Explore Columbia

Durată circuit
Categorie: Discover
Grad de dificultate: Moderat

Bogota - Medellin - Santa Marta - Cartagena

Aflata in partea de nord-vest a Americii de Sud, Columbia este o tara plina de culoare si contraste. O vizita in capitala Bogota sau in orasul primaverii vesnice, Medellin, ne aduce mostre de arhitectura coloniala, cladiri cu parfum neoclasic sau renascentist dar si o multitudine de baruri, cafenele şi restaurante. 


Columbia este al doilea mare producator si exportator de flori din lume si totodata un jucator cu traditie cand vine vorba de producerea cafelei, ciocolatei si a romului (vom aloca mai mult timp acestor experiente, cu vizite la ferme dedicate). Intregim experienta culturala cu pasii de salsa, pe care ii vom exersa la o scoala de dansuri.

Traseul nostru include si vizite la Cartagena de Indias (declarata patrimoniu UNESCO), in satul pescaresc Taganga, in parcuri nationale (Rosario si San Bernardo Corals), in Insula Baru sau in Tayronaka - rezervatie ecologica si arheologica ce pastreaza traditiile indigenilor.

Si bineinteles, nu uitam de plajele superbe cu nisipul fin langa marea turcoaz a Caraibilor.

Experiențe incluse în ofertă

 • Descoperi parfumul oraselor coloniale: Bogota, Santa Marta sau Medellin
 • Degusti variante de rom si ciocolata in Cartagena
 • Vizite la ferme traditionale columbiene de cafea
 • Descoperi vestigiile triburilor indigene in rezervatia ecologica si arheologica Tayronaka
 • Tur cu bicletele prin cartiere vechi, barrios, cu piata agricola sau Muzeul de Aur din Bogota
 • Prin lagune, mangrove, paduri tropicale si plaje exotice cu nisip alb fin.

Itinerariu

Afla ce cuprinde acest circuit.

Plecam de pe Aeroportul Otopeni cu zborul companiei AIR FRANCE la ora 14:30 si aterizam pe aeroportul din Paris la ora 16:40. Scurta escala si imbarcare pe zborul cu destinatia Bogota. Decolare la ora 18:15 si aterizare pe aeroportul din Bogota la 21:50. Transfer la hotel si timp liber la dispozitie. 

Bogota este capitala Columbiei si totodata cel mai populat oras al tarii. Cel mai important oras din tara (politic, financiar, educational si cultural) este localizat pe partea estica a Muntilor Andeni, la o altitudine de 2640 m pe un platou cunoscut drept Savanna din Bogota. A fost fondat pe 6 august 1538 purtand initial denumirea Santa Fe de catre “Conquistador” Gonzalo Jimenez de Quesada, care a ajuns aici in cautarea legendarului aur “El Dorado”. In 1717 regatul New Granada a fost infiintat aici, iar in 1819 Simon Bolivar l-a ales drept capitala a Columbiei Mari. 

Datorita localizarii sale, Bogota are un climat variat pe tot parcursul anului: lunile decembrie, ianuarie si februarie sunt cele mai uscate, lunile aprilie, mai si iunie cele mai umede, iar august este fierbite si insorit cu vanturi puternice. 

Bogota ofera perspective diferite: cladiri inalte si moderne de birouri, localizate in Centrul International, in imediata vecinatate a boemului cartier Macarena (care cuprinde “Plaza de Toros” – Piata Coridelor, Observatorul National si Sanctuarul Monserrate).

Orasul a fost fondat in jurul La Candelaria (centrul istoric) unde sunt localizate sediile Guvernului si Congresului, care se mandresc cu cea mai impresionanta colectie din lume de arta precolumbiana, la Muzeul de Aur. In nord, Bulevardul Chile (strada nr. 72) si strada nr. 100 formeaza cartierul commercial si financiar, cu zone de cumparaturi si de distractie, precum si zone rezidentiale exclusiviste; mai in nord este zona coloniala Usaquen, iar in vest Cartierul Industrial. Astazi Bogota este un oras modern cu o scena culturala vie si o viata sociala vibranta.

 • Cazare: hotel BH Bicentenario sau similar in Bogota
 • Nivel cazare: standard

In aceasta dimineata vom lua micul dejun la hotel, apoi vom petrece timp explorand orasul, incepand cu o incursiune in viata locala printr-o vizita la piata agricola de la Paloquemao, cu multitudinea ei de arome ametitoare si culori vibrante. Daca nu stiati, Columbia este al doilea mare producator si exportator de flori din lume - o sa admirati aici o varietate extraordinara de flori si plante. Totodata piata reprezinta si o importanta sursa de produse locale.

In continuare vom face un tur cu bicicletele catre centrul istoric, cunoscut sub numele de La Candelaria. Acest barrio vechi are un mare patrimoniu arhitectural si cultural – cat vezi cu ochii vezi case cu parfum vechi, cladiri coloniale spaniole cu ferestre traditionale din fier, cu usi de lemn groase si rezistente, cu balcoane si cu celebrele gradini interioare minunate, ascunse privirilor curioase din strada. 

Vom vizita Piata Bolivar, unde se afla statuia marelui eliberator Simon Bolivar. Aceasta piata importanta, denumita initial Plaza Mayor, a fost folosita atat in scopuri civile cat si militare - un spatiu pentru coride dar si spanzuratoare. Catedrala, in partea estica a pietei, este construita pe ramasitele primei biserici (fondata in 1539) si gazduieste o colectie importanta de artefacte religioase, cu textile si lucrari de arta de peste patru secole. 

Capilla Del Sagrario este situat chiar langa catedrala si are o arhitectura deosebita si gazduieste obiecte valoroase de arta religioasa coloniala semnate de artistul Gregorio Vasquez de Arce y Ceballos. Impresionanta cladire a Capitoliului (Capitoliu Nacional de Colombia) construita intre anii 1847 si 1926, dezvaluie influentele sale renascentiste si neoclasice, cu piatra sculptata cu migala si coloanele inalte, fiind prima mostra de arhitectura civila republicana. Zona centrala a Capitoliului, cunoscuta drept Salonul Eliptico, este locul unde se intalneste Congresul si este Camera actuala pentru politicieni si Senat. In pietele interioare se afla busturi ale fostilor presedinti, cum ar fi Tomas Cipriano Mosquera, presedinte de patru ori, si Rafael Nunez, compozitorul imnului national columbian. 

In jurul Pietei Bolivar se afla Palatul Justitiei, biroul primarului din Bogota numit Edificio Lievano, cea mai veche scoala din judetul San Bartolome si Casa de los Comunestos, care a participat la sfarsitul secolului al XVII-lea la unele dintre primele miscari de obtinere a independentei fata de Spania si la formare a Republicii. Facem o oprire la Centrul Cultural Gabriel Garcia Marquez, ultimul vis al arhitectului Rogelio Salmona, care cuprinde 9500 de metri patrati dedicati literelor, artelor si, in general, culturii, in numeroasele sale expresii. Aici vom savura si o cafea.

Pentru pranz vom avea timp liber, apoi vom vizita Muzeul de Aur care gazduieste 38000 de exponate, printre acestea aflandu-se si cea mai importanta colectie de arta precolumbiana de aur din lume. Vizita continua cu Muzeul Botero, o casa coloniala plina de opere de arta realizate si donate de Fernando Botero, pe langa operele de arta din propria sa colectie personala care include piesele lui Picasso, Renoir, Dali, Matisse, Monet si Giacometti.

Urmatoarea vizita este Dealul Monseratte din Bogota care ofera o priveliste impresionanta asupra orasului. Ca sa ajungem in varf, ne vom deplasa cu funicularul sau telecabina si vom vedea sculpturile religioase insirate de-a lungul drumului pe Calea Crucii, intr-o zona cu flora exotica bogata.

In apropierea sanctuarului vom putea cumpara suveniruri religioase. 

Ne vom intoarce la hotel, iar restul zilei il vom avea liber. Vom innopta la hotel.

 • Cazare: hotel BH Bicentenario sau similar in Bogota
 • Nivel cazare: standard
 • Mese: mic dejun
 • Experiente: cu bicicleta prin centrul istoric al Bogotei

Dupa micul dejun vom avea transfer catre aeroportul Bogota, de unde vom zbura direct catre Medellin. Ajungem la Aeroportul Jose Maria in Rionegro si avem transfer catre hotel pentru check-in.

Medellin, capitala provinciei Antioquia, este situata in valea muntoasa si fertila Aburra si este cunoscuta sub denumirea de “Eterna Primavera”, orasul primaverii vesnice, si se bucura de o temperatura de 20 grade celsius pe tot parcursul anului. Orasul a fost infiintat in 1675 ca “Villa de Nuestra Senora de la Candelaria de Medellin”.

Dupa ce Federatia Nationala a Producatorilor de Cafea din Columbia a fost infiintata in 1927, dezvoltarea economica a orasului a inceput odata cu boom-ul de cafea. De aici inainte orasul a fost transformat datorita inventivitatii si naturii muncitoare a poporului sau; viata culturala a inflorit in domeniile jurnalismului, literaturii, designului urban, precum si in domeniul artelor vizuale ce apartin unor artisti renumiti la nivel mondial, dintre care unii expun lucrarile la Muzeul si Piata Botero. 

Dupa multi ani in care orasul a fost considerat cel mai periculos din lume, in mare parte din cauza faimoaselor carteluri de droguri, precum cel al lui Pablo Escobar, Medellin reprezinta astazi transformarea sociala a intregii tari cu industria si comertul in crestere, manufactura textila, design-ul de moda si exportul de flori, precum si proiectele de integrare sociala, care sunt un model pentru multe orase.

Dupa pranz vom face un tur panoramic, in care vom vizita Parcul Bare Feet, inspirat de filozofia orientala, ce contine o padure de bambus, rauri si nisip, Pueblito paisa - o replica a satului tipic, pe dealul Nutibara. Urmatoarea vizita este la El Poblado, cartierul oamenilor instariti, recunoscut drept zona de recreere cheie din oras, cu zonele Rosa si Golden Mile, precum si parcul Lleras. Ne vom intoarce la hotel si vom avea restul zilei libere pentru vizite individuale.

 • Cazare: hotel Poblado Alejandria Hotel sau similar in Medellin
 • Nivel cazare: standard
 • Mese: mic dejun
 • Experiente: filosofie orientala in Parcul Bare Feet

Astazi vom vedea o alta fata a orasului prin vizitarea cartierelor, barrios. Vom fi martori la transformarea orasului cunoscut in trecut pentru violenta, intr-un oras sigur in care ne putem bucura de cultura si de viata de noapte. Schimbarea acestui oras este atat de impresionanta, incat nu mai ramane aproape nimic care sa aminteasca de anii lui Pablo Escobar, doar mormantul sau si casele pe care le-a donat oamenilor fara adapost.

Ne vom bucura si de Festivalul Florilor, intreg orasul fiind in sarbatoare. 

Vom incepe traseul cu o plimbare cu telecabina care ne va duce deasupra cartierelor, oferind o priveliste de ansamblu asupra intregului oras. Vom vizita parcul San Antonio, cunoscut si ca “La Plazoleta”, in care sunt expuse 23 de sculpturi Botero donate de catre artist. Vizita continua la complexul patrat al lui San Ignacio: departamentul de istorie al Universitatii Antioquia, exteriorul neoclasic al bisericii San Ignacio si interiorul gotic. Vizitam cladirea cu gradinile verticale EPM (Empresas Públicas Medellín), Teatrul Metropolitan si Alpujarra.

Seara optional puteti opta pentru bilete la parada Festivalului Florilor (115 USD / persoana)

 • Cazare: hotel Poblado Alejandria Hotel sau similar in Medellin
 • Nivel cazare: standard
 • Mese: mic dejun
 • Experiente: incursiune in barrios si Festivalul Florilor din Medellin 

Astazi vom trai o experienta locala speciala, prin vizitarea unei ferme columbiene traditionale de cafea.

Pe mai putin de trei hectare, Don Octavio Acevedo si familia sa produc propriul brand de cafea si ne ofera privilegiul de a lua parte la intreagul proces de prelucrare a cafelei, de la cultivarea plantei pana la licoarea aromata din ceasca.

Inainte de pranz ne vom plimba printre plantantiile de cafea in timp ce vom invata multe detalii despre cresterea si selectarea boabelor de cafea. Dupa un pranz traditional la tara o sa avem o perspectiva mult mai clara asupra procesului de prajire a boabelor si despre cel mai bun mod de a pregati cafeaua.

Vom cunoaste viata tipica de zi cu zi a producatorului de cafea din Columbia.

Dupa-amiaza ne vom intoarce la hotel si vom avea restul zilei libera.

 • Cazare: hotel Poblado Alejandria Hotel sau similar in Medellin
 • Nivel cazare: standard
 • Mese: mic dejun si pranz
 • Experiente: vizitarea unei ferme columbiene traditionale de cafea

Dupa micul dejun vom avea transfer pana la Aeroportul Medellin, de unde vom lua un zbor direct catre Santa Marta. Dupa aterizare vom avea transfer la hotel, iar restul zilei va fi liber.

Fondat pe 29 iulie 1525 de catre conchistadorul spaniol Rodrigo de Bastidas, Santa Marta a fost primul oras fondat in Columbia si al doilea ca vechime in America. Localizat intre Marea Caraibelor si Muntii Sierra Nevada de Santa Marta, are o temperatura medie privilegiata de 27 – 35 grade Celsius la nivelul marii; orasul se intinde pana la varfurile gemene inzapezite din cel mai inalt lant muntos de coasta din lume, Simon Bolivar si Cristobel Colon, la altitudinea de 5770 metri. Orasul este o destinatie turistica populara, cu istorie bogata, arhitectura coloniala, plaje si Parcul National Tayrona din apropiere, ceea ce il face un loc extrem de atractiv.

Simon Bolivar a murit aici, pe 17 decembrie 1830, la Quinta de San Pedro Alejandrino, acesta este astazi un muzeu cu obiectele personale ale marelui eliberator.

Optional excursie la satul pescaresc Taganga. La nord-est de Santa Marta un drum in zig-zag este satul pescaresc Taganga. Amplasat intr-un golf, inconjurat de vegetatie montana bogata, peisajul de aici pare parca pictat (culori contrastante, alaturi de albastrul marii care se pierde in culorile nisipului stralucitor al plajei, fac din aceasta destinatie una pe care nu o vei uita usor. Vom observa practicile traditionale de pescuit ale localnicilor si barcile specifice zonei cu atmosfera ce respira multa pasiune si cunostinte care au fost transmise din generatie in generatie.

Aceasta este o locatie extrem de potrivita pentru desfasurarea sporturilor de apa, cum ar fi snorkeling si scufundari si este punctul de plecare pentru excursii cu barca la Concha Bay si Playa Blanca, plaje care si-au luat numele dupa culoarea alba a nisipului.

 • Cazare: hotel AC Marriot Hotel sau similar in Santa Marta
 • Nivel cazare: standard
 • Mese: mic dejun
 • Experiente: simte spiritul locului, bucura-te de timp liber
 • Zbor: Medellin - Santa Marta

Inconjurat de vegetatie luxurianta, cu o clima blanda si fauna salbatica abundenta, orasul se afla la 57 km de Santa Marta, aproape de bazinele raului Don Diego, pe autostrada Caraibilor.

Aceasta zona ecologica si imprejurimile sale au fost locuite anterior de diverse triburi indigene, printre care Tagangas, Gairas, Tayronas Bondas, Guanabucanes Kogi (descendenti ai Tayrona), ultimii fiind singurii supravietuitori ai atacurilor spaniolilor. Koguis sau Kaggabbas locuiesc in prezent in bazinele raurilor Buritaca, Palomino, Don Diego si Rio Anco, regiuni in apropierea parcului ecoturistic Taironaka. Tayronaka pastreaza cateva urme ale arhitecturii lithice proprii oraselor, precum curti pavate cu pietre mari si scari lustruite pentru a urca muntii, cabane de stuf, canale de piatra ce au servit la prevenirea eroziunilor muntilor si a inundarii caselor.

Dupa micul dejun vom vizita Tayronaka, o rezervatie ecologica si arheologica in Sierra Nevada de Santa Marta. Vom traversa mai multe rauri pentru a ajunge in mijlocul naturii, unde se afla mostenirea Tayrona. Acolo sunt drumuri, terase, scari si o casa de ceremonii care arata cum traiau indigenii din triburile Tayrona si cum continua sa traiasca stramosii lor, Kogui.

Putem imbratisa copacul Macondo, care este cel mai mare copac de genul acesta din regiune, si ne vom umple de energie. Vom vizita apoi un mic muzeu unde sunt expuse urnele, fluierele, topoarele, vasele ceremoniale si sagetile ce apartin culturii Tayrona.

Comunitatea Koguis locuieste in regiune in bazinele fluviale din apropiere iar ecoturismul este organizat astfel incat aceste rezervatii indigene sa beneficieze de pe urma lor si sa isi conserve stilul de viata si cultura traditionala.

Timp liber pentru pranz. Dupa pranz ne vom bucura de o activitate distractiva specifica zonei: vom pluti pe cauciucuri pe raul Don Diego pana la plaja unde raul se intalneste cu marea.

Recomandam pentru aceasta excursie tenisi, spray de insecte, pantaloni si costum de baie.

 • Cazare: hotel AC Marriot Hotel sau similar in Santa Marta
 • Nivel cazare: standard
 • Mese: mic dejun
 • Experiente: explorarea rezervatiei ecologice Tayronaka

Vom pleca de la Canaveral, mergand prin vegetatia forestiera, cu diverse tipuri de micro-clima. O sa observam foarte multe tipuri de pasari si din cand in cand este posibil sa vedem maimutele care se plimba jucause prin copaci. Dupa aproximativ 45 minute de drumetie ajungem la Plaja Arrecifes, una dintre cele mai pitoresti zone ale parcului, care ne va uimi prin frumusete, cu marea involburata care loveste tarmul plin de stanci uriase care ies din ocean.

Vom continua drumul de-a lungul coastei catre “La Piscina”, o plaja naturala cu apa linistita, ideala pentru scaldat. Apoi ne vom indrepta catre El Cabo de San Juan de Guia, care, cu siguranta, nu ni se va sterge usor din minte, cu intinderea cristalina si pietrele imense care ies la iveala din apa.

Timpul de relaxare cu plaja superba si baie, va fi mai mult decat binevenit pentru incheierea acestei zile.

Ne vom intoarce la Canaveral dupa-amiaza.

Aceasta este o drumetie pentru care este necesara o conditie fizica buna.

Recomandam tenisi, spray de insecte, pantaloni, costum de baie.

Ne vom intoarce la Santa Marta unde vom innopta.

 • Cazare: hotel AC Marriot Hotel sau similar in Santa Marta
 • Nivel cazare: standard
 • Mese: mic dejun
 • Experiente: hiking catre Plajele Arrecifes si “La Piscina”

Dupa micul dejun si check-out vom avea transfer cu un transport privat spre Cartagena unde ajungem in 4 ore.

Destinatia cea mai populara din Columbia a fost infiintata in 1533 de catre conchistadorul spaniol Don Pedro de Heredia drept “Cartagena de Indias”. Acest frumos oras colonial a devenit rapid bijuteria teritoriilor Coroanei Spaniole si, pentru a o proteja de atacurile continue ale piratilor, a fost construit cel mai mare zid de aparare din America. Cartagena ascunde comori arhitecturale coloniale, republicane si italiene in constructiile sale rezidentiale, comerciale, religioase, militare si guvernamentale. Cartagena de Indias a fost declarata de UNESCO drept sit al Patrimoniului Mondial datorita orasului cu fortificatiile sale cu ziduri coloniale; o simpla plimbare pe jos printre stradutele inguste si pline de farmec este suficient pentru a intelege de ce. Acesta este impartit in trei zone turistice: Centrul Istoric cu Poarta Ceasului, Piata Trasurii, Piata San Peter, Palatul Inchizitiei, Catedrala datand in secolul al XVI-lea, Piata Santo Domingo, Teatrul Heredia si capodopera Castelul San Felipe de Barajas, construit intre 1639 si 1762, cea mai mare fortareata construita de spanioli. Zona San Diego cuprinde hotelul sau incantator Santa Clara, fosta manastire a ordinului Saint Claire si Las Bovedas de la Cetatea Santa Catalina.

Ca sa intelegi cu adevarat farmecul orasului Cartagena porneste la pas prin labirintul strazilor inguste sau intr-o caruta trasa de cal, o experienta care trezeste toate simturile cu aromele si briza calda a apusului, facand-o astfel o destinatie incredibil de romantica si una dintre cele mai fascinante comori ascunse din Caraibe.

 Dupa-amiaza vom face un tur pietonal al Cartagenei. Vom vizita cartierul colonial al orasului, incepand cu Parcul Bolivar, cu Muzeul de Aur in apropiere, cu o colectia de obiecte arheologice din perioada pre-hispanica, biserica Santo Domingo, Catedrala si se termina la terase si la Muzeul Fortificatiilor Orasului.

Ne vom intoarce la hotel si restul zilei este liber pentru activitati individuale. Vom innopta la hotel.

 • Cazare: hotel 3 Banderas sau similar in Cartagena
 • Nivel cazare: standard
 • Mese: mic dejun
 • Experiente: plimbare prin Cartagena coloniala

Vom lua micul dejun apoi vom porni intr-un tur, unde pentru inceput ne vom bucura de o perspectiva cu o vedere panoramica a orasului de la manastirea si biserica ”La Popa” construita in 1606 si localizata la 140 m. Aici se deschide o priveliste cu o vedere 360 de grade asupra orasului, a marii si zonei portului. Traseul continua cu vizionarea fortaretei-castel “San Felipe” ridicata pe dealul “San Lazaro” pentru a apara orasul de atacurile piratilor. Ne vom plimba in jurul zidurilor fortaretei si a tunelurilor castelului cu multitudiea de galerii subterane si coridoare. Continuam vizita cu Muzeul San Pedro Claver si Biserica, datand din secolul XVII.

Mergem apoi la “the Vaults”, arcadele construite in cadrul fortificatiilor orasului, folosite pana la sfarsitul anilor 1700 pentru a depozita armament si, mai tarziu, in secolul al XIX-lea, drept inchisoare. Astazi este un centru unde sunt expuse mostre de arta traditionala, ale mestesugarilor locali.

Ne vom intoarce la hotel si vom avea restul timpului liber pentru activitati individuale.

 • Cazare: hotel 3 Banderas sau similar in Cartagena
 • Nivel cazare: standard
 • Mese: mic dejun
 • Experiente: descoperim istoria Cartagenei

Dupa micul dejun vom avea dimineata libera.

Dupa-amiaza aceasta va fi una aparte deoarece vom avea parte de experiente speciale: incepem cu o degustare de rom si de ciocolata. Ciocolata pe care o vom degusta este una de calitate superioara, provenita de la cacaoa produsa in zona Santander, la care se adauga romul vechi columbian provenit din diferite regiuni ale tarii precum Caldas si Antioquia. In aceasta calatorie gastronomica vom fi condusi de catre un somelier profesionist, prilej de socializare care va isca, negresit, discutii intense cu ceilalti membri din grup.

Dupa degustare vom merge mai departe in explorarea culturii traditionale, catre academia de salsa.  Aici veti simti bucuria de a trai si adevaratul spirit al locului, dansul fiind unul dintre reperele columbiene, expresie a culturii localnicilor.

Miscarile specifice si muzica salsa sunt omniprezente in intreaga tara si, daca nu incerci salsa inseamna ca ratezi una dintre cele mai mari indeletniciri pline de patos specifica Columbiei si o bucata de cultura care te va aduce mult mai aproape de localnici. Sunt multe scoli de salsa in tara si multi straini ajung in Columbia cu speranta de a invata pasii speciali ai salsei columbiene. In aceasta excursie veti avea sansa de a incepe sa invatati acest ritm caracteristic Columbiei.

 • Cazare: hotel 3 Banderas sau similar in Cartagena
 • Nivel cazare: standard
 • Mese: mic dejun
 • Experiente: degustare de rom si ciocolata insotite de lectii private de salsa

Parcul National Rosario si San Bernardo Corals este situat in Marea Caraibelor, la 45 km sud-est de golful Cartagenei, la aproximativ o ora distanta cu barca. Temperatura medie pe tot parcursul anului este de 24,7 grade celsius, acesta este unul dintre cele 46 de parcuri nationale din Columbia si a fost creat pentru a proteja unul dintre cele mai importante recife de corali care se invecineaza cu coasta columbiana a Caraibelor. Parcul cuprinde 120.000 de hectare si se intinde de la platforma subacvatica si recifele de corali la vest de insula Baru, recifurile Arhipeleagului Nuestra Senora del Rosario si San Bernardo si platforma subacvatica dintre acestea, spre insulele Tesoro, Rosario, Mucura si Maravilla. Trei ecosisteme se dezvolta aici: lagune de coasta, mangrove ce le inconjoara si paduri tropicale.

Insula Baru este localizata langa Parcul National Rosario, la aproximativ 40 de minute cu barca de golful din Cartagena sau la 3 ore distanta cu masina, pe uscat. In cele 7.000 de hectare ale sale se afla frumoasele orase Ararca, Santa Ana si plajele cu nisip alb precum Playa Blanca, Punto Iguana, Playita Cholon si Playa del Encanto. Toate acestea sunt binecuvantate cu ape turcoaz si inconjurate de mangrove multicolore si peisaje de vis, unde localnicii te servesc cu platouri delicioase de homar si crustacee in timp ce va invita in casele lor. Locuitorii acestei insule sunt descendenti ai tribului Caribes, primii locuitori ai insulelor Rosario si Baru din perioada pre-columbiana. Mai tarziu, in timpul perioadei coloniale, insulele au fost locuite de sclavi adusi din Africa care si-au dedicat timpul pescuitului si colectarii molustelor. Astazi, insulele sunt o destinatie obligatorie pentru orice vizitator al zonei.

Vom face un tur de o zi (7-8 ore) cu barca la Arhipelagul “Islas del Rosario” situat la 45 km sud-est, la aproximativ o ora de la Golful Cartagena. Parcul national este inconjurat de recife de corali si ape albastre si este un habitat natural pentru o mare varietate de fauna marina. Trei ecosisteme se dezvolta aici: lagune de coasta, mangrove care le inconjoara si paduri tropicale. Avem timp liber pentru snorkeling (optional, nu este inclus) si relaxare. Vom avea si pranzul in cadrul excursiei.

Ne vom intoarce la hotel in Cartagena.

 • Cazare: hotel 3 Banderas sau similar in Cartagena
 • Nivel cazare: standard
 • Mese: mic dejun si pranz
 • Experiente: cu barca in Arhipelagul “Islas del Rosario”

Dimineata este libera, cu micul dejun si check-out la ora 12:00. Dupa-amiaza avem transfer catre aeroportul din Cartagena, de unde vom zbura spre Bogota. Scurta escala in Bogota si imbarcare  Plecare cu zborul companiei AIR FRANCE cu decolare la ora 23:55. Se calatoreste pe timpul noptii.

Mese: Mic dejun

Aterizare in Paris la 17:20. Scurta escala si plecare catre Bucuresti la ora 22:55. Sosire pe aeroportul Otopeni la 00:55.

×Inchide

Servicii incluse

 • Persoana in camera dubla: 3175 Euro
 • Persoana in camera single: 3675 Euro

 

Marime grup

 • Grup minim de 15 persoane.
 • In cazul in care grupul minim nu se realizeaza, excursia se anuleaza sau tariful se recalculeaza. 

 

Cost

Pachetul include

 • Bilete de avion cu AIR FRANCE pe ruta Bucuresti – Bogota si retur, via Paris
 • Bilete de avion companii locale: 
  • Bogota - Medellin
  • Medellin – Santa Marta
  • Cartagena - Bogota
 • Toate taxele de aeroport si taxa de bagaje pentru aceste zboruri
 • 12 nopti de cazare 
 • Mese: mic dejun si 2 pranzuri
 • Experiente locale:
  • Tur cu bicicleta prin centrul istoric al Bogotei
  • Filosofie orientala in Parcul Bare Feet
  • Explorarea cartierelor barrios in Medellin
  • Vizitarea unei ferme columbiene traditionale de cafea
  • Explorarea rezervatiei ecologice Tayronaka
  • Hiking catre Plajele Arrecifes si “La Piscina”
  • Plimbare prin Cartagena coloniala
  • Degustare de rom si ciocolata insotite de lectii private de salsa in Cartagena
  • Tur cu barca in Arhipelagul “Islas del Rosario”
 • Toate transferurile si vizitele specificate in itinerariu cu transport privat
 • Servicii de ghizi locali in limba engleza pe durata excursiilor
 • Intrarile la obiective turistice mentionate in program
 • TVA

Pachetul nu include

 • Asigurarea medicala optionala, dar recomandata
 • Asigurarea storno optionala, se incheie in aceeasi zi cu contractul turistic 
 • Alte mese in afara celor mentionate in program
 • Servici de ghid insotitor roman
 • Alte excursii si activitati optionale 
 • Bacsisuri pentru soferi si ghizi locali
Detalii servicii

Orar de zbor: Compania AIR FRANCE

08.08.2019

 Bucuresti

Paris

 14:20

 16:30

 

08.08.2019

 Paris

Bogota

 18:15

 21:50

 
           

20.08.2019

 Bogota

Paris

 23:55

 17:50     

in ziua de 21.08.2019

21.08.2019

 Paris

Bucuresti

 20:50

 00:55

 

 

Bilete de avion

2 nopti de cazare in Bogota la hotel de 4*

3 nopti de cazare in Medellin la hotel de 4*

3 nopti de cazare in Santa Marta la hotel de 5*

4 nopti de cazare in Cartagena la hotel de 3*

Cazare

Mese: mic dejun si 2 pranzuri

Mese
 • Tur cu bicicleta prin centrul istoric al Bogotei
 • Filosofie orientala in Parcul Bare Feet
 • Explorarea cartierelor barrios in Medellin
 • Vizitarea unei ferme columbiene traditionale de cafea
 • Explorarea rezervatiei ecologice Tayronaka
 • Hiking catre Plajele Arrecifes si “La Piscina”
 • Plimbare prin Cartagena coloniala
 • Degustare de rom si ciocolata insotite de lectii private de salsa in Cartagena
 • Tur cu barca in Arhipelagul “Islas del Rosario”
Experiente locale

 • Grup minim de 15 persoane.
 • In cazul in care grupul minim nu se realizeaza, excursia se anuleaza sau tariful se recalculeaza. 

Modalitatea de plata a pachetului este:

 • Avans de 50% din valoarea excursiei in momentul inscrierii.
 • Plata integrala cu cel tarziu 30 de zile inainte de data plecarii.

In cazul in care turistul renunta din vina sa la pachetul de servicii turistice care face obiectul prezentului contract, se vor percepe urmatoarele penalizari:
 

 1. 25% din pretul pachetului de servicii, daca renuntarea se face cu mai mult de 46 de zile calendaristice inainte de data plecarii;
 2. 50% din tariful pachetului de servicii, daca renuntarea se face in intervalul 45 - 30 de zile  calendaristice inainte de data plecarii;
 3. 100% din pretul pachetului de servicii, daca renuntarea se face intr-un interval mai mic de 30 zile inainte de plecare sau pentru neprezentarea la program.
 • Este necesar PASAPORTUL ELECTRONIC SAU PASAPORTUL SIMPLU valabil cel putin 6 luni de la data terminarii calatoriei. Nu se accepta pasaportul temporar.
 • Va rugam sa va asigurati ca documentele de calatorie nu prezinta urme de deterioare a elementelor de siguranta si ca aveti 2 pagini libere pentru aplicarea stampilelor de intrare.
 • Cetatenii romani, care calatoresc in Republica Columbia in scopuri turistice, nu au nevoie de viza de intrare in aceasta tara.

Documente pentru minori          

 • Pentru minorii care calatoresc insotiti de un singur parinte, este necesar acordul celuilalt parinte exprimat printr-o declaratie autentificata la notariat. Daca celalalt parinte a decedat, este necesara o copie dupa actul de deces.
 • Pentru minorii care au un singur parinte declarat in certificatul de nastere, este necesara o copie a acestui certificat.
 • Pentru minorii care calatoresc insotiti de un singur parinte si acesta este divortat, este necesara hotararea judecatoreasca definitiva prin care i-a(u) fost incredintat(ti) minorul(ii) si copie dupa actul de divort. Daca hotararea judecatoreasca nu este definitiva, este necesar acordul celuilalt parinte exprimat printr-o declaratie autentificata la notariat.
 • Pentru minorii care calatoresc fara parinti si au fost incredintati unei terte persoane, este necesar acordul ambilor parinti exprimat printr-o declaratie autentificata la notariat precum si cazier juridic pentru persoana care ii insoteste.
 • Daca nu va incadrati in niciuna dintre prevederile de mai sus, va rugam sa consultati site-ul politiei de frontiera: www.politiadefrontiera.ro si sa va asigurati ca intruniti conditiile prevazute de articolul 2 alin. 2 din Legea nr. 248/2005 cu modificarile ulterioare, apeland politia de frontiera la nr. de telefon 021.9590.

Informatii cazare

 • Clasificarea pe stele a unitatilor de cazare este cea atribuita de oficialitatile de resort locale.
 • Hotelurile nominalizate in program pot suferi modificari pana la data plecarii, in functie de conditiile specifice care pot aparea intre momentul publicarii programului si data plecarii. Daca aceste schimbari sunt impuse de furnizorul local, intotdeauna se vor oferi hoteluri similare ca locatie/confort.
 • Distributia si tipul camerelor la hoteluri se face de catre receptiile acestora; detaliile legate de amplasarea, aspectul camerei sau orice cerinta speciala a pasagerului se rezolva direct la receptia hotelului (in functie de disponibilitati).
 • Majoritatea hotelurilor nu detin camere triple. In unele hoteluri se pot confirma la cerere camere duble cu pat suplimentar, in functie de disponibilitate. Patul suplimentar poate fi un pat pliant, un fotoliu pat, o canapea extensibila, etc.
 • Pentru anumite facilitati din hotel sau din camera, hotelierul poate solicita taxe suplimentare (seif, minibar, internet, etc.); in momentul sosirii la hotel solicitati receptionerului sa va informeze cu exactitate asupra lor.
 • La plecare, clientii sunt rugati sa respecte cu strictete ora de plecare din hotel catre aeroport anuntata de reprezentantul agentiei Explore Travel si inainte de predarea cheilor la receptia hotelului sa achite toate cheltuielile suplimentare efectuate pe perioada sejurului.

Informatii companii aeriene

 • Compania/companiile aeriene care opereaza zborurile din pachetul de servicii pot aduce diferite modificari zborurilor contractate, in functie de conditiile obiective din perioada de operare, pana la momentul plecarii pentru zborul/zborurile de dus sau dupa momentul plecarii pentru zborul/zborurile de intors. Agentia organizatoare va informa pasagerii asupra eventualelor modificari survenite independent de vointa sa si nu va fi raspunzatoare de eventualele inconveniente aparute.
 • In cazul anularii unui zbor operat de o companie aeriana low cost, orice rerutare se va face doar pe zborurile proprii, si nu pe zborurile alor companii.
 • Femeile care sunt insarcinate in peste 6 luni, au nevoie de un certificat medical cu acordul medicului de a calatori cu avionul.
 • Pasagerii care sufera de boli contagioase nu pot calatori cu avionul. Personalul aeroportuar si de bord isi rezerva dreptul de a nu permite imbarcarea, respectiv de a dispune debarcarea persoanelor in cauza.
 • Explore Travel nu raspunde in cazul refuzului autoritatilor de la punctele de frontiera de a primi turistul pe teritoriul propriu sau de a-i permite sa paraseasca teritoriul propriu.
 • Dupa aterizarea pe aeroportul de destinatie, pasagerii se vor prezenta mai intai la ghiseul Control Pasapoarte, dupa care isi vor recupera bagajele din locul special amenajat. Daca atunci cand ajungeti la destinatie observati ca aveti probleme in gasirea bagajului depus la biroul de check-in la imbarcare, va rugam nu parasiti aeroportul, ci depuneti o sesizare la biroul de reclamatii existent la terminal.

Răsfoiește jurnalul de călător și accesează recomandările noastre

Pe blogul nostru iei parte la popasuri gastronomice exotice, descoperi oferte de neratat și ești transpus
în obiceiurile comunităților locale. Tu ce lifestyle de călător ai?


Galerie foto

Vezi frumusetile locului prin ochii fotografului.

Localnici la piata de fructe in Columbia
Imagine cu plaja cu nisip fin alb Cartagena
Imagine cu boabe de cafea crude din plantatiile locale din Columbia
Manufactura locala colorata
Cladiri colorate in Cartagena
Imagine de sus asupra orasului Bogota