visul oricarui calator iubitor de natura si se mandreste cu peisaje marine salbatice, munti accidentati, deserturi singurantice, fauna salbatica foarte bogata, orase coloniale si o infrastructura excelenta. Este tot ce isi poate dori un iubitor de calatorii de la o destinatie, dupa o perioada in care multe destinatii au fost inchise si turismul a fost puternic afectat.

Namibia este o tara intinsa, chiar si dupa standardele africane, avand o suprafata aproape dubla decat California si de aproape patru ori mai mare decat Romania, dar cu o populatie de doar doua milioane de locuitori. Asta face ca Namibia sa fie una dintre tarile cu cea mai mica densitate a populatiei, insa este un teritoriu populat din antichitate, dovedit de impresionantele vestigii ale trecutului geologic indepartat al Pamantului. Redeschisa turismului din toamna anului 2020, Namibia este una dintre cele mai sigure destinatii din Africa si recomandata ca una dintre destinatiile anului 2021.  


Incepem circuitul prin Namibia cu o vizita a Fundatiei AfriCat pentru a vedea programul lor de conservare a felinelor inainte de a petrece 2 zile in Etosha National Park, cel mai important Parc National al tarii si unul dintre cele mai importante din Africa unde vom explora doua parti diferite ale parcului. Vom continua cu Damaraland, un tinut plin de diversitate in care nu ratam o vizita la un sat Himba pentru a afla cate ceva despre bosimani si pentru a lua contact cu acesti oameni ai desertului, considerati cei mai vechi oameni de pe Pamant sau monumentele UNESCO de la Twylfelfontein.

Urmatoarea oprire este pe Coasta Skeleton, una dintre cele mai spectaculoase zone din Namibia si foarte ofertanta pentru iubitorii de aventura. Incheiem cu Desertul Namib, considerat cel mai batran din lume si care se intinde pe teritoriul Namibiei si partial in Angola si Africa de Sud. Acest teritoriu arid reprezinta, intr-un mod surprinzator, habitat pentru numeroase specii de plante si animale, unele fiind gasite doar aici. Peisajul de la Sossuvlei, un lac uscat inconjurat de dunele rosii de nisip este emblematic pentru Namibia si va reprezenta o provocare pentru fotografi la fel cum va fi si cerul instelat de deasupra desertului.

Itinerariul prin Namibia este experienta completa, gandita in asa fel incat sa descoperim unele dintre cele mai spectaculoase si salbatice zone ale Africii, intr-un cadru cat mai relaxat si mai autentic. Vom calatori alaturi de un ghid local din Namibia la bordul unei masini speciale de safari in care sunt maxim 8 persoane alaturi de ghid. Cazarile sunt atent selectionate pentru a completa experienta cu un farmec local si pentru a include confort, lux si aventura in aceasta excursie. Micul dejun si cina sunt incluse pe toata durata excursiei alaturi de toate intrarile la obiective, parcuri, atractii. Vom avea 12 zile pline de aventura intr-un grup restrans si vom strange amintiri de neuitat alaturi de mii de poze cu salbaticia si frumusetea Africii.

Experiențe incluse în ofertă

 • Vizita la Fundatia AfriCat, admira felinele africane si afla mai mult despre programul de conservare
 • Safari in Parcul National Etosha
 • Viziteaza un sat al populatiei Himba si descopera traditiile acestui popor de bosimani
 • Fotografieaza focile si delfinii pe Coasta Skeleton
 • Viziteaza monumentelel UNESCO de la Twyfelfontein

Itinerariu

Afla ce cuprinde acest circuit.

Plecare de pe Aeroportul Otopeni cu o cursa Qatar Airways la ora 18:40 si aterizare pe aeroportul din Doha la ora 23:12. Scurta escala in Doha si zbor mai departe spre Namibia cu plecare la ora 02.15. Se calatoreste pe timpul noptii.

Dupa un zbor de 9 ore si 25 de minute se ajunge in Windhoek, capitala Namibiei. Sosire la ora locala 10.40 si intalnire cu ghidul local, imbarcare in masina si plecare catre Parcul National Etosha cu oprire in zona Otjiwarongo, la jumatatea distantei intre Windhoek si Parcul National Etosha. Sosire dupa-amiaza la Otjiwa Lodge unde ne cazam si ne relaxam la piscina sau in gradina dupa lungul drum.

Cina si cazare la Otjiwa Lodge, iar seara optional putem face o plimbare cu masina in cautarea pradatorilor de noapte.

Cazare: Otjiwa Lodge 4*

Nivel cazare: Lodge

Mese: mic dejun in avion si cina

Experienta: cina de bun venit in Namibia

Dimineata vizitam faimoasa Fundatie AfriCat. Okonjima este un sanctuar pentru animale salbatice fondat in 1991 si dedicate cresterii gradului de constientizare a conservarii habitatului natural al marilor feline din Africa, in special leopardul si ghepardul. Aici este cel mai mare program de salvare si reintegrare in salbaticie a gheparzilor si leoparzilor din lume. Vom vizita facilitatile centrului, vom vedea o parte dintre frumoasele feline si vom porni spre Parcul National Etosha.

Dupa-amiaza avem programat primul safari in Parcul National Etosha inainte de cina in partea de Est a parcului. Cina si cazare la Mushara Lodge.

Cazare: Mushara Lodge    

Nivel cazare: safari lodge

Mese: mic dejun si cina

Experienta: vizita Fundatiei AfriCat

Zi plina pentru safari in Etosha National Park care are o suprafata de 22 270 de km patrati. Ne indreptam catre poarta estica a parcului si intram in Etosha in cautarea animalelor salbatice, la bordul masinii noastre de safari. Parcul se mandreste cu aproximativ 114 specii de mamifere si 340 de specii de pasari. Vom putea vedea antilope, giraffe, zebre, elefanti, rinoceri sau marile feline precum lei, leoparzi sau gheparzi. Ne deplasam catre Halali unde vom face o oprire pentru pranzul picnic si continuam trecand pe langa mai multe surse de apa precum cea de la Goas unde de obicei se strand multe animale si este mai usor sa le vedem. Continuam acest safari prin parc pana aproape de apusul soarelui cand iesim din Etosha National Park si ne oprim la Etosha Safari Lodge, situat la granita sud-vestica a Parcului National Etosha. Acest lodge este situat pe un deal de unde vom avea superbe privelisti catre salbticia parcului Etosha. Seara vom avea cina  pe terasa restaurantului.

Cazare: Etosha Safari Lodge Gondwana Collection

Nivel cazare: safari lodge

Mese: mic dejun si cina

Experienta: Safari in Parul National Etosha

Astazi plecam dimineata din Parcul National Etosha trecand prin Khorixas si Kamanjab, doua mici asezari din aceasta regiune si vom face o oprire la una dintre comunitatile Himba din zona, fiind primiti foarte calduros de catre membrii comunitatii care sunt fericiti sa ne arate elemente ale stilului lor de viata traditional. Himba este unul dintre ultimele popoare cu adevarat traditionale din Namibia si sunt in mod normal nomade, dar cele care se gasesc in Damaraland sunt ferm stabilite aici. Vom putea sa aflam mai multe despre obiceiurile si traditiile acestei natiuni mandre si vom avea o perspectiva asupra convingerilor, modului de viata si rutinei de zi cu zi a membrilor comunitatii Himba.

Intram in regiunea Damaraland care este caracterizata prin culori intense, munti superbi, formatiuni stancoase si vegetatie cu aspect bizar. Peisajul actual a fost format de eroziunea vantului, a apei si a fortelor geologice care au format dealuri, dune, campii de pietris si terase fluviale antice. Varietatea si singuratatea zonei precum si splendoarea peisajelor ne vor rasplati si uimi in aceasta zi pe care o vom incheia cu o vizita la Twyfelfoltein, un sit arheologic inclus pe lista monumentelor UNESCO unde placi de gresie rosie contin aproximativ 2500 de gravuri preistorice care descriu animale salbatice si motive abstracte. Este poate cea mai mare si mai buna colectie de petroglifi din Africa si sugereaza ca vanatorii-culegatori au ocupat situl pe o perioada de aproximativ 7000 de ani.

Cazare pentru urmatoarele 2 nopti la Twyfelfontein Adventure Camp, situat in inima regiunii Damaraland. Acest Adventure Camp are 12 corturi dotate cu baie proprie si amenajate langa rocile din Damaraland, intr-un peisaj salbatic si la mica distanta de Twyfelfoltein. Pe langa cele 12 corturi este amenajata o zona de restaurant si una de relaxare cu o mica piscina.

Cazare: Twyfelfontein Adventure Camp

Nivel cazare: Adventure Camp

Mese: mic dejun si cina

Experienta: vizita monumentele UNESCO de la Twyfelfoltein

Aceasta zi este dedicata explorarii regiunii Damaraland. Vom porni dimineata devreme intr-un safari de-a lungul vailor efemere ale raurilor Aba Huab si Huab in cautarea animalelor din regiune si in special a elefantilor adaptati desertului. Damaraland este habitatul pentru multe animale salbatice adaptate desertului si cum acestea sunt cele mai active dimineata, acest safari ne va oferi sansa sa vedem turme de elefanti si antilope. Vom avea un pranz picnic la umbra unui copac admirand poate o turma de elefanti veniti sa se adape.

Teritoriile in care traiesc acesti elefanti se intind pe o suprafata foarte mare, pentru ca elefantul adaptat desertului din Kaokoland si Namib merge mai departe pentru apa si furaje decat orice alt elefant din Africa. Distantele dinre sursele de apa si mancare pot fi si de 68 de km si pentru a-si indeplini cerintele nutritionale merg si se hranesc noaptea, iar ziua se odihnesc.

Dupa-amiaza revenim la Adventure Camp si facem o vizita la Damara Living Museum. Impreuna cu bosimanii, populatia Damara apartine celor mai vechi natiuni din Namibia. Cultura lor originala era un amestec de cultura arhaica de vanatori-culegatori si pastori de bovine, capre si oi.  

Cazare: Twyfelfontein Adventure Camp

Nivel cazare: Adventure Camp

Mese: mic dejun si cina

Experienta: safari in cautarea elefantilor din Damaraland

Ne continuam aventura prin Namibia pornind spre Sud si apoi spre Est, parasind regiunea Damaraland si indreptandu-ne catre Oceanul Atlantic. Vom trece pe langa cel mai inalt munte din Namibia, Brandberg, cu inaltimea de 2573, vom face o scurta oprire in oraselul Uis si dupa-amiaza ajungem in Swakopmund, unde ne vom bucura pentru 2 zile de locatia placuta la malul marii si de aerel rece de coasta. In aceasta dupa-amiaza vom avea timp sa ne exploram la pas micutul ora si sa ne plimbam pe jos de-a lungul tarmului pana la un restaurant local pentru o cina la un restaurant local, pe malul oceanului Atlantic.

Swakopmund seamana cu o mica statiune germana de coasta situata intre desert si mare. Se mandreste cu o combinatie fermecatoare de arhitectura coloniala germana amestecata cu hoteluri moderne, magazine, restaurante, muzee, galerii de arta si cafenele.

Cazare: Hotel Strand Swakopmund 4*

Nivel cazare: superior

Mese: mic dejun si cina

Experienta recomandata: cina pe malul Oceanului Atlantic in Swakopmund

Dupa micul dejun pornim de-a lungul pitorescului drum de coasta pana in Walvis Bay pentru o plimbare cu catamaranul de-a lungul coastei si in laguna. Calatoria cu catamaranul este o modalitate excelenta pentru a vedea focile, delfinii, pelicanii, pasarile flamingo si o mare varietate de alte pasari marine. Ghidul local ne va povesti despre animalele si pasarile care traiesc in aceasta laguna, despre mediul inconjurator si vom servi un pranz picnic la bordul vasului. Dupa-amiaza intoarcere in Swakopmund pentru relaxare sau pentru unele activitati optionale disponibile precum sandboarding, plimbare cu camila sau altele.

Cina la un restarant local din Swakopmund

Cazare: Hotel Strand Swakopmund 4*

Nivel cazare: superior

Mese: mic dejun, pranz, cina

Experienta recomandata: excursie cu catamaranul pe coasta Atlanticului

Pornim dimineata spre Sud-Vest, admirand peisajele fascinante si mereu in continua schimbare pana ajungem la Parcul National Namib Naukluft, trecand pe langa impresionantele canioane Gaub si Kuiseb.  Vom ajunge la Desert Hills Lodge in cursul dupa-amiezii si ne vom caza pentru urmatoarele 2 nopti la acest frumos lodge situat intr-un peisaj salbatic, inconjurat de dealuri si dune de nisip.

Relaxare inainte de cina pe terasa lodgeului sau la piscina. Desert Hills Lodge este inspirat de colibele vechilor popoare din Namib si proiectate pentru a se integra perfect in peisaj.  Inainte de cina suntem invitati sa admiram apusul bucurandu-ne de culorile pamantului, nisipului si a rocilor si servind un cocktail sau un pahar de vin.

Seara cina si cazare la Desert Hills Lodge.

Cazare: Desert Hills Lodge

Nivel cazare: safari lodge

Mese: mic dejun si cina

Experiente recomandate: sundowner in Africa

In aceasta dimineata vom fi foarte matinali pentru o excursie magica in Parcul National Namib Naukluft, plecand inainte de rasaritul soarelui pentru a captura dunele in timp ce lumina diminetii este moale si umbrele accentueaza formele si curbele acestora. Aceasta zona se mandreste cu unele dintre cele mai inalte dune de nisip de sine statatoare din lume, iar ghidul nostru ne va oferi o perspectiva asupra formarii desertului Namib si a nenumaratelor sale plante si creaturi care s-au adaptat pentru a supravietui in acest mediu ostil.

Sossusvlei este sectiunea cea mai frecvent vizitata din acest parc national si a devenit renumita pentru falnicele sale dune de nisip de culoarea caiselor si la care se poate ajunge urmarind valea raului Tscauchan. Sossusvlei este in sine o tigaie de sare si argila inconjurata de dune rosii inalte in forma de stea care se ridica la 300 de metri deasupra campiilor inconjuratoare, clasandu-le astfel printre cele mai inalte dune de pe Pamant. Un alt loc celebru este Deadvlei sau mlastina moarta, o alta tigaie de lut alb celebra pentru imaginea sa dezolanta cu trunchiurile de arbori morti de secole care ies din pamantul alb si contrasteaza puternic cu solul si cu dunele portocalii din jurul lor.

Ne vom bucura de un mic brunch relaxant la umbra unuia dintre copaci si ne vom plimba pe dunele de nisip in cautarea celor mai instagramabile unghiuri si culori. Dupa aceasta experienta de neuitat pornim inapoi la lodge pentru o dupa-amiaza relaxanta si binevenita, luand in calcul ora foarte matinala la care am plecat in excursie. Linistea oferita de locatia izolata a lodge-ului si peisajul impresionant de pe terasele camerelor sau de la piscina ne vor incarca sufletul de bucurie si ne vor face mai curiosi sa aflam mai mult despre acest desert si despre istoria acestor locuri.

Seara cina si cazare la Deadvlei Lodge.

Cazare: Desert Hills Lodge

Nivel cazare: safari lodge

Mese: mic dejun picnic, pranz si cina

Experiente recomandate: vizita Sossusvlei si Deadvlei

Vom calatori spre Windhoek trecand pe langa pitorestii munti Khomas Hochland si ajungem in capitala Namibiei pentru ultima noastra noapte. Windhoek este un oraș curat, sigur și bine organizat, cu o bogată moștenire colonială care se reflectă în nenumăratele magazine nemțești și a limbii germane vorbite la scară largă. Capitala are un mix interesant de arhitectură istorică și modernă, multe dintre ele meritând să le aruncați o privire – Alte Feste, vechiul fort, Biserica lui Isus din 1896, clădirea Curții Supreme. Dupa un tur al orasului ajungem la hotel pentru cazare si o dupa-amiaza de odihna la piscina inainte de cina.

 

Seara avem programata o cina de ramas bun la un restaurant local din oras alaturi de ghidul nostru local care ne-a devenit bun prieten dupa atatea zile petrecute impreuna.

 

Cazare: Windhoek Country Club Hotel

Nivel cazare: superior

Mese: mic dejun si cina

Experienta: vizita orasului Windhoek

Mic dejun si transfer la aeroport pentru zbor al companiei Qatar Airways cu plecare la ora 12.55 din Namibia. Sosire in Doha la ora 23.10 dupa un zbor de 9 ore si 15 minute. Escala peste noapte in Doha

Plecare din Doha la ora 08.30 si aterizare pe aeroportul Otopeni la ora 13:30.


Servicii incluse

 

 • Persoana in camera dubla: 3 550 Euro
 • Persoana in camera single: 3 900 Euro

Marime grup

 • Grup minim de 6 persoane si grup maxim 12 persoane. Se calatoreste cu masini speciale de safari modificate pentru un confort sporit si pentru ca fiecare calator sa aiba loc la geam. In fiecare masina sunt maxim 7 persoane alaturi de ghidul local.
Cost

Pachetul include

 • Bilete de avion cu Qatar Airways pe ruta Bucuresti – Windhoek si retur, via Doha
 • Toate taxele de aeroport si taxa de bagaje pentru aceste zboruri
 • 8 nopti cazare la hoteluri de 4 stele si lodgeuri similar 4 stele in Namibia
 • 2 nopti cazare intr-un Adventure Camp (corturi de safari cu grup sanitar propriu)
 • Mese: demipensiune 10 zile (mic dejun si cina)
 • Circuit 11 zile prin Namibia cu masina privata speciala de safari
 • Ghid local profesionist pentru intreg circuitul
 • Taxe de intrare in toate parcurile nationale
 • Croaziera in Walvis Bay
 • Serviciu de ghid insotitor roman din partea Explore Travel pentru grup minim de 10 persoane. In cazul in care grupul este mai mic de 10 persoane se calatoreste doar cu ghidul local specializat.
 • TVA

 

Pachetul nu include:

 • Taxa de viza pentru Namibia : 60 Euro / persoana
 • Bacsisul pentru ghidul de safari (~ 100 Euro / persoana)
 • Bauturile in timpul meselor
 • Asigurarea medicala si asigurarea storno a calatoriei
 • Asigurarea storno optionala, se incheie in aceeasi zi cu contractul turistic
 • Alte excursii si activitati optionale in Swakopmund
Detalii servicii

Orar de zbor

 

01.05.2021

Bucuresti

Doha

18.40

23:15

Durata: 4 ore si 35 de minute

02.05.2021

Doha

Windhoek

02:15

10:40

Durata: 9 ore si 25 minute (sosire 02.05)

           

12.05.2021

Windhoek

Doha

10:55

23:10     

Durata: 9 ore si 15 minute

13.05.2021

Doha

Bucuresti

08:30

13:30

Durata: 5 ore

Bilete de avion

8 nopti cazare in hoteluri de 4 stele sau lodge-uri similare cu 4 stele 

2 nopti cazare intr-un Adventure Camp 

Cazare

Mic dejun si cina in fiecare zi

 

Mese

Conditii de inscriere

Modalitatea de plata a pachetului este:

 • Avans 1000 Euro in momentul inscrierii.
 • Diferenta pana la 50% din valoarea excursiei pana cu 60 de zile inainte de plecare
 • Plata integrala cu cel tarziu 30 de zile inainte de data plecarii.

 

In cazul in care turistul renunta din vina sa la pachetul de servicii turistice care face obiectul prezentului contract, se vor percepe urmatoarele penalizari:
 

 1. 50% din pretul pachetului de servicii, daca renuntarea se face din momentul rezervarii pana cu cu mai mult de 61 de zile calendaristice inainte de data plecarii;
 2.  75% din tariful pachetului de servicii, daca renuntarea se face in intervalul 60 - 15 zile  calendaristice inainte de data plecarii;
 3. 100% din pretul pachetului de servicii, daca renuntarea se face intr-un interval mai mic de 14 zile inainte de plecare sau pentru neprezentarea la program.

 

Este necesar PASAPORTUL ELECTRONIC SAU PASAPORTUL SIMPLU valabil cel putin 6 luni de la data terminarii calatoriei. Nu se accepta pasaportul temporar. Viza pentru intrarea in Namibia se obtine online.  

Pentru intrarea in Namibia este cerut un test PCR COVID-19 negativ efectuat cu 72 de ore inainte de intrarea in Namibia.


Răsfoiește jurnalul de călător și accesează recomandările noastre

Pe blogul nostru iei parte la popasuri gastronomice exotice, descoperi oferte de neratat și ești transpus
în obiceiurile comunităților locale. Tu ce lifestyle de călător ai?


Galerie foto

Vezi frumusetile locului prin ochii fotografului.

Circuit Namibia
Circuit Namibia
Circuit Namibia
Circuit Namibia
Circuit Namibia
Circuit in Namibia
Circuit Namibia