Discover Cambodgia și Vietnam

Următoarea plecare: 03.11.2019
Durată circuit
15 zile
2,400 Euro / persoană
Grup: între 15 și 20 persoane
Locuri disponibile: 20
Categorie: Discover, Travel Deals
Grad de dificultate: Moderat

Phnom Penh - Siem Reap - Ho Chi Minh - Hoi An - Hanoi - Ninh Bing - Halong Bay

Aventura epică în Cambodgia și Vietnam te introduce în cultura unică a celor două țări. Fie că pregătiți un prânz vietnamez la o clasă de gătit autentică sau că vă relaxați la o cină cu priveliște superbă asupra Phnom Penh-ului, experiența se va dovedi memorabilă.


După istoria puternică și templele Cambodgiei, o să îmbrățișezi vibrația agitată a Hanoi-ului, o să explorezi străzile Hoi An-lui romantic, luminate de lampioane și o să practici Thai-chi la răsărit. Pe parcurs peisajele încântătoare se lasă descoperite, istorii fascinante, localnici prietenoși și unele dintre cele mai bune feluri de mâncare de pe planetă. De asemenea, întâlnești poate cel mai ciudat trafic din lume, însă devine memorabil când sunteți pe Vespa și vă tachinați cu localnicii prietenoși. De la calm la haos, ai încredere în noi când vă spunem că nu o să vreți să reveniți acasă.

Experiențe incluse în ofertă

 • O masă tradițională într-o casă khmera din Cambodgia
 • Cina cu priveliște spectaculoasă la Sun & Moon în Phnom Penh
 • Curs de gătit cu chef în Hanoi
 • Cu barca cu vâsle prin rezervația naturală Van Long
 • Plimbare cu bicicleta în zona Ninh Binh
 • Croaziera de 2 zile cu innoptare in Golful Halong

Itinerariu

Afla ce cuprinde acest circuit.

Plecăm de pe Aeroportul Otopeni cu Qatar Airways la ora 12:15, Și aterizăm pe aeroportul din Doha la ora 18:00. Escala până la ora 01:55.

Îmbarcare pe zborul Qatar Airways cu destinația Phnom Penh cu decolare la ora 01:55. Sosire în Phnom Penh la 15:30. Transfer la hotel și timp liber pentru odihnă. Situată la punctul de întâlnire a trei râuri: Bassac, Tonle și impresionantul Mekong, Phnom Penh se distinge față de alte capitale asiatice prin modernismul combinat cu șarmul provincial și influențele coloniale franceze printre monumentele în stil angkorian. Seara socializăm la cină în restaurantul Sun & Moon, cu priveliște spectaculoasă asupra orașului.

 • Cazare: hotel Asia Tune 3*+ sau similar în Phnom Penh
 • Nivel cazare: standard
 • Mese: cina
 • Experiența: cina cu priveliște spectaculoasă asupra orașului

Transfer la aeroport pentru îmbarcare pe zborul către Siem Reap. Explorăm astăzi minunatul Angkor Wat, unul dintre cele mai impresionante monumente conceput de omenire, ridicat în sec XII în onoarea lui Vishnu. În timpul vizitei minuțioase a parcului Angkor, ne vom opri la Srah Srang, Băile Regale în timpul imperiului Khmer, unde vom lua un prânz privat si relaxat, departe de aglomerație, într-o fermecătoare casă de lemn în stil Khmer. După ce ajungem pe malul Srah Srang, vom merge pe jos 10 minute prin sat către casă. Atmosfera autentică și confortabilă a casei, cu mobilier și decorațiuni manufacturate din materiale locale, înconjurată de o grădină tropicală, creează cadrul perfect pentru prânz. Ultima vizită în această zi este la Ta Prohm, un templu buddhist din sec. 12, care spre deosebire de restul templelor renovate, s-a păstrat în starea în care a fost găsit. Aici vom vedea minunata combinație între pereții templului și copacii care au crescut în jurul și în interiorul său, transformându-l într-unul dintre cele mai spectaculoase temple pentru vizitatori. Ne întoarcem în Siem Reap.

 • Cazare: hotel Treasure Oasis 4* sau similar în Siem Reap
 • Nivel cazare: superior
 • Mese: mic dejun și prânz
 • Experienta: prânz într-o casă khmera la Srah Srang
 • Zbor: Phnom Penh - Siem Reap

Dimineața plecăm spre Kompong Khleang, satul aflat la 40 de km de Siem Reap, în care toate casele sunt cocoțate pe bârne, oferind un mediu natural excepțional cu priveliști uimitoare. Călătorim cu barca printre canale către un lac larg, unde oamenii trăiesc în case pe apă, acestea mișcându-se în ritmul anotimpurilor. Ne oprim pentru pauza de prânz. Plecăm către Beng Mealea, unul dintre cele mai speciale locuri din Cambodgia. Ruinele izolate au devenit accesibile în ultimii ani prin traversele de scândură construite special, care fac explorarea templului mult mai ușoră, chiar dacă pe alocuri trebuie să sărim din piatră în piatră. Ne întoarcem în Siem Reap.

 • Cazare: hotel Treasure Oasis 4* sau similar în Siem Reap
 • Nivel cazare: superior
 • Mese: mic dejun și prânz
 • Experiența: cu barca printre locuințele lacustre din Kompong Khleang

În această dimineată vom călători pe un drum înconjurat de sute de copaci imenși și bătrâni. Dintr-o dată ni se înfățișează o ușă maiestuoasă din piatră, care marchează intarea în Angkor Thom numit “marele oras”. Ca printr-o magie, apărând de nicăieri, cu fetele zâmbitoare misterioase sculptate pe turnurile lui, se arată templul Bayon. Primul templu de stat dedicat lui Buddha este înconjurat de 54 de turnuri, fiecare împodobit cu 4 figuri îndreptate spre punctele cardinale. De la templul Bayon, spre nord găsim intrarea în templul Baphuon. Construit înainte de Angkor Wat, templul piramidă a fost recent restaurat de o echipă de arhitecți francezi. Admirăm Terasa Elefanților, a cărei lungime de 350 de metri, era folosită pentru audiențele regale și ceremoniile publice. Continuăm cu Terasa Regelui Lepros, înconjurată de un zid de 6 metri înălțime, acoperit cu figuri apsara, zeițe zâmbitoare sau fețe schimonosite. După-amiaza vizităm templul Pre Rup, construit în sec. X, dedicat zeității hinduse Shiva, și continuăm cu Ta Som, templul buddhist din sec. XII. Lăsăm Cambodgia în urmă și ne îndreptăm spre aeroport pentru zborul spre Vietnam. Sosire în Ho Chi Minh și transfer la hotel.

 • Cazare: hotel Le Duy Grand 3* sau similar in Ho Chi Minh
 • Nivel cazare: standard
 • Mese: mic dejun
 • Experienta: explore Angkor Thom
 • Zbor: Siem Reap - Ho Chi Minh

Suntem în Ho Chi Minh și descoperim acest loc năucitor. Atracțiile lui sunt un mix vibrant între vechi și nou, cu structuri coloniale bine păstrate și relicve ale războiului devastator, precum și zgârâie nori, cluburi de sport elegante, mall-uri scumpe. Un vârtej tumultos, orașul insuflă viață și vitalitate localnicilor, și chiar și turiștii sunt atrași în acest roller coaster. Minunat la încorporarea noului în cultura locală, nici un cartier nu seamănă cu celălalt, dar sunt suficiente pagode și temple buddhiste de vizitat și fotografiat. Începem plimbarea pe celebra stradă Dong Khoi, cea care a definit orașul ca “Paris” al Orientului. În Piața Paris este așezat Oficiul Poștal Central, proiectat de compania lui Gustav Eiffel, clădire care amintește de gările europene ale sec. XIX. Vizavi se înalță semeață Catedrala Notre Dame, cele două clopotnițe ridicându-se la 56 de metri deasupra Pieței Paris, reper atât pentru localnici cât și pentru turiști în ultimele decenii. Continuăm cu Palatul Reunificării, un monument închinat Marii Victorii de Primăvară, cea mai importantă atracție turistică și o relicvă vie a unui stat dispărut. Terminăm plimbarea cu strada Dong Khoi, locul în care se găsesc cele mai cochete magazine din oraș. După-amiaza, timp liber la dispoziție.

 • Cazare: hotel Le Duy Grand 3* sau similar in Ho Chi Minh
 • Nivel cazare: standard
 • Mese: mic dejun
 • Experiența: la pas prin Ho Chi Minh

Transfer la aeroport pentru îmbarcare pe zborul spre Da Nang. După ce aterizăm în Da Nang, plecam către Hoi An unde ne cazăm. După-amiaza timp liber la dispoziție pentru explorare individuală. Suntem în cel mai bine conservat port din Asia de Sud-Est, inclus pe Lista Patrimoniului UNESCO din 1999. În timp ce porturile rivale, Malacca si Penang, s-au modernizat, Hoi An a ramas la fel. Atracțiile turistice sunt concentrate pe strada Tran Phu, printre baruri lounge, hoteluri boutique și ateliere de croitorie.

 • Cazare: hotel The Beach. Little Boutique Hotel & Spa 4* sau similar Hoi An
 • Nivel cazare: superior
 • Mese: mic dejun
 • Experiența: simte spiritul locului, bucură-te de timp liber
 • Zbor: Ho Chi Minh – Da Nang

Dimineața vom face un tur pietonal pentru a descoperi centrul istoric al orasului Hoi An. Casele patinate ale negustorilor, piața variată și colorată, podurile japoneze, fac din Hoi An un oraș fascinant. Orașul este închis traficului pentru mașini si motorete, astfel că în centrul său este o zonă mare pietonală plină de case vechi restaurate și transformate în magazine, cafenele, restaurante sau galerii de artă. Inclus mereu pe lista celor mai frumoase orașe din Asia, este locul ideal pentru a descoperi bucătăria vietnameză și pentru suveniruri de calitate. Terminăm vizita vizionând un spectacol folcloric într-una dintre casele vechi. După-amiaza, explorare individuală.

 

Timp liber la dispoziție sau opțional, plimbare cu bicicleta prin satul Duy Vinh. Plecăm spre satul Kim Bong, unde învățăm despre tradițiile și tehnicile tâmplăriei, chiar de la unul dintre meșteșugarii satului. Ajungem apoi în satul Duy Vinh, cel mai frumos sat din zonă, faimos pentru țesături. Pedalând spre sat, suntem înconjurați de vegetație verde luxuriantă: câmpuri de orez, de porumb, bambus etc. Sosim în sat și întâlnim o familie de localnici care ne inițiază în arta țesutului. Vizităm apoi o parte a satului unde majoritatea localnicilor trăiesc din pescuit. Ne îmbarcăm pe un vas și navigăm timp de o oră pe râul Thu Bon, până la o altă familie de localnici, pentru a lua un prânz cu preparate locale. Ne întoarcem la hotel în Hoi An.

Suntem transferați la aeroportul din Da Nang pentru îmbarcare pe zborul către Hanoi. Vom fi întâmpinați la aeroport pentru transferul către hotelul din Hanoi. Suntem în unul dintre cele mai fascinante orașe ale Asiei. Bogat în cultura și istorie, acest oraș divers este o combinație unică datorită influențelor sale din cultura franceză si chineză. Plecăm să îl descoperim într-un mod de călătorie inedit, pe scootere Vespa. Ne plimbăm prin cele mai interesante locuri ale orașului: Templul Literaturii, prima universitate din Hanoi, ce datează din 1070; Catedrala Sf. Iosif, un loc vibrant de rugăciune, găzduind arhiepiscopia a 480 de biserici; vibrantul Cartier Vechi, cu prăvălii, baruri Bia Hoi și temple; Podul Long Bien ce traversează Râul Roșu, trei mii de muncitori contribuind la ridicarea lui.

 • Cazare: hotel May De Ville Old Quarter 3* sau similar în Hanoi
 • Nivel cazare: standard
 • Mese: mic dejun
 • Experiența: tur de oraș Hanoi pe scootere Vespa
 • Zbor: Da Nang - Hanoi

Astăzi avem parte de o experiență inedită, participăm la un curs de gătit. Călătorim în afara Cartierului Vechi și ajungem într-o mică piață locală, unde ne așteaptă chef-ul. După ce hoinărim printre tarabe și învățăm despre ingredientele locale și legumele pe care o să le gătim, savurăm împreună cu chef-ul o ceașcă cu ceai. Apoi, începem să pregătim mâncare vietnameză tradițională, sub atenta supraveghere a gazdei, învățând cum să gătim mai multe feluri și descoperind mai multe despre cultura culinară vietnameză. Când totul este gata, vom savura prânzul pregătit și ne luăm la revedere de la gazda noastră. După-amiaza vizionăm un spectacol al teatrului de păpuși pe apă, o formă de artă vietnameză veche de mii de ani, inventată de fermierii Deltei Râului Roșu. Spectacolele redau aspecte ale vieții zilnice cu tradițiile Vietnamului rural.

Cazare: hotel May De Ville Old Quarter 3* sau similar in Hanoi
Nivel cazare: standard
Mese: mic dejun si pranz
Experienta: curs de gatit cu chef

Dimineata pornim spre Hoa Lu, capitala statului Vietnam in secolele X-XI, faimoasă astăzi pentru rămășițele istorice și vârfurile calcaroase impresionante, un “Ha Long Terestru”. Aici, în inima pădurii, vom descoperi templele a doi regi din dinastia Dinh datând din secolul X. Vizităm o familie locală care ne invită la prânz. Facem o plimbare plăcută cu bicicleta de-a lungul digului Râului Boi. Explorăm satele tradiționale și interacționăm cu locuitorii. Ajungem în rezervația naturală Van Long, unde barca cu vâsle ne poartă printre culturile de orez și peisajul spectaculos cu vârfuri stâncoase, canalele șerpuite și vegetația luxuriantă.

 • Cazare: hotel Ninh Binh Legend 4* sau similar in Ninh Binh
 • Nivel cazare: standard
 • Mese: mic dejun si pranz
 • Experienta: cu barca cu vasle prin rezervatia naturala Van Long

Dimineața plecăm spre Golful Ha Long, o minune naturală cu sute de insule răsărind din apă, formând astfel un peisaj fascinant. La sosire, ne îmbarcăm pe un vas pentru o croazieră de 2 zile și 1 noapte, printre cele 3,000 de insule de calcar, multe dintre ele presărate cu peșteri și grote. Degustați un delicios prânz și o cină cu fructe de mare proaspete, în timp ce vasul navighează prin acest loc recunoscut ca valoare culturală în Patrimoniul Unesco. La sfârșitul zilei, pasionații de pescuit sunt invitați la o sesiune nocturnă de pescuit.

 • Cazare: pe vasul Huong Hai Sealife 4* sau similar Ha Long
 • Nivel cazare: standard
 • Mese: mic dejun, pranz si cina
 • Experienta: croaziera in Ha Long

Începem o nouă zi cu un răsărit uimitor asupra golfului. Reîmprospătați-vă corpul sș sufletul cu o sesiune de Thai-chi la răsăritul soarelui pe puntea navei. Nava plutește prin peisajul fantastic înapoi în portul Ha Long. Ne întoarcem spre Hanoi pe drumuri presărate cu câmpuri de orez. Sosim în Hanoi și ne cazăm.

 • Cazare: hotel May De Ville Old Quarter 3* sau similar in Hanoi
 • Nivel cazare: standard
 • Mese: mic dejun
 • Experiența: Thai-chi la răsăritul soarelui în golful Hạ Long

Dimineața transfer la aeroport pentru îmbarcare pe zborul companiei Qatar spre Doha cu decolare la ora 08:55. Sosire în Doha la ora 13:25 pentru escală. Plecare spre București la ora 16:10 și aterizare pe aeroportul Otopeni la ora 20:30.

×Inchide

Servicii incluse

 • Persoană în cameră dublă: 2.400 Euro
 • Persoană în cameră single: 2.740 Euro
Cost

Pachetul include:

 • Bilete de avion cu Qatar Airways pe ruta Bucuresti – Phnom Penh si Hanoi – Bucuresti, via Doha
 • Bilete de avion companii locale:
 • Phnom Penh – Siem Reap
 • Siem Reap - Ho Chi Minh
 • Ho Chi Minh – Da Nang
 • Da Nang – Hanoi
 • Toate taxele de aeroport si taxa de bagaje pentru aceste zboruri
 • 12 nopti de cazare cu mic dejun la hoteluri de 3 si 4*
 • 1 noapte de cazare in golful Ha Long pe vas de croaziera

Experiențe locale:

 • Prânz într-o casă de lemn în stil Khmer în Srah Srang
 • Cu barca printre casele lacustre din Kompong Khleang
 • Spectacol folcloric într-o casa veche din Hoi An
 • Cu scootere Vespa prin Hanoi
 • Curs de gătit cu chef în Hanoi
 • Plimbare cu bicicleta în zona Ninh Binh
 • Cu barca printre culturile de orez în rezervația naturală Van Long
 • Prânz la o familie locală în zona Ninh Binh
 • Croazieră de 2 zile în golful Ha Long cu pensiune completă pe vas
 • Thai-chi la răsăritul soarelui in golful Hạ Long

 

 • Toate transferurile și vizitele incluse în itinerariu cu microbuz sau autocar privat
 • Servicii de ghizi locali în limba engleză pe durata excursiilor
 • Vizitele și excursiile așa cum sunt menționate în program
 • Însotitor de grup
 • TVA

Pachet nu include:

 • Taxa de viză Vietnam: 25 USD/persoană (se achită individual la sosirea în Vietnam)
 • Taxa de viză Cambodgia: 35 Euro/persoană (se obține electronic, se achită la înscriere)
 • Asigurarea medicală obligatorie
 • Asigurarea storno opțională, se încheie în aceeași zi cu contractul turistic
 • Alte mese în afara celor menționate în program
 • Alte excursii și activități opționale
 • Bacșișul pentru ghizii și șoferii locali
Detalii servicii

03.11.2019
București - Doha 12:15 - 18:00

04.11.2019
Doha - Phnom Penh 01:55 - 15:30

17.11.2019
Hanoi - Doha 08:55 - 13:35
Doha - București 16:10 - 20:30

Bilete de avion

12 nopți de cazare cu mic dejun la hoteluri de 3 și 4*

1 noapte de cazare în golful Ha Long pe vas de croazieră

Cazare

 

 • Prânz într-o casă de lemn în stil Khmer în Srah Srang
 • Cu barca printre casele lacustre din Kompong Khleang
 • Spectacol folcloric într-o casă veche din Hoi An
 • Cu scootere Vespa prin Hanoi
 • Curs de gătit cu chef în Hanoi
 • Plimbare cu bicicleta în zona Ninh Binh
 • Cu barca printre culturile de orez în rezervația naturală Van Long
 • Prânz la o familie locală în zona Ninh Binh
 • Croazieră de 2 zile în golful Ha Long cu pensiune completă pe vas
 • Thai-chi la răsăritul soarelui în golful Hạ Long
Experiente locale
Mic dejun inclus la hoteluri de 3 și 4*
Prânz într-o casă de lemn în stil Khmer în Srah Srang
Prânz la o familie locală în zona Ninh Binh
Mese

În funcție de anumite situații speciale, programul poate fi modificat de conducătorul de grup, fără însă a aduce prejudicii structurii de bază a programului. În cazul în care grupul minim nu se realizează, excursia se anulează sau tariful se recalculează.

Modalitatea de plată a pachetului este:
• Avans de 50% din valoarea excursiei în momentul înscrierii.
• Plata integrală cu cel târziu 30 de zile înainte de data plecării.

În cazul în care turistul renunță din vina sa la pachetul de servicii turistice care face obiectul prezentului contract, se vor percepe următoarele penalizări:
a) 25 % din tariful pachetului de servicii, dacă renunțarea se face cu mai mult de 46 de zile înainte de data plecării;
b) 50 % din tariful pachetului de servicii, dacă renunțarea se face în intervalul 45-30 de zile înainte de data plecării;
c) 100 % din prețul pachetului de servicii, dacă renunțarea se face într-un interval mai mic de 30 zile înainte de plecare sau pentru neprezentarea la program.

 • Este necesar PAȘAPORTUL ELECTRONIC SAU PAȘAPORTUL SIMPLU valabil cel puțin 6 luni de la data terminarii calatoriei. Nu se acceptă pașaportul temporar.
 • Vă rugăm să vă asigurați că documentele de călătorie nu prezintă urme de deterioare a elementelor de siguranță și că aveți 4 pagini libere pentru aplicarea vizelor.

Documente pentru minori:

 • MINORII trebuie să îndeplinească condiții speciale pentru a călători în străinătate. Conform Legii nr. 248/20.07.2005, minorii însoțiți de ambii părinți trebuie să îndeplinească aceleași condiții ca și aceștia pentru a călători în străinătate. În cazul în care unul dintre părinți poartă alt nume decât minorul, este necesară prezentarea certificatului de naștere a minorului
 • Minorii însoțiți doar de unul dintre părinți trebuie să prezinte la frontiera română declarație notarială de acord a părintelul care NU călătorește. În cazul părinților divorțați sau decedați, se prezintă hotărârea judecătorească definitivă prin care minorul este încredințat părintelui împreună cu care călătorește, sau după caz certificatul de deces
 • Minorii încredințați unor adulți, alții decât părinții sau ocrotitorii legali, trebuie să fie în posesia declarațiilor notariale ale ambilor părinți, iar adultul împuternicit trebuie să prezinte certificat de cazier judiciar. Informații suplimentare: www.politiadefrontiera.ro.
 • Clasificarea pe stele a unităților de cazare este cea atribuită de oficialitățile de resort locale.
 • Hotelurile nominalizate în program pot suferi modificări până la data plecării, în funcție de condițiile specifice care pot apărea între momentul publicării programului și data plecării. Dacă aceste schimbări sunt impuse de furnizorul local, întotdeauna se vor oferi hoteluri similare ca locație/confort.
 • Distribuția și tipul camerelor la hoteluri se face de către recepțiile acestora; detaliile legate de amplasarea, aspectul camerei sau orice cerință specială a pasagerului se rezolvă direct la recepția hotelului (în funcție de disponibilități).
 • Majoritatea hotelurilor nu dețin camere triple. În unele hoteluri se pot confirma la cerere camere duble cu pat suplimentar, în funcție de disponibilitate. Patul suplimentar poate fi un pat pliant, un fotoliu pat, o canapea extensibilă etc.
 • Pentru anumite facilități din hotel sau din cameră, hotelierul poate solicita taxe suplimentare (seif, minibar, internet etc.); în momentul sosirii la hotel solicitați recepționerului să vă informeze cu exactitate asupra lor.
 • La plecare, clienții sunt rugați să respecte cu strictețe ora de plecare din hotel către aeroport anunțată de reprezentantul agenției Explore Travel și înainte de predarea cheilor la recepția hotelului să achite toate cheltuielile suplimentare efectuate pe perioada sejurului.

Răsfoiește jurnalul de călător și accesează recomandările noastre

Pe blogul nostru iei parte la popasuri gastronomice exotice, descoperi oferte de neratat și ești transpus
în obiceiurile comunităților locale. Tu ce lifestyle de călător ai?


Galerie foto

Vezi frumusetile locului prin ochii fotografului.

Viața comunităților din Vietnam și Cambodgia
Rămășițele imperiului Angkor în Cambodgia
Simbolul florii de lotus în Asia - Vietnam și Cambodgia
Descoperă Cambogia și Angkor Wat
Descoperă Vietnam
Vietnam
Vietnam lampioane colorate în orașul vechi Hoi-An
Vietnam, Ha Long Bay